Keresés

Részletes keresés

AlBaPaPi Creative Commons License 2007.10.16 0 0 4037
Sajnos attól félek, hogy itt nem az "elengedés" a legjobb szó, ui. tudtommal a légiósainknak élő szerződése van a klubbal.
Tehát ha valamelyiküket elküldjük(!), annak anyagi vonzatai is lesznek. Nem véletlen nyilatkozta Halm, hogy egyet küldenek el.
Mivel az Eu-s Nubert ezek szerint meg kell tartani, sztem is Browntól kéne megválni.
(Nagy kár, hogy pl. a nyíregyi Laslot nem hoztuk ide a nyáron, róla tudtuk, hogy biztosan jó kettes).
Henderson jó, nem értem miért válnánk meg tőle. Jackson termete alapján sztem ötöst is játszhat, és akkor Benczével lenne "perben", a Henderson/ Dávid négyesek mellett.

Nuberre és Radovicra visszatérve, sokkal többet kellene mutatniuk az elkövetkező fordulókban, mert ha nem, gyenge teljesítményre hivatkozva simán lehet szerződést bontani velük. Légióst fizetni ezért luxus. (Persze nem tudom, mennyit kapnak, de a szinte semmiért még 1000 dollár is sok.)
Előzmény: fefe22 (4036)
fefe22 Creative Commons License 2007.10.16 0 0 4036

Egyetértek, hogy a légiósaink közül Brown a leginkább pótolható, hiszen amit ő eddig hozott, azt a Soós, Hanga, Nuber hármas szerintem könnyedén pótolni tudja. Ha pedig mégsem, akkor pedig biztos, hogy lehet találni EU-s "légióst", aki viszont tuti, hogy tudja.

Henderson megtartásának viszont bőven van negatív oldala is. Valószínűleg a hajtós és "fiatal" Dávid Geri például nem nagyon kerülne többet pályára, és Z-nek is kevesebb lehetőség jutna (azt mindenki döntse el magában, hogy ez a második dolog pozitív vagy negatív :D)

Én azt mondom, hogy ha az új fiú igazán kimagasló, Banks szintű játékos, akkor nyugodtan elengedhetjük Brownt is meg Hendersont is.

A három magas emberünk eddig is elfogadhatóan megoldotta a feladatot, és ha egyikük helyén javulunk, az szerintem elég. Nem kell, hogy plusszba hozzunk mégegyet.

A kis emberek mennyisége ellenben lehet, hogy nem lesz megfelelő, ha elengedjük Brown-t, és nem hozunk mezőnyt a helyére. Bár ez lehet, hogy megoldható lenne Antal Szabolcs 10-be kerülésével. (Vagy egy Gráczer leigazolásával).

Mindehhez persze az kell, hogy akkor Jackson és Borko rendszeresen, és stabilan 20 fölött dobjon.

Ebben az esetben simán megfelelő lenne ez a keret:

Z/Keller (v Szabó)

Jackson/Dávid

Radovic/Antal (v Gráczer)

Soós/Hanga

Simon/Nuber

Persze, elfogadom, ha azt mondjátk, hogy ilyen kerettel meg hogy akarunk akkor bajnokok lenni.

Tény hogy minőségben nem hasonlít egyik bajnok keretünköz sem.

Mindenesetre a mondandóm lényege, hogy ha Jackson megközelíti Banks szintjét, akkor ez a keret már jobb, mint az eddigi.

5 légióst tartsani, úgy hogy abból 3 nem éri el a középszerű szintet, teljesen értelmetlen, főleg mikor ilyen szintű tehetségek várnak lehetőségre a kispadon, mint Ádám.

Előzmény: Redick (4032)
AlBaPaPi Creative Commons License 2007.10.16 0 0 4035
Úgy akartad írni, hogy Randelláberről. :)
Előzmény: Törölt nick (4034)
Redick Creative Commons License 2007.10.16 0 0 4033
Az amerikai center

Székesfehérvár - Tegnap bemutatkozott a társaknak az Albacomp kosárlabdacsapatának próbajátékon jelenlévő kosárlabdázója, az NBA-t is megjárt center, Randell Jackson.

A játékos nagyra nőtt, 211 centiméterre, de a magasságához képest kissé vékonynak tűnt, olyan, mintha Robert Shannonra emlékeztetne. Nem rossz emlék... Randell játszott a Washington Wizardsban, a Dallasban, pályára lépett Spanyolországban, Izraelben, legutóbb Argentínában pattogtatott az első osztályban. Mégpedig jól, ezt sejteti 19,8 pontátlaga, 9,8 lekapott pattanója. Azzal kezdtem beszélgetésünket, hogy jó neki, hiszen felnőtt pályafutását mindjárt jutalomjátékkal, az NBA-ben kezdte...

- Nagy dolog volt a számomra ott pályára lépni. Magasságomnak köszönhetően megvoltak az adottságaim ahhoz, hogy a sportág csúcsának számító ligában kosárlabdázzak. Tudom, más az amerikai profi bajnokságban játszani és más Európa élcsapataiban, de ne vegyék nagyképűségnek, ha azt remélem, megvannak a képességeim ahhoz, hogy itt is, ott is helytálljak.       Randell Jackson végigkosárlabdázta a világot, Dél-Amerikától kezdve Európáig. Kérdés: vajon melyik földrész országa, és annak játéka állt legközelebb hozzá? - Spanyolországban éreztem a legjobban magamat, egyszerű lakosként, de kosárlabda-játékosként is. Nagyon jól szervezett, profi bajnokságban vehettem részt, nagyon jó csapatok küzdöttek egymással. Maradandó élményt jelentett a számomra, hogy ott élhettem, még ha rövid ideig, mindössze 17 mérkőzés erejéig is tehettem ezt meg.       Most újabb európai országba érkezett, Magyarországra. Mit tudott új állomáshelyéről, mielőtt ide érkezett? - Semmit... - mondta szégyenlős mosollyal. - Igaz, annyit tudok, hogy itt játszik valahol Thomas Kelley, akivel együtt kosárlabdáztam Izraelben, illetve ellenfélként sokszor találkoztam szintén Izraelben Velibor Radoviccsal, akivel itt, ebben a csarnokban futottunk most össze.       Statisztikai mutatói igencsak impozánsak. De mit tart fő erősségének? - Nem az a fontos, hanem az, hogy megtegyem amit elvárnak tőlem. Esetemben ez leginkább a pontokat, illetve a pattanók megszerzését jelenti, de ha lehetőség adódik rá szívesen blokkolok, és dobok távolról is. Volt már bajnok, egyetemi bajnokság MVP-je, több helyen tagja a bajnokság all stars ötösének. Mit tart pályafutása legnagyobb eredményének? - Ez teljesen egyértelmű: azt, hogy kosárlabdázhattam az NBA-ben!       Most pedig jöhet Magyarország. Mint azt Halm Rolland szakosztály-igazgató elmondta, két hét és két mérkőzés után (először vasárnap, a 13.40-kor Pakson kezdődőn) döntenek a sorsáról, arról, hogy marad-e? - Természetesen maradni akarok, hiszen nem rövid kirándulásnak szántam magyarországi tartózkodásomat - vélekedett erről a játékos. Jackson most Mexikóban játszott, de Európába akart jönni, a mexikóinál erősebb bajnokságba. Nosza! - Azért hoztuk, mert center poszton magasítani kell. Azt a játékost küldjük el az ötből két hét múlva, amelyiknek a teljesítménye a leghalványabb lesz - így a szakosztály-igazgató.

FMH

Redick Creative Commons License 2007.10.16 0 0 4032

Egy edzés után mi a túrót mondjak??

Zavarjuk haza, amilyen gyorsan csak lehet! :-)

Komolyra fordítva, ha valaki abban gondolkodott, hogy az új srác majd megfogja Gulyást a vasárnapi meccsen, akkor csalatkozni fog. Páran már leírták, hogy magas és vékony. Nem tudom melyik a legjobb kifejezés rá, de leginkább egy 210 cm kandeláberre hasonlít. Henderson hozzá képest vaskos! Ebből kifolyólag gyors, ami az egyik nagy előnye lehet. Mint minden rendes fekete legény, ő is jó nagyot ugrik.

Hogy Feri bácsit idézzem: "Legalább nem rontják el a lányok."  :-))

(Szóval csúnyácska, mint Oden, de ez engem nem kimondottan zavar, ha valóban klasszist fogtunk. Banks első heti edzésmunkáját és későbbi teljesítményét ismerve, az új fiúból is bármi lehet.)

A baj csak az, hogy meggyőződésem szerint Hendersont nem szabad beáldoznunk, mert ő KELL a csapatnak. Nubert elküldeni felesleges. Csereirányítóra szükség van, ráadásul az eu-n kivüliekből kellene választani. Radovics az Ase ellen bizonyíthat, ha Pakson is betlizik, akkor gondolkodhatnánk az ő elküldésén. Viszont 1, nem fog betlizni, 2, kizártnak érzem, hogy tőle Goran megváljon. Így szerintem a legkisebb veszteséggel járó és legkönnyebben helyettesíthető Brownt kellene beáldozni.

A kb. 30 perces játékidejét el lehetne osztani a Nuber, Soós, Hanga hármas között.

(Gabi kezdhetne a védekezése miatt!) Henderson meg olykor "lekerülhetne" a 3-mas pozícióba is, hogy Radovicsot tehermentesítse.

GordonGekko Creative Commons License 2007.10.16 0 0 4031
izrael és szerbia közül melyiket érzed uniós országnak? :)
Előzmény: AlBaPaPi (4029)
#5dobos Creative Commons License 2007.10.15 0 0 4030
Na!Ezzel egyetértek!
Jujj mekkorát szerelt,és zsákult!Azt ak.va! Csak a "Hangi"!!! :)
Előzmény: AlBaPaPi (4029)
AlBaPaPi Creative Commons License 2007.10.15 0 0 4029
Radovic nem EU-s?
Akkor télleg nem eccerű a helyzet.

A lényeg, hogy Air Hanga játsszon! :)
Előzmény: Törölt nick (4028)
#5dobos Creative Commons License 2007.10.15 0 0 4027
Robi maradni fog!És kész! :)
Előzmény: AlBaPaPi (4026)
AlBaPaPi Creative Commons License 2007.10.15 0 0 4026
Az eddigi statisztikák mind Nuber ellen szólnak.
5 légiós meg nem lehet.
Előzmény: #5dobos (4025)
#5dobos Creative Commons License 2007.10.15 0 0 4025
Robi nem rossz támadó,majd meglátod Pakson!Úgyanúgy Rado is bizonyítani fog vasárnap és szór egy laza 31/18-at! :)
Előzmény: AlBaPaPi (4024)
AlBaPaPi Creative Commons License 2007.10.15 0 0 4024
1. Brown nem annyival rosszabb védekező, mint amennyivel Nuber rosszabb támadó.
2. Csereirányítót könnyebben találunk, mint kezdő kettest

Persze nem tudom, melyiküknek milyen szerződése van ill. mennyit keresnek, mert az is befolyásoló tényező.
Előzmény: #5dobos (4023)
#5dobos Creative Commons License 2007.10.15 0 0 4023
Nubert nem engedjük el!Én nem!Mert télleg jó védő!És kell ilyen a csapatba!És támadásban se rossz.Mondjuk az igaz,hogy nem egy simon...De akkor is kell ide!
Inkább engedjük el Barnit...
Előzmény: AlBaPaPi (4022)
AlBaPaPi Creative Commons License 2007.10.15 0 0 4022
Na ezt most ötöltem ki:
Ha RJ annyira jó, mint amilyennek reméljük, akkor lehetne egy olyan variáció, hogy elküldjük Nubert, aki szimpi meg elég jó védő, de hát finoman szólva se ponterős, és idehozzuk pl. Gráczert. Tudtommal nincs csapata, második irányítónak elmegy, 2-3-4 trojka benne van a kezében, MAGYAR és nem utolsó sorban viszonylag olcsó.
Az öt légiós közül Nubert érzem a legkönnyebben helyettesíthetőnek.
Vélemények?
#5dobos Creative Commons License 2007.10.15 0 0 4021
Redick!Hol van a beszámoló? :)
Már leadtam az igényemet délután... :)
Előzmény: Törölt nick (4020)
GordonGekko Creative Commons License 2007.10.15 0 0 4019
szerb stílus rulez. :)
Előzmény: beetee (4018)
beetee Creative Commons License 2007.10.15 0 0 4018
Az még rendben is van, hogy mi kaptuk a legkevesebb kosarat, de mi is dobtuk a legkevesebbet...
Előzmény: #4 (4017)
#4 Creative Commons License 2007.10.15 0 0 4017
Tabella:
1. Falco KC-Szhely 2 2 0 191 - 154 1,000
2. Szolnoki Olaj KK 2 2 0 163 - 149 1,000
3. Albacomp 2 2 0 143 - 133 1,000
4. Univer 2 2 0 150 - 143 1,000
5. Zalakerámia-ZTE 2 1 1 184 - 164 0,750
6. Körmend 2 1 1 190 - 172 0,750
7. PVSK-Expo C. 2 1 1 153 - 143 0,750
8. sÖrdögök 2 1 1 178 - 174 0,750
9. Atomerőmű SE 2 1 1 168 - 164 0,750
10. Dombóvár 2 1 1 169 - 175 0,750
11. Kaposvári KK 2 0 2 143 - 155 0,500
12. MAFC 2 0 2 157 - 181 0,500
13. Marso-NYKK 2 0 2 174 - 206 0,500
14. Bodrogi Bau 2 0 2 157 - 207 0,500

Két forduló után már csa 4 csapat veretlen.

Remélem Pakson folytatódik a jó szériánk!
GordonGekko Creative Commons License 2007.10.15 0 0 4016
nemcsak Pórt. volt ott "vezetőség csere" kérés is. :)
Előzmény: Riko14 (4015)
Riko14 Creative Commons License 2007.10.15 0 0 4015

Nos a szolnoki "türelemről" annyit, hogy voltam én ott két éve olyan meccsen, amikor is minősíthetetlen stílusban "kérték fel" Pór edzőt távozásra, pedig jól látszott akkor már szerintem, hogy a munkája hamarosan be fog érni.

Azóta valahogy változott a vélemény....

AlBaPaPi Creative Commons License 2007.10.15 0 0 4014
Nyilván vereségek után más lenne a helyzet.
Tényleg, az érdekes lesz, mikor majd kikapunk (remélem sosem:))), és a vesztes meccsen meg jól játszik.
Előzmény: Törölt nick (4013)
Riko14 Creative Commons License 2007.10.15 0 0 4012

Sziasztok!

Radovic szerintem egy rendkívül képzett, remek játékos, mind fejben, mind tudásban és ezt meg is fogja mutatni nekünk! Valóban nem a legjobb kezdés volt ez tőle, de azért a kritizálóknak ajánlom figyelmébe a védekezését! Ezért is volt annyit a pályán a rossz dobóforma ellenére.

Biztos vagyok benne, hogy hamarosan látni fogjuk, miért ragaszkodik ennyire hozzá az edző!

Igazi vezérszerepet várok tőle! És hiszek benne, hogy meccseket fog eldönteni a rutinjával!

AlBaPaPi Creative Commons License 2007.10.14 0 0 4009
Igazad van, meg akkor még melegebb is volt. :))
Előzmény: timsó (4008)
timsó Creative Commons License 2007.10.14 0 0 4008

Marciulionisszal szvsz más volt a helyzet:Finoman szólva nem úgy kezdte az itteni idényét, mint ahogy azt Kaposváron befejezte. A felkészülés vége felé érkezett meglehetősen nagy súlyfelesleggel - talán egy Körmend elleni felkészülési meccs utolsó negyedére ért oda. A Hervis kupán is 5 perc játék után már minden testnyílásán igyekezett légszomját csillapítani. Erőnlétben talán decemberben érte utól magát. Addig csak bosszankodott a játékán mindenki, mert gyorsabban járt az agya mint a lába.

Papi! Azt ne felejtsd, hogy az első meccset Radovics szinte végignyomta, most meg "csak" 30 percet játszott megszakításokkal.   

Előzmény: Törölt nick (4003)
AlBaPaPi Creative Commons License 2007.10.14 0 0 4007
Azért játszott ő már jobb helyeken is.
Lukjanecről is megmondtam, hogy jó lesz. Türelem! ;-)
Előzmény: Törölt nick (4005)
GordonGekko Creative Commons License 2007.10.14 0 0 4006
még jó h csak a topikokat kevered és nem az asszonyt a kutyával.. :)
Előzmény: OazIs (13) (3993)
AlBaPaPi Creative Commons License 2007.10.14 0 0 4004
Szerintem Radovicnál erőnléti problémák is vannak (szerencsére úgy tűnik csökkenőben).
Nem tudom, figyeltétek-e, hogy a Kaposvár ellen minden holtidőben ment a padhoz törölközni. Tegnap már nem figyeltem fel erre, valszeg azért, mert ritkábban fordult elő.
Szerintem is egyre jobb lesz.
Előzmény: timsó (4002)
timsó Creative Commons License 2007.10.14 0 0 4002

Hmmm... Talány.

Szeptember közepe felé kint voltam egy edzésen és nagyon tetszett amit csinált. Látszott minden mozdulatán, hogy rutinos sok csatát megjárt öreg róka. Nem sok sallang, nagyon jó kéz, és passzok. Brownnal és Soóssal egy-egyeztek ill. támadásvariációkat próbálgattak full kajak védekezéssel és ott engem meggyőzött. Na meg persze az előző évi kassai statjai is hozzájárultak ehhez.

Viszont az amit láttam az első két meccsen az nem volt köszönőviszonyban sem az elvárásaimmal. Az első meccset Te is a helyszínen láttad, ezért arra nem térek ki.

Most a ZTE ellen, bár kevesebb pontot dobott, hasznosabbnak éreztem a játékát. Elég jól védekezett, szedte a pattanókat is, voltak jó passzai támadásban.

Ami továbbra sem megy neki:

-A trojka: Volt 3 kísérlete. Ebből két open, amit illett volna bedobnia az előzmények ismeretében.

- Betörés. Nem nagyon sikerült átfűznie magát, talán csak egyszer, abból kosár is lett.

Viszont most nem dobálta el agyatlanul a labdákat, megpróbált hasznos csapatember lenni, ha már a dobás nem ment neki.

Az nagyon látszik, bosszantja, hogy nem megy neki. Én is azon a véleményen vagyok, hogy előbb-utóbb sikkerül azt produkálnia, amit tud, és az lehet, hogy idegenbeli meccs lesz, ahol nincs rajta a hazai közönség előtti bizonyítási kényszer.  

Előzmény: Törölt nick (3988)
beetee Creative Commons License 2007.10.14 0 0 4001
Így már tiszta. Köszi!
Előzmény: Lecso11 (3996)
Lecso11 Creative Commons License 2007.10.14 0 0 3999

Őszintén szólva az első fordulós igen (olyankor még reménykedik az ember, stb.), a tegnapi már nem... Day borzasztó :((( Őt idén vihetitek nyugodtan :)

Előzmény: Törölt nick (3998)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!