Tisztelt Vezetőség!!! Szégyen és gyalázat ez a produkció és ez a légiósteam egyszerűen nevetséges,vicc milyen gyengék vagyunk támadásban!!!Jakson,Brown,Radovics,Nuber-t azonnali hatállyal el kell küldeni!
A vezetőségnek rossz döntéseiért felelniük kell, azonnal szurkolói fórumot kell összehívni!Halm Roland,Nagy Gábornak megköszönjük az eddigi munkát, mert ez türhetetlen , a mi csapatunkat ne járassák le az ország,világ előtt ilyen botrányos gyenge játékosokkal,játékkal. Ezt a játékot nem egy személynek kell játszani ,Simon Balázst megszakítani nem lehet.Bármelyik csapatot nézzük légiósok kiemelkedőt nyújtanak,utobbi tíz év leggyengébb csapata amit feherváron láttam.Nincs bedobonk aki betörne a palánk alatt pontokat szórna,hármasokat dobna.Egysíkú kiismerhető a játékunk!Megint az edző lesz a hibás mint tavaly,vagy tavaly előtt?Ő is hibás hisz nincs támadójáték,Henderson kihagyása óriási hiba volt.Henderson maga a pozítív energia ,mentálissan ,tudásban Simon után a legjobb,hogy is lehetett kihagyni?Egy félidő alatt 23pontot dobtunk ez világrekord!Emlékeztetem a vezetőséget ,hogy Farkas mester idején 8-10 perc alatt dobtunk 25 pontot és a végén 100 pont szinte mindig megvolt.Élmény volt meccsre járni Spivey,Jounger,Walker ,Bódi,Góbi látványos kosarait láttni,vastaps fogadta és zárta a meccseket.Nagyon jó hangulatú mérkőzések voltak,örök emlék marad mindez.Most meg mi van,szenvedés,gyenge játék,kevés kosár,nem élmény már alba mecsre járni,egyre kevesebben vagyuk a csarnokban pedig mindig azt ígérik év elején most nagy durranás lesz,döntőbe leszünk.Helyette idén sajnos szerintem nem fogunk az első 8-ba kelülni.Én hetekkel ez előtt megírtam baj lesz Brownnal,nem hittek nekem,de most már hisznek,rermélem nem késő. A vezetőség nem áll már a helyzet magaslatán,váltani kell,új elnők,új edző,új légiósok,új szemlélet kellenek,szinte azonnal ,ha idén szeretnék a 4-be végezni. 1.-10.Falco,Szolnok,Körmend,Dómbovár,Kecskemét,Paks,Pécs,ZTE,MAFC,Nyíregyháza jobb mint mi vagyunk!, Sajna egy szinvonalon vagyunk a 11.-14.Kaposvárral,Sopronnal,Vásárhellyel. Hajrá Albacomp!!! Nézzünk körül egy kicsit!!! FALCO KC-SZOMBATHELY - ZALAKERÁMIA ZTE KK 9383 (1623, 2328, 2718, 2714) A mérkőzés osztályzata: 4 Szombathely, 3200 néző V: Földházi, Hegedűs, Szilas SZOMBATHELY KÁLMÁN 25/9, DOYNE 29/3, VÁRADI K. 5/3, KAZLAUSKAS 21/12, ALIAKSZEJEV 11 Csere: Will, Borszéki, Feigl 2, Szanati ZALAEGERSZEG MISKOVICS 21/6, Simon L. 2, Kámán 14/3, Hoffmann, GARMA 31/9 Csere: Walters 11/9, Baki, Gáspár 2, Tóth Á. 2 Az eredmény alakulása. 3. p.: 47. 7. p.: 718. 13. p.: 2132. 16. p.: 2340. 23. p.: 4453. 28. p.: 5964. 33. p.: 6673. 37. p.: 8177 Kipontozódott: Hoffmann (24. p.), Kámán (35. p.), Gáspár (39. p.), Váradi K. (40. p.) PVSK-EXPO CENTER PÉCSMARSO-VAGÉP NYÍREGYHÁZI KK 10890 (2123, 3224, 2520, 3023) A mérkőzés osztályzata: 4 Pécs, 2000 néző. V: Ádám, Kiss L., Vétek PÉCS Wittmann 10/3, ALEKSZICS 27/12, HOSSZÚ 17/9, TÓTH N. 14, Lapov 7/3 CSERE: WILLIAMS 17/3, Grebenár 4, Czigler 4, Kutasi 6/6, Lepsényi 2 NYÍREGYHÁZA Savic 5/3, LÁSZLÓ 19, MOUTON 24/6, Helbich 8, SITKU 21/15 CSERE: Trepák 8, Krasznai 5/3, Farkas A. Az eredmény alakulása. 1. p.: 60. 5. p.: 118. 6. p.: 168. 7. p.: 1617. 12. p.: 2823. 16. p.: 3335. 19. p.: 4939. 20. p.: 5347. 23. p.: 6549. 26. p.: 6760. 32. p.: 8767 Kipontozódott: Grebenár (38. p.) BODROGI BAU VÁSÁRHELYI KOSÁRSULI - PLANET LEASING DOMBÓVÁR KC 95100 (2018, 2623, 2429, 2530) Hódmezővásárhely, 700 néző. V: Papp P., Cziffra, Gál J. VÁSÁRHELY: DRAHOS 31/21, Brooks 17/6, Kováts 6, Freeman 5/3, Gémes 17. Cs: Kukla 7/3, Böszörményi 8/3, Máté M. 4, Szögi. Edző: Czuprák László DOMBÓVÁR: MILLS 33/6, Bódi 10, English 17/6, Simon 2, Wiley 13/3. Cs: Molnár M. 5, dr. Deák 16/12, Sanders 4. Edző: Dzunics Braniszlav Az eredmény alakulása. 4. p.: 65. 8. p.: 1713. 15. p.: 3428. 19. p.: 4539. 21. p.: 5141. 26. p.: 5858. 28. p.: 6760. 34. p.: 7479. 39. p.: 8795 Kipontozódott: Brooks (35. p.), English (36. p.), Kováts (36. p.), Freeman (40. p.), Molnár M. (40. p.) SZOLNOKI OLAJ KK - SOPRONI SÖRDÖGÖK 8086 (2319, 1825, 2813, 1129) Szolnok, 2300 néző. V: Bodnár, Györffy SZOLNOK: Kelley 15, Cziczás 3/3, HOLLINGS 22/12, Jurkunas 7/6, LOPATKA 21. Cs: Molnár A. 11/9, Harazin, Cseh Gy. 1. Edző: Pór Péter SOPRON: Bradley 1, Lakatos 7/3, VIGIANO 19/6, LESKÓ 27/12, FRÁNA 15. Cs: Vesztergom 2, Boldizsár 5/3, Pojbics 7, Körtélyesi 3/3. Edző: Meszlényi Róbert Az eredmény alakulása. 5. p.: 97. 8. p.: 2317. 14. p.: 2929. 18. p.: 3940. 25. p.: 6049. 29. p.: 6857. 35. p.: 7471. 38. p.: 7775 Kipontozódott: Jurkunas (40. p.), Vigiano (40. p.) MAFC - UNIVER-KECSKEMÉT 10398 (2325, 2523, 2526, 1817, 127) Gabányi Sportcsarnok, 700 néző. V: Hartyáni, Gorka, Makovsky MAFC: Draughan 11/3, YOUNG 27/6, THOMAS 25/9, Góbi 5, Fülöp 6. Cs: Kecskés, VAVRA 18/3, LIKÁR 7/6, Kolarics 4. Edző: Dinnyés Attila KECSKEMÉT: Sigurdarson 6/6, HORVÁTH Á. 28/12, Blair 18/3, JEFFERSON 28/12, Fiegi 8. Cs: Csorvási 4, Tóth P. 3/3, Halmai, Szabó Zs. 3/3. Edző: Zsoldos András Az eredmény alakulása. 5. p.: 128. 9. p.: 2225. 17. p.: 4140: 26. p.: 6062. 30. p.: 7171. 37. p.: 8387 Kipontozódott: Góbi (26. p.), Fülöp (36. p.), Young (40. p.), Horváth Á. (40. p.), Blair (45. p.)
Tavaly írtam Drahost, aki idén is stabilan fogja hozni a 15 pontos átlagot, legutóbb 31-et szórt. Nem, nekünk egy előtte sohasem látott csávót kell leigazolnunk. Azért abban ugye egyetértünk, hogy nem bűn, ha a csereirányító is dob néhány pontot. És akkor még szóba se került, hogy Simi esetleg rossz napot fog ki, vagy ne adj isten lesérül.
A Bankses sztori ha igaz, akkor pláne felejtsük már el azt a palit. Látható, hogy teljesen öntörvényű és kezelhetetlen. Idehoznánk, két hónap múlva megint megsértődne valamiért, aztán újra lelépne.
Brown tényleg vicc.
Radovic szerintem egyelőre soxódával elmegy.
Az a röhej, hogy valaha mi voltunk a legprofibb klub Mo-n. Most viszont légiósválasztásban rendkívül amatőrök vagyunk. A sokkal kevesebb pénzből gazdálkodó csapatok találnak megfelelő játékosokat. Ez a videokazetta-nézegelősdi semmit se ér, bármelyik feka csináltat magának olyan "portfóliót", mintha ő lenne a király ebben a sportban. Vagy az előző szezonban, más csapatnál extrát nyújtó játékosnak kínáljunk visszautasíthatatlan szerződést, vagy csak többhetes (közte bajnoki meccsek) próbajátékok után igazoljuk le végérvényesen. Légiósokról írtam, mielőtt jönne Sportárs a Kámis-HÁkis példájával.
Egy idézet jut eszembe: "Kis pénz, kis foci." Esettünkben: kis kosár. Tudomásul kell venni, hogy Simi olyan sok pénzbe került, hogy nem maradt a kasszában elég lóvé minőségi légiósok igazolására. Vagyis igyekeznünk kell átlagos bérezéssel az átlagosnál jobb képességű légiósokat találni. Valamelyik újságban azt olvastam, hogy átlagos képességű amerikai játékosokból annyi van, hogy Dunát lehet rekeszteni velük. A baj csak az, hogy mi valahogy nem tudunk választani, más csapatoknak - például: Dombóvár - ez jobban megy.
RJ-től sokat vártam, hiszen a felvezetés elég jól sikerült (NS, FMH, stb..), szóval a csapból is folyt, hogy "NBA sztár érkezett az Albához"... Vártam egy amolyan Banks szintű teljesítményt, ami most nem jött ki a srácból... talán a Pécs ellen itthon...Remélem akkor úgy lesz ahogy gondolom é Brown fog pihenni a padon. Így lenne korrekt... aztán lesz, ami lesz.
Olyat hallottam, hogy azért lett Banks helyett Jackson, mert (bár tény hogy Banksnek nincs csapata) mikor hívtuk, azt mondta, hogy már késő, miért nem kellett akkor, amikor jönni akart.
Valami bennfentes megírhatná, hogy ebben mennyi az igazság.
A mostani légiósokról meg nekem a következő a véleményem:
Brownnak itt semmi helye nincs, nagyon helyes, hogy ma majdnem végig Hanga és Soós volt pályán helyette.
Radovics tényleg nagyon öreg. Amikor a végén, mínusz négynél Simontól kapta azt a teljesen jó indítás-passzt, és kb 5 méter hiányzott neki, hogy elérje, akkor erről végérvényesen meggyőződtem.
Tőlem maradhat, ha ennyire fontos az edzőnek, de 15 percnél többet nem kéne játszania. Kell egy jó amcsi, aki 2-es és 3-as poszton is jól tud játszani.
Henderson, tényleg nem rossz, és nagyon hajtós, nagyon szimpatikus.
Csak ha tényleg bajnokok akarunk lenni, akkor egy Bencze-Dávid centerpár mellé egy sokkal de sokkal kimagaslóbb légiós kell.
Mert tény, hogy Z és Geri nem rosszak a magyar mezőnyben, de ha csak egy Kenny jön hozzájuk a magas poszton, akkor nem sok csapat lesz az NB1-ben, akinél jobbak leszünk a palánk alatt.
Nuber tényleg semmi extra, de megismétlem, pótolhatatlan.
Irányító csere kell. Simi rendszeresen túlpörög, és akkor le kell hozni.
Ő EU-s, és állítólag olcsón is jött, tehát akár ne is tartsuk számon légiósként.
Amire használjuk, arra meg szerintem megfelel.
Jacksonról egyelőre nem igazán mondanék véleményt, de szerintem tuti, hogy nem egy Banks, sőt egyelőre úgy tűnik, hogy mégcsak nem is egy Henderson...
Egyszerűen ilyen gyenge légiós sort nem tudom hogyan lehet állandóan kifogni...Barni halál gyenge,Jack nevetséges,Nuber legalább jó védő,de támadásban semmi...Egyedül Radoban bízom még továbbra is.Bár ő meg nagyon lassú támadásban és védekezésben is.De labdaszerzése legalább volt...De egyenlőre nagyon kevés...
Zé ma tényleg jól játszott!Mint edig végig a szezonban.Ezt vártam volna tőle már évek óta,ezt a harcos,és küzdős játékot...Bravó Zoli!Csak így tovább!!!
régóta olvasgatom az Albacomp fórumát és mint fehérvári kosárrajongó(és egyben 7 éve bérletes) úgy éreztem ideje hozzászólnom...
az idei csapat sztem egy nagy rakat f*s...
néztem természetesen a mai meccset is meg persze kint voltam a két hazain is,ezek alapján az én szubjektív véleményem a következő:
Simon:alakulgat,vannak jó húzásai(szerencsére egyre több),de még mindig csinál néha nagy hülyeségeket
Nuber:nem tudom honnan került ez a gyerek ide,kíváncsi lennék,hogy a szlovák válogatottat milyen emberek alkotják még mert ha ilyenek akkor nem csodálkozom az eredményeiken...amint említette valaki a gyűrűre rá se mer nézni...
Brown:tényleg szimpatikus srác,aki a palánkra csak 6,25 távolságból veszélyes,3 meccs alatt egyetlen értelmes betörését nem láttam...
Soós:nekem örök csalódás marad,egyszerűen nem hiszek benne(bocs)
Radovic:a Kaposvár elleni meccs előtt bevallom nagyon vártam hogy láthassam,azóta azt várom hogy üljön végre le a padra...jó,jó ma kicsit javult,de nem hinném,hogy egy olyan bajnokságban,ahol ennyi amerikai légiós van,akik kétszer megkerülik mire leüti a labdát nagy jövője lenne ennek a kimerem mondani "nyugdíjasnak"...
Henderson:tényleg azt hozza amit tud,se többet se kevesebbet...odateszi magát,harcol kűzd,sztem hülyeség lenne elküldeni...azt pedig nonszensz-nek tartom ha a vezetőség a méretei miatt kritizálja,hiszen mindenki tisztában volt a méreteivel,nem a repülőn ment össze
Jackson:szép hogy játszott az NBA-ben na de kérem mi az,hogy egy játékos 8/0-át produkál mezőnyből??volt benne ziccer is nem is kevés...ezt nem lehet az időeltolódásra az összeszokatlanaságra fogni...
Dávid:kicsit darabos a mozgása szegénynek,de dícsérendő hogy ő is mindig odateszi magát,ha kell akár tömegverekedést szít a pályán...
Bencze:nekem mindig az jut eszembe,hogy "majd jó lesz pár év múlva"...csak az a baj,hogy az a pár év most van...nem értem,hogy miért ilyen tesze-tosza néha,hisz az ő magasságával sok opciós lehetőségünk lenne(félreértés ne essék,vannak jó pillanatai)
összefoglalva: nem értem Miljkovic és a vezetőség koncepcióját,mármint hogy miért van nekünk 3 középszerű légiósunk egy olyan magyar mag mellé amely akár sokkal többre hivatott lehetne...ha tehetném,én elküldeném Brown-t és Radovicot,Jacksonnak szerződést sem ajánlanék és a lehetőségekhez mérten hoznék két minőségi amerikait vagy egyet aki viszont lehet hogy nem olcsó de ontja a pontokat,szó szerint...
jackson megítélésében egyetértek, szörnyűt produkált... és benne egyelőre a lehetősége sem látszik annak, hogy tudna valamit... :-(
radovic ügyében nem értek egyet tigrissel. ma egyáltalán nem volt rossz! olyan labdákat adott például, hogy öröm volt nézni, szedett lepattanókat és rá is mert dobni, be is mert törni. rengeteget faultolták, aminek zömét nem fújták be, be voltak közben iszonyú nagy ütések is... (pálla, benczúr hmmmmmmmm!)
akinek én elsőként hoznék próbajátékost a helyére (vagy nem is kéne próba, mert nála egy utcán összeszedett, kaposvári szintű streetballos is hasznosabb...), az természetesen brown. nagyon keveset játszott ma szerencsére, de akkor mintha ott sem lett volna. csak azon csodálkoztam, hogy nem negatív ibm-et (vagy value-t) teljesített.
egyébként összességében, meg a dobószázalékunkat leszámítva én pozitívan csalódtam ma. ha kettes posztra lenne egy jó játékosunk (spivey szintű), akkor bármi lehetne, mert a paksinál nagyon erősebb keretekkel nem nagyon futhatunk össze.
Kezdeném azzal, hogy ez egy katasztrófa!!!! A folytatás pedig az lenne, hogy sajnos egy gyenge csapattól kellett megint kikapnunk. Van egy jó edzőnk, akiben kezdek csalódni. Sajnos megint ott tartunk, ahol mindig is, nem tudunk légióst igazolni. Kezdjük: Randell Jackson: Támadás, védekezés, egyéb egy nagy-nagy nulla. A két hetet nem is kellene megvárni. Legjobb lenne, ha már holnap kikisérnék a reptérre, nehogy ne találjon ki. Robert Nuber: Jó játékos lenne, ha lenne elég ideje ezt a pályán bizonyítani. Keneth Henderson: Szintén jó játékos válna belőle, ha megkapná a lehetőséget. Nem is értem az edzőt, miért pihentette, mikor eddig ő volt a csapatban a legjobb légiós. Nagy hiba volt. Szerintem, ha ma játszott volna, nyerünk. Christian Brown: Edzésen jól dob hármast, de meccsen nemsokat nyújt. Légióstól kevés, amit csinál. Velibor Radovic: Sajnos nagy csalódás. Edzésen csukott szemmel bárhonnan szinte betalál. Meccsen pedig semmi nem jön össze. A nyilatkozatokból tudjuk, hogy jó játékos csak görcsöl. A kérdés: meddig várunk még vele? Mi van, ha az egész bajnokságot végig görcsöli? Addig mindig kifogunk kapni és akkor megint oda az álom és nem leszünk bajnokok, de még csak közel sem kerülünk. Azt nem értem, hogy a többi csapat honnan talál jó, de legalábbis elfogadható légióst. Nem akarok példákat felhozni. Nálunk ki az, aki keres? Kérhetne segítséget más csapatoknál dolgozó szakemberektől. Jó lenne, ha elküldenénk legalább három légióst, és keresnénk, vagy kerestetnénk helyette kettőt, de jót.
A ma látottak nagyon felbosszantottak. Kiváncsi leszek ezekután vajon mi lesz szombaton. Úgy játékban, úgy nézőszámban.
Ha már mindenképpen 3 embert emelünk ki, akkor az Nuber, Brown, Jackson. Radovic dobott 12 pontot, köztük végre egy trojkát is, és voltak esetek, amikor jogosan reklamálta a faultot. Nuber nálam nulla, abszolút veszélytelen a kosárra. Brown szerintem indokolatlanul kevés időt kapott, de tény, hogy ezalatt se mutatott semmit. Jackson eddig csalódás, lassú, körülményes és súlytalan, szó szerint is. Abból ahogy Halm beharangozta: "ritkán látni Mo-n ilyen képzett centert", semmit sem láttunk. Henderson jobb. Hanga megint jó volt, a végén Soós helyett őt játszattam volna.
(Mikor megjött Jackson, a vele készített intejúból kiderült, hogy szívesen dob sok pontot, de ha kell, a védekezésből is kiveszi a részét. Nekem ezek az interjúk hiányoznának, komolyan mondom!)
Előétel: Csakakisszsolt Leves: Gulyás-leves Jackson módra + Bencze só Főétel #1: Rántott Mészáros-borda ala Simi Főétel #2: CSAPLÁR-NAGY Ervin parasztosan Desszert: Music & Nile gazdagon
A Gulyáson való védekezés legfontosabb része, hogy megakadályozzuk, hogy labdát kapjon, ill. minél kedvezőtlenebb pozícióban juthasson hozzá. Ha ez nem sikerül akkor már csak a személyi hiba lehet az ellenszer, vagy bízzunk abban, hogy kihagyja.. :)
Támadásban egyértelműen a gyors "futós" játékot kell ellene erőltetni.
Igen érzésből ítéltem meg ezeket a játékosokat, de szerintem aki már sok kosárlabdát látott az ugyanezt érzi.
Henderson állati szimpatikus, nagyon hajtós gyerek, akinek fizikai paraméterei, és technikai képzettségi szintje nem engedik, hogy igazán kiemelkedjen a magyar bajnokságból. Eddigi statjait ismerve élete legjobb formájában van, Még soha nem kosarazott ilyen eredményesen. Tény hogy a 4 külföldi közül eddig ő teljesített legjobban.
Akkor kell elküldeni, ha tényleg sokkal jobb az, akit a helyére hoztunk.
Radovics ezzel szemben állati képzett, és magas játékintelligenciával rendelkező játékos, akinek a védekezése is kiemelkedő. Viszont a dobása most nagyon nem megy be, és most láthatóan erőlködik, sokat körülményeskedik, ami az ő "gyorsaságával" elég gyenge játékot eredményez.
Ő szerintem simán csak be van görcsölve. Ha feloldódik, hozni fogja amit tud.
Persze tény, hogy semmi nem garantálja, hogy hamar elmúlik ez a görcs.
Ha nem múlik el, akkor el kell küldeni, és hozni helyette, egy igazán jót.
Brownban azt szeretem a legjobban, ahogy megdícséri a fiatalokat, ha azok valami jót csinálnak, meg állandóan bíztatja őket, meg mindig örül, ha a csapatban bárki jót csinál...
De ő maga katasztrófa. kis ember létére passzolásban, labdavezetésben szinte semmi készsége nincs.
Egyedül a 3-as tempó, amit jól tud.
Egy egy elleni védekezésben totál képzetlen: a labdás támadók egy csellel elküldik a fenébe, a labda nélküliek pedig befutkároznak mellette.
Szerintem teljesen felesleges itt tartani. Ha a perceit 15 15 arányban szétosztanánk Soós és Hanga között, egyáltalán nem gyengülne a csapat.
Nuberrel a többiekkel ellentétben én maximálisan elégedett vagyok. Elvileg ő az olcsó lgiósunk. Ha simi túlpörög, vagy nem tud megfogni valakit, akkor egy jól védekező, passz központú irányító kell, és ilyen a szabad magyarok közt nem volt.
Ő ezt kiválóan hozza.
Ezzel együtt tőlem nyugodtan el lehetne küldeni mind a 4 légióst, és hozni helyettük 2 minőségit. Olyat, aki gyors is, atletikus is, meg képzett is és intelligens is (khm Banks, khm).
Aztán ha minden marad így, akkor az is lehet, hogy megszeretjük ezeket a srácokat. De azért szerintem abban mindannyian egyetértünk, hogy meglepő lenne, ha ezzel a kerettel bajnokságot nyernénk.