Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2024.03.09 -1 1 2685

Na, a keresztapáméknak telefonjuk is volt. :D Még egész kicsi gyerekkoromban bekötötték hozzájuk, ehhez képest a nagymamám, aki a lakás megszerzésekor beadta az igénylést (ugyanaz a kerület) már a rendszerváltás után kapott egy ikervonalat. :)

Előzmény: In Lak'ech (2684)
In Lak'ech Creative Commons License 2024.03.09 0 3 2684

Nekem az a véleményem, hogy az elődök miatt szankcionálni nem kell. Sőt, nem is szabad. Azonban előnyök szerzése céljából a gerinctelen édesapa múltját eltitkolni, kitekerni nem éppen egy KT elnökhöz méltó.

Akik viszont pl. tevékeny besúgók voltak, vagy kiszolgálói ilyen rendszereknek, ne vállaljanak semmilyen közéleti szerepet, vagy olyan hivatásuk se lehessen, ami ezzel összeegyeztethetetlen. Nem kötelező sem nyilasnak, sem nácinak, sem AVH-snak.

Az én édesapámnak eléggé meggyűlt a baja, amikor édesanyámmal egyetértésben elégették a pártkönyvét. Pedig volt tüzelőnk télen.

No persze nem is lett édesapám sem párttitkár, se ajnározott sztahanovista. De telefonunk sem volt.

Előzmény: Törölt nick (2682)
Nyúlszájú Creative Commons License 2024.03.09 0 2 2683

A rendszerváltás előtt tabu volt a múlt feszegetése még családon belül is.

Ezt alá tudom támasztani saját tapasztalattal is.

S az is igaz, hogy nem az apját, hanem őt választották meg KE-nek.

Előzmény: In Lak'ech (2680)
Törölt nick Creative Commons License 2024.03.09 -1 1 2682

Elolvasom előbb. De a mi családunk üldözöttje (fideszes szintén) tényleg eléggé szívott annak idején a rendszeridegen szülei miatt. (Jó, ők nem nyilasok voltak, bár az öreglányból kinéztem volna.) Később viszont inkább a szocializmus kedvezményezettjének tűnt (nyugati útlevél -- disszidens rokonnal? templomjárás következmények nélkül stb.) valószínűleg besúgó lett aztán. Nyilván nem kértem ki semmi ilyet a levéltárból, de vannak arra utaló jelek, hogy be lehetett szervezve.

(Ítélkezni nem akarok amúgy, ki tudja, hogy én milyen lettem volna, ha akkor élek, amikor ők. A mai mércéket nem lehet a régi idők emberein számonkérni.)

https://mandiner.hu/belfold/2011/03/az-ugyvedek-kizarnak-az-szt-tiszteket

Előzmény: In Lak'ech (2671)
pákosztos cica Creative Commons License 2024.03.09 -3 1 2681

Szerintem mások cselekedeteitől is lehet, sőt kell, elhatárolódni. Főleg, ha rokoni/baráti szálak alapján összemoshatóak vagyunk. 

-

Spila lezárva. 

Előzmény: Nyúlszájú (2679)
In Lak'ech Creative Commons License 2024.03.09 0 2 2680

Tényleg naív vagy. Olvasd el a telexes cikket. Sok mindenben tisztábban fogsz látni. Levéltári doksik. Nincs csalás, meg ámítás.

https://telex.hu/velemeny/2024/03/04/sulyok-tamas-apja-laszlo-multja-ungvary-krisztian-bujkalas-allambiztonsag-nepbirosag

Előzmény: Nyúlszájú (2678)
Nyúlszájú Creative Commons License 2024.03.09 0 2 2679

De a pszichológia ismeri a szembenézés lehetőségét is, sőt, az elhatárolódásét is."

Az ember a saját cselekedeteitől határolódhat el hitelesen.

Nem is értem, miért kellene az apjától...

Túl van spilázva.

Előzmény: pákosztos cica (2676)
Nyúlszájú Creative Commons License 2024.03.09 0 3 2678

Sulyok Tamás mondhatta volna azt a fideszeseknek, hogy nézzétek fiúk, megtisztelő a felkérés, de nem akarok rosszat a pártnak, kormánynak."

Ha így gondolta volna, akkor nem vállalja el az Alkotmány Bíróság elnöki tisztét.

Én kicsit naivan elhiszem neki, hogy ő komolyan gondolta a családi legendáriumot.

Előzmény: In Lak'ech (2677)
In Lak'ech Creative Commons License 2024.03.09 0 2 2677

Ebben teljesen igazad van. Ám Anyóca bejegyzésére utalva, egyrészt a fidesz megválogathatná, hogy mennyire feddhetetlen a KT jelöltjük. Főleg az után, hogy két vezető politikusuk is bukott pár hete. Lehet, hogy nincs feddhetetlen potentát??

Másfelől Sulyok Tamás mondhatta volna azt a fideszeseknek, hogy nézzétek fiúk, megtisztelő a felkérés, de nem akarok rosszat a pártnak, kormánynak.

Persze, persze, nehéz ellenállni az egy életen át tartó dőzsölésnek. Mert hát ugya, akár egy napi köztársasági elnöki poszt is feljogosít erre.

Előzmény: Nyúlszájú (2675)
pákosztos cica Creative Commons License 2024.03.09 -2 1 2676

De a pszichológia ismeri a szembenézés lehetőségét is, sőt, az elhatárolódásét is. 

Sőt létezik szándéknyilatkozat is, hogy ő ilyet soha és ezt be is bizonyítja. 

Hogy felmenők tetteiért történő bocsánatkérést már ne is említsem. 

A hazugsága az, ami felháborító, és még csak nem is, hogy elhallgatta vagy letagadta, hanem kifordította. 

Egy ilyen golyóstoll sok mindenre is! képes lehet.

Ne feledjük, a honvédség legfőbb parancsnoka.   

Előzmény: Nyúlszájú (2675)
Nyúlszájú Creative Commons License 2024.03.09 0 2 2675

Az ember nem szívesen dicsekszik egy nyilas felmenővel. Ezt meg lehet érteni.

Mint ahogy azt is, hogy egy gyerek nem felelhet az apja/anyja/nagyszülők tetteiért.

Ezt csak a jegyzőkönyv kedvéért...

Előzmény: In Lak'ech (2671)
Anyóca99 Creative Commons License 2024.03.09 0 0 2674

Van még ebben az országban legalább 10  olyan politikus  , akinek semmit nem lehet a szemére vetni ?

Leszámítva , ha gyerek korábban elverte a másik gyereket ... :-)

Előzmény: In Lak'ech (2665)
In Lak'ech Creative Commons License 2024.03.09 0 2 2673

Érdekes volt a kormány kommunikációja a ma kezdődő háromnapos gazdatüntetéssel kapcsolatban. Az igencsak csökkent képességű Nagy Márton (papírról felolvasva) nyilatkozta, hogy (a végül egy traktoros és 20-30 fősre sikeredett) tüntetést a dollárbaloldal szervezte.  Nagy pénzösszegbe mernék fogadni, hogy ugyanez a nyilatkozat egész másként hangzott volna el, ha 500 traktor és többezer gumicsizmás gazda bénította volna meg Budapest közlekedését.

Bezony, akkor úgy hangzott volna, hogy a gazdák Brüsszel elhibázott agrárdöntései ellen tiltakoznak. :-))

Nyúlszájú Creative Commons License 2024.03.09 0 2 2672

Ez nem is annyira rossz ötlet.:)

Előzmény: Törölt nick (2669)
In Lak'ech Creative Commons License 2024.03.09 0 2 2671

Sok ellentmondás van az ügyben. A Telexen volt róla egy jó hosszú, és részletes cikk.

Előzmény: Törölt nick (2670)
Törölt nick Creative Commons License 2024.03.09 0 1 2670

Az a kérdés, hogy ha az apukáját üldözte a "renccer", akkor egész pontosan miért vették fel a fiát az egyetemre? ;P Nem hangzik egy általános dolognak.

Előzmény: In Lak'ech (2665)
Törölt nick Creative Commons License 2024.03.09 0 1 2669

A világ legszarabb viccét egy fideszes ügyvédtől hallottam (férjem haverja). Fel kell fegyverezni a cigányokat és elküldeni, hogy foglalják vissza Erdélyt. Ha nyernek: jó. Ha vesztenek? Úgyis jó...

Nem igazán tudtam nevetni (erdélyi nagypapával).

Előzmény: Rendszer.hiba (2661)
MrJones512 Creative Commons License 2024.03.09 0 1 2668

De ha vóna: kéne! :)

Előzmény: In Lak'ech (2667)
In Lak'ech Creative Commons License 2024.03.09 0 2 2667

Dzsonszi, ez fotoshop. :-) Ilyen állat márpedig nincs.

Előzmény: MrJones512 (2666)
MrJones512 Creative Commons License 2024.03.09 0 1 2666

Mainapi nyakatlanállat:

In Lak'ech Creative Commons License 2024.03.09 -1 3 2665

Az édesapjával kapcsolatban hazudott. Azt állította, hogy halálraítélt, meg üldözött volt, közben meg levéltári bizonyítékok vannak rá, hogy nyilas szimpatizáns volt. És persze nem volt üldözött. De jól hangzik az önéletrajzban. Viszont a múltjában is vannak setét foltok, amik talán felszínre kerülnek, hacsak a fidesz nem záratja be a levéltárakat.

(Annyira utálom, hogy a google szövegellenőrzője mindig aláhúzza, ha a fideszt kisbetűvel írom, de hát ha egyszer nem érdemel nagyot?!?)

Előzmény: Anyóca99 (2662)
In Lak'ech Creative Commons License 2024.03.09 0 3 2664

Igazából már a megválasztása előtt megbukott, csak ez a botrány nem volt olyan horderejű, hogy a kegyelmi botrány korbácsolta hullámokat fölülmúlja. Egyszerűen nem üti át az ingerküszöböt.

In Lak'ech Creative Commons License 2024.03.09 0 2 2663

Számos erdélyi magyar ismerősöm van. Gyakran kerül szóba a szavazati jog kérdése. Kivétel nélkül azt mondják, hogy a gesztust értékelik a magyar kormány részéről, de semmiféle belpolitikai dologban nem vesznek részt és semmilyen juttatást nem vesznek igénybe. Éppen azért, mert nem itt élnek. De az én baráti merítésem valószínűleg nem egy reprezentatív, átfogó merítés.

Előzmény: Rendszer.hiba (2660)
Anyóca99 Creative Commons License 2024.03.09 0 0 2662

" Vajh mibe fog belebukni az új, távirányítású golyóstoll? "

Ha jól emlékszem , éppen a napokban vakargatta valaki az előéletét , amiben hazudott (nem mernék rá megesküdni , mert csak félig hallottam , de hogy üldözték , és 10 évig bujkált .... ja ... mikor lehetett nálunk 10 évig sikeresen bujkálni ? )

Rendszer.hiba Creative Commons License 2024.03.09 0 1 2661

Ez bizony sok mindenre magyarázat... :)
No meg ... Kis ország, kis csőcselék. Ami emberfajtát anno bevonzottak a nyilasok, az ÁVH-sok, a besúgóhálózatok, azt napjainkban bevonzza a fidesz... Nincs új a nap alatt. :)

Vajh mibe fog belebukni az új, távirányítású golyóstoll? (bár erről egy régi vicc jut eszembe.... Hogyan hívják a hülye indiánt?)

Előzmény: Törölt nick (2640)
Rendszer.hiba Creative Commons License 2024.03.09 0 4 2660

Azok sem. A 2625-ben nem véletlenül írtam le azt, hogy aki nem Magyarországon él és adózik, az ne is szavazhasson az országot és az itt élők életét érintő dolgokkal kapcsolatban.

Jah, amúgy az orbánsta-fideszes magyarul beszélő "romániaiakat" bozgornak hívják azok a magyarok is, akik szerint nem kéne belefolyni az anyaország politikai-közéleti sárdobásába... Ez utóbbiakat még Tusványos közelében sem lehet látni.  Milyen szomorú, hogy már őket is sikerült egymás ellen fordítaniuk orbánéknak... Pedig ez a Seciritate-nak sem sikerült...

Előzmény: In Lak'ech (2642)
MrJones512 Creative Commons License 2024.03.09 0 1 2659

Három napja még írt a Kijevibe.

Előzmény: Nyúlszájú (2657)
Nyúlszájú Creative Commons License 2024.03.09 0 2 2658

Yes!

Előzmény: In Lak'ech (2656)
Nyúlszájú Creative Commons License 2024.03.09 0 2 2657

Tényleg! Hova lett?

Előzmény: pamacska a migráncsmacska (2655)
In Lak'ech Creative Commons License 2024.03.09 0 2 2656

Hatvanat???? :-D

Előzmény: Nyúlszájú (2654)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!