Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Kedves Fórumozó, olvasó! Kérjük, hogy személyes adataid védelme érdekében emailcímed ne hozd nyilvánosságra a fórum topikban. Címed nyilvánossá teheted adatlapodon, ahol azok érik el, akiket érdekel. Kéréseiddel mindkettőtök érdekében lehetőleg közvetlen emailben fordulj beszélgetőtársadhoz. Szakmai társak és rajtuk keresztül kiegészítők keresése lehetséges. Kérjük, tartózkodjatok ebben a topicokban a kettős felhasználású eszközök átadásának nyilvános közlésétől. Köszönjük!
Valóban, csak, hogy én nem foglalkozom optikai javítási tevékenység oktatásával.
Sajnálatosan a tulajdonosnak kell megtapasztalni azt, hogy a megbontáskor lássa saját szemével, hogy ezeket a túlárazott céltávcsöveket nem lehet normálisan és garanciával javítani.
Eleve olyan technológiai megoldással építették, hogy azokat sok esetben csak roncsolásos megoldással lehessen csak bontani.
Miért ?
Mert sokkalta olcsóbb az előállítása, ha pld. ragasztást alkalmaznak a lencse és mechanikai rögzítéseknél, és ezáltal pontosan tudják, hogy ezeket nem fogják javítani, mert ha szétszedik, akkor azonosulni fognak azzal a látvánnyal, hogy azt már összerakni nem nagyon tudják.
Arra tökéletesen megfelelnek ezek a "céltávcsövek", hogy az ember kiélje roncsolásos hajlamait, de ne gondolja azt, hogy a céltávcsövek nem javíthatóak, mert javíthatóak, azon gyártók termékei, akik nem kukára dolgoznak, és van szervízhálózatuk.
Feltett szándékommá vált, hogy olcsó, tönkrement fegyvertávcsöveim legalább egy részét, használhatóvá teszem. Később, ebben szerzett tapasztalataimat közzéteszem, hiszen a légpuskások táborában számtalan működésképtelen távcső lehet, és vannak ügyes kreatív emberek közöttünk...
Tavasszal két távcsövem ment tönkre azáltal, hogy kimozdult a célkereszt megfelelő helyzetéből. Mind a kettő több évig el tudta viseln,i a Diana 350 Magnum szekatúráját, tehát annyira rossz nem lehet.
Segítséget ehhez szívesen elfogadok, ha van valakinek idevonatkozó tudása és hajlandó is segíteni.
Mielőtt nekiállnék ezek javításának, megkérdezem, valaki javított-e már ilyet, ha igen, hogyan? Másik kérdésem: tudja-e valaki, miből lehet szálkeresztet készíteni, és milyen vastagságú szálat lehet/kell használni.
h Ha már ennyi fórumra fel van téve a kérdés, akkor ide is válaszolok.
""Nem javasolt.
( közvetlen szálkeresztmozgatással rendelkezik, ezért a szálkereszt kimászhat a képből.) (Hadi cuccokból összetákolt maradék szerzemény, lövésállósági hibákkal.)
Optikailag nem rossz, de hát a többi feltételt is kell teljesítenie egy céltávcsőnek.
Vomz Pilad P8x56L Céltávcsőről valami vélemény? Esetleg milyen árkategóriák képez? Nemrégiben kaptam vadi új, csak a szálkeresztjével nem vagyok kivékülve. A válaszokat előre is köszönöm.
Nem dicsérni vagy elmarasztalni szeretném, sokkal inkább saját véleményem osztanám meg. Egy ZOS 10-40x60 cső-ről van némi tapasztalatom. Ami sokak szerint az SFE-vel egy kategória; árban is. Első-hátsó lencsevédő,nagy parallax kerék, árnyékoló, szerelék. Ezek mind benne vannak a dobozában, ergo nem kell szereléket, parallax kereket és védő kupakokat venni több 1000Ft-ért. Elég súlyos darab, mindennel együtt 1,3Kg. Parallax kerék nem lóg, minden tekereője elég jól számomra megfelelően működik. Nekem sikerült pont középre pozicionálnom a szálkeresztet és nem vettem észre hogy függőleges állítás közben oldal irányban kitérne (kellemes meglepi) Ha teszel rá egy szemgumit akkor egész jól használható nagy nagyításmellett is. 24X nagyításig szép tiszta képet ad.Bizonyos esetben 32x - 40x nagyításig hmmmm itt már hagy némi kívánnóvalót magaután, mondván a szinek elmosódnak picit, cél tárgy szélei elvannak mosódva bár ez utóbbi inkább csak 38-40X nagyítás mellett érzékelhető. Elég érdekes ez a jelenség mert csak akkor csinálja ha a háttér az égbolt és pl egy fára nézek.Ez a jelenség árnyékolótoldat és szemgumi használata mellet nekem jelentősen javult, de ez sose lesz smidt&bender vagy NIKKO. :) Ha zöld a háttér vagy valami sötétebb, akkor minden cél tárgy éles és megszünik a szin elmosódás (nem értem) qvazi FT-re éppen jó lenne ha.... Csak 30m-ig lehet vele mérni 35 vagy 40 méter távolságon abszolut semmi különbséget nem lehet látni hiába állítom a parakereket. Rugós puskára mint ahogy nemsokan így én sem ajánlom. Remélem segítettem.
Nálam volt már mind kettő amit említettél .Talán a delta egy kicsivel jobb azért nagyon minimális a különbség.De az is biztos hogy ezt a kettőt se cserélném el 1 SFE 10-40x50 re vannak itt hozzáértő emberek elmondhatnátok a véleményetek róla aki használt ilyet.
Kinait nem veszek,de azért köszi:-DInkább delta! Az már bizonyitott sosk körében szerintem: De ha jól tudom te árulsz hawke-t is? Na azt nem ismerem igazából:-( Irhatnál róla kicsit.
Urak egy kis segítség? Két kukker között vacellálok:Hawke 4-12 50 IR mil dot vagy delta optical classic 3-9x40? Melyiket a kettő közül? Valaki vélemény?