Keresés

Részletes keresés

petra* Creative Commons License 2008.03.10 0 0 4539
Köszönöm szépen! :)
Előzmény: il1321 (4534)
Matykoka Creative Commons License 2008.03.10 0 0 4538
én úgy olvastam a Biokert könyvemben, hogy a hagyma és a borsó nem szeretik egymás társaságát.
Előzmény: katbo (4531)
taormina1 Creative Commons License 2008.03.10 0 0 4537
Épp ma tettem ezt; tíz cm mélyen se kép, se hang.
Előzmény: katbo (4536)
katbo Creative Commons License 2008.03.10 0 0 4536

Tao, a fűszeresen kérdeztél múltkor a tárkonyról, ott válaszoltam nem tudom olvastad-e? Már aktualitását vesztette, mert elkezdett hajtani az enyém, szóval lassan te is keresheted a kis hajtásait a tárkonyodnak.

Előzmény: taormina1 (4535)
taormina1 Creative Commons License 2008.03.10 0 0 4535
´Nekem gyári Garafarm magom volt, úgy futott, mint a nyavalya, nem is tudtam, hogy van, ami nem ilyen.
Más: ma végre megvolt a lemosó permetezes. De észrevettem, hogy három éve lejárt a kénes rézgálicom szavatossága. De Gondolom, nem romlandó.
Ezek, gondolom kontakt szerek, ami elég nyugtalanító, mert már most láttam, hogy lehetetlen mindenhova bejutni vele, hát még, ha levelei lesznek. Én a fölszívódó szerek barátja vagyok.
Próbált valaki már megpermetezni egy 70 éves cseresznyefát?
Előzmény: il1321 (4534)
il1321 Creative Commons License 2008.03.10 0 0 4534
Nyugodtan permetezzél. Még nem bomlanak a virágrügyek. HA kibomlott, a barackot ne. Az almánál később is lehet használni ezt a szert a kén a lisztharmat, a réz a többi gomba ellen véd. Nyáron  20 foknál melegebb időben a réz perzsel, ekkor csak este, vagy reggel használd.
Előzmény: petra* (4528)
il1321 Creative Commons License 2008.03.10 0 0 4533
Az általad vásárolt cukkini nem futófajta, én ezt termelem évek óta. A rendszeres termés titka, a rendszeres szedés. Akkor is le kell szedni a terméseket, ha nem kellenek, mert addig nem hoz újat, a meglévőket növeszti. Az a néhány mag, ami egy évben kell,érdemesebb venni a magot. Az évekig is eláll, csírázó képes. A saját mag mindig bizonytalan. teljes természetességgel kereszteződik a spárgatökkel. Az ebből fogott magból nevelt növények bizony futók is lehetnek, a termés pedig keverék. A palánta sem biztos, mert ott is sokan "saját" magból vetnek. Aztán nézhetsz . Ha nem akarsz palántát vetni, május elején lehet fészekbe is. palántaként 4-6 nap alatt kikel.
Előzmény: katbo (4514)
taffy Creative Commons License 2008.03.10 0 0 4532
Sziasztok,
azt hallottam, hogy nagyon sok medvehagyma terem a Martonvásári kastélykertben. A kert maga gyönyörű, érdemes elmenni egyet sétálni.
Mennyi idő alatt kell kikelnie a borsónak? Én kb 1,5-2 hete vetettem korai borsót, és még semmi. Igaz nem takartam.
Vetettem borsót, retket, és duggattam hagymát ezeket le kell takarni fátyolfóliával? Most jött meg a fátyolfólia amit rendeltem.
katbo Creative Commons License 2008.03.10 0 0 4531
Van egy olyan ágyásom, amit körbe duggattam dughagymával. Vethetek oda zöldborsót?
petra* Creative Commons License 2008.03.10 0 0 4530
Köszi, de őket hagymaként vettem, zacsiban. :) Előttük nekem nem volt.
Előzmény: Törölt nick (4529)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.10 0 0 4529
A medvehagymát nem kell kivenned és újra kiültetned, mert úgyis télálló.
Előzmény: petra* (4528)
petra* Creative Commons License 2008.03.10 0 0 4528
Sziasztok! Örömmel látom-hallom, hogy beindult az élet. Tegnap nálunk sóska, jégsaláta helybenvetéssel, borsó, lóbab és retek ment a földbe, aztán meg fátyolfólia alá. Lassan mennek fólia alá az Edina és Kobak saláták is, a répákat meg a medvehagyma gumókat a virágágyás mellé ma ültetem ki, hadd szaporodjanak. Olvastam valahol, hogy némi védelmet jelent az én tyúkhúros (most nem mert szorgosak vagyunk) földemen a forró vizes beöntözés a magok alá, vetés előtt + melengeti kicsit a talajt. Egyetlen apró hibával: mire a kb harmincadik dózis lobogó vizet kivicipeltem, jól el is felejtettem, hogy azt a barázdát ne locsoljam be, ahová MÁR elszórtam a drazsírozatlan salátamagokat... :))) Vagy túlélik a leforrázást-vagy nem...
Kérdés:
A tetves - gombás almafáim lemosópermetezésével elkéstem-e? Kénes-rezes bordóilét szereztem be e célra. A fán fakadó rügyeket ez nem bántja?
katbo Creative Commons License 2008.03.10 0 0 4527

Jól van, elhiszek én mindent. Nehogy megkövezzetek:-))) Ha fut, hát fut, váljék egészségére, persze a kis veteménnyel rendelkezőknek ez nem a legnagyobb öröm.

Tao! Örülök, hogy megérkeztek a magok. Látod mekkora intúicióval rendelkezik a posta. Tudták, hogy nem vagy otthon,így szeretettel pátyolgatták addig,míg meg nem érkezel.

Remélem örömöd tellik majd a növényekben!

Morcsi Creative Commons License 2008.03.10 0 0 4526
Már bánom, hogy nem fényképeztem le a cukkinimat, amikor felfutott a szőlőtőkékre és onnan lógtak a termések...
Előzmény: katbo (4524)
taormina1 Creative Commons License 2008.03.10 0 0 4525
De fut!!!:-)
De remélem ez az épp most érkezett Black Beauty nem fog!
Megjött tehát, febr 29.-i postai pecséttel. Igazi csúcsteljesítmény ez a Magyar Postától. Budapesttöl Budapestig 11 nap alatt. Gyalog kb ugyanennyiszer megtettem volna ezalatt oda-vissza.
Na, mindenesetre köszönöm!
Előzmény: katbo (4524)
katbo Creative Commons License 2008.03.10 0 0 4524

Tavaly vettem a piacon 2 db cukkini palántát. Az egyik felvette a szokásos alakját, nem futott sehova, a másik elkezdte felfedezni a kert különboző csücskeit. Ez a futó fajta gigantikus terméseket hozott, és egy idő után gyönyörűen besárgult. 1 vagy két valamit termet, de nem ettük meg, öszi dekoráció lett belőle a kertben. Szerintem az nem cukkini volt, hanem valamiféle tök. Akkor olvastam, hogy a cukkini nem fut.

Előzmény: taormina1 (4516)
taormina1 Creative Commons License 2008.03.10 0 0 4523
Nem gyüjtöttem, mondom: elszórta!
Tehát: ültettem medvehagymát, az maga köré szórata a magjait, amik kikeltek és újabb medvehagymákká lettek.
Előzmény: kisszszoros (4521)
CBNora Creative Commons License 2008.03.10 0 0 4522

Ma reggel még nálunk is +4 fok volt. A közeljövőben úgy tűnik, nem várható fagy, addig megedződnek. Jó lenne, ha megmaradnának, már nagyon ennénk.

Előzmény: Matykoka (4519)
kisszszoros Creative Commons License 2008.03.10 0 0 4521
tehát sk gyűjtötted a magokat.... azt hittem lehet kapni bolban :-(
Előzmény: taormina1 (4520)
taormina1 Creative Commons License 2008.03.10 0 0 4520
Zseniális ez a "medvehangya"! Ez valami olyasmi, mint a krokofánt?:-)))
Hogy honnan szereztem? Elhullatta a medvehagyma!:-))))
Előzmény: kisszszoros (4518)
Matykoka Creative Commons License 2008.03.10 0 0 4519
szerintem bírja a hideget, de remélem nagy fagy már nem lesz.
Egyébként tavaly tavasszal is amikor rohantunk este letakarni az epret mikor virágzott, hogy ne fagyjon el, már rég kint volt a saláta is, de semmi baja nem lett.
Az viszont igaz, hogy kb. 1 hónappal később szoktam kiültetni én is, de nekem is van még egy láda tartalékba. Most locsolgattam meg a kiültetetteket, de szerencsére semmi bajuk.
Előzmény: CBNora (4501)
kisszszoros Creative Commons License 2008.03.10 0 0 4518
honnan a nyüvből sikerült medvehangya magot szerezned?
Előzmény: taormina1 (4517)
taormina1 Creative Commons License 2008.03.10 0 0 4517
Azt tapasztalom, hogy a medvehagyma magról elég szaporán kel. Ezt abbol gondolom, hogy most azon a kis helyen, ahova ültettem elég összefüggöen takarja a fölületet, pedig én csomókban ültettem el.
taormina1 Creative Commons License 2008.03.10 0 0 4516
Nekem bizony más tapasztalataim vannak. Azokban az években, mikor jól érezte magát, bizony nem ült seggen egy percig se; több négyzetkilométert befutogatott és sivatagosított el maga alatt, igaz, több kilós termésekkel is megörvendeztetett. Tavaly aztán nem futott sehova, kicsi maradt, nem is termett egy szemet se.
Előzmény: Kert-barát (4515)
Kert-barát Creative Commons License 2008.03.10 0 0 4515

Ne aggódj, nem fogja bekúszni! A cukkini alapból seggenülő növény. Létezik kúszó fajtája is (Black Forest), de ezt legcélszerűb felfelé futtatni valami kerítésre vagy állványra.

Előzmény: katbo (4514)
katbo Creative Commons License 2008.03.10 0 0 4514

Én eddig úgy tudtam, hogy a cukkinit az különbözteti meg a többi tökfélétől, hogy nem nevel indákat, nem kúszik, hanem egyhelyben marad. Eddig mindig a piacon vettem palánbtát, és a fajtanevét sosem tudtam, de soha nem futottak. Idén vettem magot, hogy magam palántázok, (balgamód a tavalyiakból nem raktam el magot, merthogy úgyis palántát fogok venni az idén is, de aztán itt jól megfertőződtem).

Egyszóval az idén vásárolt mag neve, (ebből küldtem neked is) : black Beauty

Remélem, ez sem okoz olyan meglepetést, hogy bekússza nekem az egész kertet.

Előzmény: taormina1 (4510)
Kert-barát Creative Commons License 2008.03.10 0 0 4513

"Más: az idén, mint említettem, nem sütöttem földet. Akkor most kell tartanom palántadöléstöl? Illene valami megelözö intézkedést tennem? Eddig még nincs gond, de ki tudja...?"

Öntözd meg a palántáidat 0,15%-s Previcur oldattal. Ez a biztos védekezés a palántadőlés ellen.

KB

Előzmény: taormina1 (4509)
CBNora Creative Commons License 2008.03.10 0 0 4512
El ne kiabáljam, úgy tűnik, megállt az atkafertőzés. Kezdik kinőni a palánták a korábbi sérüléseket. Az már biztos, hogy az első támadás ellen elég volt a lemosás a csap alatt. Azért még nagyon figyelem őket, de reménykedem, hogy kihúzzák kiültetésig. Továbbra is pár naponként párásítok, jó lenne, ha majd a padlizsán és az uborka is megmaradna.
CBNora Creative Commons License 2008.03.10 0 0 4511
Ami palántát még ültetek, azt én is kiteszem, 2 tálcánál többet már nem sétáltatok. Igaz, nekem ott az a pici fűtés, de 5 foknál többet az se tart. A paprikákat még a szobában tartom, azt a két tálcát még beviszem, a többi szerintem ki fogja bírni.
Előzmény: taormina1 (4509)
taormina1 Creative Commons License 2008.03.10 0 0 4510
Hát köszönöm...mondd, az egyhelyben maradó cukkininak van valami fajtaneve?
A termés mennyisége és nagysága hogyan tér el a futó változattól?
Előzmény: katbo (4503)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!