Szia Anblock! A patioplant elnevezésű dobozost nézegetted a Metróban?Azért kérdezem,mert az Auchanban én is majdnem bedőltem egy ilyen 'pirosnak',de nézegettem vagy 5 percig,és aztán inkább ciklámennek láttam. Szigetszentmiklóson is -1 volt a minimum.
Én a zuglói heti piacon majdfnem vettem,egy állítólag pirosat, öt tő volt egybeültetve, 1800 ft-ért. Sokáigh morfondyroztam rajta, de sok volt a cuccom, úgyhogy otthagytam. Visszamenjek érte? Ttalán még megvan
Nálunk általában hidegebb van, mint amennyit igérnek, most nem így lett, szerencsémre.
Voltunk vásárolni a Metróban és majdnem vettem egy leandert, de aztán mégsem. Valami holland cuccok voltak, kicsik, metszettek és az egyik fajta nagyon pirosnak mutatta a képet. Az egész nem volt több, mint 15 cm. de a két visszavágott ágacskáján három három, kb 4 centis hajtással, 1140 Ft. Volt dupla fehér és szimpla rózsaszín még.
Jó reggelt mindenkinek! Tegnap vettem Wuxalt, ezzel akkor nem csak spriccelni lehet a levelét, hanem földbe is mehet ugye? Elég kemény dolgok vannak a csomagolására írva, remélem nem pusztítom ki vele a növényeket. Persze a javasolt adagolást betartom.
Olvasgattam amit tegnap még írtatok, ez a cifra levelű leander tényleg nagyon jól néz ki. Rappaiéknak is van ha jól emlékszem. Mi jót fogtok ma kertészkedni?
Jó reggelt! Nekünk most szerencsénk volt, mert csak -1 volt térben, így a falak mellett nem fagyott. De sehol semmi dér, észre sem venni, hogy fagyott.
Jó reggelt, még mindig rendesen fagy itt Zuglóban, vastag dér van a kocsik tetején, sőt még a 2. emeleti tetőablakunkon. Jóllehet a körzeti időjárásjeletnés +1 fokot mondott Pestre , és azt állítólag nméginkább kültelken mérik, mint ahol mi lakunk. Anblock, nálatok mennyi volt a minimum?
Simán lehet SFV,én a nerium ole. variegata elnevezést találtam egyszer.Ráillik a leírás,mert erősen kopaszodós fajta,tehát igényli a metszést.Most viszont rávilágítottál,mitől lett csak sárga a levele:túltápoztam.Mindig tanul az ember.
Hát, fantasztikus ez a te mindettudó könyved. Úgyhogy igen sötéten látom a jövődet. Mindenki kérésekkel fog bombázni, hogy ezt is nézd meg nekem, meg ezt is, meg ..stb, stb.
Fel is lapoztam a könyvet,valoban egy ritka jelenseg ez a sarga csikozas. A kep alatt "Splendens Foliis Variegatis" megnevezes all,mar 1854-ben megemlitettek egy bizonyos kerteszeti szakkönyvben. Dusan viragzo es nagyon illatos viragai vannak.Ha jol ertelmezem a virag atmeröje min. 6cm?? Szinet vilagos bengalrozsaszinnek nevezi es special ezt a SFV-t gyakran kellene visszavagni. Nem szabad tultapozni.Mig a zöldlevelüek a tultapozast "le tudjak nyelni" ez a fajta a level szelenel sinyli meg. Ezen kivül is vannak fajtak,amelyek ezekkel a sarga csikozasokkal birnak,de ritkan fordulnak elö a kereskedelemben.
Vegülis,hogy Cserella növenye a fent emlitett SFV lehet ?
Ragica! köszönöm szepen a küldemenyt,anyut hivtam,hogy megerkezett-e mar,de nincs otthon,de majd holnap ujbol racsörgök,aztan majd ertesitelek!
Igazából, én mint kegyetlen "leandergyilkos" így csinálnám, de ha Te mindenképpen várod a virágját minden évben, akkor csak 1-1 ágat vágj vissza, és akkor pár év alatt körbeérsz rajta. Aztán persze lehet kezdeni újból.
Hosszú törzsű fát nem lehet, mert erősen elágazik a három ág. Azért kérdeztelek, mert ebben az esetben eddig én is a totális háromágas metszést alkalmaztam, de azt hittem Te a harmadosat ajánlod. Korábban (de ma) Leavirággal eszmecseréztünk, akkor mutattam a kis lazac törzseset, bár valamivel hosszabb volt a szára, de az is így készült.
Van valami neve is ,majd megkeresem,lehet hogy az Internetional Oleander Societynél láttam.Mindenki azt hiszi egyébként ,hogy beteg,azért néz így ki.Most mennem kell,majd jövök,sziasztok!
Attól függ milyen formára szeretnéd. Ha fát szeretnél belőle, akkor a középsőt kell meghagyni. Ha bokrot, akkor viszont drasztikusan visszavágnám. A tavalyi új szerzeményekkel pont azt tettem a múlt hét végén. Bizonyára idén nem fognak virágozni, de tavaly bemutatkoztak, és jövőre csinos virágzó bokrok lesznek. Majd mutatok képet holnap. A nagyok metszése még várat magára, mert egy másik fórumon, vagy 20-an kértek hajtást, különböző variációkban, így egyszerre kell őket metszeni, amire sok idő kell. De ígérem lefotózom, hogy mennyit vágok le 1-1 bokorból.
Rágica! Ez egy olyan pirosas cirmos dupla, mint a Tied is. Ugye azt mondanád, hogy azt a leghosszabbat vágjam le. Nem biztos, hogy sikerülni fog:-(((
Tényleg, Te mikor metszegetsz? Nem kaptunk képeket! Látni azeretném, ahogyan nyisszantod szegényeket! Látni szeretném, mennyire bátor vagy! Hátha abból én is bátorságot merítek!