Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
Eredetileg a jelenlegi 3A lett volna 3Y, hogy külön viszonylatjelzése legyen a Kassai útig, illetve a Hadházi útig közlekedő trolikank, és ne legyen "két 3-as".
De a DKV inkább a bonyolultabb, ésszerűtlenebb megoldásnál maradt, mint általában.
Más: Ma már trolik közlekedtek
Akkor vagy lefutották a buszok az előirt kilométert, vagy rajta vannak a Petőfi tér lezárásán.
Nyaralnak az illetékesek. Majd ha visszajönnek, akkor napsütötte fejjel ismét kitalálnak valami eszeveszett nagy baromságot. Napszúrás után lehet aztán sok jó dolgot kitalálni. :D
A múlt héten a Bolyain tartottam biciklivel az Egyetemtől a Böszörményi fele, és megdöbbentem hogy a DAB székháznál az ideiglenes tábla ellenére sem lehet egyenesen továbbhaladni! Biciklisként elsurrantam - tolva - a gyalogos gyilokjárón a munkagépek között, de szemből, a Délibáb felől is sok autós jött, akik kénytelenek voltak vissazfordulni. Ez a lezárás ideiglenes dolog volt, vagy még megvan?
Nem hiszem, hogy ott elférne körforgalom, pláne hogy még a Névtelen utcai lámpás kereszteződés is ott van úgy 20 méterre. Emellett a nyomvonalon nagyon sok ház van, köztük nem egy újépítésű.
A gigaring is érdekes dolog, mert a Hal köznél olyan buszöböl épül, amely ellentétes irányban van, mint amilyen irányban haladna a Széchenyi utca. Ellen irányú sáv pedig - szvsz - azért nem lesz, mert azzal a lámpa programozásán nem lehetne módosítani, pedig elvileg az egész gigaringnek az a fő célja. Remélem, nem valósul meg.
Garficicus
Meg lehetne valósítani, egyúttal a 22-24-es buszokat ki lehetne váltani trolival.
Ez az, ami sosem fog megtörténni. Az Erzsébet utcán egy kicsit bajos lenne a csomópont kialakítása.
Mindent meg lehet oldani. majd lesz egy jópofa körforgalom ott. :)
Nekem mindegy, de a Széchenyi utcából remélem, nem lesz sétálóutca. Ahogy a Piac utca Kistemplom előtti szakaszából sem!
Szerintem meg legyen, úgy, hogy oda behajthatnak a közösségi közlekedési járművek elkülönített sávon biztosítva a gyors haladást. Egyébként tudtommal nem mondtak le a gigaringről, így nem valószínű, hogy a Kossuth - Széchenyi sétáló utca lesz belátható időn belül.
Remélem, idén máshogy szervezik a terelést. A Kossuth utcára a 41-es és a 45-ös egy csöppet kevés.
A 19-es Nagyállomás felé terelése rendben van, de a 25/25Y-nél már felesleges.
A nyugati tehermentesítőt akkor lehet majd közösségi közlekedési szempontból normálisan használni, ha teljes hosszabban kész lesz
Ez az, ami sosem fog megtörténni. Az Erzsébet utcán egy kicsit bajos lenne a csomópont kialakítása.
Utána csak akkor ha esetleg nagyából be is épül és kiterjed idáig a belváros.
Nekem mindegy, de a Széchenyi utcából remélem, nem lesz sétálóutca. Ahogy a Piac utca Kistemplom előtti szakaszából sem!
Más:
A Kossuth utca Burgundia utca felöli végén valamiért felbontották az úttestet, csak a belső sávon lehet közlekedni. Nagyon frankó lesz csúcsidőben...
Hazafelé láttam egy trolipótlót alábbi viszonylatjelzéssel: 3A Kassai út Trolipótló. Erre azért vigyázni kéne.
Végül, bár nem tömegközlekedés, de a Dehir leközölt egy cikket, hogy a gyalogosok szabálytalanul rohangálnak az autók között a Pláza előtt, mivel a gyalogos átkelőhely megszűnt.
Nos, ez igaz, viszont a megszokott "Gyalogos átkelőhely megszűnt!" táblát sehol nem látom, de ami ennél is rosszabb, a Péterfia utcán, a jelenleg nem üzemelő jobbra kanyarodó sávnál kint van a gyalogátkelőhely tábla. Úgy érzem, az úttesten rohangálók miatt a város is felelős. És ha már egyszer sáveltols van a Darabos utca után, nem ártana sárga csíkkal jelölni az új haladási irányt, ha már a régi jelzéseket nem tudták rendesen eltüntetni.
A nyugati tehermentesítőt akkor lehet majd közösségi közlekedési szempontból normálisan használni, ha teljes hosszabban kész lesz, (legalábbis az Erzsébet utca - Hatvan utca szakasz). De még ekkor is elsősorban terelésre.
Utána csak akkor ha esetleg nagyából be is épül és kiterjed idáig a belváros.
Elég szomorú, pont a belvárost kerülték el, ahonnan azért elég sok embert kéne hazajuttatni. Idén remélem hallgatnak a Derke-re, és talán a tehermentesítőt is kihasználják.
Nem feltétlen maradna ki. A Derke ötletéből indultam ki. Este "csak" a Piac utca marad ki. Tavaly egyből a Mester utcára terelték a buszokat. Idén a 25/25Y a Kishegyesi után mehetne a Segner tér - Nyugati utca - Széchenyi utca - Tisza István utca - Hatvan utca - Bethlen utca útvonalon, ha már úgy is kerül. Így legalább könnyebben jutnak el a vidéki hazautazók a buszállomáshoz.
Mivel a sétálóövezettel párhzamos szakasz fog elkészülni remélhetőleg augusztus 20-ára, így terelésre nem igazán használható.
Az éjszakai terelésnél talán lehetne hasznát venni. Egyrészt a Buszállomás nem maradna ki, másrészt az utasok is megszokhatnák, hogy van ott valami új :)
Talán jól jöhet, ha a későbbiekben elgondolkodnának a 23-ason.
Logikusnak logikus, de utasvesztéssel járna a Segner tér kiesése miatt.
Esetlen, ha a Miklós utcáig is elér az utca, a 19-es kacskaringózását meg lehetne szüntetni. Oda-vissza tehetne egy Szoboszlói út - Nyugati utca - Széchenyi utca - Antall József utca - Miklós utca - Piac utca - Kossuth utca kitérőt, így mindkét irányban érintené a Buszállomást, a Miklós utcát, és a Piac utcát is.
A cikk csak annyira utal, hogy két buszmegálló is épül. Nem hiszem, hogy bármelyik jelenlegi viszonylatot oda terelnék. Talán a virágkarnevál alatt használni fogják, bár nem tudom, melyik busznak kéne. A 10-est, 32-est, 42-est, 42Y-ost nincs értelme áttenni, mert a Segner tér kimaradna.
Az meglepett, hogy Tisza István utcát emlegettek. Az Ítélőtábla elvileg az Antall József utcán van. Eszerint nem lesz egységes az elnevezés?
Ha a DKV fontolgatná a buszközlekedést az új utcán, ajánlanám a korábban már bemutatott 23-ast*, ami a Segnertől tehetne egy kört a Nyugati utca - Széchenyi utca (Buszállomás) - Tisza István utca - Hatvan utca között.
Bár talán mégjobb lenne, ha a Hatvan utcáról térne a Tisza István utcára, és úgy vissza a Nyugatira, majd a Hatvanra. Legalább jó pár hónapnyi szünet után ismét lenne utasforgalom a 23-ason :)
* Természetesen a Kassai út - Hadházi út kikerülne a vonalvezetésből a 3A miatt, ezzel is kevesebb a menetidő.
A DTV-s riport azt mondta, hogy a Nyugati kiskörúton lesz majd buszmegálló, ráadásul MM. Az a kérdés merült fel bennem, hogy akkor majd ott mi fog megállni, illetve mi fog majd arra közlekedni. Nektek van valami ötletetek?