Minden az iPodról, egy kivétellel, légyszi ne kérdezd meg, hogy:"az iPodra Intézővel másolt zenét le tudom játszani?"
Mert a válasz: NEM. Az iPodra csak megfelelő szoftverrel, leginkább a hozzá tartozó iTunes használatával tudsz zenét másolni úgy, hogy le is tudd vele játszani.
en is ledobtam sajnos mar vagy haromszor betonra, szerencsere tokban volt es nem karcolodott. amugy semmi baja nem lett. ja meg akkut csereltem benne, mert 2003as, es mar fogytan volt a kraft.
de tud. Griffin iTalk: http://www.griffintechnology.com/products/italk/index.php
"program kell, hogy ismerje a windows"
kurvara nem kell semmilyen program, alapbol felismeri a windows, es huzogathatsz at ra szamokat explorerban, csak egy adatbazisos megoldas (iTunes, XPlay, ephPod, Anapod Explorer) nyilvan elegansabb, illetve ekkora adatmennyisegnel igen gyorsan megoszulsz, ha wincommanderral akarsz szarakodni.
üdv, tudja valaki, hogy photora csak ituneson át lehet fotót feltenni? mert anapodon pl csak adatként lehet rárakni. (legalábbis nekem csak úgy sikerül)
Nekem van egy régi ihp-140, és szerintem ez volt az utolsó "jó" hdd-s iriver. Az utána jövőket próbáltam, szerintem nem szólnak olyan jól, és a ki/bemenet sem olyan jó, mint a régin. A H10-est meg biztosan nem venném, sok rosszat olvastam róla fórumokon, élőben próbálva nem győzött meg engem sem. Ha ilyesmin gondolkodsz, és nem tetszik az ipod (nekem pl nem jn be a mini, de ez teljesen szubjektív), a creative-nak vannak hasonló cuccai. DE mindenképpen próbálj ki egy ipodot, mielőtt veszel, mert hangminőségben jobb, mint a többiek, viszont ezt nem mindenki értékeli, van, aki nem is hallja a különbséget.
Ha nem érdekel a kultusz és a design, azt akkor is érdemes tudnod, hogy ütésállóságban az iPod és az iPod mini is a PC-s buherálású mp3-lejátszók fölé nő. Láttam már bicajos srác hátizsákjából iPod-ot a földre zuhanni és ott négyet pattanni... eközben talán még a lejátszás sem állt meg és azóta is megbízhatóan üzemel :-)
Igazság szerint már eléggé rajta voltam az Ipodon, ezért most kicsit sokkolt, hogy kivették sulinetből. Ezzel együtt köszönöm a kimerítő és gyors választ. Tényleg sokat segítet. Ákos
Hát igen, itt felvetni, hogy az iriver jobb... bűn. Halálos bűn. :)
Amúgy a válaszok: iPodot sulinetben április 1. óta nem lehet venni :( Jó volt, hát kiszedték.
Az iPod minősége fantörpikus. Mind összeépítésileg, mind hangminőségileg, mind design szempontjából. Nekem személy szerint csak a rádió hiányzik nagy néha, de havonta 1x-2x érzem a hiányát, főleg autóban, amikor jó lenne tudni, hol van előttem esetleg baleset, terelés, lezárás, trafipax... ;) Amúgy eszembe sem jut, hogy "Jaj, depressziós leszek a lágerrádió baromságai nélkül..." :D Az audio bemenetet még ritkábban használnám, évente egyszer. Talán.
Nem igaz, hogy csak az ipodhoz kell program a szinkronizáláshoz. (valami kell a többihez is, hogy felismerje az eszközt a win.) Az id3tag alapú szervezést nagyságrendekkel jobbnak tartom mint a könyvtárszerkezetet. A fileok visszamásolása is megoldott.
És igen... valaki itt írta, vagy talán a macbolton Joe, hogy az iPod "megsimogatja a lelkem sznobabbik felét"...
Külső vinyóként pedig ugyanúgy használhatod mindkettőt.
Talán tudtok nekem segíteni. Lassan odáig jutok, hogy sikerül vennem egy 4-5 GB os Mp3 lejátszót, de nem tudom, hogy milyet. Lehet, hogy ezen a topicon szentségtörés de szerintem az Iriver H10 magasan veri az Ipod minit. Az egyetlen probléma az, hogy az egyik 60-70 000, a másik viszont Sulinettel kihozható 35 000 ből. A kérdésem 2 részből állna. 1 mennyire vagytok megelégedve az ipod minőségével (mind a hang mind pedig az összeépítés minőségével)? 2, az hogy nem tud rádiót, diktafont, program kell, hogy ismerje a windows, illetve, hogy nincs rajta audió bemenet (a 20 000 Ft-os kiegészítőket nem számoltam bele) mennyire hiányozhat, hiányzik használat közben. Nyilván rengeteg szituációt ki tudok találni, amikor hiányozhatnak, amit nem tudok, hogy ezek mennyire jönnek ki az életben. Megéri-e az Iriver a +30 000Ft-ot.
Ha gondolod, odaadom egy ismerős cédéjét, amin ömlesztve van 700MB mp3 mulatós izé, figyelmetlen voltam és megfeledkeztem róla, az itunes szétszórta mindenfelé, és volt néha meglepi :-))
Shuffle - az iTunes + shuffle kombináció nekem sem jött össze, simán unmountolja a shufflet, ahogy elkezd rá másolni. Egyet pedig teljesen elcseszett, ment a gariban cserére.
- Van egy iPod Shuffle-om, amire Winamp-al szoktam (pluginnel persze) feltölteni/törölni zenét, nekem ez jobban tetszik mint az iTunes, úgy értem az én hardver környezetemhez jobban illik ez az egyszerűbb megoldás, az iTunes nekem szívás volt nem egy alkalommal és nem is tudtam megszokni a kezelését. A baj az, hogy van pár zene, ami egészen egyszerűen elkezd felmászni az iPod-ra, de 2/3-ánál lefagy a Winamp és újra kell indítani az egészet. Aztán töltök fel megint 8-10 vagy még több zenét de ha megint ahhoz a "veszélyes" mp3-hoz érek, akkor megint lefagy, mintha pont azzal a fájllal lenne baja. Kipróbáltam azt is, hogy az adott mp3 szám IDtag-jét kitöröltem és lám, lám, akkor már hajlandó volt felmászni az iPod-ra. Szerintetek mi lehet a hiba oka és hogy tudom megjavítani?
- Használat közben rá kellett jönnöm, hogy sokkal jobb lenne, ha lenne legalább 4-5 giga tárhelyem, kevés a fél mega a Shuffle-on. Még szomorúbb, hogy itthon a 4 gigás Mini is 60.000-be kerül. Nem tud valaki egy ezüst Mini-t (4 vagy 6 gigásat) a lentebb, mások által említett Ny-Európai áron hozni nekem? Bármit kérhettek cserébe, úgy mint 3 gombóc fagyi, 1 sör, stb. :-) Illetve ha valaki Szegeden jár, akkor a vendégem. :-)
de frissiti es visszaszinkronizalja tudtommal. amugy en elegedett vagyok a shuffle moddal teljesen, meg sose rakott egymas utan 2 homlokegyenest mas szamot.
Nono, ne nézegesse ezeket a számokat :-)) ilyeneket kizárólag öngyilkos hangulatban szoktam hallgatni:-) Amúgy tényleg nagyon jó a shuffle mód, ezt már megbeszéltük a másik topikban, engem még az sem zavar, ha látom, hogy mi jön, és léptetnem kell, mert nem tetszik. Jobb mint a rádió, mert itt ugye szinte csak olyan zenékből válogat, miket szeretek.
Pont ez az! Hogy nem! Nagyobb valószínűséggel kerülnek a shufflelistbe a többször hallgatott számok, mint a kevésszer... Pedig ha tényleg random, akkor minden nóta ugyanolyan valószínűséggel kellene, hogy megjelenjen a listben... vagy nem?
Ezen már volt vita egy másik topikban, ghost szerint jó ízlése van a programnak :-), szerintem meg ott ülnek az applenél, és a saját kedvenceiket megcsillagozzák titokban:-) (nekem pl. feltűnően sok Simon & Garfunkelt kevert az itunes, pedig soha nem hallgattam előtte...)