Feltehetően hozzáadtad a kártyát, majd törölted. Azt kell tedd, amit az üzenetben kér, azaz irj a PayPal-nek a "this form" linken levő űrlapon, hogy engedélyezzék a kártya használatát. Vagy adj hozzá másik kártyát. Lásd még 2882 és előzményei.
Ne terjessz rémhireket :-p Az electronic use a POS terminálos használatot jelenti (bankkártya és pin kód vagy aláirás kell hozzá), nem az interneteset. Az internetes vásárlás CNP (Card Not Present, Kártya Nincs Jelen) tranzakció (ahol a kártyaelfogadó nem kerül fizikai kapcsolatba a kártyával), nem elektronikus. Ez nincs összefüggésben a kártya tipusával, kizárólag a banktól függ, hogy engedélyezi vagy nem, ezért létezhet interneten is használható Electron és Maestro kártya. A cvv sem előfeltétel, csak egy plusz biztonsági elem. CNP-ből is többféle van, pl. telefonos, vasalós (azért dombornyomott a dombornyomott, hogy ezzel is lehessen használni), netes, ezeket egyenként is lehet engedélyezni. Egyedül a vasalós módszerhez kötelező a dombornyomott kártya, mert anélkül nem lehet előállitani a blokkot (Magyaországon nagyon kevesen láttak ilyent, mert kevés, főleg külföldieknek szóló helyen használják).
Nem kell félinformációkkal félrevezetni sem a kérdezőket, sem a banki ügyintézőt. Mindenki nézzen utána milyen interneten használható bankkártya van a bankjánál és azokból válasszon, ne azzal rohanjon a bankba hogy neki dombornyomott hitelkártya kell. Az OTP-nél van internetes csomag internetes kártyával, de szerintem drága. Az is lehet, hogy egy ilyen kártya kiváltása jó alkalom bankváltásra.
Regisztráltam megam a paypalon hétfőn, és már csak ezt a négy jegyű kódot kellett volna megadni, de valamiért eltűnt a kártyám a paypalról, a pénzt levették a számlámról (400HUF9 Azt hogy miért tűnt el nem tudom, de valamit én csinálhattam. Most mikor rá akarok menni az add credit or debit card menüpontra és ott akarom megint reggelni a kártyámat a következő képet kapom:
Te is OTP-s vagy? Ha bejelentkezem az internetes banknál, ahol tudok pénzt utalni, ott hol találom meg azt a számlakivonatot vagy mi a fenét amiben benne van az a 4 jegyű kód?
Ha van netbankos elérésed akkor 2-3 nap után látható lesz a számládon egy 400 Forintos terhelés. Ennek a közlemény rovatában lesz az említett 4 jegyű kód. Ezt telefonban nem fogják kiadni neked.
Amúgy a hölgy a banknál nem volt tisztában a dologgal. Amennyiben a junior kártyádra rá van írva hogy elektronikus használatra akkor tudsz vele a netről vásárolni. A PayPal-nak fog kelleni a kártyaszámod, lejárati idő, kártya típus, és a CVV kód is (3 jegyű, kártya hátoldalán, aláírásod mellett). nagyjából ennyi kell, hogy a PayPal segítségével vásárolni tudj.
regisztráltam a paypal-ra, de kér valami paypal code-t. Utánanéztem ez a valami 4 jegyű azonosító amivel a kártyám rendelkezik... Nos OTP junior kártyám van. Hogyan tudhatom meg azt a négy jegyű kódot? Ha bemegyek a bankba mit kell mondani? Mert hívtam őket telefonon, azt mondták hogy junior kártyának nincs ilyen azonosítólya, meg hogy azzal nem lehet neten így figurázni. De olvastam az egyel ez alatti hozzászólást is. Most már kicsit bizonytalan vagyok...
Mielőtt költségbe vered magad nézz utána máshol is, mert nem kell dombornyomott, internetes fizetésre alkalmas kártya kell. Lásd 2896: "Ez sok banknál dombornyomott kártyát jelent (azt se hidd el, ha valaki szerint hitelkártya kell, ez sem feltétel, lehet betéti is), de egyre több banknál lehet használni az Electron (Maestro) kártyákat is, ill. több bankak van csak interneten használható kártyája (többnyire virtuális vagy internet néven futnak)."
A bankkartya.hu szerint az Erste-nek is van interneten használható Visa Electron kártyája, kérdezz rá a bankban. Én pénzkidobásnak tartom a PayPal miatt kiváltott második kártyát, de a te pénzed, te döntesz.
A CVS igazából CVV (vagy CVV2), és nincs minden kártyán.
Vám: általában 0-10% között változik, terméktől függően. A TARIC kód alapján határozzák meg, és általában a szállítónál fizeted meg átvétel előtt (pl. a postánál), kapsz róla értesítést. Lásd még eBay topik.
"Úgy tudom dombornyomott kell, mert a regisztrációnál fontos az aláírásod után levő utolsó három karakter!!....."
Mármint a CVS kódra gondolsz? Az minden kártyán rajta van. Ha jól tudom ez az egyik legbizalmasabb adat ami a kártyán van.
Szerintem igénylek egy netes kártyát (800 Ft az Ersténél) amivel regelek a Paypalra + egy új bankkártyát (1800 Ft Erste) hogy a boltban is tudjak fizetni a tejé' :). A dombornyomott kártya ára 4800 Ft, viszont a letiltása 13-14K Ft lenne.
Már csak egy gyakorlati kérdésem lenne:
Tegyük fel hogy rendelek vmit 100 $ értékben az USA-ból ami a postaktsget is magában foglalja. Átutalom a 100 dollárt, de az Áfát meg a vámot hol és mikor fizetem? És az mennyi? Az ÁFA=20% és a vám?
Már csak egy kérdés: ahoz hogy regisztrálni tudjak a PAYPAL-ra elegendő egy teljesen hagyományos közönséges bankártya? Szóval semmi dombornyomott meg netes meg egyébb hókuszpókusz?
"Amúgy nem titkos a hely címe, csak gondolom a kutyát sem érdekli, hogy mit akartam honnan rendelni" A mit valóban nem érdekel, de a honnan azért érdekes, mert a domainnévből sokmindent meg lehet tudni (whois). Pl. a tulajdonosa: JensonUSA 1441 S Carlos Ave Ontario, CA 91761
Kapcsolattartó: Bolkovatz, Jeff jbolkovatz@jensonusa.com 1441 S Carlos Ave Ontario, CA 91761 9099472100 Fax: 9099473444
Egy csaló cég nagyon ritkán hagy ennyi nyomot maga után, azoknál inkább a fantomcégek és személyek jellemzőek. Továbbá a domain 1996 óta létezik, egy csaló cég ennyi ideig nem tud megmaradni.
A nagyokost inkább felejtsd el, internetes vásárlásnál nem a mágnescsík léte a döntő, hanem hogy a kibocsátó bank engedélyezte-e az internetes használatot vagy nem. Ez sok banknál dombornyomott kártyát jelent (azt se hidd el, ha valaki szerint hitelkártya kell, ez sem feltétel, lehet betéti is), de egyre több banknál lehet használni az Electron (Maestro) kártyákat is, ill. több bankak van csak interneten használható kártyája (többnyire virtuális vagy internet néven futnak).
Főleg Amerikában, de néhány más országban is, sok helyen még kézi feldolgozás van, ezeknél valóban kötelező a dombornyomott kártya. Szerintem te is egy ilyen cégbe futottál bele, azért kérnek plusz ellenőrzést - a kártyabirtokosok érdekében.
PayPal-nél internetes vásárlásra alkalmas kártya szükséges. Valóban egyszerűbb rajtuk keresztül fizetni, de nem váltja ki teljesen a bankkártyát, mert akárhol nem lehet fizetni vele. A PayPal-nek is van virtuális kártyája, ez megoldás lehet olyan helyeken, ahol nem fogadnak PayPal-t, de 2 éve még csak amerikai regisztrációval működött. Ennek ellenére érdemes utánanézni, és akkor elég egy bankkártya, amit regisztrálsz a PayPal-nél, és azon át tudsz fizetni (majdnem) mindenütt. Azért csak majdnem, mert a virtuális kártyával nem lehet olyan helyen fizetni, ahol kézi feldolgozás van. Készülj fel rá, hogy a PayPal is kérheti, hogy igazold magad személyi, számlakivonat vagy közüzemi számla másolattal. Ez szintén a te érdekedben van, hogy minél kisebb esélye legyen a lopott kártyákkal üzletelőknek.
Amit még tudni kell a bankkártyákról, hogy minden tranzakció biztosítva van (betéti és nem dombornyomott kártyáknál is). Ha valami gyanús, akkor a kibocsátó banknál reklamálni kell, és ha jogos a reklamáció, visszakapod a pénzed. Vagyis bankkártyával fizetni sokkal biztonságosabb, mint a banki átutalás vagy a készpénz.
Most hogy kicsit nagyobb a rálátásom van a dologra és jobban belegondolok, lehet hogy a hiba nálam volt. Szóval egy nagy okos azt mondta nekem, hogy sima bankkártyával is lehet rendelni, csak lényeg hogy elektronikus legyen, azaz legyen rajta mágnes csík.
Nos, akkor én ezzel próbálkoztam tök naivan, de ez nekik úgy jöhetet le, hogy valszeg illegálisan próbálok ügyködni és csak leakartak ezzel csekkolni.
Mind1, majd kitanulom. Akkor paypal a megoldás. És remélem hogy akkor nem lesz gubanc hogy másoljam be ezt meg azt.
Amúgy nem titkos a hely címe, csak gondolom a kutyát sem érdekli, hogy mit akartam honnan rendelni (egy teleszkópot innen: JensonUSA.com), csak a szitu volt érdekes.
Ez így érdekes. Érdemesebb megpróbálni a PAYPAL-os fizetést. Én is rendeltem USA-ból és PayPallal fizettem, gond nélkül megérkezett a csomag. mindíg annyit vontak le amennyit kellett, sose volt valami "bónusz" levonás.
Annó volt egy svájci bolttal incidensem, ott is PayPallal fizettem, 1 hónappal fizetés után se jött meg a csomag. Felhívtam a PayPal-t, mert hallottam valami probléma megoldó vagy hibabejelentő részről. A lényeg, hogy beszélgetést követő 10 percen belül kaptam egy e-mailt a teendőkkel... a teendők végrehajtása után rötön jött a válasz, hogy a cégtől hogy "jajjj valami hiba volt a rendszerben..." mondom küldjék vissza a pénzem és csókolom. A pénz visszajött, én meg boldog vagyok:) Azóta is lelkesen vásárolok e-bay-ről meg mindenhonnan a PayPallal, csak Ők tudják a kártyaszámom és a kódom. Ezekután én nyugodt szívvel bízom bennük. Szerintem érdemes kipróbálni. Ingyenes (vagyis regisztráláskor 400Ft).
Milyen adatot akarnak kihúzni belőled, amit már nem tudnak? A kártya- és személyes adatokat is megadtad már, tehát ha át akarnának verni bármilyen formában rég megtehették volna. Egyszerűen fennakadtál egy biztonsági szűrőn, inkább örülj, hogy vannak olyan helyek, ahol lopott kártyával nehezebb fizetni. Ez olyan keleti paranoia, hogy ha ellenőrizik a személyazonosságot akkor biztos valami disznóság van a háttérben. A világ nyugati felén nincs olyan nyakatekert adatvédelemi törvény mint Magyarországon, mégis jobban működnek a dolgok, mert ott valóban betartják őket.
Természetesen vannak olyan weboldalak, amelyek törvénytelenek, de ha gyanús, akkor nézz utána. Pl. ki regisztrálta, miket irnak róluk. Az ilyenek nagyon hamar lebuknak, ezért fórumokban, blogokban biztos van róluk bejegyzés.
Ha nem csillagoztad volna ki a cimet akkor más is utánanézhetett volna, de ha titkos, akkor titkos :-)
Helló! A legegyszerűbb ha megejtesz egy eBay vásárlást, és rögtön fizetsz! Ekkor a PayPal "azonnal "szólni fog" ez ügyben:) Ha a kártyát megfelelően regisztráltad, és mindent jól csinálsz, lesz a számládon mínusz 400 ft!..Ha van sms kártyaőröd, akkor erről a tranzakcióról kapsz egy sömit, amiben van egy hosszú számsor. Ennek az utolsó 4 karaktere ez a bizonyos Security kód:)...Ha nincs, akkor a kártyát kibocsátó banknál megmondják!:) Én egyébként a napokban jártam így:( Erste banknál vagyok és hívtam is őket, hogy mi legyen....Az alkalmazott készségesen közölte a kódokat,(mert figyelmetlenségből 2x is lett mínusz 0,4k m:) és csak később vettem észre, hogy meg egyeznek az sms ben küldöttekkel:)))...
Még annyit hozzá tennék, hogy ahogy nézegetem a neten, sokat találni az említett webshopról és jó referenciái vannak... vagy csak ennyire erős lenne a PR-ja??
Íme egy tanulságos eset hogyan próbálják meg az emberből kihúzni pofátlan módon az adatait.
Egy amerikai webshop-on keresztel akartam rendelni (sport szert). Kitöltöttem az ilyenkor szükséges adatlapot. Nem sokkal később a következő e-mail-t kaptam:
"Thank you for your order. Since you are a new International customer with us, or your credit card is an International card, we will need you to provide some additional information. We require a copy of your photo ID (drivers ID, passport) along with a copy of your credit card (Front and Back of the card). This is to protect both us and you from credit card fraud. You may either use fax or email to provide this information.
Via Email: **** Via Fax: **** Please be sure to include order #**** on your paperwork.
You will only need to send this information to us once. However, if on future orders you create a new online account with us or use a different credit card number, we will ask for this information again. Make sure you use the username/password you created for this order so we can link you and never have to ask for this information again.
If you ever forget your username or password, you can go to https://www.****.com/store/account/userPassLookup.asp and have your username/password emailed to the email address we have on file.
Na és itt a zsaroló szöveg:
Your order will be on hold until we have received this information. Thank you for your order with ****."
Természetesen nem másoltam be a személyimet, a bankkártyámat meg pláne hogy nem. Minden esetre, biztos ami biztos, le is tiltattam a kártyámat a mai nap folyamán, mert emlékezetem szerint az utolsó 4 jegyű számot még a rendeléskor megadtam. A rendelést még e-hónap 15.-én tettem, de a bank szerint azóta nem történt visszaélésre utaló lehívás, szóval a fene se tudja.