Azért én is szeretnék belekötni Sporttársba: ha még egyszer rosszul írja minden idők egyik legjobb NCAA-s játékosának a nevét, akkor bosszúból leírom hibásan a kedvenc tenisz legendáját. És az Edberg ch-val nagyon ronda látvány.
>>Miként egyetlen légiósunkkal és magyarunkkal sem, hét éve. Ezen az alapon azóta nem játszott nálunk jó játékos. Ezek szerint te így gondolod.
BAZMEG már megint olyat írsz és magyarázol bele a hsz-embe amit én nem írtam. Nekem tetszett Banks játéka (külön sajnálom h nem hajtott és így is kiemelkedett) de undorító volt ahogy lelépett még akkor is ha állítólag ordítottak vele az öltözőben és nem viselte el hogy mással meg nem ordítottak aki nem dobott annyi pontot. ettől még nekem sokkal szimpatikusabb egy Flowers aki nem volt egy zsonglőr de akart. és ettől még nem rossz játékos egy Spivey (szerinted ez biztos rossz példa mer ugye nullás volt Pakson) nem volt rossz játékos Williams sem, sőt, McCord sem, és Trusin sem hogy messzebbre menjünk, de velük se nyertünk semmit. mert van a pontfosó játékos akivel nem tudsz nyerni (pls Iverson) meg van a zongoracipelő melós aki alkalmazkodik a játékrendszerhez (Lapov-fan-eknek:"szisztémához") és végrehajtja azt a feladatot amit az edző ráoszt.
szerintem a többi szurkoló inkább azon röhög minket körbe h mi még önmagunkba is belekötünk...
bingo. egyénileg nagyonjó volt, főleg a korához képest meg a befektett energiához képest (ami tovább ront az értékén, mer mi lett volna ha hajtott volna... sok a ha...) de mire mentünk vele??? nem sokra. csak az anyázás lett belőle házon belül, aminek persze nem csak Banks volt az oka, de ő is. de hozzá amúgy is felesleges mérni bármit, mert egyrészt elmúlt, történelem, másrlszt meg télleg nem nyertünk semmit vele.
Nekem elsőre a Körmend elleni meccs ugrik be, amit Banks klasszisa hozott, több nem. (tudom, hogy biztos volt még)
Arra viszont emlékszem, hogy a kaposvári meccs a 40 pontja ellenére is rajta ment el (a végén már mindent, mindenhonnan eldobált, ami a kezébe került) és a ZTE-t is akkor tudtuk bedarálni itthon, amikor ő a padon ült. És ezek nem egyedi esetek voltak. Elismerem, hogy magyar szinten kiváló volt, de a képességeit és a játékát képtelen volt a csapat szolgálatába állítani.
Henderson hasznossága pedig abban áll, hogy az adott meccs végén a CSAPAT nyer, vagy veszít.
Hiába az egyéni klasszis képesség, ha a csapat rosszul játszik és kikap. (Az mondjuk igaz, hogy amíg Banks itt volt addig általában nyertünk, bár nem jó játékkal)
A Bankssel felálló Albacomp egy rossz csapat volt, az ő képességei ellenére is.
Na ne már, Dzsordzsi életében nem védekezett. Támadó oldalon valóban jobb volt Banks, de Kenny sokkal hasznosabbnak és kiegyensúlyozottabbnak tűnik eddig.
Az, hogy Hendersonnal nagyot fogtunk, az szerintem azért elég nagy túlzás...
Nagyon hajtós, nagyon szimpatikus játékos, de képzettségben, és védekező és támadó hatásfokban is messze elmarad a Bankstől, vagy Kenny Youngertől, vagy épp McClendontól megszokottól.
Másik dolog:
Bencze és Hanga kb ugyanolyan hatásfokkal játszott a tornán a játszott idő arányában. (szerintem Hanga kicsit jobban)
Az hogy Hanga ezt 18 évesen, Z pedig 26 évesen teszi, az szerintem épp elég ok, hogy az egyiket istenítsük, a másikat pedig leírjuk.
2007. szeptember 20. csütörtök 18.15 Atomerőmű SE - Kaposvári KK 75-72 (15-19, 18-19, 18-16, 24-18). Az ASE legjobb dobói: Gulyás (22), Taylor (20/6), Gray (11).
2007. szeptember 21. péntek 15.45 MAFC - Atomerőmű SE 71:90 (24:19; 20:23; 9:30; 18:18) Legjobb dobóink: Mucic (18/18), Murry (13), Gulyás (12/3)
2007. szeptember 22. szombat 19.30 Atomerőmű SE - Soproni sÖrdögök 89:84 (24:19; 31:29; 23:18; 11:18) Legjobb dobóink: Mészáros (23/3), Gray (17/3), Taylor (12/3)
A csoportunk végeredménye: 1. Atomerőmű SE 2. Kaposvári KK 3. Soproni sÖrdögök 4. MAFC
2007. szeptember 23. vasárnap - 14:15 Döntő Dombóvár - Atomerőmű SE 90:78 (23:18; 19.26, 24:18; 24:16) Legjobb dobóink: Gulyás (24/3), Taylor (18/3), Murry (18/12)
Valami hasonló teljesítménnyel kellene előrukkolni a mi játékosainknak is hamarossan! Bízzunk a jobb folytatásban.HAJRÁ ALBACOMP!!!!
III. Lecsófesztivál
Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata ebben az évben szeptember 29-én (szombaton) szervezi meg a Lecsófesztivált a Várkörúton. A Lecsófesztiválon részt vesz az Albacomp kosárlabda csapata is, a fiúk megmutatják főzőtudományukat, különleges recepttel készülnek. A kíváncsi érdeklődők és csapat szimpatizánsok a helyszínen találkozhatnak és szurkolhatnak a játékosoknak
mit kötözködsz h Hanga hány éves? hogy jössz ahhoz h az FMH cikkét pontosítsd? :) az fel se tűnt h a lengyeleknél a cikk ír egy kipontozódást holott kiállítás volt... nincs jelentősége. pedig a cikkíró személyesen jelen volt a meccsen.
Radovics sérült. állítólag.
Brown valóban nem meggyőző, de ezt egyelőre szerintem bízzuk a szerbre. én azt hiányolom de nagyon h nem reklamál eleget... :)
Hanga Ádám az albakosár szerint 1989.04.12-én született, vagyis lassan 18 és fél éves, nem 17. Brown a védekezése megfelelő? Akkor nem ugyanazokat a meccseket láttuk. A belgrádi vörös gyerek úgy szivatta, hogy rossz volt nézni. A betörései pedig valóban erőtlenek. Nem ugrik elég nagyot. Radovics miért csak egy meccsen játszott? Nuber hajtós, küzdős gyerek, de sokkal jobban kéne dobnia a hármasokat.
Nem tudom. Számomra vékonynak tűnünk, de az is igaz, hogy csak két meccsen láttam a csapatot. Egyik légiós sem volt igazán meggyőző, persze ettől még csapatként akár jól is működhet a dolog. (Félek, nem fog)
Szerintem szükség lenne egy Banks/ Bell/ Fraizer/ Archie/ Monroe szerű klasszis játékosra. Amilyenné Hanga válhat. Őt sokat kéne játszatni.
Felkészülési időszak van, úgyhogy hátrébb az agarakkal.
Nem mondom, hogy a kritikák jó része nem jogos, de van még két hét a bajnoki rajtig. A most mutatott játékból inkább a pozítivumokat emeljük ki, a jelenlegi hibák kiküszöbölésére pedig -ismétlem magam- van még két hetünk.
Példának okáért:
A cseresorunk az utóbbi évek legjobbjának igérkezik. Pedig, ha megnézzük a neveket (Nuber, Soós, Hanga, Dávid, Szabó) akkor nem ezt feltételeznénk, hiszen tavaly volt olyan meccs ahol a padunk Marciulionis, Horváth, Zujovics, Góbi négyessel "állt fel". Hogy névre melyik tűnik sokkal jobbnak, az egyértelmű. Viszont meggyőződésem, hogy az idei cseresorunk sokkal keményebb, erőteljesebb és jobb teljesítményre lesz képes, mint akár a tavalyi. (Igen én még jól emlékszem Ákos és Góbi nulláira, Kestu hülyességeire, Adrien Brody meg pályára is alig került..)
Az új cseresorunk mind motívált, fiatal és saját nevelésű játékosokból áll kiegészítve egy szlovák válogatott irányítóval, akinél jobb és okosabb (ez a párosítás így együtt igen ritka) védőt már régen láttam. Soós Gabi és Dávid Geri szemmel láthatóan nemcsak izomban, de 'kosárlabdában' is erősebb lett az utóbbi években.
Hanga pedig megfelelhet a belé vetett nem csekély bizalomnak!
A kezdőcsapatunkból Simonnal és Hendersonnal (Finác szemét dícséri ugyebár) nagyot fogtunk, ahogy Radoviccsal is (nála csak az a kérdés, hogy mennyit bír el a 35 éves szervezete).
Bencze Zoli megcsinálja a hibáit, de az látszik rajta, hogy van benne 'hajlandóság az akarásra' (szépen megfogalmazott magyar mondat by ToPi :-) )
Az egyik meccsünkön (talán a Pécs ellen?) a közönség is kikezdte valóban gyenge játéka miatt, erre Goran azonnal lekapta a pályáról, elmondott neki néhány dolgot és egy perc múlva visszaküldte. Ezután Zé lekapott gyors egymásutánban négy pattanót, szerzett két labdát és visszapöcizésből is szerzett kosarakat. Szemmel látható volt a változás.
Brown eddig tényleg nem hozta azt, amit egy amerikai kettestől elvárunk, Miljkovics is elmondta, hogy sokat kell még tanulnia, de megtartja, mert lát olyan potenciált benne amivel nagyon jó játékossá válhat.
Én pedig HISZEK neki.
Mert azt ne felejtsük el hogy Ő volt a legjobb igazolásunk és végre olyan edzőnk van, aki hisz a saját filozófiájában, a munkájában és ezt keresztül is viszi.
Szóval az a minimum, hogy megadjuk a bizalmat a csapatnak.
Székesfehérvár - Véget ért az Albacomp csapata átal rendezett felkészülési kosárlabda- torna. A fehérváriak felemás benyomást keltettek, főleg a pécsi remeklésük után.
Tény: a Hervis Kupa sokkal rangosabb torna volt, mint az egy héttel korábbi. A lengyel Polpak SE Swiecie legénysége egészen más minőséget képvisel, mint a többiek, hiszen annyi dollárért keresnek csak egy centert, mint amennyibe az Albacomp egész kerete kerül... A másik véglet az OKK Beograd együttese volt, szinte kölykökkel kosárlabdáztak rendkívül hatékonyan. Az Albacomp ellen olyan játékot mutattak be, amilyet ritkán lehet a sportcentrum parkettján látni. Eredményesen támadtak, 46 százalékos pontosággal dobálták a triplákat, és szó szerint kettétörték az Albacomp támadójátékának ritmusát, hiszen azonnal ütöttek, löktek. De hát ebbe az irányba halad (sajnos) a sportág, és a szerbek ennek reprezentánsai. A PVSK-Expo Péccsel játszott találkozón sem remekeltek az albás fiúk, kérdés, mi lett volna, ha Radovics minden meccsen játszik? Ki tudja? Apropó, Pécs! Ezen a tornán is csak az érdekelte őket, hogy ki, mire képes, így most sem játszottak - mint tavaly - az öregek a záró meccsen. Sztojan Ivkovics lehetőséget adott az ifjaknak, és bár csatát nem nyertek, de mindenkivel igyekeztek partiban lenni. A fehérvári nézők közül többen reklamálták, hogy a fehérvári fiatalok miért nem kaptak elég lehetőséget? Nos, a második és a harmadik meccsen Dávid, Hanga és Soós elég lehetőséghez jutott, ígéretes volt a játékuk. A még csak 17 éves Hanga a lengyelek ellen ügyes volt, ahogy túllépett a bemutatkozás okozta nehéz perceken, fokozatosan oldódott és javult a játéka, mutatott szép dolgokat, miként a töbiek is. Simon rendkívül jó játékos, nagy nyeresége lesz a csapatnak, de ezt tudtuk róla. Lehet, többen nem értenek egyet vele, de Bencze is harcosabb, mint korábban volt, a Pécs ellen ő érte el az egyetlen dupla, duplát a csapatból a tornán (13 pont, 12 pattanó). Henderson nagy küzdő, és jó is, Brown ellentmondásos kosaras, jó szellemű, összefogja a többieket, a védekezése is megfelelő, de a pontjai száma kevés, dobószázaléka sem igazán varázsos (a három meccsen sorban 38, 22 és 25 százalék). De persze ne feledjük: az Alba kezdőcsapatában 4, a cserepadon 3 új játékos található, és az új csapat építése időigényes feladat, az eltöltött néhány hét kevés.
Milyen tanulságokat vont le a két torna alapján a rajt előtt Goran Miljkovics, a fehérváriak szakvezetője?
- Későn tudtuk kezdeni a munkát, a két irányító - Simon, Nuber - sokáig nem volt velünk, de a válogatott miatt hiányzott Bencze is, így nem ismerték még a játékunkat. Két sorozatban hat meccset játszottunk, ez kevés. Pécsen jó volt a csapat, de könnyebb volt a torna, míg az itthoni kupán jó csapatok ellen kellett helytállni. A védekezésünkön muszáj javítani, sok munka vár még ránk. Jellemző, a Belgrad és a Polpak is sok meccsen volt már túl. Simon nálunk rutinos, okos, de még hiányzik az az idő, amit nem töltött velünk. A lengyelek ellen harcos, jó meccset játszottunk, a vége nem sikerült, a lengyelek nagyon bekeményítettek, s ezt már nem bírtuk ki, megingott a védekezésünk. Pedig az összes játékosunk jól teljesített, bár Brown még túl fiatal. Okos játékos, szeret dolgozni, de még tanulnia kell. Kevés meccs van még mögöttünk, és már csak egyszer lépünk pályára a MAFC ellen. Az idő kevés, de optimista vagyok, jó lesz a csapat - mondta a mester.
A csapat leggyengébb két tagja szerintem: Brown és Zé.Akaratgyengék,bizonytalanok, körülményesek,borzasztóan lassúak védekezésben és ő róluk kapjuk pontjaik nagy részét.Bencze Zolit már rég lekellett volna cseréli valami európai értelmes 5-ös centerre.Katasztrófa milyen gyengén büntetőzik, 50%-os talán.Majd leülteti az edző a kispadra és mosolyog a többieken.Az helyett mélyen szégyelné magát,más megdöglik a pályán(pl.Nuber,Soós,Simon,Dávid,Henderson) ő meg szorakozik,elhagya a labdát,és egyszerűen elfelejt védekzni.Annak idején Farkas Sanyi meg akarta fegyelmezni lásd., elküldték a csapatól. 2-es poszra pedig sűrgőssen új amerikai légióst kell hozzni,mert Chris,fura ilyet mondani,de nem tud egy-egyezni,palánk alatti betörésektől egyszerűen reszket,és a védekezés sem az erőssége.Hol van a tudása Frezer-től,Ferenczi-től,Hollins-tól,Horváth Ákostól stb."Olcsó húsnak híg a leve!"Más csapatok pl.Körmend,Dómbovár,Kaposvár,Falco mért tud venni klasszisokat,mi meg bénázunk minden féle jötment légióst leigazólunk a jókat meg elengedjük.Szerintem évről évre gyengébbek vagyunk (kivétel:Simon,Banks,Hanga)2éve szenvedünk. Amerikai "dobogépeket" kell igazolni!!!Legalább meccsenkét 20 pontot szorjon és a közönséget is ez vonza.
Palánk alól nem dob pontot, a körte környékéről meg szórja, igen jó százalékkal. Akkor minek kell beküldeni? Attól csak egyre szarabb lesz, hogy erőlködik eredmény nélkül.
Azért ez nem így működik... De jó volt azt látni a Pécsi tornán (Pécs ellen,amikor a Zét jóformán kipontozták 1 félidő alatt),hogy a Geri milyen jó teljesítményt nyújtott centerben.Se a Bojan,se a Lacika nem dobott róla kosarat.Nagyon nagy szívvel játszott!Páran meg is jegyezték Zének,hogy vmi hasonló az a bizonyos védekezés. :) Bár nagyon nem hiszem hogy meghatotta
Az edzőnek lenne vér a pucájában én ki is néztem belőle de már nem igazán akor a zé nam játszott volna pécs ellen ha nem civilben nézte volna a többieket, hogy mit is kell csinálni Dávid Szabó...
Akkor a Szbó Tibi ért mit adnának és még nőni fog. Ez hülyeség! Most nem közvetlen a kispadmögül hanem tolmás segítségével a 3 sorból megy a csapat kiosztás. Sajnos van aki igazat ad állandóan ennek a szerencsétlen Zé-nek ha fáj a haja meg ilyenek. Mert én már láton a jövőt a szomoru jövőt Vagy tán a történelem ismétli magát??? Van egy mondás : Ha rosszul megy a kuplerájnak akkor nem a mádámot kell elküldeni... Tudod tavaly is volt egy szarkeverő, ki is??
ahogy láttam NG és MJ urak is ezt kérték rajta számon meccs közben, mármint h miért nem tépi szét a palánkot támadásban, úgyhogy tán lesz valami változás...