Megkell tanulni mit hogy kell csinálni, most még furcsa az egész, de rutinszerzés után már minden sokkal könnyebb lesz. Amúgy a 4788 -as hozzászólásomban leírtam mindent részletesen, Rferi, tehát hogy nem szedjük össze ami visszahullt, 1. mert egyszer használatos mindez, 2. az eltávoládás 5-150km-ig terjed így elég nehéz volna.. Amit én engedtem, nem sok szél volt egészen amíg ment fel de mégis 50km-es eltávolodás volt Dk felé..
Amúgy pedig jobban jársz Bp-vel, itt a fizetések se úgy alakulnak mint ott a fővárosban. Persze fő a könnyű és a stressz mentes munkahely!:)
Szeretem ezt a várost, mikor esik, főleg munkábajáráskor.
Alig csapnak össze a kocsik, a járdán nem lehet közlekedni, mert mér is folyna le róla a víz, a villamosmegálló olyan keskeny, hogy az ott állók esernyőjétől lehetetlen közlekedni rajta.....
Budapest monnyon le!
És szerezzen nekem valaki valami munkát egy eldugott tök faluban, és leköltözöm. :)))))
1:15-kor elengedtem életem első szondáját(éppen belefért az időbe, mert 1:05-1:15 a betartási idő), de az első ballon lyukas volt azt mikot kötöztem el akkor látom ,hogy ereszt, így gyorsan hoztam egy másikat és azt fújtam fel), csúcsmagasság 32590 méter lett, első osztályú lett az első!:) most durrant ki 3perce, hull vissza a földre.
Jaja nem rövid az első!:) Reggel éppen csak 2 órája vagyok itt, zápor jött, úgyhogy 2órával a beállás után már meg is volt az első SPECI táviratom a többi szokásoson kívül, 1 órája adtam le a 12UTC-s főterminust 0,7mm-t mértem abból a délelőtti záporból, a hivatalos honlapokon láthatóak is az adataim!:) Éjfélkor meg elkezdek készülni a szondával, egy nagyon jó felszállást akarok így elsőre, legalább 30km-est akarok!:) Na mindjárt metar távirat, a laptop meg a mobilos net bevan izzítva már, csak kicsit furcsak ezen gépelni meg egerezni!:) Jaja a héten márcsak egyszer kell jönnöm egy 12 órára majd csütörtökön és kész a hétre. Jó ez a beosztás én nagyon szeretem, a napi 8óra 5napon át a lehető legroszabb. Inkább vagyok egy teljes napot, de nem kell minden nap kelni meg jönni-menni a munkába, ezt is nekem találták ki!:)
Vége a betanulásnak, csütörtökön leraktam az utolsó vizsgát. Első hivatalos, önálló szolgálatom holnap reggel 7:30-tól 7:30-ig. Távirazotás és szonda engedés éjjel. Majd jövök, van laptop meg mobil.
Állítólag a mellettünk levő kisvárosban,Túrkevén is lapátolni lehetett tegnap.Szerencsére nálunk az éjszaka szűk 3mm esett,simán, a csigák nem fagyiztak.