Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

karoq Creative Commons License 2019.10.07 -1 0 63

Hidegen melegen kigyorsításkor rángat a motor, olyan érzés mintha kihagyna a gyújtás, vagy ahogy szokták mondani darabos lenne a benzin. Terheléskor mintha 20-30 LE hiányozna,erőtlen gyenge motor.

Előzmény: fepeti001 (58)
Barangolo55 Creative Commons License 2019.10.05 0 0 62

Amarton!

Mem titok, hogy melyik szervízben frissítetted!

Talán ez is segíthetne sokunknak.

Előzmény: Amarton (60)
www.octinfo.com Creative Commons License 2019.10.04 0 0 61

Melyik motor? 130 LE vagy 150 LE? Milyen váltóval?

Esetleg motorkód?

Akinek segített a SW vagy nem is tapasztalja, írhatna egy motorkódot.

Előzmény: Amarton (60)
Amarton Creative Commons License 2019.10.04 0 0 60

Megvolt a SW frissítés.
Tökéletes lett az autó.
Egy szemet nem rángat se hidegen, se melegen.

tkonczer Creative Commons License 2019.10.03 0 0 59
Kerlek szamolj majd be a fejlemenyekrol. Az en octaviamat sep 3 utan vittem be a Derzbachekhoz. Nem volt elerheto frissites. De csereltek vmi E jelu alkatreszt. Csak a szamlazas miatt. Cegauto. Nem ertek az autokhoz. Nem lett jobb, en viszont egesz jol hozzaszoktam. Hamar 2be kell tenni vagy 1ben jol kihuzatni. Amugy a gurgulazas meglenne. Vezettem kolega autojat az is produkalja a karattyolo hangot alapjaraton. Nem tartom elorelepesnek az 1.4hez kepest ezt a motort. Talan jobban reagal. A fogyasztasa nem kevesebb, mert dinamikus vezetesnel nem tud 2hengerezni.
Előzmény: Barangolo55 (54)
fepeti001 Creative Commons License 2019.10.02 0 0 58

Konkretizálnád?

Az enyémnek semmi baja.

Előzmény: karoq (57)
karoq Creative Commons License 2019.10.02 0 0 57

Megkapta az új frissítést szart sem ér, immár április óta szenvedek vele, jogi úton van már a dolog. Szégyen nem ezt vártam a nagy márkától!!

Előzmény: horvath2176 (51)
Barangolo55 Creative Commons License 2019.10.01 0 0 56

Itt is szinte virágnyelven beszélnek róla.

Az az az érzésem, hogy nem szabad nekik róla beszélni sem.

Egy nagy negatív hírözönnel ki lehetne ugratni őket a komfortzónájukból.

Kíváncsi leszek mire jutok majd velük!

Egyáltalán segít-e majd az új szoftver, ha valóban újabb lesz.

www.octinfo.com Creative Commons License 2019.10.01 0 0 55

Nekem az a szégyen, hogy akármelyik VW vagy Skoda szervizt megkérdeztem, nem is hallottak a problémáról...

Akkor tessék mondani, mire jött ki a frissítés? A nem létező hibára?

Előzmény: Barangolo55 (54)
Barangolo55 Creative Commons License 2019.10.01 0 0 54

Ma beszéltem a Skoda Schillerrel.

Náluk szeptember 3.án jelent meg a frissítés.

Be fogok jelentkezni jövő héten az Octaviával.

állítólag összevetik a két szofvert és ha változás van benne, akkor frissítik.

Sajnos az enyém is darabos az első perctől.

Most 17 ezer van benne.

Szégyen, hogy egy VW ilyem motort kienged a tesztek utám. 

Majd beszámolok a fejleményekről!

tkonczer Creative Commons License 2019.09.19 0 0 46
Szia, ismersz olyat akin segitett a firmwire upgrade? Hetfon viszem az octaviamat. Le lehet vhogy kezelni a rangatast de nem jo ez igy. Elozoleg egy korabbi verzio 1.4tsi volt. A tokelezes benzines kombi. Ez az uj 1.5 olyan karattyolasokat produkal...de lehet h szet van hajtva az elozo 34ezer km-en. Ja es csak 34ezernel kapott elso olajcseret. 1ben kihuzatva mint egy regi lemezarugyaras kisauto olyan surlodo hangot ad ki szegeny. Borzalmas. Az elozo generacios 1.4 kiraly volt ez csak kivulrol szep.
szkaliczkics Creative Commons License 2019.09.14 0 0 52

Köszönöm! Akkor marad a remény... :)

horvath2176 Creative Commons License 2019.09.14 0 0 51

Szeptember 3.-án tették közzé az új frissítést.Ezt megmondani sajnos így nem lehet ,ahhoz tudni kell majd a kocsi pontos szoftververzióját amit csak diagnosztikai műszerrel lehet csak kiolvasni.

Előzmény: szkaliczkics (50)
szkaliczkics Creative Commons License 2019.09.14 0 0 50

Nekem szeptember elején gyártották a Seat Tarracot 1,5-Tsi-vel. Még kb 2-3 hét az átvétel. Ennél a verziónál már nem kell tartani ilyen hibától? Köszönöm a választ! 

Előzmény: horvath2176 (48)
bigjohni Creative Commons License 2019.09.08 0 0 49

A mostaniban nincs MODE gomb, de a váltóval be tudom tenni Sport módba.

Akkor is leáll. 

Szeretnék megnézni egy 1.5/130 +DSG-s autót amiben van MODE gomb, de eddig nem találtam olyat.

Előzmény: Blackslac (47)
horvath2176 Creative Commons License 2019.09.06 0 0 48

Sziasztok!Akinek gondja van 1.5 tsi kodiaq kenguruzással van szoftverfrissítés a márkaszervizeknek a problémára.Valószínü az összes 1.5 tsi megkapta a frissítést.

Blackslac Creative Commons License 2019.09.06 0 0 47

És ha MODE gombot mondjuk "Sport" üzemmódba állítod, akkor is vitorlázik?

Előzmény: bigjohni (46)
bigjohni Creative Commons License 2019.09.04 0 0 46

Nekem az előző autóban volt MODE gomb. Golf 2015 1.4/125 DSG

Abban volt lehetőség kikapcsolni a vitorlázó módot. Abban nem állt le a motor, csak oldotta a kuplungot és alapjáraton járatta a motort. Észrevehetetlen volt a működése.

Egyszer kipróbáltam de kikapcsolva maradt mert nem tetszett.

A mostaniban nincs MODE gomb. Golf 2019 1.5/130 DSG

Ebben sajnos nem tudom kikapcsolni a vitorlázó módot, ráadásul leállítja a motort is.

Annyira zavar, hogy nem is vettem volna meg ha tudom. (elfelejtették mondani)

Ez egy átgondolatlan, ostoba funkció. Városban csak az önindító hangját lehet hallani. 1-2 méterre 1-2 mp.-re állítja le a motort, naponta rengetegszer.

Szerviz szerint ha lenne MODE gomb akkor sem lehetne kikapcsolni.

Ellenkezőjéről nem tudtam meggyőződni mert nem ismerek olyan tulajdonost akinek 1.5/130 DSG-s autója lenne beépített MODE gombbal. Sajnos.

A motort leállítós vitorlázó funkció tartozéka a vezető ülés alatt jól látható litium akku.

Az új modellévtől sok típus megkapta ezt a buziságot.

Előzmény: www.octinfo.com (45)
www.octinfo.com Creative Commons License 2019.08.22 0 0 45

Az általam említett mozgás közbeni motorleállítós vitorlázást csak ECO gomb segítségével lehet úgy kilőni, mint a start-stop-ot a saját gombjával. Ha nincs az autóban ilyen, mert nem rendelte meg a tulaj vagy a kereskedő, akkor úgy tudom, lehet utólag beépíteni, mint annak idején az Octavia2-be a TPMS kapcsolóját, lehet kapni ezt is.

Előzmény: fepeti001 (44)
fepeti001 Creative Commons License 2019.08.22 0 0 44

Nekem nincs vezetési üzemmód kapcsolóm, azaz ECO vagy Individual módot sem tudok választani. A kéthengeres üzemmódot kijelzi.

Előzmény: Blackslac (43)
Blackslac Creative Commons License 2019.08.22 0 0 43

Vitorlázás az, amikor gázelvétel hatására bontódik a főtengely és a hajtott kerék közti kapcsolat. (Hogy ez DSG esetén pontosan hol történik, majd a hozzáértők megírják. Valószínűleg a DSG-ben a kuplung(ok) maradnak nyitva.) Ennek ellentéte ugye az, amikor elveszed a gázt, és a rendszer motorfék üzemmódban van.

Aktiválásának 3 módját ismerem (de lehet van egyéb is):

• ECO üzemmódban alapból;
  • ha az Individual üzemmódban úgy paraméterezed, akkor ott is;
  • illetve ha lassan engeded fel a gázpedált (pl. Normal üzemmmódban).

Amikor vitorlázik, akkor azt a fedcomp ki is jelzi, ha a pillanatnyi fogyasztás van kiválasztva.

Előzmény: fepeti001 (42)
fepeti001 Creative Commons License 2019.08.22 0 0 42

Helló! mit értesz esetedben (150LE, DSG) vitorlázás alatt? Nekem is ilyen motorral szerelt autóm van (Karoq) és szerintem ilyen funkció nincs benne.... 

Előzmény: Blackslac (39)
www.octinfo.com Creative Commons License 2019.08.22 0 0 41

Ez a fajta motorleállítós vitorlázás csak a 130 LE+DSG-s kivitelnél van.

Előzmény: Blackslac (39)
Blackslac Creative Commons License 2019.08.22 0 0 40

Tapasztalok én is ilyet, de nagyon-nagyon minimális, talán az indulás utáni első 200 m-en. Abszolút nem zavaró, ehhez valószínű a DSG is hozzájárul.

Ha nem olvastam volna korábban erről a hibáról (hisz már vásárlás előtt tudtam róla), talán észre sem venném.

Előzmény: CsabT (35)
Blackslac Creative Commons License 2019.08.22 0 0 39

Barátomnak 1.5 130 LE-s kivitel van DSG váltóval, na ez a konfig tud vitorlázni, azaz 130 km/h-ig ha elveszi az ember a gázt, leállítja a motort (igen, menet közben)

Nekem 1.5 TSI 150 LE /DSG van,, vitorlázik is, amit szeretek is, használok is, viszont a motort SOHA nem állítja le ilyenkor, csak a DSG bontja a fix kapcsolatot (mintha üresben lenne).

Előzmény: www.octinfo.com (38)
www.octinfo.com Creative Commons License 2019.08.22 0 0 38

Magyaroroszágon még ember nem hallott erről a hibáról, ha kérdezem. Pedig ahogy lentebb is olvasható, volt akinek hetekig volt szervizben ezzel az autója és angol fórumokon egészen konkrét panasz azonosító számok keringenek amivel a VW rendszerében bárhol a világon megkereshető a bejegyzés a hibákról.

Barátomnak 1.5 130 LE-s kivitel van DSG váltóval, na ez a konfig tud vitorlázni, azaz 130 km/h-ig ha elveszi az ember a gázt, leállítja a motort (igen, menet közben). Azzal 4 liter alatti fogyasztásokat is el lehet érni a sebességhatárokat betartva.

Előzmény: CsabT (37)
CsabT Creative Commons License 2019.08.21 0 0 37
Igazából én azután bukkantam erre a fórumra, miután már megrendeltem az autómat. Utána kérdeztem az értékesítő srác véleményét, ő azt mondta, hogy hozzá nem futott be panasz a motorral kapcsolatban, pedig jópárat eladott már belőle. Nem tudom, ez az igazság e, de nem forszíroztam tovább, gondoltam, megvárom a saját tapasztalataimat. Ahogy írtam, szerencsére nekem eddig pozitív, remélem a téli hidegben sem lesz ez másképp.
Előzmény: szkaliczkics (36)
szkaliczkics Creative Commons License 2019.08.21 0 0 36

Elképzelhető, hogy a kisebb LE miatt kisebb a kenguru hatás. Mit mondtak a szervizben? Hallottak a hibáról?

Előzmény: CsabT (35)
CsabT Creative Commons License 2019.08.21 0 0 35
Sziasztok,
Bő egy hónapja vettem át a Golf 1.5 TSI 130LE kocsimat. Én is tapasztalom induláskor, hogy kicsit ugrál és nem egyenletes a fordulat, de csak pár másodperc, még fel nem váltok 2esbe és utána már teljesen ok, megszűnik ez a jelenség. Összességében bár aggódtam miatta, eddig nem érzem vészesnek, ellenben tényleg király a fogyasztás és csendes a motor. Remélem, a hidegebb időszakban sem lesz rosszabb.. Eddig nekem pozitív.. :)
www.octinfo.com Creative Commons License 2019.08.19 0 0 34

Az biztos hogy nagyon csendes és keveset fogyaszt.

Előzmény: Valaki4321 (33)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!