Sajnos nem akarat gyengesége van hanem pszihés gondja van. Miért? Hát: ameddig nem sérült meg a szeme semmi gondja nem volt sőt biztató jövő állt előtte. Aztán jött az a bizonyos sérülés és... Tudat alatt félti a szemét fél ütközni és ezálltal játszani. Csak az a baj, hogy a tudat alatti félelem kiütközik a pályán is. Ezért nem ugrik fel védekezés küzden csak nyújtozkodik mint egy kisiskolás aki nem éri el a csokit a polcon. nem ugrik a lepattanóért nem igazán agresszív a védekezés és támadásbeni részvétele. Csak egy kicsit lenni bátrabb semmi baja nem lenne. És ez mellé jön az a böszme nagy képüsége csak sajnos nincs már mire. EZ PEDIG A CSAPAT KÁRÁRA VAN. Ja és ő a legnagyobb szar keverő az öltözőben
Én erre azt tudom írni,hogy amikor szombaton a Pécs ellen (meg talán pénteken is volt ilyen) bennt volt a Geri,Kenny,Simi,Nuber négyes,akkor nekem tetszett a védekezésünk.Gyorsak voltak,labdákat szereztek,ide-oda pattogtak.És alig kaptunk ebben az időszaknam kosarat.És ugye ez után jött mindig a Nuber-Zé csere...
Elvileg ugye jó védekező csapatunk lesz... Mit mondjak... Nem lesz könnyű dolga az edzőnek ezekkel a játékosokkal.
Sokan mondják, hogy a védekezéshez nem kell más csak szív meg hajtás... De ez messze nem igaz. Persze kell a küzdés is, de sokkla fontosabb a képzettség, és ezen a szinten erő, gyorsaság, és méret is kell hozzá.
Eredetileg, mikor megtudtuk, hogy Z és egy amcsi mellett Dávid Geri lesz az egyetlen bevethető magasember, abban reménykedtünk, hogy azért minél kevesebbet kell majd pályán töltenie.
Most hogy láttuk a Kenny Z centerpárost védekezni, azt reméljük, hogy minél hamarabb beáll Geri :D...
Z-ből a hajtás és a tudatosság is hiányzik a védekezéshez, Kennyből csak a súly és az erő.
Geri messze legjobb volt védekezésben a 3 magas közül.
A mezőnyposztokon szintén nem lesz egyszerű dolga Miljkovicsnak, mert Simon soha nem volt kimagasló védő. Chris pedig így egy torna alapján van olyan buta védő, mint Z (hiába hajtós, gyors és erős, egy csellel bárki megveri, és meccsenként kb 5 támadólepattanót szednek róla)
Hangának az ereje kevés (bár ezt gyorsasággal, ésszel és hosszú kezekkel ellensúlyozza :D), Radovicsnak a gyorsasága kopott már kicsit (de ő is megoldja fejben).
2 mezőnyjátékosunk van, aki csapat és egyéni védekezésben is nagyon jót nyújtott, Nuber és Soós.
Az a baj, hogy a támadás ennek pont fordítottja. A jó védőinktől nem nagyon várhatunk kiemelkedő megoldásokat a támadó oldalon. (Kivétel Chris Brown, akitől ittse- ottse :D)
Két játékos van, aki szerintem átlagon felülit tud támadásban és védekezésben is, Radovics és Hanga. Szerintem ez a 2 nem túl sok...
Az lehet hogy dobott 16 pontot,de dupla annyit kaptunk róla...Nekem a védekezésével van a leg nagyobb problémám.Ekkora embernek le kéne tépni a pattanókat,a másik oldalon pedig kettétörni a palánkot zsákolásnál (mint Benő...:))) )
sziasztok ritkán szólok hozzá a dolgokhoz DE: a Bencét el kell küldeni a pizsába mert az amit ő csinál arra bármelyik center képes sőt egy Góbi még többre is de itt játszatni kell azt a fakezű hülyét jó oké néha oda teszi magát de egy meccs nem néhából áll el kell küldeni azt kis kedvenc hülyegyereket
szerintem teljesen rendben volt ez a torna. bár nem nyertünk, ill szerencsére nem nyertünk. nem tesz jót ha felkészülési meccsen agyonnyerjük magunkat. a csapat jelenlegi állapotában amúgy sem lett volna erre képes.
Jó volt hogy Miljkovics bátran cserélt, és lám-lám éles szituációban is hozzá tudott tenni a meccshez mindenki... Azt nem értem hogy ha Bencze az elején tud agresszíven (bocs ÁÁÁgresszíven) játszani akkor a második, harmadik negyedre ez miért marad el? HOgy van az hogy levegő után kapkod? Pozitív meglepetés nekem Dávid Geri, bár csinál még hibákat, de nem adja fel, küzd, hajt. Brown valóban a pontfosásból egyelőre a fosást produkálja, a flikkflakkból semmi nem jött neki össze, tán hanyagolni kellene a reverse-pumpfake ziccereket ha nem megy be egy se... ami nagyon tetszik hogy ugrunk... utoljára a Williams-Báder féle ugrómókus cspat volt ilyen hogy minden gyűrűn csorgó labdát lepöciztünk, most is volt Hendersonnak meg Hangának is jópár brutál blokkja. Hanga is meglepetés, hosszabbításban ő dob először gólt... állat. Már most többet vállal és csinál mint egypár korábbi kerettag... Nubert remélem csak az zavarta ennyire hogy itt volt az egész family.. :) Szabó Tibit azér vártam volna a pályára, ha már komoly szerepet szánunk neki, ha Zé nem változtat akkor télleg be kell állnia sokszor.
Keresztkérdés: a Pécsnek most ki a vezetőedzője?
Műsorfüzet: szokásos Poschede. Bajnokok leszünk, hujhujhajrá, mindenki a legjobb. Télleg unalmas. Én örülök h van egy ilyen kiadvány, az uttóbbi 10 évből mindegyik megvan, de ezek a beharangozók.... miért nem lehet szerényebben, és több infoval. Asszem egy új adat volt benne, hogy Szabó Tibi a nagymellű nőket szereti.
Székesfehérvár - Szombaton és vasárnap 4 mérkőzést játszottak a Hervis Kupa küzdelmei során az Alba Regia Sportcentrumban. Ennek végén az Albacomp a 3. helyen végzett.
Szombaton két meccset játszottak a csapatok. A lengye-lek 99-79-re verték az Albát legyőző OKK Beogradot. A legjobb dobók: Dixon 18/12, Barycz 17/9, Kikowski 15/6, illetve Mitrovics 22/3, Bojovics 16/3. Ezt követően az Albacomp - Simon (10), Brown (6), Soós (5/3), Henderson (12), Bencze (13), csere: Dávid (2), Hanga (4), Nuber (8/6) - nagy harc végén 60-56-ra verte a Pécs legénységét. Nem volt jó a mérkőzés, nem játszottak jól a hazaiak sem, de küzdenitudásból jelesre vizsgáztak. Sok volt a pontatlanság a hazaiak játé-kában, elgondolkoztató, hogy a mezőnyből mindössze 37 százalékos pontosággal tüzeltek, és 9 büntetőt is kihagytak. De nyertek... Úgy, hogy Radovics a pénteken szerzett sérülése miatt sem szombaton, sem pedig vasárnap nem léphetett pályára. Amúgy az első nap egyik érdekessége volt: Sztojan Ivkovics a tavalyi tornán eltört egy felmosófát mérheteten mérgében, most a mérkőzés előtt egy újat adott át a rendezőknek...
Vasárnap az első csatán az OKK Beograd 84-64-re verte a Pécs jr. legénységét (Alekszics, Czigler és Lapov is felmentést kapott erre a napra), tehát tudni lehetett: ha az Albacomp 14 pont különbséggel veri a lengyel Polpak Swiecie csapatát, tornagyőztes, ha csak eggyel nyer második, ha eggyel kikap, harmadik. A vártnál kevesebb néző előtt, kísérleti összeállításban kezdett az Alba, amely a 2. perc végén szerezte a meccs első kosarát. Felváltva és sűrűn hullottak a találatok az első szakaszban, a fehérváriak jártak előrébb 3-5-ponttal, de a végén néhány pontatlanság miatt kiegyenlítettek a lengyelek. A kisszünet után kihagyott büntetők, eladott labda után először vezetett a Polpak, igaz, nem sokáig. Kiegyenlített volt a csata, két jó csapat között. A nagyszünet egy pontos hazai előnnyel kezdődött, tehát nem dőlt el semmi, igaz, adott volt a lehetőség a bravúrra. Az első 20 alatt a számok alapján Simon jeleskedett, 15 perc játék alatt 19 IBM-pontot jegyzett, utána Bencze és Henderson következett 14-14 hasonló egységgel. Térfélcsere után az első találatot Brown jegyezte büntetőből. Úgy látszik, minden napra jut egy Hanga-sapka, tetszett is a népeknek nagyon az ifjú játékos osztotta viseletet , sikeres divat lehet ebből... Dávid és Hajrics kakaskodása után Hajricsot kiállították, ez az Albacompot viselte meg jobban, Kikowski két triplájával fordítottak a lengyelek. Aztán meg az albacomposok igyekeztek, és az utolsó szünet utáni kezdésre két pont lett a házigazdák vezetésének nagysága. Kicsi, de csak előny. Az utolsó 10 perc is végig izgalmasan alakult. Több, mint 5 perccel a vége előtt a két csapat közötti legnagyobb különbséggel, hattal vezetett az Albacomp, de a hátralévő perc is majdnem ennyi volt. Már nyolcra hízott az öröm, de kettő maradt belőle. És megint jöttek a kimaradt büntetők, Bencze hibázott kétszer is. Az utolsó perc 3 pontos Alba vezetéssel kezdődött, döntetlen lett a vége, jöhetett a túlóra. Ebben az utolsó másodpercekben bebiztosított sikerével a Polpak Swiecie nyert. Az all stars csapatba Simon került be, ő lett a legjobb hazai játékos is.
Albacomp-Polpak Swicie 81-87 (26-26, 20-19, 14-13, 13-15, 8-14).
1500 néző, vezette: Ádám, Bognár, Király.
Albacomp: SIMON 16/6, Brown 11/9, Hanga 8, Dávid 6, BENCZE 16, csere: HENDERSON 14, Soós 9/9, Nuber 1, vezetőedző: Goran Miljkovics, edző: Matus Gábor.
Polpak: DIXON 16/6, Harris11/3, Tuljkovics 5/3, BRKICS 20/6, Barycz 2, csere: Hajrics 3, KIKOWSKI 21/6, Jovanovics , Sulovics 6, vezetőedző: Uvalin Mihailo.
Kipontozódott: Hajrics (24.).
Az eredmény alakulása: 3. perc: 8-5, 8. perc: 20-16, 12. perc: 30-28, 16. perc: 38-34, 24. perc: 53-47, 27. perc: 55-58, 35. perc: 68-62, 38. perc: 71-71, 44. perc: 79-81.
FMH
13BódiFerinek szeretettel (Brown nyilatkozata a Hírlapban):
- Mindent szeretek, mindent megcsinálok, ami a győzelemhez szükséges, mert az motivál elsősorban! Ha az edző azt kéri, hogy semlegesítsem az ellenfél legponterősebb játékosát, nosza, szívesen megteszem. Ha mégis választanom kell, mi az amit a legjobban kedvelek, akkor a betöréseket, a palánk, a gyűrű irányába történő indulásokat nevezném meg.
A műsorfüzet úgy ahogy van szar. És évről évre romlik. Engem nem érdekel, hogy Dávid Geri kedvenc színe a piros, meg hogy kinek tetszik Salma Hayek.
Miért nem lehet normális interjút készíteni mindegyikükkel, amikből megtudhatunk dolgokat a pályájuk alakulásáról, előéletükről, céljaikról. Egész véletlenül mondjuk a a kosárlabda témakörben.
Az is érdekelne, hogy milyennek tervezi az edző az új csapat stílusát. Melyik játékosát milyennek látja, miért igazolta le. Ez is benne lehetne a párszavas aktuális közhely-szótár helyett.
(No és nem ezen a színvonalon..)
Akkor még azt is elnézném, hogy Hanga szerint Szabó Tibi az ország legjobb kosarasa. :-)
Remélem elég energikusan írtam.
(Egyébként meg jó védő is vagyok. Legalábbis államvizsgán azt mondták. ;-)
Azt mondom, helyén kell kezelni a dolgokat, ebbe azonban beletartozik az is, hogy egy-két játékos szembe néz önmagával és korábban tett nyilatkozatával. Kissé bosszant, és ezzel nem bántani akarom, de Soós Gábor azt ígérte, hogy a kettes posztot megoldják Hangával, a műsorfüzetben leírtakról nem is szólva (kiemelkedő dobásbiztonság /ez nyomdahiba?/. Ennek ellenére újra azt látom, hogy a kosárra teljesen veszélytelen továbbra is, a legnagyobb erőssége, a hármasok meg nem mennek. Tessék megmutatni!
Brow-ról azt írták, hogy mentálisan rendkívül jó...Na, az ő esetében pedig úgy látom, ebben tökéletesen egyetértek Rónai szpíkerrel, menekül a labda elől, felelősséget nem vállal. Mikor, ha nem most, mikor jön meg az önbizalma? Megmondom őszintén, a hócipőm tele van a sok edzőmenő játékostól. Nekem a meccsen virítson, ne hüppögjön a kispadon, ne tanácstalanul álldogáljon a páján. Nem nagyon van időnk tanítgatni, pátyolgatni, mert közben mások megszakadnak. Szerencsétlen Simon és a Radovics kénytelen így 1-3-as posztig játszani, mert játékunk ezen része igen csak üres.
Örülök egyébként Dávid visszatérésének és önbizalomtól duzzadó, akaratos játékának, Simon játékának. Én azt mondom, hogy látszik a csapaton a munka, Pécsen homogén egységet alkotott fiatal és öreg, gyorsak voltunk, agresszívek, most viszont belehúztunk a szerbekkel, de nem is baj. Inkább most kapjunk egyet az arcunkra, mint a bajnokikon. Egyébként biztos vagyok benne, hogy ma javítunk.
Ahogy elnézem nálatok nem Simi lesz a kapitány, hanem az igazi vezér az "Borko" látszik hogy Miljkovic meghosszabbított keze , és ez hosszú távon is ki fog jönni.
Igen,sajnos ma muszály volt a főnök mellé...Ha megnyugtat jobban féltem mellette! :) Igaz,mondjuk ő legalább nem nézett farkasszemet egy lezárt sávval. :)))
Alba-Pécs:
Sima meccs volt, sima tornagyőzelemmel. A Pécs jól titkolja(?) az erényeit, Krisztiánt azért lehet dicsérni. Hickmann egy vicc (annak is rossz). Idén szerintem nem lesz meg nekik a 4 közé jutás. Azért az, hogy Simon már nálunk van, az jól látszik mind a két csapat játékán.
Annyira fantasztikusan azért nem játszottunk, ahogy több helyen is írták, de voltak szép pillanatok. (Dávid Geri utolsó másodperces triplája, Nuber labdaszerzése, Henderson sapkája, vagy éppen Simon egész játéka)
Egyénileg:
Simon: (mostantól Simi J ) Egyetértek Silyével, ő tényleg fantasztikus. Gyors, ponterős, kiválóan osztogat. Csak jókat tudok mondani róla. Rengeteg kosarat köszönhetünk neki.
A 11 pontja mellett kiosztott 7 gólpasszt is.
Óriási vétel volt, Kornél óta legjobb magyar igazolásunk! Jó volna hosszútávon megtartani.
Brown: Maradjunk annyiban, hogy nem az ő tornája volt. Állandóan csak görcsöl és nem vállal el egyedül semmit. Sokkal több individualizmust kell vinnie a játékába. Bátran el kell vállalnia a betöréseket is. A pontjainak nagy részét a labdaszerzéseinknek-leindításainknak köszönhette. Amerikai játékosnál elég nagy baj, ha mindig csak passzol. (Érdekes, hogy a statisztika szerint így is 16 rádobása volt, de ezek is „elég érdekesek” voltak)
Ezen a tornán ő volt a csapat gyenge pontja.
Radovics: Borko a profi. Szenzációs keze van (Kámán hozzá képes, ha nem is fa, de bambuszkezű). Magas játékintelligenciával megáldott rutinos játékos. Ő a főnök a pályán és nem az a kimondottan beszari típus és még körülményesnek se lehet nevezni, ha van egy tenyérnyi helye, rögtön emeli is rá. Aleksziccsel jól elvoltak, főleg mikor egymást fogták. A könyöke igen veszélyes, nem biztos, hogy ő lesz az ellenfeleink szurkolótáborainak kedvence. J
Dobott 13/9-et, de meggyőződésem, hogy ha harminc pontra lett volna szükségünk, akkor annyit dobott volna. Nyerőember lehet bármikor és remélem lesz is.
Henderson: Nekem kellemes meglepetés volt a játéka. Minden mutatóban képes kiemelkedő teljesítményre, amolyan Boris Diaw tipusú játékos. A palánk alatt, bármelyik pécsi center is őrizte, villámgyorsan fordult le, ha kijött a gyűrű alól, akkor pedig egy-egyben is könnyen eljutott a gyűrűig. Kellően agresszív. Átlagon felüli (centertől nem várt) passzokra képes. Szegény Cziglert úgy betakarta, hogy Lacika talán még azóta is ott áll és azon gondolkodik, hogy ez miként lehetséges. J
Egyfolytában mozog (nyüzsög) támadásban és védekezésben egyaránt, atlétikában, gyorsaságban verhetetlen, ha pozícióban kell védekeznie nagyobb testű centerekkel szemben, akkor bajban lesz. Középtávolról és büntetőből lehetne pontosabb. Nem az a lelkizős típus, mondhatni elég laza fickó.
Ha képes lesz a bajnokságban a rangadókon is erre a teljesítményre, akkor nagy közönségkedvenc lesz.
Statja: 12 pont, 7 lepattanó, 6 kiharcolt fault, 2 labdaszerzés, 1 blokk, 5 gólpassz. (27 IBM)
Bencze: Silye megint halálra dicsérte.. Hát-hát.. Támadásban, Simon segítségével, valóban nem volt rossz. Láthattunk tőle már pozíciós játékot is. Előrejátékban valóban harcosabbnak, határozottabbnak tűnik, de védekezésben (gondolkodásban) még mindig lassú. Emiatt 20 perc alatt sikerült beszednie az 5 faultot. Gyakran elváltotta magát hátul.
A cserék közül Nuber megfelelően tudja Simont pótolni. Akár egyszerre is fent lehetnek a pályán. Remélem a dereka is rendben lesz. Volt egy nagyon szép labdaszerzése Wittmanntól és több szép gólpassza. Soós védekezésben hozza azt, ami várható tőle. Néha egy két hármasa is beakadhatna.
Dávid Geri szintén kiemelendő! Nagyon jól teljesít eddig. Védekezésben sem Lapov, sem Czigler nem tudta megverni. Emellett ponterős volt, két triplát is dobott és a pattanókat is szépen gyűjtögette. Csak így tovább! (Mondom, még a végén válogatott lesz)
Az excel táblám szerint Alba-Falco döntő lesz. :-))
hát mi biztos, hogy nem, kíváncsi vagyok mi lett a döntés az ügyében, de meglepne ha maradna ez a Hickman. Ivko nemcsak h. csúnyán nézett rá, miután lehozta, de egyszerűen kersztül nézett ajta. Ha marad, akkor biztos csak az ára miatt, gondolom nem lehetett drága.