Keresés

Részletes keresés

CBNora Creative Commons License 2008.03.05 0 0 4419
Kora tavasszal, előtte beraktam a hűtőszekrénybe.
Fokhagyma terápia még nem volt, csak gőz, ami kevesebb lett, mint gondoltam. A vadi új rezsókon nem forrt föl lobóra a víz. De azért a végén elég vizesek lettek a fóliák. A hatást nem lehet még lemérni, nem fürtökben lógtak azért az atkák (nyáron igen, egész narancssárga csimbókokat alkottak). Figyelem a növényeket, lesz-e új fertőzés, és állandóra betettem egy rezsót egy fazékkal, hogy tudjak időnként párásítani. Igyekszem kedvezőtlen körülményeket termteni az atkáknak, a permetezést csak végső esetre hagyom. Most még le is tudok mindent mosni a csap alatt.
Előzmény: katbo (4418)
katbo Creative Commons License 2008.03.05 0 0 4418

Bp.-nek ezen a keleti felén szép idő van. Hónak se híre, se hanva! (szerencsére)

A csomagküldő szolgálattól én nem merek rendelni. Túl sok tapasztalatom nincs velük, az igaz, csak a hírük. Több rossz, mint jó. Nektek mi a tapasztalatotok? ( van valami ilyen című topic, de még nem néztem bele soha), meg drágának tartom az árát.

CBNora, te mikor vetetted el azokat a magokat, tavasszal? 

Felkutatok egy új lelőhelyet! Egyre izgalmasabb a dolog.Mint a kincskeresés.

Bár, ha a gyógyhatását nézem, tényleg kincs.

Nora, hogy vannak az atkáid? Mi lett a "fokhagyma terápia" vége?

Meggyike Creative Commons License 2008.03.05 0 0 4417

Sziasztok!

Bocsi, hogy beleszólok, de az egyik növényeket kíszállitó csomagküldőnél ( nem tudom lehet e nevet írni) lehet medvehagymát rendelni 720,-os áron. 10,5cm-es cserépben szállítják.

taffy Creative Commons License 2008.03.05 0 0 4416
Én is kaptam Taorminátol medvehagyma töveket és most hajtanak ki.
Költözéskor kaptam egy tövet, amit balkonládába tettem , ami az udvaron van és szépen hajt az is, és mellette ahová elszórta a magjait, nagy meglepetésemre ott is hajt a medvehagyma.
Remélem idén én tudom tovább szaporítani, érdemes próbálkozni.
CBNora Creative Commons License 2008.03.05 0 0 4415
Egyszer vettem medvahagyma magokat, arra az volt írva, hogy hideghatás kell a csírázáshoz. Akkor jobb ősszel vetni. Az enyém végül nem kelt ki.
Előzmény: taormina1 (4412)
taormina1 Creative Commons License 2008.03.05 0 0 4414
Gerecse, Mecsek és Rajka.
Most süt a nap.Nálatok?
Előzmény: katbo (4413)
katbo Creative Commons License 2008.03.05 0 0 4413

Szilasligetnél úgy tudom van, az nincs "annyira" messze. Te hol tudod a három lelőhelyet? A Tisza irányába lenne jó, mert arra járunk rendszeresen. Ha nagyon nem tudok szerezni, akkor maradjunk a postánál, jó?

Mi újság a hóval? Ki tudtok még jönni a házból?

Előzmény: taormina1 (4412)
taormina1 Creative Commons License 2008.03.05 0 0 4412
Elküldjem akkor a magokat?
Akárhol nem tudsz kiásni, elég ritka: én Magyarországon csak három nagy lelöhelyet ismerek, bár biztos van több is.
De ha akarod, elküldöm mégis a postával.
Előzmény: katbo (4411)
katbo Creative Commons License 2008.03.05 0 0 4411

Nemigazán járok én felétek. Majd megpróbálok valahonnan kiásni.

Köszi

Előzmény: taormina1 (4408)
taormina1 Creative Commons License 2008.03.05 0 0 4410
Sasad; Délbuda.
Előzmény: taormina1 (4408)
taormina1 Creative Commons License 2008.03.05 0 0 4409
Ezerrel esik a hó, -1 fok van és megmarad! Hova vezet ez?
taormina1 Creative Commons License 2008.03.05 0 0 4408
Nem tudom, magam még sose próbáltam. ha hozok, el tudnál jönni érte?
Előzmény: katbo (4407)
katbo Creative Commons License 2008.03.05 0 0 4407

Pest, kertváros. Erdő semmi, zöld területekből is lakóparkok lettek. (Lassan már csak a neve keretváros). Magról nehezen szaporodik?

Előzmény: taormina1 (4406)
taormina1 Creative Commons License 2008.03.04 0 0 4406
Szia; ki kell menni érte az erdöbe, jövö hétre tervezek ilyet. Zsebiét pl. Rajkáról hoztam. Nem tudom, hol lax, mert postán küldeni elég macerás, de úgy emléxem, tavalyról még maradt néhány magom. Ha postán küldöm, valószínüleg elhervad a lombja és hamar visszahúzódik úgyhogy csak jövöre veszed igazán hasznát.
Előzmény: katbo (4404)
taormina1 Creative Commons License 2008.03.04 0 0 4405
"Ősszel elég reménytelenül nézett ki"??? Akkor neked világbajnok medvehagymád van, mert az általában nyár elejére visszahúzódik és összel már egyáltalán nem szokott kinézni, inkább benn sunnyog a földben.
Ha jó helye van, hamar elszaporodik, nyugodtan edd meg a levelét! Egyáltalán nem csoda, hogy a sok macera után, aminek tavaly kitettük, már nem sokáig bírta. inkább azon csodálkozom, hogy még összel is kint volt.
Előzmény: zsebi41 (4402)
katbo Creative Commons License 2008.03.04 0 0 4404

Taormina1!

Tudom már mit szeretnék kérni töled! MEDVEHAGYMA! Mióta szeretnék!

kétbalkéz Creative Commons License 2008.03.04 0 0 4403
Köszönöm én is a megoldást a hozzászólások kigyűjtésére! Reszkess Il, mert kiolvaslak!:-)))
zsebi41 Creative Commons License 2008.03.04 0 0 4402

Szia!

Nagyon örülök, hogy megtaláltalak, mert nagy örömöm van amit szeretnék megosztani Veled. Tavaly kaptam tőled medvehagymát, amit elültettem de nem volt neki jó a hely és csak sinylődött mert túl sok napot kapott.

Ősszel elég reménytelenül nézett ki, tavasszal mikor a csomagból kibontottam szebb és több volt.

Átültettem egy megfelelőbb helyre, de nem nagyon bíztam benne.

Ma reggel kint bóklásztam néztem mi bújt ki és végtelen örömömre bújik a medvehagyma.

Ugye most már ha jó neki a hely lehet, hogy szaporodni is fog?

A zöldjét ha megnő levághatom, vagy még ebben az évben hagyjam békén?

Ja még annyit, hogy én jó helyre ültettem mert a szomszédban volt egy óriási fenyő és annak az árnyékában volt, de azt tavasz végén kivágták és így került szegény hagymám a napra.

Mégegyszer nagyon köszönöm.

Előzmény: taormina1 (4391)
Flanell Creative Commons License 2008.03.04 0 0 4401
A paradicsomot és a paprikát éppen ezért nem szabad ugyanabba az edénybe ültetni, nem egy az igényük. Én virágládákba szoktam szórni egyenletesen, nem sorba, mert úgy közel kerül a gyökerük, és szétszedéskor leszakad. Ha muszáj, akkor később tejfeles poharakba pikírolom. Ha egyféléből csak pár darab kell, akkor nagyobb cserepet használok. Mindig öntözgetem gombaölővel.
Ha olyan módon dőltek ki a palánták, hogy a földszinten a száruk cérna formájúvá vált, följebb meg ép, akkor ez a palántadőlés nevű dolog, ez ellen kell a gombaölő. (Mg-i boltban párszáz ft-ért adnak egy zacskóval.)
Az üvegházadat felejtsd el, legfeljebb trópusi növények gyökereztetéséhez való.

Én is el akartam ma kezdeni a palántagyártást, bár még kicsit korai a vetés szobába, csak aztán nekiálltam metszeni, megyek is folytatni.
Előzmény: arizónai vérkullancs (4397)
arizónai vérkullancs Creative Commons License 2008.03.04 0 0 4400

Úgy legyen ! Egyébként köszönöm válaszod. Tegnap egyébként a legnagyobb ablakunk elé telepítettem az egész bandát. Ennél több fényt nem tudok adni nekik. Remélem így már megmaradnak.

Üdv

Péter

Előzmény: CBNora (4399)
CBNora Creative Commons License 2008.03.04 0 0 4399
De tűzdelés után szerintem meg fognak maradni.
Előzmény: CBNora (4398)
CBNora Creative Commons License 2008.03.04 0 0 4398

Szerintem kevés fényt kaphattak, és esetleg túl sok párát. Az üvegház fedele is elvesz a fényből, kelés után jobb levenni. Nem kell a paradicsomot agyonkényezetetni, nekem fűtetlen szobában voltak déli ablakban, újabban üvegházban tartom. Kelés után már nem kell permetezgetni. Még a déli hűvös déli ablakban is eléggé megnyúltak, sok fény kell nekik.

A paprika melegigényesebb, és lassabban kel valamivel. Kicsit kevésbé is fényigényes, avval több szerencséd lehet.

Előzmény: arizónai vérkullancs (4397)
arizónai vérkullancs Creative Commons License 2008.03.04 0 0 4397

Sziasztok !

Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek. Megejtettem egy hete életem első vetését. Többféle paradicsom és paprika került elvetésre egy 96 rekeszes mini üvegházba (kertészetekben árulják, átlátszó műanyag fedele van) A magok 1-2 centi mélyen lettek ültetve (egy kis rekeszbe 4-5-6 szem). A paradicsom már 3 nap múlva ki is kelt és megindult mint a meszes. (a paprika még mindig alszik). Egy hét alatt kb 10 centisre nőttek a kis gazfickók és össze vissza hajladoztak, több elsárgult, kidőlt. A nagyját tegnap átültettem nagyobb cserepekbe, műanyag pohárba stb. Most kb 1-2 centi lóg ki belőlük a földből. Talán így életben marad néhány. Mit csinálhattam rosszul ? A föld (sima virágföld) nagyon laza volt, nem lett letömködve, az egyik szobánkban tartottam őket, ahol kb 18-20 fok van most, fényt kaptak, kis kézi permetezővel lettek nedvesítve felülről. Mit csináljak másképp legközelebb ? Jól bevásároltam most és szeretnék mindenféle palántát nevelgetni otthon, de mivel keztő vagyok, ezért félek, hogy csak ki fogom nyírni szegényeket.

Előre is köszönöm a segítségeteket.

Üdv

Péter

petra* Creative Commons License 2008.03.04 0 0 4396
Nincs meg, Il, de ha meglenne is- a zacsikon felnőtt növények vannak, nem ilyen palántagyerkőcök. Káposztaféléket vetettem aznap, karfiolt, karalábét, kelt, stb...
Talán mégis a kínai kel lesz, a többin ui nagyjából megmaradt a felirat/tábla, egyedül ezeken nem van, viszont ezeken kívül nincs több ilyen palántám. Ebbőúl gyanítom, hogy kínaikel.
:)
Köszönöm.
Előzmény: il1321 (4388)
il1321 Creative Commons License 2008.03.04 0 0 4395
A kép az kötelező!:))
Előzmény: katbo (4392)
il1321 Creative Commons License 2008.03.04 0 0 4394
Előzmény: katbo (4390)
katbo Creative Commons License 2008.03.04 0 0 4393
Ez a csavarügylet egész hamar megoldódott, nem? Összeszedték magukat. Mivel fenyegetted meg Őket?
Előzmény: taormina1 (4387)
katbo Creative Commons License 2008.03.04 0 0 4392
Tényleg gyönyörű a veteményesed! Már alig várom a nyarat, amikor az ember locsolás közben úgy beletud bambulni a "munkája gyümölcsébe".( a szó szoros értelmébe). Idén én is lefogom fényképeszni a miénket. Eddig sose jutott eszembe, mert akit érdekelt az úgyis látta, de most majd Nektek meg tudom mutatni.
Előzmény: Sárgarózsa71 (4379)
taormina1 Creative Commons License 2008.03.04 0 0 4391
Ezt is, azt is, Köszönöm! És a NSCS is megvan!
Jó hetem lesz!
Előzmény: il1321 (4389)
katbo Creative Commons License 2008.03.04 0 0 4390
Ez jó :-))))), mindenki mást hitt! Jól elbeszéltünk egymás mellett.  Ki, mit talált? Én megtaláltam a hozzászólásokat, amit Sárgarózs71 ajánl, de én is azt hittem, hogy Te valami másra találtál. ( kerti napló)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!