Keresés

Részletes keresés

gyomber Creative Commons License 2000.12.17 0 0 29
Berku!gratulálok az ikrekhez, remélem nekünk is az lesz, de már csak keddig kell várni, és akkor kiderül!
Azon egy kicsit én is meglepődtem, hogy elküldtek a Kaaliból, mert nekem annak idején annyit mondtak, hogy 3 hónapig megfigyelnek, és utána ugy kezelik, mint egy normális terhességet, a saját dokimnál.

Én még nem tudom hol fogok szülni, de egyenlőre a Margit nagyon szimpi. A régi dokimhoz nem tervezek visszamenni, és a Kaali által ajánlottal sem hiszem, hogy élni fogok.

Susok, ha igaz a Margit, akkor neked ki a dokid?

Ti belefértek még a régi cuccaitokba? Mert én annyira fel vagyok fújódva állandóan, hogy már nem tudom a nadrágjaimat összegombolni. Persze nyilván az állandó evésnek is köszönhető, de egyébként is hizásra hajlamos vagyok. Persze próbálok vigyázni, de ha két óránként nem kapok valami elemózsiát, úgy érzem, hogy elájulok.

Csucsuka, gratulálok az új nacidhoz!

Napora, a munka törvénykönyvét, vagy a kollektív szerződést a fönőkeid orra alá dörgölném, ugyanis az nagyon védi a kismamákat!! És nem adhat neked olyan beosztást, ahol az egészséged veszélyeztetve van!

Üdv mindenkinek

berku Creative Commons License 2000.12.16 0 0 28
Balletje, szerintem most a "nőuralom" még véletlen, mert ez még nem statisztikai mennyiség. Majd ha már száz fölött lesz a topicos babák száma. :-)))
Előzmény: Balletje (25)
berku Creative Commons License 2000.12.16 0 0 27
Sziasztok Babavárók!

Szóval, ahogy a másik topicon írtam, ikreket várunk! Nagyon boldogok vagyunk, reméljük, mindkettő szépen fejlődik majd a boldog végkifejletig.
Csodálatos érzés volt látni, ahogy ver a kicsi szívük.
Fel kell vennem a kapcsolatot a nőgyógyászommal. Kicsit aggódtam a kórházi háttér miatt (a dokit tudom, hogy jó), de Bernard prof. megnyugtatott , hogy jó helyen leszek és nagyon jó kezekben, úgyhogy marad a Tétényi. Susok, jól emlékszem, Te a Margitba mész majd?
Gyömbér, a tünetekkel kapcsolatban inkább itt válaszolok. Nekem is pénteken kezdődött az enyhe (de azért kellemetlen) émelygés. Kicsit irigylem az éhségedet, mert nekem viszont általános ételundorom van és elég nehéz eltalálni, hogy mit egyek meg mégis. Na de milyen jó már ilyen nyavalyákkal foglalkozni, nem igaz? :-))))
Arpg, ez az a fórum, ahol Te is rendszeresen beszámolhatsz Réka babáról! :-))
Vajon mi lehet Noával, nagyon várom már a híreket.

Csucsuka Creative Commons License 2000.12.16 0 0 26
Halihó Mindenkinek!

Balletje kedves, amíg nem ismertem a topicot, csak néhány lombikos babát, az volt a benyomásom, hogy "lombikban" csak fiúk "sikerülnek":).

Képzeljétek, ma megvettük az ELSŐ kismama-nadrágot... finom bélelt és nagyon kényelmes... Lehet, hogy butaság, de én nagyon elvagyok vele:)))

Pusszantás!

Balletje Creative Commons License 2000.12.16 0 0 25
Sziasztok!

Örömmel látom az új topicot.
Nekem is hiányzott a kismamákról szóló hírek.

Most fecs kislányának születése kapcsán jutott eszembe, hogy vajon általános az, hogy kislányból több születik a lombik programoknál, vagy csak véletlen, hogy arpg-eknél, most fecs-nél, noa-nál is kislány? (Kíváncsi leszek a többi babára. :-) )

Ha jól emlékszem, az általános statisztika szerint több fiú születik, ugye?

Előzmény: Estee (3)
napora Creative Commons License 2000.12.16 0 0 24
Sziasztok!
Susok! Úgy tudom, hogy a magzatvíz vizsgálata csak ajánlott 35 év felett, de nem kötelező.
Kedves Estee! Én is szeretnék pontosítani: nálam ez a 13. hét, a szülés pedig június 18-ra várható. Csak azért kekeckedem, mert olyan jó, hogy legalább ez a néhány hét már mögöttem van.
arpg Creative Commons License 2000.12.15 0 0 23
Mosómasa! A Kisbabák nagykönyve (lehet, hogy nem ez a pontos címe)-ben van egy grafikon, amiben a picurkák főbb méretei vannak ábrázolva a terhességi kor függvényében. Ezen nagyon jól figyelemmel lehet kísérni, hogy mennyire normálisak a mért eredmények. Mi is végig rajzoltuk és szépen benne volt a normális értékek között. Elég jó könyv, persze vannak ennél jobbak is.
arpg
mosomasa Creative Commons License 2000.12.15 0 0 22
Susok,
az AFP-t a 16. héten végzik. Egy nagyobb méretű vérvétel keretében. Itt egy csomó kémcső vért vesznek. Többet között általános vérkép, vércsoport, Hepatitis-B, luesz elleni védettség és AFP vizsgálat. Szóval az AFP eredménye MOM-ban megadva 0,7-2,5 között normális, de az én orvosom minden 2 feletti eredménnyel rendelkezőt visszahív kontroll vizsgálatra. A mi eredményünk 2,02! volt. Szóval, új vérvétel - laboránsok jól betojattak, hogy mekkora baj lehet. Másnap eredmény és mivel lejjebb ment az érték (1,93) az már jó. Tehát nincs gond.

Én nem tudom hogy végzik az amniocentézist, de úgy tudom abszolút fájdalommentes, tehát nincs altatás. Kb. 5 perc az egész és közben uh-gal figyelik a babát. De ne gondolj erre. Messze vagy az AFP-től és magzatvíz vizsgálatra is csak egy csomó uh után küldenének!

Mi nem tudjuk a baba nemét és nem is szeretnénk. Majd szüléskor :-))
Egyébként a mocorgások már múlt hét óta érezhetők (Mikulás óta :-) - ezt hozta nekem a Mikulás). Minden nap egy picit mocorog.

Ja, a könyvet megnézi a sógornőm Pesten, ha nem találná meg, szívesen élnék az ajánlattal!

mosomasa

Előzmény: susok (17)
gyomber Creative Commons License 2000.12.15 0 0 21
susok,

nem kaptam meg az emilt! Várom!
gyömbér

gyomber Creative Commons License 2000.12.15 0 0 20
De jó ez az új topic!!!

remélem minél többen itt lesznek!
gyömbér

arpg Creative Commons License 2000.12.15 0 0 19
Susok, köszi a hírt!
arpg Creative Commons License 2000.12.15 0 0 18
Sziasztok Babavárók!

Hogy, s mint ezen az új helyen??
Noa, már izgatottan várjuk a babócákat. Népesedjen be a vár!
arpg

susok Creative Commons License 2000.12.15 0 0 17
Kisvirág, Mosomasa! A Raffai könyv nekem is nagyon tetszett, maximálisan hiszek ezekben a dolgokban. Igy már évekkel ezelőtt elhatároztam, ha odáig jutok, biztosan alkalmazni fogom.
Több könyvesboltban is kapható Pesten. Ha látom, vegyem meg neked? Aztán majd megoldjuk a leküldést.

Mosomasa! Hányadik héten van az AFP? Miért ijesztettek rátok? Ugye ehhez kapcsolódik a magzatviz-vizsgálat is? Hallottatok olyan helyről, ahol lehet kérni altatásban? Nagyon félek tőle:(

Mikor mozdult meg a babátok? Tudjátok már a nemét? Nevek vannak már?

Előzmény: mosomasa (16)
mosomasa Creative Commons License 2000.12.15 0 0 16
Estee,
a szülési dátumom jó a táblázatodban, május 14. de biztos elírtad a többit, mert Pí, aki május 21-re van kiírva szülni idősebb terhesnek van feltüntetve, mint én :-) Szóval, 2001. május 14. és jelenleg 18 hetes vagyok (hétfőtől 19).
A fogamzás időpontját azért nem tudnám megmondani :-)) De biztos volt :-))))

Mi jól vagyunk. Az AFP vizsgálaton rendesen ránk ijesztettek, így meg kellett ismételni, de a kontroll vizsgálat alátámasztotta, hogy a baba egészséges. Egyébként már mocorog :-)

Kisvirág, a Raffai könyvhöz hol lehetne hozzájutni? Csak, mert erről a módszerről olvastam a Kismamában, de ott csak budapesti tanfolyamokat adtak meg. A könyv nekem is remek lenne!

mosomasa

Előzmény: Estee (14)
Estee Creative Commons License 2000.12.15 0 0 15
Azert nem is irtam be fecs-et, mert szerintem ok mar reg... :) (Dec. 8-ra volt kiirva.)
Előzmény: Csucsuka (11)
Estee Creative Commons License 2000.12.15 0 0 14
Mosomasa, akkor kerek egy szulesi datumot. Vagy egy megtermekenyulesit. Koszi...
Előzmény: mosomasa (10)
susok Creative Commons License 2000.12.15 0 0 13
Sziasztok, nagyon örülök ennek a topicnak, és hogy újra együtt lehetünk, mert már nagyon hiányoztatok, ám:)))

Ha minden igaz, Fecs emilje=fumeko@ kezdetű (a topicról szedtem), remélem nem hagytam ki, mindjárt utánanézek.

Mosomasa! Amikor beléptem ide, még csak Noa volt, igy az ő babáival együtt értettem, hogy "már 3 baba vár". Nekünk valóban csak egyet láttak az UH-n.

Meséljetek, hogy vagytok?

Berku ma megy UH-ra. Reméljük, minden rendben lesz:)

KISVIRÁG Creative Commons License 2000.12.15 0 0 12
Sziasztok!
Nagyon örülök a topicnak: már többször késztetést éreztem, hogy megosszak veletek ezt-azt a babával kapcsolatban, kérdéseim is lettek volna, de tekintettel a még ,,versenyben" lévőkre, nem tettem. A listát különösen jó nézegetni, milyen sokan vagyunk már! (Fecs tényleg lemaradt.)
Lehet, hogy már ismeritek, de ha nem, figyelmetekbe ajánlom dr. Raffai Jenő: Megfogantam, tehát vagyok - Párbeszéd a babával a méhen belül c. könyvet. Nekem nagyon szimpatikus volt, már többször átolvastam, és terhességem elég korai időszakától alkalmazom. Kb. napi 45 percet jelent, de nekem nagyon sok örömet okoz a kicsivel való foglalkozás. Persze, van olyan gyakorlat, amit kihagytam, mert idegen volt tőlem. Jó lenne elmenni egy ilyen jellegű foglalkoztatócsoportba, de sajnos csak Pesten van rá lehetőség (a könyvet is csak onnan sikerült megszereznem).
Nemrég fejeztem be Leboyer Gyengéd születés c. könyvét, amit szintén figyelmetekbe ajánlok. Sajnos esetemben csak akkor alkalmazható egy viszonylag gyengéd szülés, ha vmi szerencse folytán a 2 db 1 ágyas szülőszoba vmelyikébe kerülök, különben akár 8-an is szülhetünk egy helyiségben paravánnal elválasztva. A kilátások nem túl rózsásak, de megpróbálom kihozni belőlük a legjobbat.
Mindenkinek kellemes babavárást!
Kisvirág
Csucsuka Creative Commons License 2000.12.15 0 0 11
Halihó Mindenkinek!

Szerencsésen idetaláltam:)))
Lehet, hogy rosszúl emlékszem, de nekem hiányzik Fecs a listáról... Bár lehet, hogy túl is vannak az "osztódáson":))))

Pusszantás!

mosomasa Creative Commons License 2000.12.14 0 0 10
Üdv mindenkinek!

Estee, érdemes lenne egy kicsit felülvizsgálni a kismama listádat, mivel én már jócskán túlvagyok a 15. héten. Jelenleg a 18.-ban tartok. Jövő héten 19.

Susok, mit jelent, hogy három baba vár...csak nem hárman vannak? Én úgy olvastam egy babácska.
Vagy az is lehet, hogy kicsit lassú így este az agyam :-))

mosomasa

Bugi bacsi Creative Commons License 2000.12.14 0 0 9
Sziasztok!

Noa, mi ujsag? Minden O.K.? Klassz kis szilveszter ested lesz! Ezredvegi babak! Micsoda kuriozum!
;o)

Mindenkinek sok jot...

Bugi papa

susok Creative Commons License 2000.12.14 0 0 8
Ennek a topicnak az ötlete a Meddőség-lombikbébi T.asztalban merült fel, mert szerencsére már annyian vagyunk onnan, akiknek sikerült. A cim igazán univerzális:
Első jelentési szintjén kifejezi azt a hosszú várakozást, küzdelmet, amin keresztül mentünk (és az örökbefogadók is).
Második szinten mindenkire vonatkozik, hiszen minden szülő 9 hónapon keresztül várja kisbabáját.
És végül harmadik szinten, minden megszületett babuci "vár-ura/úrnője" szüleinek, úgyhogy a babagondozás, nevelés szintén belefér a témába.
Ezért természetesen minden Kismamát és Kispapát szeretettel várunk:))))))
Előzmény: mommy o) (6)
susok Creative Commons License 2000.12.14 0 0 7
Mindenkit szeretettel várunk:))))))
Előzmény: mommy o) (6)
mommy o) Creative Commons License 2000.12.14 0 0 6
jöhet ide olyan is akinek amr van babucija? :o)
petrakovacs50 Creative Commons License 2000.12.14 0 0 5
Remelem hamarosan en is rajta leszek ezen a hires listan.:-)))

Mindenkinek aki mar rajta van csak hajra! Kivanom, hogy egeszseges, edes kisbabatok szulessen!

PK

susok Creative Commons License 2000.12.14 0 0 4
Estee! :))))))))))))))))
Estee Creative Commons License 2000.12.14 0 0 3
Ime egy friss lista is a kismamakrol:

susok Creative Commons License 2000.12.14 0 0 2
Most már három baba vár... Reméljük, egyre többen leszünk.

Noa! Hogy vagy? Kiengedtek végre egy kicsit? Sokat bokszolnak a kicsik? Nagyon klassz, hogy ilyen sokáig ki tudtad "húzni":))) 37. hét ugye?

Előzmény: Ozon (0)
Orsinoni Creative Commons License 2000.12.14 0 0 1
Éljenek a BABA várós topicok!!! Köszi Noa!
Előzmény: Ozon (0)
Ozon Creative Commons License 2000.12.14 0 0 0
ez egy 0 alakú babavár,
ahová egy baba vár?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!