Csak úgy valamelyik virágüzletben vetted? És évek óta tartja ezt a színt? Mert a holland kertészektől vásátoltak gyakorta elvesztik a színüket, mi jártunk már úgy.
Szerintem 90%, hogy neked is ez van. Én tavaly vettem, mostmár úgy néz ki hogy ki megy belőle a törpésítő. Ez egy régebbi kép (Kb 2-3 hetes) de azóta már sokat fejlődöt. Majd felrakom ha virágozni fog, a tavalyi szinére visszaemlékezve olyan volt mint a tied.A katalógusban schopin a neve.
Kár, hogy olyan kicsi a képe. De most már rémlik, hogy én is írtam, biztos nem nőtt nagyra, mert mindenki kér tőled hajtást. Ugye régebben több nagyobb kép is volt róla? Tényleg gyönyörű, de hogyan találtad, hogy még a nevét is tudok? Mert mondjuk a Salmone az olyan átlagos, és nem is név talán, csak szín.
Off. Mi voltunk a kőbányai Oázisban, rengeteg gyönyörű virág volt és rengeteg enber, hatalmas sor, úgyhogy mi csak a gyönyörködéssel beértük. A bejáratnál volt egy férfi, ő osztogatott kis táblácskákat, amire bizonyos számok voltak írva, gondolom a lábméreté. Leandereket én sem láttam, de szebbnél szebb ezt meg azt igen. Azt nem tudtam, hogy a dézsásokra nem érvényes, de kérdés mit nevezünk dézsásnak. Pl. gyönyörű hortenziákat, bugikat vittek az emberek tömegével. Meg rododendronokat , orchideákat és persze egynyáriakat. Ha rákészül az ember, tudja mit akar és a tavaszi virágkészletet egyben megvenné, akkor jelentős összeget lehetne spórolni. Talán majd jövőre. On.
Sziasztok!Halásztelken az Oázisban tök kamu az akció.A lábmérő eldugva,ki sincs írva semmi.A dézsásokra nem vonatkozik az akció,amúgy leander sincs. Rágica!Láttam ugyanitt egy nagy kb 2,5 méteres leandert,és a te metszéstechnikáddal volt kialakítva.
Én is túl vagyok a permetezésen. Természetesen másnap esett az eső... Elkezdtem átültetni is őket, eddig már 5 nagy zsák föld fogyott el és hol van még a vége?
Ahogy látom kedvencem fog legelőször virágozni, tele van bimbóval:-)))
Nem a tövénél, hanem a csúcsánál szoktak kinőni az új virágok.
Ja, valami ilyesmit akartam én is írni, csak nem voltam világos. Mármint hogy a bugán lévő, elnyílt vagy elszáradt bimbók mellett közvetlenül (értelemszerűen ezért a buga tetején) jöhetnek még új bimbók. De ez is fajtától függ, nálam van, amelyik rendszeresen csinálja, van, amelyik csak elvétve.
Lehet, hogy egy szöggel holnap az ajján kilukasztom, mert legalább ha az eső esik itt a felesleg eltávozik. Amit küldtél, szép zöldek és várom a gyökerek kinövését. persze az ajánlásod szerint gondozom!!!!
Szia! Én most megpróbálkozom azzal, hogy lukatlan cserépben tartsam őket, sokkal gazdaságosabb a locsolása. Én még nem láttam megfulladt leandert, van néhány amin nincs lyuk és nem látszik rajtuk baj. Persze egyszerűbb és biztonságosabb ha lyukas, mert akkor jobban látod, hogy mikor elég a locsolásból. De ha a Tied szép, akkor nyílván jól érzi magát.
Buon Notte! Anblock Italia! És minden kedves Naeander rajongonak. Igen az enyémnek is ilyesmi a hajtása, mint ami a 3-dik foton szerepel. Ez is müanyag cserépben van, de nincs az alján luk. Szerintetek kijukasszam,? Talán jobb igy a növénynek?
Szia! Mi is így kezdtük, aztán nézd meg hol tartunk! Szerintem mindenképpen tedd ki! Most már többnyire süt a nap, és ha egy kis eső is esik azt csak megköszöni. Ha nem beteg, (Tetű, atka, pajzstetű stb.) akkor nincs szükség permetezésre. Nem tudom nem kellene-e átültetni? Ez nem feltétlenül óriási edényt jelent, (Nézd meg az enyémeket!) hanem inkább friss földet. És az én mániám! A metszés! (Esetleg, ha tudnál képet küldeni róla, mindjárt könnyebb dolgunk lenne!) Ha esetleg nyúlánk, akkor mindenképpen kellene rajta metszéssel erősíteni! Aztán persze a tápozást se felejtsd el! (Én Volldüngert használok.) De elmondják majd mások is a véleményüket, mert ezek csak saját tapasztalataink, Te pedig eldöntöd, hogy mit és mennyit fogadsz meg belőle! Legyen bennük sok örömed!
Szépjóestét Mindenkinek! Tanácsotokat kérném. Szomszéd néni eladta a házát, örököltem tőle 2 db cca 1,5-es nagyon szép leándert, rózsaszin dupla virágú. Na kb. ennyit tudok róla, meg azt, hogy szépek. Úgy megörültem, hogy semmit nem kérdeztem tőle.
Nem tudom:
mikor lehet kirakni a kertbe őket? Eddig 12-14 fokos félhomályos folyosón voltak, ugy nézem, egészségesek.
át kell-e ültetni őket? kell-e kemosó permetezést vagy bármilyen permetezést végezni velük/rájuk/nekik?