ócsó is, jónak is tűnik. Már ha valaki állólámpát szeretne.
Sajna még odébb van kicsit a vásárlásom! Elébb kicsit gyorsan kifizetjük a mostani űber OFF autót, oszt túladunk rajt. Asszonykámnak keresünk egy "minélolcsóbbanfenttarthatóvárosiminit" :-) meg az egész családnak (3 fő) alkalmi közlekedésre egy W116-ot. Ez kb 1,5 év távlata. Ez reálisnak látszik.
igaz, csak a 280SE-t ismerem, mert az volt, nekem elég amit az tud. Egy ilyen idősödő youngtimernek sztem nem a brutális erő a lényege. A 450-es moci 225 lovas, hát ez csak 40 ló plusz durván. Persze a nyomaték az majd a duplája, dehát, ha jól hallottam azzal nem igazán lehet 16-18 liter alá menni. A 280-asom 12-vel beérte vegyesben.
A W108-asból is volt hasonló lámpával mint a W111, az tetszik, a W116 meg már olyan technikai szinvonal, ami nekem megfelel arra is, hogy néha használjam. Azért az a 280SE 18X lóerős moci, már szépen vitte, és a fogyasztás sem volt elképesztő.
Nagyon rá vagyok indulva :-))) bár messze még, de tudom, hogy meglesz :-))))
Nemlacko kössz a tanácsot! Hát még filózok rajta, bár nagy valószínűséggel megfogadom Gabor1970 tanácsát, és külföldön fogok szétnézni. Sztem többre megyek egy 2X ennyibe kerülő, de lényegesen kevesebb ráköltést igénylő darabbal. Az alkatrészárakat nézve... elég húzós!
Szerintem nem néz ki szörnyen a sárga, lehet benne fantázia. De ha gyárit akarsz belőle varázsolni valószínűleg nem érné meg. Használatra tökéletes, restaurálni...
Van a hasznaltauto-n egy bordó metál 75-ös 1.2M-ért, gyönyörű a fénykép alapján. Restaurálni a sárgát többe kerülne. Én a fehérre mindennel együtt kb 600.E Ft-ot fogok költeni pedig az autó "tökéletesnek" mondható!!! Csak festeni kell, meg gumi alkatrészeket lecserélgetni, (nem volna muszály, de csak úgy lesz hibátlan)
Ezért kell eldönteni vásárlás előtt, hogy mire akarod használni/ tartani az autót.
Csináltam róla képeket még szétszedve is (az előző tulaj már 7 éve leállította és a karosszéria munkát fejezték csak be), vizsgára raktam össze a belsejét. Ha készen lesz az autó lesz róla CD-n teljes fényképsorozat a munkafolyamatokról. A díszléceket nem raktam vissza, mert úgyis le kell venni mégegyszer festéshez.
Gondolom látszik a képeken is, hogy milyen lehet a valóságban! Jövő héten viszem műszakira, aztán mehet a festőhöz. Február körül lesz teljesen kész, nem kapkodjuk el, nem lesz összecsapva.
"Sikerült lefújniuk a gyárban a hütőt is. :))). A képről úgy néz ki, hogy az első sárvédő más színű a hátuljához képest."
:-) Mint írtam ki lett javítva rajta pár dolog (pl. kasztni itt-ott), és gondolom ahol hegesztettek ott festettek is, a sárvédő meg már lehet hogy lerohadt róla ezért cserélték (innen az elütő szín). Tehát az "eredeti" fényezés annyit jelent hogy nem lett kompletten fényezve, csak a javított helyeken.
"Kérdés, hogy mire szeretnéd használni az autót?"
Hát szinte mindennapi használatban lenne. Aztán később apránként restaurálva veteránozni szeretnék vele. Nagyon bejönnek ezek a veterán versenyek (Chronoswiss, Mister Classic).