Azt a hozzászólást Oleandrónak szántam, Rólad sejtettem, hogy hölgy vagy.
A mai nap számomra is nagy esemény, kaptam két olyan leanderről is hajtást, amilyen reményeim szerint nincs nekem, és a két gyönyörű növényről gyűjtött magokat is megkaptam.
Na, ez a találóskérdés, kitől is kaphattam? Valakitől, aki általában csak ezt a kettőt mutatta, és mindenki csodálta:-))))
Ez egy ilyen fajta,nagyon ritkán találkozom vele,kábé soha ,leszámítva rágicáét az utóbbi két évben.Érdekes ,hogy amikor idekerült,csak sárga leveleket hozott.minél többet éri a nap,annál nagyobb a sárga csík a levelén.
Ha már itt vagyok,kihasználom az alkalmat, és feltennék egy kérdést a szakiknak.
Van egy-két gyenge friss hajtás, ami már a télen elkezdett nőni, nyilván a túl meleg teleltetés miatt. Nos, ezek még mindig élnek, de van, amelyiknek az eddig kibújt kis leveleinek a széle megbarnult, a levelek összegömbölyödtek, nyilván nagyon érzékenyen reagáltak a fagyra. Szerintetek vágjam le őket, ezzel veszélyeztetve, hogy ott idén egyáltalán nem lesz virág, vagy hagyjam meg őket, mert a később növő levelek majd már egészségesek lesznek?
De én vagyok a feleség!:-)))))))(és 31) Megmondom a frankót,már kacérkodtam a magról szaporítás gondolatával(vajon kitől jött az ötlet? ;-) , még az a szerencse,hogy csak az egyiken volt magtok,amiről neked sem hajtott ki egy sem.Nagyon-nagyon uralkodnom kell magamon hogy mostmár csak különlegességeket,dehát mint látjuk ,abból is akad jópár! ;) Oleandro:A sárga -zöld levelűvel vittem haza a pajzstetűt,dehát nem bírtam ellenállni... rágica!köszi!Szerinted kábé mikor vágjam le,hogy kigyökerezzen?Esetleg csinálhatnék belőle egy fácskát,mint a tied ;-)
Az az érdekes, hogy ilyen csíkoslevelű csak a hagyományos rózsaszínből van. Nekem is volt, de elcseréltem egy japánjuharra, ami sajnos három év után kipusztult.
Mindig is kertes házra ácsingóztam, de al egutóbbi költözés után már úgy éreztem, hogy "innen már csak tepsiben". Mondjujk most már nem úgy gondolom, de hát sajnos ez nemcsak ezen múlik
Így látatlanban az a véleményem, hogy az egyik karót vágd el úgy 20cm-re a föld felett. Az majd szép friss hajtásokat hoz, és jövőre virágzik. Jövőre megint lenyisszantasz 1 ágat, majd azután a maradék kettőt már lehet egyszerre, mert addigra lesznek kisebb, fiatalabb hajtásai. A következő évre lesz egy szép bokrod. De, mint látod, ez nem 1-2 év alatt következik be.
Hát ne is legyen, bár egy kert azért Nektek is jó lenne, ha ennyire szereted a virágokat. És a feleséged? Amíg nekünk is kis lakásunk és csak teraszunk volt, én sem szerettem ennyire a virágokat, a férjem jobban, én meg bosszankodtam a sok takarítás miatt, mert persze arra a férfiaknak nincs gondjuk.
Na ne csináld!Van egy olyan ,ami nálad már rég csodabokor lenne,végülis nálam is az,csak négy darab méteres karón.Majd kérném a szakvéleményedet,hogy ki lehet-e valamit hozni belőle.Majd rakok fel róla képet.
Hát nálam ez tipikus,a gombhoz a kabát...De legalább egy pár alkatrész megvan,a többi meg majd kész lesz egyszer.A legjobb az egészben ,hogy a leandereknek jobb volt addig,amíg a betonpincében nem volt fűtés.Amióta 10 fok körül telelnek,kényeskednek,egy csomó ágam visszafagyott ősszel,ma éjjel meg leshetem a hőmérőt,szerintem sportolás lesz a vége.