Keresés

Részletes keresés

Zitka Creative Commons License 2008.02.26 0 0 4149
Nem szükséges a boríték, feladom még a héten. :-) Cím a régi, ugye?
Előzmény: taormina1 (4143)
CBNora Creative Commons License 2008.02.26 0 0 4148

Vasárnap már a szomszédasszony is vetett, szerintem borsót, mert elég nagy területre. Ő már pár hete elvetette a petrezselymet, múlt héten hagymát duggatott. Én még nem mertem elkezdeni, nekünk velőborsónk lesz, ma is -3 fok volt reggel, tegnap -3,7, nem hiszem, hogy sok időt nyerek, csak idegesítem magam, ha jön egy erősebb fagy. Tavaly is eléggé megfagyott a szomszédban a borsó, a répát se akarom kínozni a hideg talajban.

A kobak salátapalántákat tegnap kiraktam a szabadba, ma reggel a fagyba nem tettem ki, maradtak az üvegházban. Majd holnap. Egy ládában van hagyma is vetve, már kezdenek a magoncok kiegyenesedni. Kíváncsi vagyok, mi lesz belőle, elvileg 80 dekásra meg kéne nőnijük. Párszor már próbálkoztam ilyen versenyhagymával, eddig sose lett extra méretű, ez más fajta, majd meglátjuk. A maradék magot majd márciusban elvetem helybe. Állítólag édes fajta.

Előzmény: il1321 (4147)
il1321 Creative Commons License 2008.02.26 0 0 4147

Vasárnap kertezés volt. Mivel ennyire jó az idő. és az előrejelzések is biztatóak, elvetettem a korai borsót (Rajnai törpe), Sárgarépát, petrezselymet, salátát, retket, dugdostam a tavaszi fokhagymát, és vöröshagymát. Képes beszámoló a borsóvetésről:

Sorok 20 cm távolságra.

Takarás, utána fontos a talaj tömörítése.

A váz 1 collos műanyag vízvezeték csövek.

Kész.

A zöldségféléket is megfelelően kell tömöríteni.

erdeiboroka Creative Commons License 2008.02.26 0 0 4146

Én is pont ilyen vagyok, mint Te, hogy mindent viszonozni akarok :)

De egyelőre több palántát nevelek, mint amennyi elfér a pici veteményeskertemben.

Ne aggódj semmin, csak drukkolj, el ne vesszen a levél a postán, és majd tudasd, hogy kikeltek-e?

Előzmény: Matykoka (4145)
Matykoka Creative Commons License 2008.02.25 0 0 4145
nem is azért, csak hát mégis ... Én is adnék valamit helyette, azon gondolkodtam, hogyan tudnék saláta palántát postázni, mert Kobak saláta palántából van rengeteg, sőt van már szép (bár egy kicsit megnyúlt, de már megerősödött) jégsaláta palántám is.
Szerintem kibírna egy postát dobozban, mi a véleményed?
Előzmény: erdeiboroka (4144)
erdeiboroka Creative Commons License 2008.02.25 0 0 4144

Megcímeztem a borítékot, és a napokban megyek postára. Nem ígérem meg, hogy holnap :)

Nem hiszem, hogy egy levél feladása romokba döntené a családunk anyagi helyzetét, ezen ne aggódj!

Én szalvétára szoktam a paradicsommagokat rárakni száradni, és rá szoktak ragadni. Egy csíkot küldök ebből Neked. drukkolok, hogy kikeljenek! 

Előzmény: Matykoka (4141)
taormina1 Creative Commons License 2008.02.25 0 0 4143
Jaj, de örülök, köszönöm szépen. Itt vagyok ugyan a héten, de valószínütlen, hogy eljutok Nagytéténybe, nagyon sok a munka. Ha megtennéd, hogy föladod, szívesen küldenék válaszborítékot.
Előzmény: Zitka (4142)
Zitka Creative Commons License 2008.02.25 0 0 4142

Kaptam a Soroksári úti OBI-ban! :-)

Majd írj, hogy hol tudom átadni. Mostanában itthon vagy?

Előzmény: taormina1 (4125)
Matykoka Creative Commons License 2008.02.25 0 0 4141
Ó nagyon köszönöm, hálás lennék pár magért tényleg 4-5 darab elegendő lenne. (ha szántál annyit). A cimem: Terebesiné Ujvári Mónika, 2111 Szada, Ady Endre u. 20.
Vagy küldhetek én is válaszborítékkal neked borítékot, hogy neked tényleg ne kerüljön semmibe.

Köszi
Előzmény: erdeiboroka (4139)
CBNora Creative Commons License 2008.02.25 0 0 4140
Hét végén vettünk Agria vetőkrumplit, Keszthelyre meg elküldtem a rendelést.
Ideje utánanézni a vetőgumónak, tavaly nem termett sok, hamar el fog fogyni!
Keszthelyről postán elküldik. 100db. minigumó 1800 Ft.
erdeiboroka Creative Commons License 2008.02.25 0 0 4139

Légyszi írj az

erdei pont boroka kukac freemail pont hu-ra.

Kitaláljuk, hogyan tudom eljuttatni a palántákat.

Matykoka

Ha megírod a postacímedet ugyanide, szívesen küldök postán borítékban néhány saját fogású ökörszív magot. Nekem kikeltek :)

Előzmény: taormina1 (4136)
Matykoka Creative Commons License 2008.02.24 0 0 4138
bár emlékszem, hogy melyik fatányérba ültettem ezt a fajtát, mert még fel is tünt, (mint mondtam), hogy egészen eltér a többitől. Mostmár csak meg kellene néznem, hogy maradt-e aszalódott példány valahol a földön.

Csak azt nem tudom, hogy hogyan került ez az én kertembe, amikor én ilyet nem vettem.
Matykoka Creative Commons License 2008.02.24 0 0 4137
Most komolyan, honnan lehet ilyen magot szerezni? Lehet, hogy nekem kelni fog, mert tavaly annyi volt, hogy majdnem minden bokorról esett le túlérett, vagy félig rossz, aminek a magja simán túlélhette. De ugye a termése nélkül nem fogom tudni megállapitani, hogy tényleg az.

Bárhogy keresek rá mindig az jön ki, hogy ezt már csak a génbankokban lehet megtalálni.

Angol, amerikai oldalakon van, Bull's Heart néven, az pontosan ez lehet?
taormina1 Creative Commons License 2008.02.24 0 0 4136

Köszönöm szépen, szívesen elfogadom. Esetleg maradt 1-2 ökörszív magod is?

Most látom, hogy régen egyszer nekem is volt ilyenem, de akkor még nem nagyon foglalkoztam a paradicsom fajtáival, és persze magot sem fogtam. De tényleg nagyon finom.

Előzmény: erdeiboroka (4126)
Matykoka Creative Commons License 2008.02.24 0 0 4135
Szadán lakom, de nagyon ritkán járok Pesten. A képeket én is megtaláltam még tegnap este és nekem volt ilyenem tavaly, de én akarattal nem ültettem. Ültettem Koralt, Lugast, Marmande-ot, és volt két bokor ilyenem is, még csodálkoztam is, hogy ez miféle, de nagyon tetszett.
Magot persze nem fogtam, mert azt hittem, hogy egy elfajzott F1-es volt a ludas.
Előzmény: erdeiboroka (4128)
CBNora Creative Commons License 2008.02.24 0 0 4134
Hát talán. Nem találok képet. Nem szabályos gömbölyű, pár hurka van rajta, a szélein a héj is kicsit belemélyed a húsba, szét lehet hasítani a bogyót.
Előzmény: katilan (4133)
katilan Creative Commons License 2008.02.24 0 0 4133
A gerezdesedés az amikar ráncos barázdás?
Előzmény: CBNora (4132)
CBNora Creative Commons License 2008.02.24 0 0 4132
Kösz, jól látszik.
Nagyon gusztusosak, anyám régen a piacon vett ilyen paradicsomokat. Mostanában nem láttam. Ami nekünk van ilyen méretű, az pirosabb, gömbölyűbb, és hajlamos gerezdesedni.
Előzmény: katilan (4131)
katilan Creative Commons License 2008.02.24 0 0 4131

kihagytam a www-t a címből, talán így:

http://www.rcat.hu/magyar/tevekenyseg/esemenyek/2007/foto023.htm

Előzmény: katilan (4130)
katilan Creative Commons License 2008.02.24 0 0 4130

Itt találtam képet az ökörszívről, némiképp a levele is látszik:

http://rcat.hu/magyar/tevekenyseg/esemenyek/2007/foto023.htm

Előzmény: CBNora (4129)
CBNora Creative Commons License 2008.02.24 0 0 4129
Milyen a lombja az ökörszívnek? Rendes szeldelt, vagy inkább krumplilevélszerű?
Előzmény: erdeiboroka (4128)
erdeiboroka Creative Commons License 2008.02.24 0 0 4128

A Skála piacon (Fehérvári úti, Budapesten) minden évben szoktam látni ökörszív paradicsom palántát. Én Apukámtól szoktam kapni ilyen palántát, de tavaly már fogtam magot, és idén remélem sikerül a saját nevelés.

Nem tudom, merre laksz, biztos más piacokon is kapni, ha keresed.

Árulni magát a paradicsomot azt még sosem láttam.

Előzmény: Matykoka (4127)
Matykoka Creative Commons License 2008.02.24 0 0 4127
érdekelne ez az Ökörszív paradicsom. Lehet ezt valahol kapni, még soha nem találkoztam vele? Te hol vetted? Köszi
Előzmény: erdeiboroka (4126)
erdeiboroka Creative Commons License 2008.02.23 0 0 4126

Szívesen adok a palántákból, kettőt már nevelek magamnak, a többi csak tartalék.

Bevallom, tavaly egy dupla tővel próbálkoztam, ami elég kicsi maradt, azt hiszem, ez ilyen balkonra való tipus, talán egy méteres, ha lett és egy pár marék cseresznye méretű paradicsom termett rajta. Szóval ez inkább kuriózum, mint megélhetés :)

Én mindig igyekszem sokfajta paradicsomot nevelni a kertben, és mindig szokott sárga is lenni. Ha sok sárga paradicsomot szeretnél, akkor nagy fajta sárgát is szerezzél.

Még nagyon ajánlom az Ökörszív fajtát, nem tudom, ismered-e? Az piros, illetve inkább bordó, és óriásira megnő, és egészen különlegesen finom.

Egyébként évek óta a Lugas F1, ami a legjobban terem nálunk, de hiába határozom el minden éveben, hogy csak az lesz, mindig mindenféle más fajtát is szerzek, aztán csodálkozom, hogy nem terem elég paradicsom :)

Előzmény: taormina1 (4124)
taormina1 Creative Commons License 2008.02.23 0 0 4125
Hát, két zacsi jó lenne, hogy jövöre is legyen, ha meggondolná magát a Garafarm:-(
Szerintem ez lehet az, legalábbis a nevéböl ítélve: tényleg pont olyan íze van.
Előzmény: Zitka (4122)
taormina1 Creative Commons License 2008.02.23 0 0 4124
Persze, jó lenne, nagyon megköszönném, de maggal is beérném, hogy ne kelljen máris megválnod az alig fölcseperedett palántáktól. Sokat terem? Kb mekkora lesz?

(Az elözö hozzászólás alapján még az is lehet, hogy hamarosan dolgom akad az albertfalvai OBI-ban, bár az tölünk jó messze van:-(
Előzmény: erdeiboroka (4123)
erdeiboroka Creative Commons License 2008.02.23 0 0 4123

Jól értem, hogy sárga mini paradicsomot szeretnél?

Nekem van pár fölösleges palántám, ha érdekel, olyan 6-7 centisek.

Tavaly már próbáltam, határozottan kisebbre növő bokor volt, mint a többi fajta paradicsom, és cseresznye méretű sárga bogyói voltak.

(Budatétényben lakunk. Zitka tudja az emailemet.)

Boróka

Előzmény: taormina1 (4120)
Zitka Creative Commons License 2008.02.23 0 0 4122

Mennyit vegyek?

Az albertfalvai OBI-ban találtam pénteken, néhány csomag még volt....

Amúgy hétköznap minden nap elmegyek a Soroksári úti előtt, talán ott is van.

Remélem, ez tényleg az a bizonyos rucola, amit szeretnénk. :-)

Előzmény: taormina1 (4120)
taormina1 Creative Commons License 2008.02.23 0 0 4121
Én sajnos mindig csak késöbb jövök rá, hogy mire lett volna szükségem:-(
A szaktopicokat képes vagyok többé-kevésbé folyamatosan követni, de ez pl. már túl pörgös, sok mindenben kihagy az emlékezetem.
Ismételjük csak át például, hogy mit kell már ilyen korán elvetni? Én csak a paradicsomot (Zsebi teljes arzenálját) meg a paprikát vetettem el eddig.
Az idén nem sütöttem földet, söt nem csináltam semmit, nem is nagyon van itthon gombaölö. Milyen is kell ehhez? Dithane? Virágföldböl, sóderból, perlitböl és kókuszrostból kevertem a földet. A sódert jobban szeretem, mint a finom szemü ragadós homokot, tisztább is, csak ki kell szedni belöle a köveket.
A megnyúlt paradicsomok élnek, szépen fejlödnek, gondolom ezt már menthetetlenül tüzdelni kell.
Előzmény: il1321 (4119)
taormina1 Creative Commons License 2008.02.23 0 0 4120
Zitkaaaa, vegyél nekem Rucolát! Nagyon szeretem, és sehol se kapok. Ma szokásommal ellentétben (ilyet tényleg sose teszek) elzarándokoltam Auchanba, Baumaxba, Tescoba (ez utóbbiban a Garafarm teljes készlete kapható, faltól-falig, ameddig a szem ellát), de nem kaptam sehol, OBI meg nincs a környéken.
Szereztem viszont régi vágyamat egy fehér futórózsát, valamint piros koktélparadicsomot, úgyhogy most már csak a sárga hiányzik. Létezik ebböl olyan, ami nem nö akkorára, hogy kihajol az üveház ablakán?
Előzmény: Zitka (4112)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!