Keresés

Részletes keresés

mosomasa Creative Commons License 2000.12.22 0 0 73
Nagyon boldog karácsonyt mindenkinek és egy még boldogabb új évet kívánok mindenkinek!

Sok szeretettel,
mosomasa

Buksi Creative Commons License 2000.12.22 0 0 72
Üdvözletem a Babaváróknak!

Susok!
Köszönöm, hogy küldtél nekem egy e-mailt, hogy elindult ez a topic.

Sajnos nagyon ritkán jutok gépközelbe, így a netezés is nagyon nehézkes.

Szívből gratulálok azoknak, akik a babavárás örömeit élik meg!!

Rólunk annyit, hogy beléptünk a 39. hétbe. Folyamatosan járunk CTG-re, és eddig minden rendben van, a baba remekül érzi magát.
Hétfőn az orvosi vizsgálatnál mondta a dokibá, hogy a méhszáj egy ujjnyira nyitva van, de ettől még ki lehet húzni a kiírt időpontig.
Nagyon gyorsan elszaladt ez a 38 hét, egy kicsit sajnálom is, mert nagyon jó volt, de már nagyon várjuk a picit is.
Most, hogy már szinte karnyújtásra van a nagy esemény, a gatyóm is tele van, de rendesen.:))

Mégegyszer gratulálok mindenkinek akiknek sikerült előrébb lépni egy újabb lépcsőfokot.
Ha módom lesz rá, ezentúl ide is mindig benézek majd.

Kellemes ünnepeket és Boldog Új Évet kívánok:

Buksi

Csucsuka Creative Commons License 2000.12.21 0 0 71
Igen, nagyon szupi, abból is látszik, hogy a fellegekbe járok, hogy természetesen még csak 8 cm hosszú, de lesz Ő még 15 is:)))

Pusszantás!

arpg Creative Commons License 2000.12.21 0 0 70
Sziasztok!

Csucsuka!, Ugye milyen nagyszerű érzés?? Én talán csak két, vagy három ultrahangos vizsgálaton nem tudtam ott lenni. Fantasztikus látvány, és érzés.
Szépen gyűjtsétek csak a felvételeket!

Minden kedves Várlakónak Kellemes Karácsonyi Ünnepeket a legnagyobb ajándékkal!!
arpg

Csucsuka Creative Commons License 2000.12.21 0 0 69
Halihó Mindenkinek!

Voltunk ma doki bácsinál, annyira jó volt:)))))

Kicsit be voltam tojva, mert reggel óta érzékeny a hasam, de szerencsére valamelyik régebbi műtétem miatt, mert babócával minden rendben:)

Kb. 15 cm hosszú és a törzse átmérője 3,5 cm. Doki bácsi felébresztette, úgyhogy szuper műsoros videókazetta sikeredett:)) Egész úton hazafelé hangosan vigyorogtam, persze nem egyedül, mert melettem a hős kispapa jött magához szorítva a kazettát:)))

Pusszantás!

gyomber Creative Commons License 2000.12.21 0 0 68
Kedves Steffy,

nagyon köszönöm kimerítő leveled, remélem én is majd hasonló jókról fogok róla beszámolni!

Remélem mielőbb te is teljes jogú tagja leszel ennek a topicnak az új lakókkal együtt!

Mindenkinek boldog ünnepeket, egyetek jókat, és pihenjetek sokat!! Eddig ez a legszebb karácsony az életemben!!

gyömbér

arpg Creative Commons License 2000.12.21 0 0 67
Susok!

Nagyszerű hírek! Csak így tovább!!!!
arpg

caldea Creative Commons License 2000.12.21 0 0 66
OFF

CSUCSUKA!

Még soha nem voltam ezelőtt kórházban (hála az égnek), de most lehet, hogy bepótolom.
Júniusban volt lapor. Vettek vért, de a lázlapon nem láttam a vércsoportom. Van valami "betegakta" biztos ott van beleírva. Feltétlenül meg fogom kérdezni kb. márciusi lap. előtt.

Boldog karácsonyt és újévet kívánok nektek.

Caldea

Előzmény: Csucsuka (64)
steffy Creative Commons License 2000.12.20 0 0 65
Sziasztok!

Mar honapok ota olvaslak Benneteket, de elsosorban a meddoseg topicot, mivel sajnos erintettek vagyunk a dologban. Amiert most ideirok az az, hogy Gyomberrel szeretnem megosztani eszreveteleimet Beres Laszlorol (Margit kh). En nehany honapos orvos-probalgatas utan kerultem hozza. Rogton elsore szimpatikus volt. A panaszaim felsorolasa utan meg a vizsgalatok elott mar jelezte, hogy mi lehet a gond, s ez az eredmenyek kezhezvetele utan be is igazolodott. Azota toretlenul bizom benne es lepesrol lepesre haladunk elore. Munkam es ismeroseim leven sok orvost ismerek es elismert szaktekintelynek mondjak. Biztosan nehanyatoknak ismeros a Metrodin injekcio. Az ezt forgalmazo svajci ceg itteni kepviseletvezetoje is azt mondta jo kezekben vagyok. De mint szulesz-nogyogyasz is nagyon OK. Mindig nagyon alaposan megvizsgal es soha nem irt fel ugy gyogyszert, hogy elotte ne vizsgalt volna meg. Osszessegeben maximalisan meg vagyok vele elegedve. A korabbi tapasztalataimat az orvosokkal pedig igyekszem elfelejteni. Mindenkinek gratulalok aki mar eljutott ide a Babavar topicba es drukkolok azoknak is akik velem egyutt -minel hamarabb- ide szeretnenek tartozni.
Elnezest a hozzaszolasom hosszusagaert es a hianyzo ekezeteimert, de nem tudom hova tuntek es nem tudom visszacsinalni.
Kellemes unnepeket Mindenkinek es boldog babavarast!

Steffy

Csucsuka Creative Commons License 2000.12.20 0 0 64
Halihó Pocakosok!

Napóra, szerintem egyáltalán nem baj, ha már domborodik a pocád! Különben is igen vékonyka vagy, tehát teljesen természetes, hogy már látszik:)) Mi még csak a 13. héten járunk, négy kilót fogytam, és ennek ellenére nem férek bele egy gatyómba sem (ezt speciel nem is bánom:))))

Caldea kedves, egy kicsit "gyanús" nekem, hogy nem tudod a vércsoportodat... Bármilyen okból voltam kórházban, rögtön ez volt a kérdésük, ráadásul mindig le is ellenőrizték - különben 0 Rh+ vagyok, a kispapa pedig A Rh+, úgyhogy nem lesz "gond".

Susok, nagyon örülök, remélem minnél többen megismerhetik ezt a gyönyörű érzést...

Pusszantás!

mosomasa Creative Commons License 2000.12.20 0 0 63
Ez így van, ahogy Cic mondja. Az ABO vércsoportnál van domináns-recesszív öröklődés, az Rh faktornál nem. Arra már pontosan nem emlékszem az hogy öröklődik, pedig tanultam ám!!!

Nálunk az apuci tuti Rh+. Igazából nem izgulok, mert tudom, hogy ez nem az első gyereknél "gond". Úgyis többször vesznek majd vért, megnézik az ellenanyag koncentrációt és szülés után max. 72 órával kapok anti-D szurit. És akkor nincs gond. Különben második terhességnél, ha most Rh+ a baba és a második is az lenne, a szervezetem idegen testként hemolizálná, azaz feloldaná a csöppség vörösvértestjeit. Ez így nagyon durva leírva. Manapság azért szerencsére az orvostudomány eléggé előrehaladott ilyen téren is.

Én úgy tudom Pécsett is van a Klinikán 3D-s uh, de azt hiszem főleg nagyobb rendellenességeknél, diagnosztikus célra használják. Tehát ezen csak úgy babát megnézni egyelőre nem lehet. Költséges, de nagyon.

mosomasa

Előzmény: Törölt nick (58)
Balletje Creative Commons License 2000.12.20 0 0 62
Sziasztok!

3 D-s ultrahang tudtommal a MAV Korhazban van.

Előzmény: caldea (55)
susok Creative Commons License 2000.12.20 0 0 61
Cic!
Köszi a kiigazitást:)

Most jöttünk ultrahangról. A petezsák 32 mm és a babuci "ülőmérete" 14 mm. Olyan édesen dobogott a szive. Már kivehető a kis feje és a teste is. Megható volt.

Békés Karácsonyi Ünnepeket és boldog babavárós ill. gyermekgondozós új esztendőt kivánok mindannyiunknak:)

Előzmény: Törölt nick (58)
caldea Creative Commons License 2000.12.20 0 0 60
Köszönöm a válaszát mindenkinek.
Aztán szilveszterkor megtáncolatni ám babákat, de csak finoman!
Boldog karácsonyt és boldog új évet kívánok mindannyiunknak.
Holnaputántól én is szabin leszek. Csak győzzem elolvasni amit írtatok. (munkahely)

Caldea

Előzmény: csepp (59)
csepp Creative Commons License 2000.12.20 0 0 59
Kedves Caldea!

Estee-nek igaza van,
én csak "büszkélkedtem" egy kicsit ebben a topicban
a jókívánságok mellett, amit írtam,
nekünk teljesen spontán jött össze a baba,
aki most 10 hetes és 28 mm:)

A lista rólatok szól,
és tükrözi mindazt a csodálnivaló kitartást,
és küzdelmet, amit azért folytattatok, hogy rákerüljetek.
Ezt szeretném meghagyni Nektek,
és azt kívánni, hogy minél többen szerepeljetek rajta!!!

Szorítok mindannyiótokért,
és bár nem szoktam gyakran írni, csak olvasni a
topicjaitokat, minden pozitív sugaram a Tiétek!!!

Boldog Ünnepeket!

csepp és cseppke baba

Előzmény: caldea (44)
Törölt nick Creative Commons License 2000.12.20 0 0 58
Elnézést, hogy a pálya széléről bekiabálok, de az Rh+ nem feltétlenül domináns az Rh- felett. Az, hogy Apukád negatív, Anyukéd meg pozitív és Te ezek után pozitív lettél, az nem jelenti ezt, a vércsoportok nem így öröklődnek.
Amúgy nálam is a szülőknél ugyanaz a helyzet mint Nálad, én mégis Rh- vagyok.

Bocs, nem akartam okoskodni, csak a félreértések elkerülése végett kaffogtam bele.
Üdv, Cic

Előzmény: susok (57)
susok Creative Commons License 2000.12.20 0 0 57
Caldea!
Biztos megvan a vércsoportod a kórháznak, mert minden altatásos műtét előtt 2szer megnézik, nehogy baj legyen. Nálunk a punkció előtt nézték.

35 éve még nem igy működtek a dolgok. Az anyukám velem az I.sz Klinikára járt. A terheskönyvébe be is volt vezetve, hogy AB Rh+. Viszonylag hamar megszülettem, 2 óra alatt, de az anyukám sok vért vesztett. Szó volt róla, hogy kap vérátömlesztést, de aztán meggondolták magukat. Szerencsére. 10 évvel később a jogsihoz történő vizsgálatoknál, más vércsoport derült ki: 0 RH+. Szóval, az anyukám élete hajszálon múlott, mivel a 0-lás vércsoportúak mindenkinek adhatnak vért, de ők csak 0-lásat kaphatnak!
Én előre tudtam, mi lesz a vércsoportom. Az apukám A Rh-, az Anyukám 0 Rh+. A nullás nem domináns, tehát tuti volt az A, és az anyu Rh+-ja szintén domináns. Igy lettem én A Rh+.

Előzmény: caldea (55)
Creative Commons License 2000.12.20 0 0 56
Kedves topiclakók! Először is köszönöm Susoknak, hogy külön e-mailben is értesített a topicról, bár a lombikon is olvastam róla.
Nálunk is megmozdult a baba, már vagy 10 napja érzem, és ezzel egyidejűleg a reggeli rosszullétek is elkerültek. Mivel nálunk már a második baba, ruhafronton nincs gondunk.
De ki tudna abban segíteni, hogyan lehet igényelni a családi adókedvezményt, ami a hírek szerint január 1-től a terhesség 91. napjától orvosi igazolás alapján jár.
Sajnos időm nem sok, ezért nem leszek rendszeres író, de olvasó az igen.
Mindenkinek kellemes ünnepeket, és gyereksírást kívánok.

Markó Péter

caldea Creative Commons License 2000.12.20 0 0 55
Lányok!

Szerintem felírtam valahova a kórház címét ahol van 3 dimenziós ultrahang, de sajnos nem találom.
Ha megtalálom azonnal megírom.
Szerintem meg lehetne érdeklődni az RTL klub reggeli adásában láttam.

Tudnátok felvilágosítást adni a vércsoport problematikáról. Ha összejönne nekünk is a baba nehogy ez legyen a következő probléma.
A férjem 0 RH pozitív. Az enyémet nem tudom sajnos. Egyszer szerettem volna megnézetni, de azt mondták csak indokolt esetben lehet. Szerintem az lenne a legelemibb ha mindenki tudná a vércsoportját.
Lapor. előtt vettek vért, lehet, hogy megnézték, de a lázlapon nem láttam. Legközelebb megkérdezem a dokit.

Bocs, hogy nem terhességi kérdés, de látom, hogy most erről is szó van ezen a topicon.

Caldea

Előzmény: susok (47)
napora Creative Commons License 2000.12.20 0 0 54
Sziasztok! Kismama nadrágra nekem is szükségem van, mivel már most domborodik a hasam, és a régi nadrágaim begombolhatatlanokká lettek. Ez egyébként nem túl korai a 14. héten? Sőt, 3-4 kilóval nehezebb vagyok, bár három kiló még a sok fekvés idején jött fel. Egyébként nekem a 7. héttől a 13-ig volt hányingerem (hánytam is kb. 3-naponta), és főként rengeteg savam. Én sem kívántam semmilyen ételt, de muszáj volt naponta többször ennem, különben éreztette magát a gyomorsavam. Most jobb a helyzet, csak esténként érzem.

arpg! Nagyon helyes kislányotok van!

Munkahelyről annyit: tudom, hogy törvényben biztosított egy kismamának a védett munkakörülmény. Mérlegeltem a dolgokat, és úgy döntöttem, nem vitatkozom a közvetlen főnökömmel, és nem kérem mások közbenjárását sem. Mert lehet, hogy elérném, tegyenek vissza a régi helyemre, de kérdéses, milyen indulattal viseltetne irányomban, ha nem az ő akarata érvényesül.

quizas Creative Commons License 2000.12.19 0 0 53
Kedves Arpg és Susok!

Kösznöm az infót a bababörzéről. Jó lenne eljutni oda, bár akkor már valószínűleg nehezebben mozgok majd. Igazából én sem akarok túl korán vásárolni, most a nadrágkinönések miatt nézelődöm.

Úgy látom, divatosan mifelénk az ikrek. :-))

Mosómasa, én is 0 RH- vagyok, de eddig a standard vérvételek elégségesek voltak. Ha az apa is az, akkor nem szokott gond lenni (első babánál egyébként sem), mert az Rh- recesszíven öröklődik, tehát ha mindketten azok vagytok, a baba is biztosan az.

Mindehhez hozzá kell tennem, hogy a SOTE-n közölték, hogy az apa vércsoportjától függetlenül kell ellenőrizniük, mert ugye egy dolog az, hogy én mit mondok, szerintük csak az anya a biztos...

Én sem bánnám, ha már a finisben lennék, sőt, lehetőleg már a kezemben lenne az egészséges babánk.

Jó karácsonyi készülődést!

quizas

berku Creative Commons License 2000.12.19 0 0 52
Gratulálok! :-))))))
Előzmény: zsLee (45)
mosomasa Creative Commons License 2000.12.19 0 0 51
Sziasztok!

A "mindjárt elájulok" érzés ismerős. Engem még mostanában is gyakran elkap, így serényen kerülöm a tömött helyeket (busz, nagy áruház és hasonlók)
Erre csak annyit tudok mondani, hogy ha tudjátok, hogy mentek ilyenre helyre, könnyedebben öltözzetek és ha jön az érzés, lazítsatok a ruhán. Akár vegyétek le a kabátot is! Én is így szoktam. Vagy dőljetek neki a falnak. Egy könyve szerint az is jó, ha lehajoltok, mintha meg kellene kötni a cipőfűzőt. Ekkor ugyanis elég vér áramlik az agyba. Ülő helyzetben pedig a térdek közé kell hajtani a fejet pár pecre, ez tényleg segít!

Susok, akkor meg tudnád nekem szerezni azt a Raffai könyvet? Sógornőmék nem találták Pesten.

Mi egyébként minden hétre tartogatunk valami extrát...Tegnap pl. bevezették a kiskönyvembe az AFP-s vérvétel többi eredméynét, ami szerint a vércsoportom 0 Rh negatív!
Szóval, még egy odafigyeléssel több. De végülis ez nem nagy probléma most, hogy már tudnak róla.

mosomasa

Estee Creative Commons License 2000.12.19 0 0 50
Gyomber, aug. 12.-t vettem, de eszerint 6 het 2 napos a baboca. Egy olyan progival szamolom, amit orvosok is hasznalnak.
Előzmény: gyomber (48)
zsLee Creative Commons License 2000.12.19 0 0 49
Szia Susok,
igen már voltam, de azért volt egy kis félsz bennem, de aztán megkérdeztem három orvost is, és mind azt mondták, hogy nyugi, nem lehet semmi baj.

gyomber Creative Commons License 2000.12.19 0 0 48
Sziasztok,

mint azt a másik topicon is említettem, 1-en vagyunk. Engem még nem bocsátottak el a Kaaliból, meg megyek vissza 2 hét múlva ultrahangra. Mi is csak petecsákot láttunk, meg benne egy dobogó babócát...

Estee
aug 12 a helyes dátum, és pontosan ma vagyok 6 hetes. Köszi!

arpg
olyan cuki a Réka!!

Béres LÁszló dokiról is tudtok esetleg a Margitban valamit?

jelentem hányinger 3 napja rendszeressé vált!

susok Creative Commons License 2000.12.19 0 0 47
quizas!
A sógornőm rendszeresen vásárol a bababörzén (egy évben kétszer van április és október körül a Hungexpo A épületben). Nagyon jó cuccokat szokott venni, amik picit használtak, de nem látszik rajtuk, mert a gyerekek olyan hamar kinövik. Pl. egy aranyos kis csipkemintás gyerek kötött mellényke (igazi aprólékos nagymamai munkával) 50 Ft (!) volt. Egyébként bárki mehet árulni is, ha nincs kinek továbbadni a ruhákat a családban.

Berku!
Most már nekem is többször van a "torkomban a gyomrom", és néha futólag meg is szédültem, de szerencsére csak ennyi.
Szurkolok, hogy megmaradjanak az ikrek!
Valami rémlik a babás videóval kapcsolatban, holnapra utánanézek.

Caldea!
Melyik kórházban van ez az UH? Nálunk még nagyon korai lenne, de hátha valakit érdekel.

zsLee!
Gratulálok az ikrekhez! Te ugye voltál már bárányhimlős? Szerencsére a babákra úgy tudom nem lenne hatással, de nagyon kellemetlen lenne, ha elkapnád.

Erika!
Olyan jó olvasni, hogy már te is a finishben vagy. Pedig nem is volt régen, amikor még épp, hogy kiderült. Elképesztően rohan az idő.
Neveket választottatok már? Reméljük, neked is olyan könnyű szülésed lesz mint Fecsnek.

Estee Creative Commons License 2000.12.19 0 0 46
Caldea, csepp-ek nem kuzdottek a meddoseggel, ezert nincsenek a listan... A tobbieknek volt gondjuk, ezert vannak fent.

De akarkit felirok, akire ti azt mondjatok, irjam...

Előzmény: caldea (44)
zsLee Creative Commons License 2000.12.19 0 0 45
Sziasztok,

Csak egy gyors hír, mert nincs sok időm (a gyerek bárányhimlős, és eléggé odavan). Jelentem a tegnapi ultrahang szerint nálunk is ikrek várhatók:-))

zsLee

caldea Creative Commons License 2000.12.19 0 0 44
ESTEE!
Nem kötözködöm, de nekem fel van írva CSEPP is.
Spontán 2001. július 20.

Lányok!

Múltkor láttam a tévében, hogy BP-n valamelyik kórházban van 3 dimenziós ultrahang "kipróbálásra"
Na ezt nem nagyon értettem,hogy mit próbálnak ki rajta. (gondolom külföldön sok helyen van ilyen, csak hát a pénz.) Csak egy bizonyos betegkörnél használják, sajnos.
Mutatták a kis bébit, ahogy tátogott az anyaméhben, persze megint potyogott a könnyem.
Kár, hogy nincs minden kórházban ilyen ultrahang.

Jó babavárást mindenkinek.
Kellemes ünnepeket és boldog új évet kivánok.
Könnyű szülést, egészséges és szép babákat kívánok.

Caldea

Előzmény: Estee (43)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!