Max 100 000 EUR-ig az OBA jótáll, bár valszeg nem lesz rá pénze:
"A legnagyobb mérlegfőösszeggel rendelkező magyar takarékszövetkezet, az Orgovány és vidéke Takarékszövetkezet csődbe jutott a nemfizető hitelek és a rossz gazdálkodás miatt. A saját tőkéje a kimutatott 6 milliárd helyett -3,5 milliárd volt, a nem fizető hitelek aránya 29%. Ezért az MNB visszavonta az engedélyét.
Az OBA kifizeti a betéteket, de csak 100 ezer euróig. A legutóbbi takarékszövetkezet csődje felemésztette az OBA vagyonának egyharmadát, kíváncsi leszek, a mostani csőd mennyivel fogja leolvasztani a Betétvédelmi Alap pénzét. (Az Orgovány és Vidéke csak a takarékszövetkezetek között volt nagy, az összes hitelintézetet figyelembe véve csak 0,3%-ot tett ki a piaci részesedése. A Soltvadkert és Vidéke 0,2%-ot hasított ki a piacból, mégis igen költséges volt a betétesek kártalanítása.)"
Az ERSTE azért sem a legjobb választás, mert ő hitelezte ki magát a leginkább deviza elszámolású, FX SWAP hitelekkel, (deviza hitel) természetesen a forint betétesek pénzéből. A végtörlesztés után nála maradt a legtöbb nem fizető, szóval esélyes, hogy aki ott tartja a pénzét, az puszilhatja....
Jelenleg Magyarországon nincs biztonságos bank. Viszont nyithatsz bankszámlát Németországban, vagy Ausztriában, esetleg Svájcban, de ahhoz kell ismerős, akiben megbízol.
Pontosabban elmentetted már sablonként. Nekem is van néhány ilyenem, akiknek havi utalással fizetek.
Ebben amúgy nem értek egyet veled. Én pont örülök, hogy nem kell SMS-ben várnom az ugrókódot, ami eddig ahhoz is kellett, ha csak az egyenlegemet akartam megnézni, szerintem ilyen alapszintű műveletekhez felesleges ez a túlbiztosítottság. A számlaszámod teljesen egyedi, azt nem lehet csak úgy kitalálni, kellően bonyolult jelszó (nem ErsteBank123), és az átlagos felhasználó biztonságban van. A jellemző csalás úgyis az, hogy ilyen-olyan okkal pénzt csalnak ki a delikvenstől, és nem az, hogy belépnek a nevében, majd utalásokat kezdeményeznek. Ha mégis, és az egy teljesen új partner, akkor úgyis jön a megerősítő SMS kérése. Ha pedig valaki ragaszkodik, hogy minden mozdulatához SMS-t kérjen a bank, az megtalálja az opciók között.
Olyan szakival szeretnék pontosítani, aki nemrég sikeresen nyitott számlát. Tudniillik nekem is sikerült megnyitni, csak nem tudok pénzt rátenni, mert a magyarországi számlavezető bankja megváltozott, de nem írják meg, melyik az!?
Azt a részt ismerem, hogy visszalehet kapcsolni ( a Netban belépéshez ). De az mennyire normális, hogy ha utalok Netbankon keresztül, nem kapok elötte megerösítö kódot. Tehát az utaláshoz kódot, nem a belépéshez.
Ez szerintem semennyire sem normális. Minden banknál utaláshoz akármilyen kódot kell adni, csak utánna utalhat az ember. Van bank, amelyik SMS - ben küldi, az itteni bankom pl. egy úgynevezett TAN - blokkot küld postán, 100 kóddal.
Ezt most sehogysem értem.
Ha ezt a Bank egyoldalúan kikapcsolja és a számlatulajra bízza a " bekapcsolást ", akkor kb. 10 év után menekülni fogok innen.
Ez jó lenne, csak éppen nálunk nincs UPC. (Egy Vidanet nevű digitális hulladékcég van monopolhelyzetben, a UPC nem tervez hálózatfejlesztést, pedig csak néhány utcányira van a szolgáltatási területük.)
Vásárlások szintén Citi Shellről, kivéve az Erste Joker 4% alá eső kategóriák.
Tehát gyakorlatilag a göngyölítés miatt minden után 3% visszatérítés jön, Jokeres vásárlás 4%, Shelles tankolás 5%, UPC számla 6%.
Mivel régi a Shelles kártyánk, nincs felső költési limit, nincs tranzakciós adó, és éves díjat fizetünk, nem havit.
Plusz a göngyölítés miatt a tényleges kifizetés 2-3 hónap múlva esedékes. (pl. a jún. 20-júl. 20. közötti költés majd csak szeptember első felében lesz átutalva betéti kártyáról).
De véleményem attól még lehet a Bankokról és a Kormányról ( melyik milyen százalékban bünös ? :) )
Jó lenne már ha megtanulnák hogyan müködik az EU - ban, nem csak azzal kérkednek, hogy EU - tagok ( bár adva kérdés: Meddig ?? ) Nyugaton vannak ugyanis érdekes vélemények.
Ja, és akkor is pofátlanságnak tartom, hogy a külföldi pénze jó, de ..............
Mindenesetre azt a bizonyos ingatlan utáni kis pénzemet biztos nem engedem Bank közelébe :)
SAjnos abban igaza volt az előző hozzászólónak,hogy ezt az ingyenes kp felvételi lehetőséget a jelenleg magyarországon dolgozó átlagosan havi 80-100 ezer Ft-ból élő dolgozóknak vagy kisnyugdíjasoknak szavazták meg,hogy kitudják ingyenes venni a nyomorult pici pénzüket..... :( Cifra nyomorúság.... :( Sajnos.
SAjnos ez rád nem vonatkozik,evvel nem tud mit kezdeni a bank.
Bele kell törödj,hogy azt a pár eurót,amibe kerülni fog neked,most elbukod.
Szerencsére azért itt is maradt ilyen számla (K&H Zéró), közüzemi díjat meg inkább hitelkártyával kell fizetni a neten (2 % visszatérítés a K&H-nál), a maradék csoportos beszedést meg a Citilife-ról (1 % visszatérítés).
Nézd, kérdeztem, válaszoltál. Tudtommal azokat a válaszkat megköszöntem. Hogy az ezelötti " felleges " beírásodra látszólag megfelelöen válaszoltam és amint látom, " telibe is találtam ", arról már nem tehetek :)) Az, és olyan vagy amilyennek feltételeztelek :) Eddig emberi módon írtam, kérdeztem. Te emelkedtél a felhök fölé a fenhéjjas kijelentéseiddel ":
" Minek alapján akarsz te magadnak olyan jogokat, mint egy magyarországi lakcímmel rendelkező állampolgár? Mennyi adót fizetsz évente a magyar államnak? A fizetésed magyarországi bankszámlára megy? "
Kultúr ember nem levelez ilyen szinten. De ezt már megindokoltam néhány sorral feljebb.
Továbbra is csürni és csavarni fogom a Bank Netes oldalait, mint ahogy tettem az elmúlt 12 évben. Ugyais azóta van Erste számlám.
Ha pedig mégis megakadnék, vannak még rajtad kívül értelmes, korrekt , segítökész, barátságos emberek ezen a fórumon :)
Legyen szép estéd.
Továbbá én is lezártnak tekintem a veled való csevegést :)
Év elején netbankon keresztül nyilatkoztál az ingyenes készpénz felvételről. Előtte megjelent egy tájékoztató arról, hogy milyen feltételek mellett veheted igénybe, ezt elfogadtad és tudomásul vetted. Máskor olvassál is, ne csak kattintsál. Részemről befejeztem, nem is fogok megkeresni neked a hirdetmények között szereplő kondíciókat, hagyom hogy „csűrjed - csavarjad a Bank netes oldalait”.
Na látod, pont ez baj ( otok ). Akinek nem inge, ne vegye fel.
Mindig a másikkal való foglalkozás ( tudom, ezzel tudat alatt eltereled a figyelmet a saját gondodról ).
Az EU - ban fizetek adót. Abban az EU - ban, ahonnan MO - is pályázat útján pénzekhez jut. Tehát az én pénzemen is tesznek arrébb valamit MO - on.
Továbbá ha már a Magyar állam ( Bankok ) lehetöséget adnak EU - állampolgároknak számlanyitásra ( és nem csak azoknak ), akkor nem az lenne a korrekt és szabályos, hogy a pénzemért, amit Magyar Bankban tartok kapjak is valamit ?
Mert a pénzem nem penészedik a Magyar Bankban, hanem azt a Bank használja. Lehet éppen neked folyósít belöle kölcsönt, ami után nyereséget termel. Tehát böven kitermelli az én pénzemböl a 0,6% - ot a Tranzakciós adóra.
Ha rajtad állna, pl. még azt a látraszóló csekély kamatot is elvennéd tölem és a hozzám hasonlóktól.
Próbály az EU - ban ( NEM MO - on ! ) Euros számlát nyitni. Meglátod, semmivel sem leszel hátrányosabb helyzetben mint én. A számláddal kapcsolaban ugyan olyan jogaid és kötelezetségeid lesznek mint bármely EU - s állampolgárnak.
Ja, és senki sem vágja majd a képedbe, hogy éppen nem Németországban, vagy Ausztriában stb. fizeted az adódat. Itt ennyire " Másak az emberek ".
Minek alapján akarsz te magadnak olyan jogokat, mint egy magyarországi lakcímmel rendelkező állampolgár? Mennyi adót fizetsz évente a magyar államnak? A fizetésed magyarországi bankszámlára megy? A 150 ezres ingyenes készpénzfelvételt (mely után a bank köteles 0,6% tranzakciós adót fizetni), azoknak találták ki, akik bankszámlára kapják a fizetésüket. Ezzel akarták csökkenteni az átlagkereset erejéig a lakosság terhelését. (Nem nagyon sikerült, mert a bankok a kártya éves díját és egyéb költségeket jelentősen megemelték.)
Kötelezetség, mint bárkinek a számlával. Tehát ezt nem úgy kellett értened, hogy nekem speciel külön kötelezetségem van :) Ha ezt félreértetted, akkor lehet rosszul fogalmaztam.
Mit nem kaptam meg ? Azt hogy havonta felvehessem jutalék nélkül azt, amit egy Magyar állampolgár ( lakcímmel rendelkezö ).
Az az érdekes, hogy évente 1 - 2 alkalommal megyek csak, ha megyek. Tehát még a havi keretet sem használom ( nám ) ki.
A legjobban az bosszant, hogy most szándékozok eladni egy ingatlant amiböl befolyna némi összeg. Ezek szerint ha a számlára utaltatom, komoly összeget bukok a kivételnél.
Ha számlára utaltatom és Euroba veszem majd ki itt, az is komoly bukti.
Ha Kp. zsebbe teszem, az sem egy kimondott jó öttlet :)
Erste nyilatkozat lehet Netbankon is. Kizárólag magyarországi állandó lakcímmel rendelkező ügyfél teheti meg. Amennyiben ennek nem felel meg, de van magyarországi tartózkodási helye, a nyilatkozatot a bankfiókban teheti meg. Mivel a kérdező által előadottak szerint egyikkel sem rendelkezik, nem is jogosult a kedvezmény igénybevételére.
Ezt írtam neked, de nem hallod meg. Nem kellett hozzá csúcsfizetés, hogy jó kondíciókat kapj (mondjuk nem minimálbér, az is igaz). Az általad leírtakat tudta pl. az UniCredites számlám, sőt még az összes külföldi UC-s ATM-ben is ingyen lehetett korlátlanul kp-t felvenni.
Mégegyszer mondom: a jelenlegi állapot nem a bankok hibája.
Erste nyilatkozat (akkor mégsem nyilatkoztál még?) - lehet Netbankon is, a belinkelt oldal a főoldalról érhető el, pirossal ki is van emelve.