Ok,de addig ne beszéljen senki a légiósok számáról meg minőségéről ha nem jobbak a magyarok mint az idehozott légiósok.Mert kevés kivétellel nem jobbak. Nem változna semmi ha pl. két légiós lehetne egy csapatban,attól még nem lesz jobb a magyar játékos legfeljebb biztosabbnak érzett hellyel még jobban bepunnyadnának. Versengés lenne jó egy posztra és versengeni egy légióssal is lehet... de hát most ez elképzelhetetlen.
Hát igen csak sajnos mindig a pénz határoz meg mindent. Ha több meccs lenne az lenne a baj,több sérülés,több un. "sörmeccs" amire kevesebben kíváncsiak,ha kevesebb lenne mint most akkor az a baj... az a biztos,hogy elfogynak a minőségi,megfelelő fizikumu magyar játékosok és ennek nem a légiós létszám az oka.Ennek szerintem csak a magyar edzők és játékosok az okai. Szerintem.
ebben annyi a baj h a közönséget a dél-albán csapat elleni rangos európai kupameccs nem fogja érdekelni, viszont egy olaj elleni derbi igen... nk-i mezőnyben az euroliga érdekes (elérhetetlen) meg max az uleb kupa. amit lejjebb van az csak pénzkidobás és bohóckodás.
olyan silyésen: hejj hol van már az amikor az alba villám cikázott a litván bajnok zónájában a saporta meccsen...
ebből sajna nem lesz semmi, pedig valóban jó lenne. miért is? mert maguk a klubok lobbizták ki h szűnjön meg a középszakasz. miért is? mert pénzbe kerül. a plusz meccsek szervezési költségei, nameg amit írsz h akkor nagyobb keret kellene ami szintén plusz pénz.
persze szurkolóként szerintem is jobb lenne ha lenne több meccs, mert több izgalom lenne, meg több esemény, megint kérdés hogy egyáltalán az embereket érdekelné-e?
de amíg így marad, addig egy vicc a magyar bajnokság--- alig van meccs. légiósoknak ez a gyönyör, heti egy bohóckodás...
ott a pont: a sok légiós bizonyos csapatoknál azér van mert a légióst legalább meg tudják fizetni... nameg szintén nagyon igazad van hogy sírásrívással semmire nem megyünk. nem garancia az hogy ha melózol mint az állat akkor tuti mvp leszel, de ha meg sem próbálja egy-két balerina akkor télleg nem lesz semmi. persze a másik oldalon sajna azt is észre kell venni hogy egyesek hiába gürcölnek akkor se rakják be őket és akkor baszhatod a motivációt...
Ha több tehetséges magyar játékos lenne és ettől majd talán emelkedne a bajnokság színvonala akkor is szinte mindenki kihasználná a maximális légiós számot.Eredménykényszer mindig lesz. Ha emelkedne is a színvonal a tehetősebb csapatok mindig találnának a pénzükért a magyaroknál jobb és talán olcsóbb légiósokat és megint kiszorulnának a magyarok. Ez már így marad viszont tényleg az lenne a jó ha az igazán jó magyaroknak lenne 5-6 helyük csapatonként a kevésbé jobbak meg a másodosztályban játszanának,annak a szinvonala is emelkedne. Így lenne válogatottunk,lenne egy komolyabb első osztály sok fasza légióssal is,és egy erősebb másodosztály. De ez mind csak LENNE. Pénz és játékos hiányában. Mindenki csak eredményt akar mert erre jönnek ki a nézők és ezzel lehet szponzort találni a csapatnak. Szerintem ezeknek a kiszorulásveszélyben lévő magyar Hangáknak kellene már észrevenni,hogy még keményebben kellene dolgozni és nem magyarosan nyavalyogni,hogy ennyi meg ennyi légióst hoztak elém azért nem játszhatok. El kellene hinniük,hogy igenis oda lehet kerülni ahová akarják. Ha nem sikerül akkor nem a rendszerben van a hiba hanem bennük meg a magyar edzőkben. De szerintem ezekkel nem sok újat mondtam... :)
A cselszkinél pl. komoly utánpótlás nevelés folyik. Csak úgy ontják a tehetségesebbnél tehetségesebb angol fiatalokat. :) Állítólag nincs pénzük új labdákra és ezért nem tudnak edzeni. Hamilton ezért kezdett el gokartozni.
Ugyanazt beszéljük nagyából,Hangának is jót tenne 1-2 év (kizárólag kölcsönbe)egy gyengébb csapatban ahol 15-25 perces játékos lenne és utánna térne vissza hozzátok mint 1-2 perc 20 pont különbségnél.
Tény hogy cserben hagyni egy csapatot nagyon csúnya dolog. Mindezt szó nélkül titokban tenni még csúnyább.
Ráadásul egy igazi vérbeli profi soha nem is tenne ilyet.
Kérdés, hogy az "igazi vérbeli profi" kifejezés kinél számít teljesen pozitív tulajdonságnak. Szerintem ugyanis legalább ugyanakkora negatív tartalommal bír.
Ha például az érzelmi oldalról, és a feleség, és az újszülött gyermek szempontjából nézzük a dolgokat, Banks maradása lett volna főbenjáró bűn.
Én pl tuti, h hazamentem volna. Persze valószínűleg azért visszaszóltam volna, hogy bocs, de ez a helyzet...
Mindenesetre Banks szerintem nagyon nagyon jó lenne az ideji csapatba.
Wittmann Fehérváron tanult meg kosarazni, és Pécsen kapott igazán komoly lehetőséget. Itt is többet kapott volna, ha nincs a sérülése.
Tavaly pl Marciulionis mögött 2. számú irányító lett volna itt is, ugyanúgy mint Pécsen volt Simon mögött.
Azzal egyetértek viszont, hogy akárhogy is teljesített volna itt tavaly csereként, nem valószínű, hogy idén kezdő lehetne. Az ő szempontjából nézve szerintem jól tette, hogy Pécsre ment.
De ez nem a te érdemed... Nincs mire büszkének lenned a témával kapcsolatban.
kezd összeállni a kép. ezért puhította itt a népet sporttárs... hm.
ettől függetlenül genyóság volt amit Banks csinált. kutyából nem lesz szalonna. egy esetben kap felmentés: ha májusban az Országalma előtt összefutunk vele, úgy estefelé..
Ja, de én csak azér mer sporttárstól mindig azt látom, hogy ezt így kell csinálni. :D
Valójában én úgy tudom, hogy Henderson helyett mégis Banks lesz a négyesünk.
Ettől még, hogy most megírom, amit hallottam, ez még továbbra is teljesen nem hivatalos, és a forrás megbízhatóságáról sincs infóm.
Mindenesetre nekem igencsak tetszik az ötlet, mert az a véleményem, hogy a Simon, Radovics, Banks hármas mellé már nem annyira fontos, hogy kiket rakunk, mert ez már garantálja, hogy 5ből 3 poszton jobbak vagyunk :D