Miért is? szerinted nem az ő posztjára hoztunk új játékost???
a 15 pont 6 lepattanó egy légióstól szerintem egyáltalán nem kiemelkedő.
Neki jobb lett volna, ha még akkor küldtük volna el, mint ilyenkor, mikor már nehezen talál magának csapatot... Mit lehet ezen vitatni? Vagy csak ennyire érthetelenül fogalmazok?
De Gerinek miért ne kéne aggódnia? eddig ő nemcsak Z, hanem Henderson cseréje is volt. Meccsenként 10 percet 4es poszton játszott.
Elhiszem, hogy Z és Geri el tud osztozni 40 percen, de Henderson és Jackson többet fog játszani, ezért Geri és Z még 40-et sem kaphat együtt, ha mindenki marad.
Értelmetlen perceket számolgatni. A lehető legjobb 12-ből kell nevezni, és mindig az legyen a pályán, aki vmit hozzá tud tenni a játékhoz. Nem szabad, és remélem nem is fogunk 6-7 emberrel végigjátszani meccseket, hanem inkább 8-9-10-zel. Annak vagyok a híve, hogy a nevezett játékosok majd mindegyike azért van ott, mert alkalmas a feladatára, tehát játsszon. Ebbe aztán sok tól-ig belefér. Ha a kezdőötös bombaformában van, szórja a pontokat, jól védekezik és nem fárad el, akkor nem kell hozzányúlni. Ilyen nem létezik. Szerencsére úgy tűnik, lett egy jó edzőnk, aki remekül forgatja a csapatot, "fiatalokat" is bevetve. A Zete elenni jó példa volt rá. Szerintem ha TÉNYLEG jó Jackson, akkor ne fanyalogjunk, hanem örüljünk neki, mert a játék lényege a meccsek / bajnokság megnyerése.
Persze, hogy szeretem a viccet. Emlékszel amikor tavaly a Kaiserben megalakítottuk a LASZC -ot, a Legviccesebb Albacomp Szurkolók Club-ját? Majdnem Te lettél a főtitkár. Aztán mégis én lettem ...
A posztok rendben vannak, de az nem stimmel, hogy Gerinek nem kell kevesebbet játszania ha jön Jackson és Kenny marad....
Ha a 2 magas posztot (2 center, vagy 4es és 5ös poszt, vagy ... ...) eztán 4 emberrel oldjuk meg, akkor az itt rendelkezésre álló 80 percből mindenkinek kevesebb jut, mintha 3 embernek kell csak osztoznia rajta.
Mindenesetre ha abból indulunk ki, hogy Jackson "Banks-szintű", azaz azért hoztuk, hogy kiemelkedjena magyar mezőnyből, akkor ugye azt várjuk hogy 35-40 perces ember legyen.
A többieknek, azaz Z-nek, Gerinek (és esetleg Hendersonnak) jut még 40-45 perc. Én ezt nagyjából 28-15 arányban osztanám el Z és Geri között.
Te hogy osztanád el Z, Geri és Henderson között?
Most jön az, hogy Henderson játsszon 3-ast is.
Ott viszont ugye 30-35 perc Radovicsé.
A 2es poszton marad 40 perc Brown-nak, Soósnak és Hangának, sőt itt még Nuber is kap 5-6 percet meccsenként, mivel irányítóban Simon is 35 perces.
A lényeg, hogy az 5 légiós mindenképp a fiatalok játékidejének rovására menne.
Ami azért baj, mert ezek nem valami jó légiósok...
Lopatka védekezett rajta. Ebben az esetben még te is berámolnád ezt. ;)
Mondjuk a Vásárhelyben, ha kijön neki a lépés (és nem védekeznek rajta), akkor ő lesz az aki termelhet ilyen szinten. Szerintem nem lesz ez a fellángolás hosszú életű.. térjünk erre vissza pár forduló után.
A gyengébbek kedvéért :))), Gekko figyelsz? a felsoroltakból több is lehet eccerre a pályán. Plö: a klasszikus: 1 irányító, 2 bedobó, 2 center (körtés, alapvonali) az ávángárd: 2 irányító, 2 bedobó, 1 center az impresszionista: 1 irányító, 3 bedobó, 1 cenya (zóna ellen) a nyerő: 5 db Májkül Dzsorden
Nos én pont ezért nem szeretem ezeket az 1,2,3,4,5-ös posztok szerinti elnevezést, sokkal inkább a régi terminológiát, miszerint van irányító, bedobó, center. Gulyás, hogy nála maradjunk nem (de más center sem) 40 perces játékosok. Mikor őt kell fogni, akkor Zé lenne az "ötös". Mondjuk a jó védekezés és a testsúly nincs mindig egyenes arányban, szal akár Jacksonról, akár Hendersonról (sőt még Dávid Geriről is) el tudom képzelni, hogy jobban meg tudja fogni Gulyást, mint Bencze. A mondandóm lényege annyi volt, hogy Hendersonra szükség van, de ez nem feltétlen jelenti Dávid kevesebb játszatását. Ha nincs kalsszikus "ötös" a pályán, akkor se kapunk büntetőpontokat. Pl. van két "négyes" fent, na bumm. Vagyis rengeteg variációs lehetőség van, amibe a fiatalok sok játékideje is bőven belefér. Főleg azért, mert Soós és Dávid már nem is tartozik a fiatal kategóriába, mondhatjuk úgy, hogy rutinos játékosok. Hanga meg akkora tehetségű és ADOTTSÁGÚ, és már most olyan dolgokat tudó spíler, akit nem szabad kihagyni, mert - el tudom képzelni - hogy már ebben a szezonban meghatározó játékosa (olyan mint Simi) lehet az Albának. (Pl. ha teszem azt a Paks ellen 10 mp van vissza, egálnál, lehet, hogy Hangának adnám a lasztit, hogy vigye be egy-egybe, oszt vagy bedobja vagy fault.)
Sajnos attól félek, hogy itt nem az "elengedés" a legjobb szó, ui. tudtommal a légiósainknak élő szerződése van a klubbal. Tehát ha valamelyiküket elküldjük(!), annak anyagi vonzatai is lesznek. Nem véletlen nyilatkozta Halm, hogy egyet küldenek el. Mivel az Eu-s Nubert ezek szerint meg kell tartani, sztem is Browntól kéne megválni. (Nagy kár, hogy pl. a nyíregyi Laslot nem hoztuk ide a nyáron, róla tudtuk, hogy biztosan jó kettes). Henderson jó, nem értem miért válnánk meg tőle. Jackson termete alapján sztem ötöst is játszhat, és akkor Benczével lenne "perben", a Henderson/ Dávid négyesek mellett.
Nuberre és Radovicra visszatérve, sokkal többet kellene mutatniuk az elkövetkező fordulókban, mert ha nem, gyenge teljesítményre hivatkozva simán lehet szerződést bontani velük. Légióst fizetni ezért luxus. (Persze nem tudom, mennyit kapnak, de a szinte semmiért még 1000 dollár is sok.)
Egyetértek, hogy a légiósaink közül Brown a leginkább pótolható, hiszen amit ő eddig hozott, azt a Soós, Hanga, Nuber hármas szerintem könnyedén pótolni tudja. Ha pedig mégsem, akkor pedig biztos, hogy lehet találni EU-s "légióst", aki viszont tuti, hogy tudja.
Henderson megtartásának viszont bőven van negatív oldala is. Valószínűleg a hajtós és "fiatal" Dávid Geri például nem nagyon kerülne többet pályára, és Z-nek is kevesebb lehetőség jutna (azt mindenki döntse el magában, hogy ez a második dolog pozitív vagy negatív :D)
Én azt mondom, hogy ha az új fiú igazán kimagasló, Banks szintű játékos, akkor nyugodtan elengedhetjük Brownt is meg Hendersont is.
A három magas emberünk eddig is elfogadhatóan megoldotta a feladatot, és ha egyikük helyén javulunk, az szerintem elég. Nem kell, hogy plusszba hozzunk mégegyet.
A kis emberek mennyisége ellenben lehet, hogy nem lesz megfelelő, ha elengedjük Brown-t, és nem hozunk mezőnyt a helyére. Bár ez lehet, hogy megoldható lenne Antal Szabolcs 10-be kerülésével. (Vagy egy Gráczer leigazolásával).
Mindehhez persze az kell, hogy akkor Jackson és Borko rendszeresen, és stabilan 20 fölött dobjon.
Ebben az esetben simán megfelelő lenne ez a keret:
Z/Keller (v Szabó)
Jackson/Dávid
Radovic/Antal (v Gráczer)
Soós/Hanga
Simon/Nuber
Persze, elfogadom, ha azt mondjátk, hogy ilyen kerettel meg hogy akarunk akkor bajnokok lenni.
Tény hogy minőségben nem hasonlít egyik bajnok keretünköz sem.
Mindenesetre a mondandóm lényege, hogy ha Jackson megközelíti Banks szintjét, akkor ez a keret már jobb, mint az eddigi.
5 légióst tartsani, úgy hogy abból 3 nem éri el a középszerű szintet, teljesen értelmetlen, főleg mikor ilyen szintű tehetségek várnak lehetőségre a kispadon, mint Ádám.
Székesfehérvár - Tegnap bemutatkozott a társaknak az Albacomp kosárlabdacsapatának próbajátékon jelenlévő kosárlabdázója, az NBA-t is megjárt center, Randell Jackson.
A játékos nagyra nőtt, 211 centiméterre, de a magasságához képest kissé vékonynak tűnt, olyan, mintha Robert Shannonra emlékeztetne. Nem rossz emlék... Randell játszott a Washington Wizardsban, a Dallasban, pályára lépett Spanyolországban, Izraelben, legutóbb Argentínában pattogtatott az első osztályban. Mégpedig jól, ezt sejteti 19,8 pontátlaga, 9,8 lekapott pattanója. Azzal kezdtem beszélgetésünket, hogy jó neki, hiszen felnőtt pályafutását mindjárt jutalomjátékkal, az NBA-ben kezdte...
- Nagy dolog volt a számomra ott pályára lépni. Magasságomnak köszönhetően megvoltak az adottságaim ahhoz, hogy a sportág csúcsának számító ligában kosárlabdázzak. Tudom, más az amerikai profi bajnokságban játszani és más Európa élcsapataiban, de ne vegyék nagyképűségnek, ha azt remélem, megvannak a képességeim ahhoz, hogy itt is, ott is helytálljak.
Randell Jackson végigkosárlabdázta a világot, Dél-Amerikától kezdve Európáig. Kérdés: vajon melyik földrész országa, és annak játéka állt legközelebb hozzá?
- Spanyolországban éreztem a legjobban magamat, egyszerű lakosként, de kosárlabda-játékosként is. Nagyon jól szervezett, profi bajnokságban vehettem részt, nagyon jó csapatok küzdöttek egymással. Maradandó élményt jelentett a számomra, hogy ott élhettem, még ha rövid ideig, mindössze 17 mérkőzés erejéig is tehettem ezt meg.
Most újabb európai országba érkezett, Magyarországra. Mit tudott új állomáshelyéről, mielőtt ide érkezett?
- Semmit... - mondta szégyenlős mosollyal. - Igaz, annyit tudok, hogy itt játszik valahol Thomas Kelley, akivel együtt kosárlabdáztam Izraelben, illetve ellenfélként sokszor találkoztam szintén Izraelben Velibor Radoviccsal, akivel itt, ebben a csarnokban futottunk most össze.
Statisztikai mutatói igencsak impozánsak. De mit tart fő erősségének?
- Nem az a fontos, hanem az, hogy megtegyem amit elvárnak tőlem. Esetemben ez leginkább a pontokat, illetve a pattanók megszerzését jelenti, de ha lehetőség adódik rá szívesen blokkolok, és dobok távolról is.
Volt már bajnok, egyetemi bajnokság MVP-je, több helyen tagja a bajnokság all stars ötösének. Mit tart pályafutása legnagyobb eredményének?
- Ez teljesen egyértelmű: azt, hogy kosárlabdázhattam az NBA-ben!
Most pedig jöhet Magyarország. Mint azt Halm Rolland szakosztály-igazgató elmondta, két hét és két mérkőzés után (először vasárnap, a 13.40-kor Pakson kezdődőn) döntenek a sorsáról, arról, hogy marad-e?
- Természetesen maradni akarok, hiszen nem rövid kirándulásnak szántam magyarországi tartózkodásomat - vélekedett erről a játékos.
Jackson most Mexikóban játszott, de Európába akart jönni, a mexikóinál erősebb bajnokságba. Nosza!
- Azért hoztuk, mert center poszton magasítani kell. Azt a játékost küldjük el az ötből két hét múlva, amelyiknek a teljesítménye a leghalványabb lesz - így a szakosztály-igazgató.
Komolyra fordítva, ha valaki abban gondolkodott, hogy az új srác majd megfogja Gulyást a vasárnapi meccsen, akkor csalatkozni fog. Páran már leírták, hogy magas és vékony. Nem tudom melyik a legjobb kifejezés rá, de leginkább egy 210 cm kandeláberre hasonlít. Henderson hozzá képest vaskos! Ebből kifolyólag gyors, ami az egyik nagy előnye lehet. Mint minden rendes fekete legény, ő is jó nagyot ugrik.
Hogy Feri bácsit idézzem: "Legalább nem rontják el a lányok." :-))
(Szóval csúnyácska, mint Oden, de ez engem nem kimondottan zavar, ha valóban klasszist fogtunk. Banks első heti edzésmunkáját és későbbi teljesítményét ismerve, az új fiúból is bármi lehet.)
A baj csak az, hogy meggyőződésem szerint Hendersont nem szabad beáldoznunk, mert ő KELL a csapatnak. Nubert elküldeni felesleges. Csereirányítóra szükség van, ráadásul az eu-n kivüliekből kellene választani. Radovics az Ase ellen bizonyíthat, ha Pakson is betlizik, akkor gondolkodhatnánk az ő elküldésén. Viszont 1, nem fog betlizni, 2, kizártnak érzem, hogy tőle Goran megváljon. Így szerintem a legkisebb veszteséggel járó és legkönnyebben helyettesíthető Brownt kellene beáldozni.
A kb. 30 perces játékidejét el lehetne osztani a Nuber, Soós, Hanga hármas között.
(Gabi kezdhetne a védekezése miatt!) Henderson meg olykor "lekerülhetne" a 3-mas pozícióba is, hogy Radovicsot tehermentesítse.