Keresés

Részletes keresés

#5dobos Creative Commons License 2007.08.30 0 0 3538
REDICK vagy valaki más!

Meséljetek mi volt ma az "edzőmeccsen"? Mit produkált az új Kenny meccs keretei között?Na és persze a többiek is...
gzus Creative Commons License 2007.08.29 0 0 3536

Akkor még egy vélemény a játékosokról (szigorúan magán és nem szakmai):

Radovics:

nagyon tetszett, tipikus szerb, nem túl gyors de mindent tud a labdával (és a könyökével :)) ami ahhoz kell hogy megverje a védőjét, és ha esetleg megállítják ziccer közben akkor is elég jó %kal (a többi játékos 10-20%ához képest)be tudja dobni a veszett tempót

Henderson:

amit eddig mindenki leírt, vékonyka de gyors és nagyot ugrik, támadásban, lepattanóban jó lehet, én védekezésben féltem a nála 10-20kilóval nehezebb 4esektől

Brown:

túl sokat nem tudtam leszűrni, alkata, technikája jó, majd a meccseken kiderül...

Sóó (Üdv! :)):

van egy két dolog amit begyakorolt és elég jól tud (3as "aus der Ecke" :), ziccer-lepörgés-visszakéz tempó), ha hajt és ezeket csinálja akkor sok időt fog szerintem a pályán tölteni

Dávid Geri:

sokat fejlődött amig nem volt itt, emitt is és Henderson "súlyproblémái" miatt ő is sokat lesz a pályán (sok: kb 20perc)

Hanga:

azt eddig is láttuk mit tud, remélem sok lehetőséget kap

Szabó Tibi:

valami igyekezet már látszik rajta, de még mindig feldönti az első útjába kerülő embert, a legtöbbet talán mozgáskoordinációban kéne fejlődnie

Keller Ákos:

adottságai alapján nagyon sokra viheti

és a sokat hiányolt Miljkovic:

tényleg a "mester", akit nem a keménysége, hanem a szakmai tudása miatt tisztelnek a játékosai, ha ezt a tiszteletet Zénél is ki tudja vívni magának akkor idén tényleg CSAPATunk lesz

GordonGekko Creative Commons License 2007.08.28 0 0 3535
tudnám miért vagyunk ennyire jóban a péccsel...
idén is fog ivkovicc ordítani a végén meg balhézni? csak most azért hogy miért Simi az mvp nem pedig azért hogy miér nem Simi? :)
Előzmény: #4 (3534)
#4 Creative Commons License 2007.08.28 0 0 3534
Felkészülési tornák:

IV. Pécsi VSK-kupa

2007.szeptember 13. - 15.
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok

Szeptember 13. (csütörtök)
Albacomp - MBK Komárno 16.00
Pécs - Univer KSE 18.15

Szeptember 14. (péntek)
Univer KSE - Albacomp 16.00
MBK Komárno - Pécs 18.00

Szeptember 15. (szombat)
Univer KSE - MBK Komárno 15.00
Pécs - Albacomp 17.00

HERVIS Kupa 2007

2007. szeptember 21. - 23.
Székesfehérvár, Alba Regia Sportcentrum

Szeptember 21. (péntek)
Polpak S.A. - Pécs 16.30
Albacomp - OKK Beograd 19.00

Szeptember 22. (szombat)
OKK Beograd - Polpak S.A. 16.00
Pécs - Albacomp 18.00

Szeptember 23. (vasárnap)
Pécs - OKK Beograd 13.00
Albacomp - Polpak S.A. 15.00
Redick Creative Commons License 2007.08.28 0 0 3533

Kosárlabda, Albacomp: Kenneth Henderson a negyedik légiós

Negyedik légiósával is megállapodott a legutóbbi férfi élvonalbeli kosárlabda-bajnokságban a csalódást keltő hatodik helyen végző Albacomp.

// <![CDATA[ var ord=Math.round(Math.random()*100000000); document.write(''); // ]]>

„Nagyon sok játékost néztünk meg Goran Miljkovics trénerrel, az ő döntése alapján került hozzánk a huszonöt esztendős amerikai Kenneth Henderson. Edzőnk szerint ő tökéletesen beleillik abba a szisztémába, amelyet játszatni szeretne a csapattal a következő szezonban” – indokolta a választást Halm Rolland, a székesfehérvári klub ügyvezetője.

A 201 centis, 98 kilós erőcsatár egy éve végzett a texasi Arlington Egyetemen, az előző évadban Hollandiában, a bajnokság negyedik helyén végző Rotterdam Basketben kosárlabdázott, ahol 12.9-es pont- és 9.1es lepattanóátlagot produkált.

Gyors, jól dob, és mint átlaga is mutatja, remekül szedi a lepattanót. Vele teljes lett a fehérváriak légióskontingense.

Henderson mellett honfitársa, a hátvéd Christian Brown, a szerb bedobó, Velibor Radovics és a szlovák irányító, Robert Nuber alkotja a magyarokkal – Simon Balázs, Bencze Zoltán, Hanga Ádám, Dávid Gergely, Soós Gábor, Szabó Tibor, Vincz Antal, Keller Ákos és Antal Szabolcs – az Albacomp keretét az október 6-án rajtoló bajnokságban.

Redick Creative Commons License 2007.08.28 0 0 3532

Persze, ez mind igaz, de csak elméletben.

A szurkoló éppen azért az ami, mert úgy érzi, hogy neki ez, vagy az jár. Ha úgy érzi, hogy kevesebbet kapott, akkor meg dühös és elégedetlen. Ettől függetlenül ugyanúgy ott fog ülni a csarnokban minden egyes meccsen és szurkol a csapatának. Ha kikapunk a Dombóvártól szétzavarná az egész csapatot, viszont ha Kenny behúzza Krisz labdáját a következő meccsen akkor meg tombol. A bajnoki cím ünneplésekor pedig büszkén hangoztatja, hogy ő már az elején megmondta, hogy milyen remek állományt sikerült összeválogatni. :-)

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy a szurkolót nem lehet objektíven vizsgálni (és objektív véleményt várni tőle), mert hogy ő maga sem az. 

Előzmény: Törölt nick (3530)
GordonGekko Creative Commons License 2007.08.28 0 0 3531
ahogy fábry mondaná, azér nagyon sok munkája van a vezetőségnek abban hogy a kudarc után őket találja meg az ezerfejű (uhh ez elég silyés lett)...

és ha már a címvédőt említed, ott is igen sűrűn előfordult hogy rosszabb meccsek után ment a "vezetőség csere, vezetőség csere" ... bár ha nem megy a kupleráj akkor nyilván a kurvákkal van a baj és nem mindig a madame-mal. :)

Előzmény: Redick (3529)
Redick Creative Commons License 2007.08.28 0 0 3529
Ez a fajta szakértelem sok meccsre járással könnyen elsajátítható. J

Az edző hozzáértését teljes mértékben elfogadom.(egy Goran Miljkovicsét meg pláne! Soha nem volt ilyen komplett edzőnk, az egy szem Farkas Sanyit leszámítva persze)

Ezért sem aggódok Nuber és Radovics képességei és jövőbeni teljesítménye miatt.

Amit korábban írtál, hogy el vagyunk kényeztetve, az teljes mértékben igaz.

Ezért a fehérvári kosárrajongó Bankseket, Walkereket, Spiveykat szeretne látni a csapatban.

De ezt nem csak úgy „kitaláltuk”, hanem magasra lett téve az a bizonyos mérce.

A közönségnek kellenek játékosok, akikkel azonosulni tudnak, kellenek a sztárok. A légiósra meg (elvileg) azért van szükség, mert bőven a magyar átlag feletti teljesítményre képes. Saját magamból kiindulva úgy gondolom, hogy az amerikai játékosok érkezését mindig különösen nagy várakozás előzi meg. (Tudod, Pippenbe oltott Jordan)

A másik oldal: az Olaj idei példája is jól mutatja, hogy a bajnokságot a legjobb csapat nyeri és nem az a társaság, ahol a legnevesebb játékosok vannak. Én már az idejét sem tudom, hogy mikor volt utoljára CSAPAT Fehérváron.. Mindig volt egy-két jó játékosunk, vagy magyar szinten klasszisunk. Nem mentünk velük semmire sem. Idén csapatot építünk ráadásul csupa fiatalból, ennek örülök, erre várok(várunk) évek óta. De a rájátszás meccsein kell olyan játékos, aki húzza a szekeret egyedül is ha kell, aki igazi nyerő típus. És ezeket sokkal könnyebb elképzelni egy olyan fiúról, aki rögtön negyveneket dobál és úgy mozog, mint Kobe Bryant. Természetesen ez nem garancia semmire, tudom jól, csak feltételezni könnyebb.

És végül:

A tipikus Alba szurkoló szerint, ha a csapat jól játszik, bajnokságokat nyer, akkor az az edző és a játékosok érdeme, ha rosszul játszik és mondjuk hatodik lesz, az viszont csak és kizárólag Nagy Gábor és Minárovits miatt lehet.

Sokan elfelejtik, hogy a siker ugyanúgy az ő érdemük is és nem csak a kudarcban van felelőségük.

Tök mindegy, hogy milyen vélt, vagy valós sérelem gyűlik bizonyos emberekben, a tisztelet minimum megilleti őket.

(Pl.: ami az utolsó Körmend meccsen után történt, az gusztustalan volt.)  

Előzmény: Törölt nick (3525)
sarkat5 Creative Commons License 2007.08.28 0 0 3527
pontos tudom, hogyan értetted, de így sem igaz. rám nem. ha igazad lenne, kenilót is csíptem volna, mert vigyori volt.
Előzmény: Törölt nick (3521)
GordonGekko Creative Commons License 2007.08.28 0 0 3524
kérdés a melegszenya mennyi lesz a kaiserben....
Előzmény: AlBaPaPi (3522)
GordonGekko Creative Commons License 2007.08.28 0 0 3523
én azt írtam h védhető... hogy érthető-e? talán. az elfogadhatóval vitatkoznék. de akkor máshogy tekerem: ha látványosan nem megy neki (vagy beleszarik) akkor miért tölt abban a döntőben 40 percet a pályán???

amúgy meg kurvamindegy, buktuk a döntőn, Jay mán nem jáccik itt, nem is fog soha.

én várom Kriszbarnát hogy jobb legyen.
Előzmény: Törölt nick (3521)
AlBaPaPi Creative Commons License 2007.08.28 0 0 3522
Szerintem jó kis csapat ez.
Igaz, hogy gyengébb, mint a tavalyi, viszont állítólag erősebb, mint a 2008/2009-es lesz.

Simon dob 20-at,
Radovics 20-at,
Brown 20-at,
Henderson 10-et,
Zé 15-öt,
Nuber 10-et,
a töbi csere 15-öt
a zösszesen 110 dobott pont (de csak akkor, mikor senkinek se megy igazán).
Kapunk 70-et, mert durva jól védekezünk.
Lesz perec, puki, sör, táncos csajok, zene(nagyon hangosan) és dübörögni fog a cé jobbszél.
Kell még valami?

Sőőőőőőt! A bérlet árak nem változnak!
GordonGekko Creative Commons License 2007.08.28 0 0 3520
ezt akartam én is írni. a nullás-Spivey nem igazán korrekt érv... mer az okokat ismerve ez egy védehető reakció volt a részéről (más kérdés hogy lehet hogy más sportoló ilyenkor is úgy anyázik hogy dob 50 pontot...)
Előzmény: sarkat5 (3515)
GordonGekko Creative Commons License 2007.08.28 0 0 3519
Stulgát ne bántsuk. azér mer Góbi nem szerette és kifúrta attól még abban a szezonban a leglelkesebb játékosunk volt. ha a lelkesedéséből egy minimális ráragadt volna akárki másra is akkor nem olyan szezonunk lett volna... (más kérdés hogy az egyetlen 180 feletti litván volt szerintem aki nem annyira tudott kosarazni)
Előzmény: Törölt nick (3511)
sarkat5 Creative Commons License 2007.08.28 0 0 3518
majd személyesen elmesélem. ha addig nem írja le más. én nem fogom.
Előzmény: Redick (3516)
sarkat5 Creative Commons License 2007.08.28 0 0 3517

abban sincs igazad, hogy lowe azért nem teccett, mert külsőre nem teccett. én már régen kinőttem abból, hogy CSAK a külsejük alapján szeressem a légiósokat. kár, hogy nem is ismersz és így írkálsz rólam.

lowe-t gyenge játékosnak tartom, annak tartottam tavaly ilyenkor is, amikor szintén te bizonygattad, mennyire jó lesz nekünk, hogy itt van. hogy ő csinálta szezon közben a nagy nullákat, az gondolom neked nem tűnt fel... spivey egy ilyen meccse a sok 20-30 pontos között bezzeg igen. érdekes...

akik pedig ismernek, tudják, hogy az egyik legnagyobb kedvencem mostanság bojan volt, valszeg ő sem a szépsége miatt.

Előzmény: Törölt nick (3508)
Redick Creative Commons License 2007.08.28 0 0 3516
Nafene, engem érdekelne mi volt az oka??
Előzmény: sarkat5 (3515)
sarkat5 Creative Commons License 2007.08.28 0 0 3515

younger nem volt a szerelmem. (pontosabban fogalmazva nem nekem volt :-)) nagyon jó játékos volt, jó versenyző is. igen, szeretném, ha hozzá hasonlót igazolnánk, vagy igazoltunk volna.

spivey utolsó meccses nullájának ugyebár pontosan tudjuk az okait, szerintem te is, spori, csak illik ezzel a meccsel előhozakodni, ha valaki szerette jay játékát.

Redick Creative Commons License 2007.08.28 0 0 3514

Naugye:

EGYÜTT AZ ALBACOMP JÁTÉKOSKERETE

Székesfehérvár (sis) - Kialakult az Albacomp férfi kosárlabdacsapatának a 2007-2008-as bajnokságban induló játékoskerete.

Goran Miljkovics, a csapat szakvezetője a jövő héten a teljes együttessel kezdheti meg a munkát. Hiszen akkor már itt lesznek a válogatottak, a magyar Bencze és Simon, illetve a szlovák nemzetiségű Nuber. Tegnap mutatkozott be az edzésen a vasárnap este érkezett Kenneth Henderson.

- Látható, hogy szereti a kosárlabdát, hiszen vasárnap este, a hosszú és fárasztó út után, az időeltolódás ellenére is mindjárt lejött az edzésre, és ugyanúgy futott, dolgozott a csapattal, mint a többiek - mesélte a vezetőedző.

Kenneth nem mondható igazán magasnak, a közölt adatai alapján 201 centire nőtt. Magasbedobónak jó, erőcsatárnak határeset. Láthatóan nagyon erős, jó rugói vannak, és az edzésen bedobálta mindazt, amit kellett.

- Többször beszéltem a menedzserével, akit jól ismerek, akiben megbízok, és jó szívvel ajánlotta Hendersont. A holland bajnokságban játszott, amely ugyan nem a kontinens legerősebb pontvadászata, de erős a nemzeti versenyük, jó csapatok vannak ott. Amit láttam a játékosról, az alapján okosnak tűnik, ismeri a játék fogásait. Fizikailag megfelelő, agresszív védő, villámgyors támadásban, és hasonlóan nagy sebességgel tud visszaérkezni a védekezéshez is. Jó a keze, a 12,9-es pontátlaga meggyőző, miként a 9,1-es lepattanó átlaga is. Most már együtt van a keret, egy hónapig mindenkivel együtt tudunk majd készülni - simmázta véleményét az új szerzeményről a szakvezető.

- Nem volt ismeretlen előttem Magyarország, hiszen édesanyám már járt Budapesten, és jókat mondott az ott szerzett tapasztalatairól. A magyar bajnokságról pozitív véleményeket hallottam, miként új csapatomról, az Albacompról is. Egy évet töltöttem Európában, nagyon megszerettem ezt a földrészt, mondhatom: Európa a második hazám. Székesfehérváron nem sok időt tölthettem, de készültem . Otthon Houstonban éltem, tudom, az nagyobb város az itteninél, de szeretem a kisebb településeket, hiszen az egyetemi városom is az volt. Jó lesz itt! - közölte bemutatkozásként az új közegről ismereteit a szimpatikus, fiatal (24 éves múlt) játékos.

FMH

Előzmény: Redick (3513)
Redick Creative Commons License 2007.08.28 0 0 3513

Középtávolról és távolról annyira dob jó, mint Flowers. Azaz néha-néha beesik.

A srácnak egyértelműen a hármas poszt lenne ideális, de nincs hozzá jó keze. Az igaz, hogy villámgyors és látszik, hogy érti ezt a játékot. Hatalmasat ugrik, az is rendben van.

Az alkata miatt támadásban a gyorsaságával operálhat, ami igen előnyös lesz egy olyan csapatnál, ahol elég sok lesz a lerohanás. (legalábbis van egy ilyen sanda gyanúm ;-) ) 

Védekezésben sok labdát fog szerezni, ok, de ha pozícióba kényszerítik akkor vége van, mint a botnak.

A leigazolása úgy néz ki, hogy ténykérdés. Gorannak kell.

Előzmény: fefe22 (3512)
fefe22 Creative Commons License 2007.08.27 0 0 3512

Rendben van, akkor másképp fogalmazok.

A srácról eddig azt hallottuk, hogy posztjához képest gyors, nagyot ugrik, és jól dob középtvolról és távolról is.

Na most ehhez képest azt istudtuk róla, hogy egy középszerű egyetemi csapatban nem nagyon sikerült pályára kerülnie, és a holland bajnokságból nem sikerült kiemelkednie.

Ezt a 2 információtípust eddig elég nehezen tartottam összeegyeztethetőnek. Azt gondoltam, valami nem stimmel.

Mondjuk úgy, hogy most, miután láttam a srácot, összeállt a kép.

A srác egy "dobóhátvéd" (a kisebbik bedobó) testével próbál 4est játszani.

Előzmény: Törölt nick (3511)
fefe22 Creative Commons License 2007.08.27 0 0 3510

egyetértek, tök korrekt.

Más.

Kint voltam a mai edzésen.

Az új fiú nagyon "kicsi". Alkatra meg sem közelíti Chadet. 2m alatt van, és nagyon sovány. Gyorsnak tényleg gyors a posztjához képest...

Tudom, hogy nagyon korai az ítélethozatal, de nagyon remélem, hogy nem tartjuk meg.

Előzmény: nisavic (3509)
nisavic Creative Commons License 2007.08.27 0 0 3509
korrekt!
Előzmény: Törölt nick (3508)
GordonGekko Creative Commons License 2007.08.27 0 0 3507
nem bánom.. :) meg sört Oa haverunknak ha jön majd a címvédő! :)
Előzmény: sarkat5 (3506)
sarkat5 Creative Commons License 2007.08.27 0 0 3506
meg neked csokit meccs előtt, igaz? :-)
Előzmény: GordonGekko (3505)
GordonGekko Creative Commons License 2007.08.27 0 0 3505
mér, gyalog tök közel lesz. és ott asszem lehet kapni gázdudát!!! :) Pistinek tudsz szerezni majd muníciót. :)
Előzmény: sarkat5 (3504)
sarkat5 Creative Commons License 2007.08.27 0 0 3504
jah, nagyon hiányzott. :-)
Előzmény: GordonGekko (3503)
GordonGekko Creative Commons License 2007.08.27 0 0 3503
félreértettél vmi olyat ami nem is lett leírva.

inkább arról mesélj, örülsz h új abc nyílik felétek? :)
Előzmény: sarkat5 (3502)
sarkat5 Creative Commons License 2007.08.27 0 0 3502
nem írtam, hogy baj, ha valaki fiatal, de hogy más szinte ne is számítson..
Előzmény: GordonGekko (3500)
GordonGekko Creative Commons License 2007.08.27 0 0 3501
uh Lecsó. de csíptem a fejét! :)

szerintem azóta nem rokizott senki se a csigábóban az asztalon.. :)
Előzmény: sarkat5 (3496)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!