A kifordult szárnyú is tojo.Nem szeretném eladni.Azt hiszem ő egy nagy túlélő mert a pórázra kötött görényem szájából húztam ki :) Ha tudsz mindenképp szólj légyszi ha van eladó gúnár vagy ha lenne vevő az én 3 db ra. Köszi Attila
Az lehet hogy agúnárnál gázos aban nincs tapasztalatom de tojonál az elöbb leirtam, azt nemondom mindengyiknél igy van de én megprobálnám a tojot legfeljebb a keltetöben másképen jelöld meg és majd kiderül ha nemválik be akor is ráérsz megválni a libustol, de tudom még elöször is kel egy belevalo apajelölt.
Piliscsabán lakok de totál mobil vagyok. Előre is köszönöm a kedvességed és a fáradozásodat. Ha te 5000-t adod akkor ha tudnál vevőt egyben 3db-ra 12-t eladnám őket így megvenném ha pénzért kell vennem gúnárt. Tavasszal már keltetni szeretnék márc közepétől :D Nem kell fajta tiszta afrikai csak hasonlítson a kicsikéimre és bütyi legyen. Üdv Attila
Az elöbb elfelejtetem válaszolni a kérdésedre, hát a termékenységel szerintem nemlesz baj nekem régen volt ilyen májlibám tojo de ugyanúgy tojt és megkotlot, de sokan tanácsolták hogy szabaduljak meg töle mert tovább örökiti a kifordult szárnyat, megmondom öszintén én nemvetem észre pedig 4 éven átt megvolt és semi gond nemvolt, lehet csak szerencsém volt.
Na esetleg körbe kérdezek pár ismerösömet hogy nem e lene egy gúnár azt nemigérem hogy tisztavérü afrikai lene mert akikit tudok majdnem mindenki tölem vitt kicsiket vagy tojás és tavaj csak a kisebb bütykösök voltak de azoknal a gúnár 7,5kg szoval ö sem aproság, ha esetleg senkit nem érdekel a csere akor pénzér is érdekelne? Én a kifelylet álatokat 5000Ft szoktam adni esetleg gondold meg,és még azt akarom megkérdezni hol is laksz pontosan heileg.
Nem tudom merre laksz de ha gondolod berakom felesbe keltetőbe , vagy adok egyet kölcsönbe. 2db van és amíg nincs idegen gúnárom a bütykösökhöz addig nem keltetek csak tyúktojást.Bár abból van benn most is kb 20db :) Én már semmin sem csodálkozok miután dec 24.én a törpe kotyi 5 tojásból előhozott 1 kis kopasznyakút a szomszédban lévő rom alol. :D
3db libut 3 tojó maradna nekem!!!) eladnék és vagy gúnárra cserélném.Levágni nem lenne szívem sem a családnak. Bár érdekes mert tavaly óta nyúl is van és a 18 éves fiam megtanította a 12 éves lányomnak,hogy kell nyúzni,belezni. Amíg élnek aranyossak de zokszó nélkül nyúzza belezi :) :) :) MIndenképp egy idegen gúnárt kell szereznem. Nem tudsz rá valami megoldást? Köszi Attila
Igen a második képen a Gúnárt mikor kicsinek vetem akor mutaták a szüleit azok szürkék voltak de volt fehér bütykös ludak köztük mert egy nagy csapatbol származik és azért nem fekete a csöre vagyis hordoza a fehér szint , mert mikor tavaj kelt tölük kicsi volt fehér szürke tarka , a tojok én keltetem vett tojásbol nekik namlátam a szüleit de szerintem benük is van egykis fehér gén ök tesvérek de nagyon jol tojtak tavaly remélem idén is ügyesek lesznek.
Van nekik is lebeny.A képeidet nézve a 2.képen lévő libuk bütykének a töve sárgás.Az enyémek az első képre hajaznak. Viszont van egy kérdésem: az egyik tojóm csavart szárnyú.Ez nem jelent gondot a termékenységre?Mind a 3 gúnáromat eladnám és 'vagy' cseréléném 1 db jó és terméken gúnárra Igazából sem az árakat sem az értékét nem tudom egy ilyen libunál. De mindenképp tavaszra kell szerezzek egy jó gúnárt a csapathoz.
Igen megérkezet mindkét imél nagyon szépek de ök nem afrikai bütykösök nincsen az áluk alat börlebeny ök inkáb a kinaira hasonlitanak, ne ércsed fére azok is szépek csak ök kiseb testüek de az a elönyük hogy rengeteget tojnak, ha esetleg nemvagy biztos a namükben ránézésre a gúnár magasab és kecseseb a 4-dik képen elöl van két gúnár mögötük két tojo.
Itt a fórumon keresnek kinai lúdat irlyál neki hátha vesz gúnarat
.
Felteszem mégegyszer a ludakat hasonlitás képen itt a gúnár 9kg és legalább és 1méter magas.A másik csapat inkább kinai de van benük afrikai itt a gúnár7,5kg és 90cm magas talán.
Helo, ilyen fehér bütykös tojom nekem is van tavaj késö öszi kelésü " véletlenke" ö is nagyon szelid mindenhová követet de már megnöt és betetem a töbi lud közé ot öszejöt a fodros tolu gúnára de ha meglát hozám is odajön, sajnos képet még nemcsináltam rola de ha lesz megmutatom.
Csak egy jotanács szerintem sok a 3db gúnár mert beindul a tenyészidöszak akor inkáb egymásal lesznek elfoglalva hogy felálicsák a rangsort vagyis verekednek és egymást löködik le a tojokrol mikor párzanak, de ha nagy területen vanak akor " talán " szerencséd van és párokba rendezödnek és elkerülgetik egymást de mivel álatokrol van szo általábon a tojok kiválaszák a legdominánsab gúnarat és inkáb azal vanak de igy is lehet probléma a többi gúnáral szerintem, nekem ez a 10 éves tapasztalatom libák terén.
A fényképek a szépségekről privátban. Nem tudom valamiért feltölteni ide a képeket.6db van ha jól néztem 3 gúnár és 3 liba :) De sehogy sem akart összeállni a csapat így nehéz fényképezni.
Sziasztok megindult a kelés nálam :D már 3 sibe evickél a bujtatóban és jönnek szépen sorban a többiek is, igaz az arány nem jo mert a tojások fele kiesett de feltörtem mindet és az összes 2 szikü volt azt mondják azokbol amugy se lett volna semmi, szoval ugy gondolom ha mind a 18 kibujik akkor már örülök :D jah és ezek fehér huscsibék lesznek.:D
Hát nemfogsz örülni a válaszomnak nekem régen voltak kb 4ével ezelöt csak a családom lebeszélt roluk mert kicsi testüek és mindenki csak a kaját nézte belölük és eladtam öket és sajnos már nemigazán emlékszem kinek de azért megprobálok az ismeröseim közt kérdezgetni.
Semmi akadálya. Holnap kivágtázok a "barom"fi udvarba és star fotókat csinálok róluk.Csak nehogy a fejükbe szálljon a dicsőség :) Lekukoricázom őket a sárga földig.Sőt lehet bezöldezem őket lucernával.
Tavaj nekem sem kelt Afrikai bütykös csak késön vetem észre hogy a gúnár már némtudja végezni a dolgát, a gyöngyösöket nemértem mértnem sikerült jobban nálam a keltetöben 30-ból 24 kelt a maradék 6 tojásból 2 volt blutyko 4 belefulat, a tyuk alat mégjobb volt az arány,de azért nagyon sajnálom a tavai éveteket idén megmajd alakul valahogy még ugyis korai lenne a keltetés késöb meg lehet sikerül keriteni tojásokat jutányos áron.
Teszek fel pár képet mutatoba hogy milyen szép álatkáim vanak még a bütykös libáim melet.
Üdvözletem minden kedves állat tartónak és állat barátnak.Afrikai bütykös gúnárt cserélnék szintén gúnárra.Tavaly április környékén keltek gépből,jól nevelt bütyijeim. A szomszédok bosszantása végett nem vágtam le őket és ez inspirál a tovább tartásra és keltetésre is. Nem tehetek róla,hogy kolozsváron panelban nem volt liba csak a bóltba :) Itt szeretnék eldicsekedni,hogy a 'tél'kotlós dec.24 hajnalban a szomszéd telken lévő romhalom alól előhozott 1 db törpe és kopasznyakú keveréket :) Szerintem szép ajándék volt a természettől és a kis kotyitól. Lassan megéltem 40 évet de ilyen nem történt velem és nem is nagyon hallottam ilyen esetről. Üdvözlettel Attila
Csá, megnéztem a képeket szerintem az elsön a baloldali és középsö a tojó a joboldali a gúnár,
szoval a fehérmelkasu és mögöte a tojo, elöte a gúnár, remélem jol leirtam érthetö talán, amugy nagyon szépek. A fehér melkasu szülei nálam a második képen láthatod,és azért van benne fehér toll a libusodba mert nálam a gúnár szüleiben vagy nagyszüleiben viszamenöleg volt fehér bütykös lud,