Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv.
által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a
kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz
kiskorú ne férhessen hozzá, használjon
szűrőprogramot!
Hiánypótló topiknak szánom, a megnevezni nem kívánt itteni komoly szellemi pezsgésű topik utáni űr betöltésének a kísérleteként. Itt lehetne kultúráráról, picit óvatosan politikáról, macskákról, jó interjúkról, szellemi érdekességekről és értékekről, nőkről beszélgetni, picit filozofálni is, vigalmira hangolt módon. Nem kívánom elvenni a részbeni jogelődtől a topikját, vagy annak utódlását -sőt őt is szívesen látnám itt-, de jelenleg egyszerűen nincs hová írnom ezekről, és hátha másnak is vannak ilyen érzései vagy érzetei. Komolyabb moderáció-elemzést, és főleg ezzel kapcsolatos csatározást nem szeretnék itt látni, a diliről jó lenne, ha nem mászkálnának át ide semmilyen figurák, és azokat is szívesen látom, akiket nem kedvelek, ők maradnak, ahol vannak, státuszbelileg, de mindenki azt ír ide a régi gárdából és az esetleges újak is, a szabályok keretei között, amit akar. Meglátjuk, mi lesz belőle, nekem már legalább 3 hete nincs hová írnom. Jó lenne, ha fennmaradna, és esetleg tényleges topikélet is lenne benne. Vitorlák felhúzva, meglátjuk fúj-e a szél és hogy melyik irányból.:)
Na, a keresztapáméknak telefonjuk is volt. :D Még egész kicsi gyerekkoromban bekötötték hozzájuk, ehhez képest a nagymamám, aki a lakás megszerzésekor beadta az igénylést (ugyanaz a kerület) már a rendszerváltás után kapott egy ikervonalat. :)
Nekem az a véleményem, hogy az elődök miatt szankcionálni nem kell. Sőt, nem is szabad. Azonban előnyök szerzése céljából a gerinctelen édesapa múltját eltitkolni, kitekerni nem éppen egy KT elnökhöz méltó.
Akik viszont pl. tevékeny besúgók voltak, vagy kiszolgálói ilyen rendszereknek, ne vállaljanak semmilyen közéleti szerepet, vagy olyan hivatásuk se lehessen, ami ezzel összeegyeztethetetlen. Nem kötelező sem nyilasnak, sem nácinak, sem AVH-snak.
Az én édesapámnak eléggé meggyűlt a baja, amikor édesanyámmal egyetértésben elégették a pártkönyvét. Pedig volt tüzelőnk télen.
No persze nem is lett édesapám sem párttitkár, se ajnározott sztahanovista. De telefonunk sem volt.
Elolvasom előbb. De a mi családunk üldözöttje (fideszes szintén) tényleg eléggé szívott annak idején a rendszeridegen szülei miatt. (Jó, ők nem nyilasok voltak, bár az öreglányból kinéztem volna.) Később viszont inkább a szocializmus kedvezményezettjének tűnt (nyugati útlevél -- disszidens rokonnal? templomjárás következmények nélkül stb.) valószínűleg besúgó lett aztán. Nyilván nem kértem ki semmi ilyet a levéltárból, de vannak arra utaló jelek, hogy be lehetett szervezve.
(Ítélkezni nem akarok amúgy, ki tudja, hogy én milyen lettem volna, ha akkor élek, amikor ők. A mai mércéket nem lehet a régi idők emberein számonkérni.)
Ebben teljesen igazad van. Ám Anyóca bejegyzésére utalva, egyrészt a fidesz megválogathatná, hogy mennyire feddhetetlen a KT jelöltjük. Főleg az után, hogy két vezető politikusuk is bukott pár hete. Lehet, hogy nincs feddhetetlen potentát??
Másfelől Sulyok Tamás mondhatta volna azt a fideszeseknek, hogy nézzétek fiúk, megtisztelő a felkérés, de nem akarok rosszat a pártnak, kormánynak.
Persze, persze, nehéz ellenállni az egy életen át tartó dőzsölésnek. Mert hát ugya, akár egy napi köztársasági elnöki poszt is feljogosít erre.
Érdekes volt a kormány kommunikációja a ma kezdődő háromnapos gazdatüntetéssel kapcsolatban. Az igencsak csökkent képességű Nagy Márton (papírról felolvasva) nyilatkozta, hogy (a végül egy traktoros és 20-30 fősre sikeredett) tüntetést a dollárbaloldal szervezte. Nagy pénzösszegbe mernék fogadni, hogy ugyanez a nyilatkozat egész másként hangzott volna el, ha 500 traktor és többezer gumicsizmás gazda bénította volna meg Budapest közlekedését.
Bezony, akkor úgy hangzott volna, hogy a gazdák Brüsszel elhibázott agrárdöntései ellen tiltakoznak. :-))
Az a kérdés, hogy ha az apukáját üldözte a "renccer", akkor egész pontosan miért vették fel a fiát az egyetemre? ;P Nem hangzik egy általános dolognak.
A világ legszarabb viccét egy fideszes ügyvédtől hallottam (férjem haverja). Fel kell fegyverezni a cigányokat és elküldeni, hogy foglalják vissza Erdélyt. Ha nyernek: jó. Ha vesztenek? Úgyis jó...
Az édesapjával kapcsolatban hazudott. Azt állította, hogy halálraítélt, meg üldözött volt, közben meg levéltári bizonyítékok vannak rá, hogy nyilas szimpatizáns volt. És persze nem volt üldözött. De jól hangzik az önéletrajzban. Viszont a múltjában is vannak setét foltok, amik talán felszínre kerülnek, hacsak a fidesz nem záratja be a levéltárakat.
(Annyira utálom, hogy a google szövegellenőrzője mindig aláhúzza, ha a fideszt kisbetűvel írom, de hát ha egyszer nem érdemel nagyot?!?)
Igazából már a megválasztása előtt megbukott, csak ez a botrány nem volt olyan horderejű, hogy a kegyelmi botrány korbácsolta hullámokat fölülmúlja. Egyszerűen nem üti át az ingerküszöböt.
Számos erdélyi magyar ismerősöm van. Gyakran kerül szóba a szavazati jog kérdése. Kivétel nélkül azt mondják, hogy a gesztust értékelik a magyar kormány részéről, de semmiféle belpolitikai dologban nem vesznek részt és semmilyen juttatást nem vesznek igénybe. Éppen azért, mert nem itt élnek. De az én baráti merítésem valószínűleg nem egy reprezentatív, átfogó merítés.
" Vajh mibe fog belebukni az új, távirányítású golyóstoll? "
Ha jól emlékszem , éppen a napokban vakargatta valaki az előéletét , amiben hazudott (nem mernék rá megesküdni , mert csak félig hallottam , de hogy üldözték , és 10 évig bujkált .... ja ... mikor lehetett nálunk 10 évig sikeresen bujkálni ? )
Ez bizony sok mindenre magyarázat... :) No meg ... Kis ország, kis csőcselék. Ami emberfajtát anno bevonzottak a nyilasok, az ÁVH-sok, a besúgóhálózatok, azt napjainkban bevonzza a fidesz... Nincs új a nap alatt. :)
Vajh mibe fog belebukni az új, távirányítású golyóstoll? (bár erről egy régi vicc jut eszembe.... Hogyan hívják a hülye indiánt?)
Azok sem. A 2625-ben nem véletlenül írtam le azt, hogy aki nem Magyarországon él és adózik, az ne is szavazhasson az országot és az itt élők életét érintő dolgokkal kapcsolatban.
Jah, amúgy az orbánsta-fideszes magyarul beszélő "romániaiakat" bozgornak hívják azok a magyarok is, akik szerint nem kéne belefolyni az anyaország politikai-közéleti sárdobásába... Ez utóbbiakat még Tusványos közelében sem lehet látni. Milyen szomorú, hogy már őket is sikerült egymás ellen fordítaniuk orbánéknak... Pedig ez a Seciritate-nak sem sikerült...