A két dupla rózsszín leanderemn már szép nagy masszív bimbók nőtek azóta, hogy 3 hete kiszabadultak a tömlőcből. A többinél még szinte semmi . Mik a szakemberek tapasztalatai, tényleg ez a fajta a legfürgébb?
Köszi! Azt nem tudom milyen színű az anyanövény, mert még nem virágzik az állatkertben :-))) De hatalmas nagy példány :-))) Majd megyünk még úgyis a nyáron, akkor megnézem.... Teljesen meglepi lesz :-)))
A picikeim el kezdtek peneszesedni illetve a föld felszine,az atültetesnel egy hete öntöttem utoljara alajuk vizet,azota nem es megis :(
Menthetöek meg szerintetek?
Hiaba kotornam le a felsö reteget,biztos visszajönne a penesz es terjedne.
A szazbol mondjuk ra ötvenet kiült a macska,10 nem kelt ki es ugy latom,ahol peneszesedik ott nem is nönek tovabb.
A nylont mar akkor nem tettem rajuk,hogy levegözzenek meg eleg paras az idö is,tegnap megint havaztunk,hat nem tudom mi lesz,ha ket hetig nem leszünk itt.
Nem hiszem,hogy valaki takargatni fogja a kintieket.
Jó és szabad reggelt Neked! Azért gondolom nem fogsz unatkozni a rád váró néhány szabad napban. Nekem menni kell ablakokt pucolni, hűtőt takarítani meg effélék, de időnként fellopódzom!
Szia! Jó úton haladsz és remélem sikeresen. Általános, ha lehet minél homogénabb földbe rakd majd a piciket és nem kell rájuk semmi, csak egy jó ideig ne legyenek napon. Én egy fogpiszkálóval kiszúrom a betömörített földben a lyukat, majd a fogpiszkálóval segítem a kicsit a helyére és azzal is tömörítem mellette a földet, aztán majd a víz jobban tömöríti. Azt nem írtad, hogy milyen színű, milyen virágú volt az anyanövény. Jó szórakozást, majd számolj be az eredményről:-)
Sziasztok. Köszi a rengeteg választ, hétvégén körbenézek egy-két kereskedésben.Az a baj, hogy minden télen betetvesednek, pedig hűvös, sötét helyen telelnek. Általában mi is manuálisan próbálkozunk, de borzalmas meló és nem vagyok benne bitos, hogy mindet sikerül eltávolítani. Nyáron valahogy eltünnek atetvek, de jön a tél... Sajnos azáleával is hasonlóan jártunk, tetü beszór, levél le, tetü jót röhög. :-( Ha legalább a tetvek eltünnének.... Szerencsére óvatosságból csak egyet szórtunk be, de ez szegény borzalmasan néz ki. Visszavágni nem akarom, mert évek gondos ápolása után, most olyan szép kis elágazó fácska formájuk van. Mi is görögből hoztuk, még kis palántaként, ezért nem is szívesen pótolnám őket boltival. Azt nem értem, hogy mindenhol azt írják mérgező az egész, ezek a tetvek meg ezen élnek, hihetetlen
Még nem írtam a topikba, bár minden nap olvasom a hozzászólásaitokat. Van többféle növényem : virágzó mandarin, fikusz, pálma magoncok, mindenféle szobai növényke, orchidea, és persze a terasz beültetve. Leanderem nem volt, eddig. Történt ugyanis, hogy két hete a kislányommal az állatkertbe mentünk, és hát a majomház előtt ki volt rakva hatalmas dézsába rengeteg pálma és leander. De valami gigantikus példányokat képzeljetek el. Volt rajta száraz virágbuga (ha jól emlékszem így hívtátok) és mindjárt eszembe jutott a topikból anblock italia terasza, meg a leírt vizes csíráztatás, úgyhogy mivel senki nem volt a közelben....... :-))) Szánom-bánom, ronda dolog........., de már látszanak is a kis gyökérkezdeméyek otthon a kis átlátszó dobozban. Próbálom az itt leírtak alapján kezelni őket, elültetni két leveles korban kell, igaz? Az lenne még a kérdésem, hogy amikor elültetm őket (általános virágföld?) akkor kell zacskó a tetejére melegítésnek, vagy mivel nem földben lettek csíráztatva nem kell?
Biztos lesznek még kérdéseim, előre is köszönöm a segítséget,
Jó reggelt leanderesek! Nálunk egész éjszaka szakadt az eső. Most már abbahagyta, így hamarosan kimerészkedek a kertbe. Annál is inkább, mert fontos ültetési feladatom van. Nagyon szeretném már, ha igazi napsütéses tavaszi idő lenne, mert szeretném kitenni a többi szépséget is a kertbe. (Hibiscusok, bougainvilleák, golgoták, lantanák stb.) Arról nem is beszélve, hogy idén több meglepetés leanderem is megmutatja színét, amit már nagyon, nagyon várok! Remélem ma itt lesztek, mert egész nap ráérek!
Kíváncsi vagyok, mil lesz. Szerintem a leander amúgy elég érzékeny a kemikáliákra. Egyszer anyáméknál aleanderen is megjelent a szokásos fekete tetű. Ugyanazzal a szokásos szerrel kezelte ( a nevét nem tudm, de semmi különös, az biztos), amivel minden növényt szokott tetű esetén, és amit virág simán elvisel. A leander befújt hajtásai viszont egy nap alatt elfeketedtek tőle.
Egyébként jelentem, a hajtásaid egy hét ázás után is gyönyörúűek, virulensek, szebbek, mint amitket előtte kunyeráltam egy barátomtól.
Komoly tárgyalások után megszületett gyzozo már nem egyetlen, de a kétféle színű, valószínűleg dupla fehér és rózsás rózsaszín leanderánek a fényképe általam felrakva. Az a picike meg mellette, hogy ne lengje körül titok, az általam tegnap feladott kis sárga, amelyet hármójuknak küldtem azért, mert néhány hajtásért horribilis összeget kellet fizetniük az átvételnél az én figyelmetlenségem miatt. Szerencsére találtam egy olyan cserepet, amiben három kis hajtás nőtt, azokat szétválasztottam és így gyökeresen el tudtam küldeni nekik.
Igen légyszi ird le mailba a kicsinyitést. a képet ma csináltam, ha leirod felteszem a forumba. A régi leveledet mikor irtad azt már sajnos kitöröltem. Egyébként mailba átküldtem a fotot!
Ja, és várjuk meg, hogy valójában milyet virágoznak, kiváncsi leszek rájuk, mert pl. az utolsót sose láttam máshol, csak nálam, magról szaporítottak között, meg a Filippi kertészet katalógusában.
Ja, nem voltam egyértelmű? Ezen a három képen ugyanaz a virágszín látható, csak különböző fényben, ez olyan színű, amit küldtem és úgy gondolom az első kép alapján, hogy talán olyan, amilyet Te most vettél a piacon.
Sziasztok! Kedves Anblock Italia! Nagyon szépen köszönöm, neked a Leandert, melyet ma kaptam meg. Röktön el is ültettem, de a képet nem tudom feltenni rolla, mert ez a kicsinyités nem az erösségem.
Nem akarok ünneprontó lenni, de az a középső mintha olyan lenne, mint amit most küldtem, nekem is van képem, amin olyan fakó, de valójában szép sárga.Persze a harmadikon azt a kicsi belódót kell nézni. Hogy melyik az igazi? talán a középső és a harmadik között valahol.