Elképzelem, ahogy Emil (alias Emyl, aki jól láthatóan nem sokkal ezelőtt egy katapult ülésben ült még, Hóna alatt ott az összegyűrt ejtőernyő) kopogtat Pettvikiék ajtaján, hogy "Megjöttem !". Majd drága párja kiszól, hogy "Ki az drágám ?", mire ő: "Áh, csak a postás !"...
Mivel itt elég sokan ismerik emylünket, javaslom inkább az email-t használnod a hasonló féreértések elkerülése miatt
Lehet, hogy ámítástechnikai működésem hegyezte ki az apró részletek fontosságát, különbségek észrevételét.
Egyébkén már csak azért sem szokhatom le az Emil-ezésről, mert ennek használatával ismertem meg. Úgy érzem hogy megváltoztatásával cserbenhagynám vas-madár-fotósunkat.
(Arról már nem is beszélve, hogy egy email nem tud kopogtatni - szemben egy Emillel.
Emyl jelezte, hogy ő bizony nem kopogtatott sehová.)
Én is már többször beszoptam az emil kopgtatat szöveget, és rohantam az ajtóhoz, hogy Dundika ott van-e? Mivel itt elég sokan ismerik emylünket, javaslom inkább az email-t használnod a hasonló féreértések elkerülése miatt
Azért az ember könnyebben kiad 1800 Ft helyett 2200-t, mint 18.000 helyett 22.000-t. De mindig vannak kivételek: ritkaság, nagyon jó ár, vagy nem tudsz nélküle dolgozni
Én most vettem eBay-ről egy valamit, ami így, 220 forintos dollárral is bőven megérte, egyrészt, mert még így is olcsóbb, mint itthon, másrészt, mert itthon szökőévente egyszer találni egy(!!!) eladó példányt belőle.
Az az összefüggés, hogy egy 1mm-es rovarnál kb. 10-20 mikrométeres ugrásokra van szükség, amire ez a kihuzat alkalmatlan, vagyis inkább a használója. A sín amúgy 29mm hosszú, de ha ez túl sok, egy egyszerű sarokcsiszoló könnyen segíthet rajta. ;)
Mindegyik pentacon ilyen. Kotyogi csak oldalra tud, normál használatnál nem kotyog. Szorulni meg nem szorul, csak kicsit nehezen jár, de még így is tudtam vele 25 képből álló stackeket csinálni kicsi rovarokról. Csak azért cserélem le, mert 5x nagyítás főlé akarok menni, és oda ez már nem megfelelő.
Interneten is kell aktivalni, csak ugy tud futni, de mivel az most mar nincs a gepemen, ezert kesobbre halasztom, de az utmutatasod alapjan biztos sikerulni fog.
nem tudom, hogyan indítsam el a programot, amit a letöltésekből az asztalra mentettem...
Kérdés, hogy milyen linux-od van. Nekem Ubuntu, azt írom le, de a legtöbb más disztrón is hasonlóképpen müxik a cucc.
Szóval a letöltött csomagot (ez jelen esetben egy zip file) először ki kell bontani.
Az ubuntun elég, ha rákattintasz file-ra és felajánlja hogy megnyitja a csomagkezelővel. Itt kibontás, és a $HOME könyvtáradba bontsd ki, mert később ott fogja keresni.
Ha a kibontás megvolt, akkor létrejön egy ZereneStacker könyvtár, abba belépve találsz egy "ZereneStacker.bsh" file-t. Ezt kell elindítanod.
Lehet, hogy elsőre nem fog indulni, mert előbb futtathatóvá kell tenned, ezt úgy éred el, hogy jobb egér -> tulajdonságok.
Ekkor egy ablakban láthatod a file jellemzőit. Itt lesz egy JOGOSULTSÁGOK fül. Erre kattintva alul találsz egy bejelölhető négyzetet, hogyaszongya: "Végrehajtás A file végrehajtásának engedélyezése programként."
Ezt bejelölöd, elmented, és ekkor már végrehajtható a program, rákattintva el tudod indítani.
(mindez az Ubuntu 10.4-en igaz, de - szerintem - a többin is nagyon hasonló - ha nem ui. - módszerrel tudsz dűlőre jutni)
Egyáltalán nem erőteljes a gépem, inkább nagyon gyengécske :-(
A Zerene-nek a 30 napos ingyenes próbaverzióját töltöttem le, van linuxra is.
Annyira béna vagyok (még csak reggel óta barátkozok ezzel az új rendszerrel), nem tudom, hogyan indítsam el a programot, amit a letöltésekből az asztalra mentettem...