Nemlacko kössz a tanácsot! Hát még filózok rajta, bár nagy valószínűséggel megfogadom Gabor1970 tanácsát, és külföldön fogok szétnézni. Sztem többre megyek egy 2X ennyibe kerülő, de lényegesen kevesebb ráköltést igénylő darabbal. Az alkatrészárakat nézve... elég húzós!
Szerintem nem néz ki szörnyen a sárga, lehet benne fantázia. De ha gyárit akarsz belőle varázsolni valószínűleg nem érné meg. Használatra tökéletes, restaurálni...
Van a hasznaltauto-n egy bordó metál 75-ös 1.2M-ért, gyönyörű a fénykép alapján. Restaurálni a sárgát többe kerülne. Én a fehérre mindennel együtt kb 600.E Ft-ot fogok költeni pedig az autó "tökéletesnek" mondható!!! Csak festeni kell, meg gumi alkatrészeket lecserélgetni, (nem volna muszály, de csak úgy lesz hibátlan)
Ezért kell eldönteni vásárlás előtt, hogy mire akarod használni/ tartani az autót.
Csináltam róla képeket még szétszedve is (az előző tulaj már 7 éve leállította és a karosszéria munkát fejezték csak be), vizsgára raktam össze a belsejét. Ha készen lesz az autó lesz róla CD-n teljes fényképsorozat a munkafolyamatokról. A díszléceket nem raktam vissza, mert úgyis le kell venni mégegyszer festéshez.
Gondolom látszik a képeken is, hogy milyen lehet a valóságban! Jövő héten viszem műszakira, aztán mehet a festőhöz. Február körül lesz teljesen kész, nem kapkodjuk el, nem lesz összecsapva.
"Sikerült lefújniuk a gyárban a hütőt is. :))). A képről úgy néz ki, hogy az első sárvédő más színű a hátuljához képest."
:-) Mint írtam ki lett javítva rajta pár dolog (pl. kasztni itt-ott), és gondolom ahol hegesztettek ott festettek is, a sárvédő meg már lehet hogy lerohadt róla ezért cserélték (innen az elütő szín). Tehát az "eredeti" fényezés annyit jelent hogy nem lett kompletten fényezve, csak a javított helyeken.
"Kérdés, hogy mire szeretnéd használni az autót?"
Hát szinte mindennapi használatban lenne. Aztán később apránként restaurálva veteránozni szeretnék vele. Nagyon bejönnek ezek a veterán versenyek (Chronoswiss, Mister Classic).
Ahhoz képest hogy "Külsőre nagyon szép, annak ellenére, hogy a fényezése eredeti." Sikerült lefújniuk a gyárban a hütőt is. :))). A képről úgy néz ki, hogy az első sárvédő más színű a hátuljához képest.
"Hát felmérem a helyzetet hogy mennyit kéne rákölteni még. Amúgy összességében sztem ennyi pénzért mindenképpen megéri, csak az a kérdés, hogy nem lenne -e jobb egy drágább, de frankóbb álapotú."
Ma megnéztem egy 200D- t. Állítólag a csávó egy éve telljesen felújította, bár ezt kétlem. Külsőre nagyon szép, annak ellenére, hogy a fényezése eredeti. A motor az tényleg fel lett újítva, mivel meglepően szépen járt, és a mai mínuszban is "röffre"indult. (bár ez ugye nem jelent semmit) A belső is elég kultúrált, 74- es, ebben már az a ronda telikormány van. A sofőr felöli szőnyeget felhajtva elég siralmas látvány tárult elém, és a linkelt cikket olvasva ez nem vmi jó jel. Ellenben a küszöbök nagyon frankók, és a sárvédők sem rohadnak (még nem). A tornyok is ki lettek javítva. A krómcuccok is szépek, de a gumialkatrészek mindenképpen cserére szorulnak. Az alvázszámot is lecsekkoltam, és valóban 200D- re utal. Ja és 250e lenne az ára.
Hát felmérem a helyzetet hogy mennyit kéne rákölteni még. Amúgy összességében sztem ennyi pénzért mindenképpen megéri, csak az a kérdés, hogy nem lenne -e jobb egy drágább, de frankóbb álapotú. Mondjuk az alkatrészárakkal még nem vagyok egészen tisztában.
Ezt a linket régebben már beszúrtam ide, de most különösen aktuálisnak látszik, mert a szerző elég részletesen leírja a cikk végén, hogy mit érdemes a szemlénél különösképp figyelni:
"Amúgy a Merci szerelem úgy kezdődött, hogy lehetőségem nyílt vezetni egy w123- ast, és beleszerettem. Különös élmény! 240D volt, baromira nem ment, de éppen ezt élveztem benne! Arra késztetett, hogy "nagypapásan", nyugodtan vezessek. Leírhatatlan élmény, egy álom!"
Milyen érdkes ,Én is így jártam azzal a különbséggel ,hogy nekem egy 200d-hez volt szerencsém. Én 123-as -t keresek ,de főleg átalakított ,lepusztult példányokat árulnak ,a jó állapotuakat pedig elég drágán adják ,mert nagyon kevés van belőlük.
Nagyon sok képet csináltam már róla, csak nem tudom feltölteni a számítógépre, igyekszem, mert szeretnék már dicsekedni vele:)
Ma is egész nap az "öreglány" alatt voltam, olajakat, fékbetéteket, fékcsöveket, szilenteket cserélgettem, meg holnap is csinálom.
Holnap megyek a Merci szalonba megrendelni a gumi cuccokat, biztos nem kellemesen fogok csalódni az árakban, régebben érdeklődtem már szélvédőgumi felől, 25.E Ft /db...
Köszi a segítséget! Én is egy a tiédhez hasonló "utcai használatra de nem hétköznapi külsővel" -t szeretnék :-) A baj az, hogy ilyet nagyon nehéz találni. Vagy szitává rohadtat, vagy csisszre felújítottat árulnak. Mindegy... nézegetem a hírdetéseket, talán találok egy megfelelő példányt.
Amúgy a Merci szerelem úgy kezdődött, hogy lehetőségem nyílt vezetni egy w123- ast, és beleszerettem. Különös élmény! 240D volt, baromira nem ment, de éppen ezt élveztem benne! Arra késztetett, hogy "nagypapásan", nyugodtan vezessek. Leírhatatlan élmény, egy álom! Ekkor elhatároztam hogy venni fogok egy Mercedest. A w123- as is tetszik, de a veteránozás is nagyon vonz, így egy Állólámpást szeretnék. Nameg az Állólámpás szebb is mint a "Zőccséges"! :-)