Köszönöm a segítségedetett, megyek fogok egy metszőollót és levágom azt a pár levelet. Én se lennék szerencsésesebb a vásárlásnál, nekem is csak 36-os lábam van.
Még tegnap este írtam, mindjárt és megnéztem, semmi jele hogy nem ment el. Elég hosszú volt és itt van megint a "főnök", de akkor röviden írok újat. Még külön küldtem képet is.
Már arra gondolsz, hogy a vágás alatt, ott, ahol elvben az új hajtásoknak kellene jönnie? Igen, szerintem vágd le, mert le kell száradnia ahhoz, hogy az újak jöjjenek, és a kicsi csonk hamarabb leszárad. De ne tépd, ne sérüljön a töve, ezt csak úgy gondolom, hogy jobb levágva.
Egy kis segítséget szeretnék tőlled kérni. Sajnos most jutottam el odáig, hogy megmetszem a leanderemet. Úgy döntöttem ahogy javasoltad "és ahogy rágica is javasolta" fás leander lett belőle (vagyis lesz). Levágtam kb. olyan 60cm-nél, de még így is van a tetején körülbelül olyan 6db levél. Ezeket le kell vágnom?
Ahogy itt olvasgatok úgy értelmezem, hogy a virág sznétől is függ, hogy milyen gyorsan nő a növény illetve, hogy milyen jellemzői vannak. Kinek milyen tapasztalata van evvel kapcsolatban? Egyébként holnap lesz az Oázisban akció, annyi engedményt kapsz a számla végéből, amekkora a lábad. Ha valakit érdekel...
Csak annyi a hozzászólásom, hogy ha meghagyod akkor is nagyvalószínűséggel, ha csak nem lesz a tavalyinál is hűvösebb nyár, kinyílnak az új bimbók, de egértelműen gyorsabban növekednek, ha levágod a régit. Én főleg azért nem vágom le, mert az egész növény növekedését tenném sokkal gyorsabbá, hoszen akkor a mostani hajtásokon is megjelennének még idén az új, 3 x3 hajtás. Persze sok esetben az a jó, ha mínél gyorsabban nő.
A magtokokat amikor megjelennek már ajánlatos levágni, hacsak nem akarsz magról szaporítani, erről is sokat írtunk, ez a fő hobbym, de ahhoz is elég csupán néhány magtokot meghagyni. Egyébként értékes energiát vesz el a növénytől a sok érő magtok.