Számomra az SK1 és az XK3c billentyűzete nagyon kemény, nehéz. ABC-hez szokott kezemnek eddig az A33-é volt a legközelibb, kifejezetten kíváncsi vagyok a hanxeredre.
Az alsó manuálnál értsem úgy, csak a 2.sz. midicsatornán fogadja a jelet?
Honlapotokon már megcsodáltam, gratulálok! Két kérdés:
Az SK1 orgonájához képest milyen?
Megnézhetném élőben is?
A három új cucc a Nord aprópójából a multiinstrumentalista orgonaszimulációkra vonatkozott. NE5D, HSK1, RVR09.
Plusz egy kérdés, a presetoktáv használható-e zenéhez midibillentyűzet üzemmódban?
Vagy ez sem foglalkozik ilyennel?
Sajnos a Nord C, Viscount DB5 hiába jó midieszköz - lenne - ha nem egy fix 64-es velicity értéket küldene ki mindössze, nehogymá' zongorázni is lehessen rajta hangmodulon át.
Persze a már eddig is ismert MIG csöves előfokok is igencsak jól beváltak. Szerintem egy szintiben is van annyi hely hogy utólag be lehessen oda építeni.
Ha hiszitek, ha nem, a KORG beszállt egy elektroncső fejlesztési projektbe. Az elmúlt napokban mindenki a NAMM Show hangszer és hangtechnikai újdonságait vizslatta és elemezte, így valamiért háttérbe szorult a KORG bejelentése , mely pedig roppant érdekes lehet a zenei[...] Bővebben!Tovább »
Bár nem egyenes válasz a felvetésre, de nekem volt alkalmam egy-két szám erejéig koncerteken kipróbálni az egyik barátom Roland VR-700-át.
Nem rossz kütyü, de messze elmarad a hangzása az általam megszokott és kedvelt VB3-tól, de még a Nord Electro 4D-től is amit Rachel Flowers megszólaltatásából "ismerek" kicsit jobban.
Biztosan hasznos lenne egy "real-time" összehasonlítás, de a saját tapasztalatom alapján - hacsak a VR09-ben nincs forradalmian más engine a VR-700-hoz képest - a Vcombo VR09 valószínűleg jelentősen alulmaradna mind a Nord Electro 5D, mind pedig a Hammond SK-1 típusával szemben.
Ja nézegetem, hát kicsit viseltes. Egy normál ABC is nagy, nehéz. Ez meg jóval. Az extra méretű szekrény, a másfél hanggenerátor/motorral és a nagyobb basszpedál kontakt miatt is. Igazi koncerttermi, templomi hanxer, aminek tervezték is.
Van még 4 basszpedál presetje is lábkapcsolóval. Különleges, antik orgona.
Az E orgona a háború utáni Rt3 elődje volt. 32 -es pedállal. Mindent beletettek ami akkor a Hammond rendelkezésére állt.
Akkor még nem volt vibrátó szkenner, csak tremuláns szkenner. De ennél a modellnél már szelektíven! Továbbá két hangerőpedálja van, ami érthető hogy mit csinál.
A bekapcsológomb fölötti egy darab húzóregiszter meg a második, kissé elhangolt kórusgenerátort hangosítja az alap hangzáshoz. Tangóharmonikánál közismert ez a lebegő, kórusos hangzás. Az 1945 előtti BC és D típusok ilyennel rendelkeztek. Plusz ez az E is. A presetváltója gyakorlatilag megegyezik a szokásossal, csak korabeli írógépbillentyűzet a formája. Végül messze a legszebb a szekrény famunkája.
Közismert ezeknél a típusoknál hogy step drawbarokkal és hard edge waterfall billentyűzettel rendelkeznek.
Szerintem a Roland VR09 töredék árért jóval bővebben megéri ebben a trió kategóriában (orgona, zongorák, szinti). Az effekt lehetőségei jóval fejlettebbek és egy kis ügyeskedéssel + füllel kb. ua. lehet kihozni belőle is hangra (legalább is a közönség nem fogja észrevenni, ahogy szokás mondani).