Christian Brown érkezésével megoldódhatnak a fehérváriak gondjai
Goran Miljkovic két hónappal ezelőtt tudta meg, hogy - kis túlzással - saját szájíze szerint alakíthatja a jövő csapatát Fehérváron. Csaknem két hete kezdte meg felkészülését az Albacomp csapata a 2007-08-as szezonra, ám a szerb vezetőedző egyelőre nem tud teljes kerettel dolgozni, mert hiányoznak a klub válogatott játékosai, a nyáron Pécsről érkező irányító, Simon Balázs, az "ősfehérvárinak" számító Bencze Zoltán és a szlovák Robert Nuber. Nuberen kívül a szerb mellett izraeli útlevéllel is rendelkező, 35 esztendős Velibor Radovic alkotta eddig a légióskontingenst, amely a klubvezetőség ígérete szerint amerikai kosarasokkal bővülhet a jövőben.
Az első tengerentúli játékos Christian Brown lehet a keretben. A 24 éves, 193 cm magas, kettes poszton szereplő kosaras New York-i illetőségű, az ottani St. Francis Terriers csapatában játszott, majd két és fél hónapra Dominikába tette át székhelyét, ahol a helyi bajnokság rájátszásában szerepelt.
"Olyan ügynök ajánlotta, aki végigdolgozta vele az egész nyarat, ő hívta fel a figyelmünket, hogy mind játéktudásban, mind mentálisan nagyon jó játékos - mondta Halm Rolland szakosztály-igazgató. - Többek között Goran Miljkovic kívánságára hoztuk, az ő kifejezett kérése volt, hogy az amerikai játékosok fiatalok legyenek. Tíz napos próbajátékon vesz részt, szeretnénk, ha vele megoldódna a bedobó posztja. Mellette várunk még egy amerikai játékost, megvan a kiszemelt, remélem, hogy hamarosan aláírja a szerződést, és csatlakozhat a csapathoz."
"Tudom, hogy hármoszoros bajnokcsapathoz jöttem, eddig jobbára egyetemi bajnokságban játszottam - tudtuk meg Browntól, aki eddig túl sokat nem hallott a magyar kosárlabdáról, tíz nappal ezelőtt értesült, hogy az Albában folytathatja pályafutását. - Legutóbb Ausztriában, Bécsben voltam egy táborban. Úgy érzem, jű csapathoz, jó játékosok közé kerültem, ahol mostanáig játszottam, mindig az volt a célom, hogy bajnok legyek, s ha szerződést kapok, ez itt sem változik."
A légiósok mellett magyarok is érkeznek a klubhoz. A visszatérő saját nevelésű Soós Gábor és Dávid Gergely mellett a keret tagja Hanga Ádám, Keller Ákos, Vincz Antal. Az ifjúsági koró játékosok közül többen is lehetőséget kaptak arra, hogy Miljkovic keze alatt együtt készüljenek a csapattal."
de én meg azt mondom h nem normális hogy ezeket az infokat egy topicból kell megtudni, nyilván van ennek romantikája, de azér jobb lenne ha a klub hivatalos forrásaiból jönne...
szerintem nem ártana ha valami hivatalos info (közlemény a szájton) kijönne hogy most akkor Bélával mi volt a baj. amit sporttárs leírt az nekem kevés.
"Miljkovic mester: "Elégedett vagyok, jól halad a felkészülés!"
Mik voltak az első benyomásaid a csapatról, játékosokról?
A bemutatkozó edzés előtt elmondtam a játékosoknak, hogy maximális koncentrációt, figyelmet várok el tőlük, az edzéseken fegyelemnek kell lennie. A fiúk ennek tükrében dolgoznak és hajtanak az edzéseken. Mindenkivel elégedett vagyok, mert látom rajtuk, hogy akarnak, komolyan veszik az edzéseket.
Hogy halad a felkészülés? Milyen tornákon vesz részt a csapat?
Sajnos egyelőre a válogatott játékosok (Bencze, Simon, Nuber) még hiányoznak a keretből, ők csak szeptember elején tudnak csatlakozni a csapathoz és az amerikai játékosok is később érkeznek. Szeptember 13-15. között a PVSK Kupán vesz részt a csapat, utána pedig a Hervis Kupán folytatjuk a felkészülést. Edzőmérkőzéseink is lesznek, de ezek a mérkőzések még szervezés alatt vannak.
Hogy érzed magad Fehérváron?
Nagyon tetszik a város, kedvesek velem az emberek. Minden feltétel adott a jó munkához. Mit is mondhatnék mást, mint hogy: Király város!"
Ha jól tudom, Béla se tud semmit a kirúgása okairól. Orsinak sok sikert, de én biztos nem így oldottam volna meg a - nem tudom milyen - problémát. A tavalyi év nem éppen jó példa a problémamegoldásra és eddig ez az év se tűnik biztatónak.
Nem értem miért vagy ilyen ellenséges a csapattal, játékosokkal, vezetőkkel. Szerintem egy első edzésnek ilyennek kell lennie. Aki kiváncsi megnézheti az új játékosokat, és gondolom azért volt a zenés bevonulás hogy vmi kis hangulata is legyen az edzésnek. Azt pedig pláne nem értem hogy miért zavar téged hogy be voltak mutatva a játékosok.
A Béláról szerintem meg csak annyit, hogy biztos nyomós indoka volt a vezetőségnek, hogy elküldje. Én is úgy hallottam hogy egy fiatal lány került a helyére. Miért baj ez? Én ismerem őt, sztem meg fogja tudni oldani a dolgokat. Egyébként a kislány neve Orsi, 7 éve játékvezető, NBII-es kerettag és a Fejér Megyei Kosárlabda Szövetségben 7 éve végez szövetségi feladatokat. Egyébként meg kiváncsi lennék arra, hogy most Orsi ellen irányult ez a megjegyzés vagy a Béla mellett.
Nekem-nekünk úgy tűnt,hogy valószínűleg jó keze van a Nubernek.Mert ugye ők még edzés után kinnt maradtak és dobáltak párat.Ebből annyit le lehetett így elsőre szűrni,hogy Nuber egész jól dobált.A Radóról inkább annyit,hogy még szoknia kell a pályánkat...De ugye ez csak az első edzés volt...
Augusztus 6-án nyílt edzésen mutatkozik be az Albacomp csapata.
"A hosszú nyári szünet után a csapat augusztus 6-án (hétfő) megkezdi felkészülését a 2007/2008-as idényre. Goran Miljkovic mester 18.00 órától nyílt edzést tart, ahol a kíváncsi szurkolók találkozhatnak a játékosokkal és edzőkkel. Az edzésen részt vesznek már válogatott játékosaink is, Simon Balázs és Bencze Zoltán. Valamint pályára lép a két külföldi játékos, Robert Nuber és Velibor Radovic is. "