Legegyszerűbb egy olcsó, kétüléses kicsi furgonnal menni és helyszínre kérni a megbeszélt időre a költöztetőket. A net tele van velük. 1 óra, beteszik a cuccost és akár egyedül is megjárhatod az utat. Egy társaság magad mellé azért nem árt, de nem extrém távolság. Kb. 12-12 óra. Nem szabad sietni, kellemesen, kényelmesen.
(3 éve volt egy 400l-es tartályom az előkertben, oda tették le a szállítók a épp a kapun túl. Baromi nehéz (150-200kg?), nagy, kerek, nincs fogása. Rendeltem szállítókat, hogy ezt kell onnan két szinttel lejjebb levinni a pincébe. 40e Ft volt, de lekerült. Nem kell megszakadni.)
3 éve Münchenből hoztam így az M3-ast... Az eladó segített berakni a kocsiba az orgonát, de volt egy fő segítőm. ~150e volt az üzemanyag és a kisteherautó bérlés költsége. Nekem még így is megérte, főleg hogy egy ritka 'C3 szekrényes' orgonám lett.
..én "értek hozzá" mert tavaly végigskáláztam a szinte összes variációt ami a neten található, furgon bérlés, szállítók, költöztetők, ami csak volt, tárgyaltam is egyes vállalkozókkal...az összesitet eredmény lesujtó, vagyis minden NAGYON drága....valamilyen "haveri" megoldás jobb lehet, ha MEGBÍZHATÓ...s ha találtatik... -V.
Nem értek hozzá, de vannak ilyen külföldről haza vagy fordítva költöztetők, bútor importőrök nagyobb járművel (pl. hosszú Ford Transit). A költségeket nem ismerem, félek annyira nem olcsó. Mi éri meg? Egy itthoni autókölcsönző + 2-3 markos haver pluszban egy kis kiruccanással külföldre, kb. nekem ezek jutnának eszembe. Esetleg a raktárosok “béka” emelője kölcsönözve, bár mondjuk az a lépcsőket nem eliminálja.
Egy nehézség fordulhat elő, lépcsőház, több emelet.
Igen, sajnos ez a helyzet (1. emelet), ráadásul szűk, meredek a lépcső, éles fordulóval a végén. Az eladó ragaszkodik a profi zongoraszállítókhoz, azt mondja, aggódik az orgonáért (meg a falért/korlátért, gondolom :-).
Ilyenkor az érkezéshez igazítva lehet helybeli költöztetőket is odarendelni, az a félóra nem olyan hatalmas költség. Ők meg berakják a lakásból akár a kocsiba is.
Igen, ez jó ötlet, más is ezt javasolta. Itthon meg is tudnám oldani a lerakodást, de a felrakodás problémás, mert innen nehéz intézni, az eladó meg nem nagyon lelkes, hogy segítsen.
Köszi az ötleteket. Ha van még javaslat, praktika, ne kíméljetek!
A Legend ONE orgonáról majd' mindennap bukkannak föl videók. Ezt érdemes végignézni. Kissé lassan indul, de sok hasznos információval alapoz meg. Gyakorlatilag végigveszi az összes vehető alkotórész tulajdonságait bő egy órán át. És ez csak az orgona szekció. A végén a Cantorum sípos, utána a tranyós orgirészleggel, egyéb basszusokkal, pici layerezéssel. (Mivel Soul alapú a ONE, ez vonatkozik a nagytesóra is, plusz a kontaktusok állítása. A 3. lezlimodell még upgrade után érkezik)
Nem vagyok erős. A videón már egy nagyobb szállítási apparátus van. Lehet akár kamionnal, -párszor jött hozzám-, de a minimálist írtam le. Nem kell emelni, nem kell különösebb erő. Billenteni kell! Technika. És nem ilyen gyorsan, kapkodva. Minden decimétert, emelést szép nyugodtan átgondolni, végrehajtani. Egy nehézség fordulhat elő, lépcsőház, több emelet. Erről előtte tájékozódni kell.
Ilyenkor az érkezéshez igazítva lehet helybeli költöztetőket is odarendelni, az a félóra nem olyan hatalmas költség. Ők meg berakják a lakásból akár a kocsiba is. Minden településen vannak, nem téma.
/2... és bárki is autózik, nem árt árt tájékozódni az útitervvel kapcsolatbaní: én egy hete hétvégén tértem haza Svácból: szombaton Bregenznél simán bejutottam Ausztriából Németorszégba, és vasárnap jól kijutottam Salzburgnál vissza Ausztriába, DE ott a szembeni oldalon több km-nyi álló kocsisor várakozott a bejutásra Németosztágba az új határellenőrzés miatt!! -V.
Szia, egy kisebb furgonban már elfér. 1 fő segítség elegendő, ha nincs a helyszínen. Ha ott lenne, akkor akár egyedül is megoldható.
Kell az a széles, hosszú bútorszállító heveder amivel nyakba véve lehet lépcsőzni. Egy a lényeg, nem kell sietni! Ha akár pár lépésenként le kell tenni, annyinak be kell férnie az időbe. Az a plusz 10-15 perc tökmindegy. Hosszabb vízszintes távokra legjobb két görgős zsámoly.
Egy kis furgon hátulja gyakorlatilag személyautó. Sosem egyben emelni az orgonát, mindig csak az egyik felét, szóval billenteni. Pl. kocsi háta előtt a közelebbi zsámolyt kihúzni, az a végét felemelni a kocsira. Ekkor a hátsóbb vége kerekeken odagurul. Utána azt is beemelni és bent is van. Ismételten, szép lassan megtervezni a mozdulatokat és kiszámíthatóan, lassan mozgatni, semmi kapkodás.
Van az a roll-kari-doll is, de az alkalmi mozgatásaimmal bőven megvoltam nélküle.
Ja, előtte a TG-t a 4db kalapos alátét megfordításával a polchoz le kell szorítani!
Az orgona mérete 60×120, 1m magas. Szinte a legkisebb furgonokban is van ennyi hely, meg mellette a 60×80-as lezlinek. Mindkettő alkalmanként szállítható a hátuljára döntve is. (vittem AB3, A100, C3-ast Ford Mondeóban, Citroen C5-ben egyedül)
Úgy nézem, leánykám Ford Transit Courierjébe szépen épp befér.
Hammond szállítással kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni.
Szemezek egy Stuttgart környéki A100 + Leslie-vel. Nagy kérdés, hogy mennyibe kerülne a szállítás Budapestre, és egyáltalán ki vállalná? Tudtok esetleg ajánlani olyan céget, aki kivinne engem, és hazahozna orgonástul?
Az is felmerült bennem, hogy talán olcsóbb bérelni egy furgont, és egy segítővel én magam is ki tudnék érte menni. Esetleg van tipp, hogy hol érdemes érdeklődni furgon felől?
Az orgonát persze ki-be kell cipelni. Tudom, hogy léteznek spéci gurulós Hammond mozgató cuccok, amivel nem szakad meg az ember, de nekem persze nincs ilyenem. Gondolom, egy összecsukható rámpa is kell, hacsak nem emelőfalas a jármű. Van valakinek ilyenje? Honnan lehetne kölcsönkérni/kölcsönözni?
Az a koncepció tetszik itt a V-stagenél, hogy adott presetnél felgyulladnak az oda vonatkozó szabályozók fényei. Sokkal egyértelműbbé válik a hangszer és rajta a navigáció. Ügyes! 👍
Köszi a felhívást, megosztottam! :) Nekem ugyan nem ér meg 60 ezer Ft-ot, de azért mert minap szedtem le (okosban) a Yamaha Montage M ESP vsti-t, ami a 1,5 millás csúcs Yamaha szintik teljes 8 gigányi full hangbankja és minden szintézis funkciója, tulkép. a hangszer teljes replikája, de egész héten ezt gyűrve számomra nem egy nagy vasziszdasz. Pár jó sound és hangminta oké, de 90%-a az egésznek teljesen mellőzhető.
Az IK SampleTank demója meg az ipademen is megvan, de hasonlóan nem estem hanyat a hangminóségtől vmiért. Ezek a szoftverek vhogy nem szólnak akkorát zenében színpadon sem, mint akár egy vas szinti, ezt taglalta nekem egy zenész tag, aki szintén próbálkozott már mindennel is és végül Tube mintájára egy samplert (asszem AKAI) állított csatasorba.
Mondjuk 150 €-ért ma már sampler sincs a piacon az is igaz!
Magyarországon a hetvenes, nyolcvanas években sok rajzfilm készült. Ezekhez a filmstúdió dán (Brodr Jörgensen) Hammond A100-asát alkalmazták, melyhez a stúdió nem vásárolt lezlit. Emiatt jellegzetes, éles, "egyenes" hangot hallani. Koppenhágában is raktak össze Hammondot, de még szekrényt sem építettek, az hamburgi volt. Az orgona a kilencvenes években több helyen volt, végül 4. helyén kötött ki, a P.Mobilban.
(Leginkább Pethő Zsolt volt a zeneszerző: Gusztáv-sorozat, "A nagy ho-ho-ho horgász", "Vízipók-csodapók", "Pom-pom meséi", "Mirr-murr, a kandúr", "Frakk, a macskák réme", "Vili, a veréb", "Az erdő kapitánya").
Ebben a csomagban benne van a B-3X (egymagában 100 EUR), az AmpliTube 5 MAX v2 a Leslie collection-nel együtt, a teljes SampleTank 4, Syntronik 2, Miroslav Philharmonic 2, SampleTron 2, MODO BASS 2, MODO DRUM 1.5, AmpliTube TONEX MAX, T-RackS 5 MAX, ARC 3.5, MixBox és Lurssen Mastering Console. Gyakorlatilag az összes IK Multimedia szoftver termék, a Pianoverse kivételével (ami most szintén akciós, 100 EUR).
Hamarosan fellép a svájci Ellis Mano Band Budapesten. Klasszikus rock stílust, Hammond orgonát írnak. Belehallgattam, valóban! És nem keverik a háttérbe!
Szenzációs interjú. Jó látni, hogy Auger milyen jó formában van most is. Doctor Mixnek jó cuccai vannak szinti témában, nemrég végre vett egy Hammondot is, kedves videó: https://www.youtube.com/watch?v=ylC84dbzYtE
Érdekesség, hogy Greg Boraman, aki segített neki a vásárlásnál, beszerelésnél, 20 éve legyártotta a BBC-nek ezt a klasszikus videót, ami valószínüleg az első Hammond-témájú videó volt, amit a YouTube-on láttam. https://www.youtube.com/watch?v=5Ck__wghRww
Igen. Nagyon bárdolatlan dolog belenyúlni más hangszerkezelésébe. Pár jellemző dolgot még a játék előtt illik megmutatni, aztán hagyni játszani a saját kedvére.
Wakeman fia is Hammondos. Fenn van a Motion Sound listáján, Adam Wakeman.
Nemrég adott el két Pro 145-t, jó helyre kerültek. Igaz, nincs direkt összehasonlítás, de szerintem partiban vannak a Leslie3300 és Viscount Vortex kisebb lezlijeivel.