Keresés

Részletes keresés

Cicafül Creative Commons License 2006.04.28 0 0 4447
köszi :))
Előzmény: cserella (4446)
cserella Creative Commons License 2006.04.28 0 0 4446
Dehogynem!Hígabb oldattal lehet,de a pajzstetűnél nagyon sokszor kell egymás után permetezni.Állítólag az is segít,ha párásítod körülötte a levegőt,mert azt nem szeretik.
Előzmény: Cicafül (4445)
Cicafül Creative Commons License 2006.04.28 0 0 4445
meg ezt is:
Kártevők, betegségek
A leánderen gyakran előfordul a levéltetű, pajzstetű, takácsatka, ami Bio-Sect-tel, vagy Actara-val való többszöri permetezéssel sikeresen irtható. Hosszan tartó hűvös, csapadékos időben, vagy árnyékos helyen tartott növénynél a levélhónaljakban, illetve a virágszirmokon gombás rothadás mutatkozhat. A növényt vigyük napos helyre, és a beteg részeket távolítsuk el. Ritka betegség a baktérium okozta leánderrák, ami barna kinövéseket okoz a leveleken, hajtásokon. A beteg részeket ebben az esetben is el kell távolítani, erős fertőzés esetén az egész növényt el kell égetni. Az égő növény füstje erősen mérgező!

szerintem nekem már ilyen learákom is volt... :( a fehér meg vmi pajzstetüféle. 3 növényt sikerült ma lemosni. gondolom a friss hajtások és rügyek miatt most permetezni sem lehet....
Cicafül Creative Commons License 2006.04.28 0 0 4444
találtam egy ilyet:

leander pajzstetü

Kérdés:
Üdvözlöm.

Megnézve a galérián lévő képeket, realizáltam, hogy a leanderemet pajzstetvek támadták meg.
Érdeklődnék, hogy elég-e ha lemosom őket, vagy ezzel nem tudom kiírtani? Tudnának ajánlani valamit, ami a legkevésbé mérgező(esetleg bio) és mégis hatékony?Kis növényekről van szó.
Köszönöm

válasz erre:
A pajzstetvek gyérítésére a következő lehetőségek kínálkoznak:
1, Próbálkozzon a levelek alapos ledörzsölésével. Ehhez szappanos vízzel átitatott szivacsot használjon, és minden növényi részt módszeresen tisztogasson meg. A szivacsot folyamatosan öblítse ki, és szappanozza újra.
2, Ha ez nem segít, öntözze be növényeit Actara 25 WG-vel a megfelelő hígításban, amely a csomagolásán fel van tüntetve. A szer gazdaboltunkban kapható.
3, A szabadban (pl. erkélyen, kertben) lepermetezheti növényeit Vektafid A/E aerosollal.
Sajnos bioszer ez esetben nem áll rendelkezésre.
anblock_italia Creative Commons License 2006.04.28 0 0 4443
Mégis mifélék azok a fehér tetük?
Előzmény: Cicafül (4439)
anblock_italia Creative Commons License 2006.04.28 0 0 4442
Viszonylag kevés leanderfajtának van illata, legalábbis érezhető normál orral. Nekem a szimpla rózsaszínem nagyon erősen illatozik, de ha jól emlékszem a hagyományos rózsás rózsaszín is illatos és talán a fehér is és a sárga is, a duplák. A szimplák közül csak a rózsaszín.
Előzmény: GuMiSZu (4437)
anblock_italia Creative Commons License 2006.04.28 0 0 4441

Szombaton voltunk egy budaőrsi kertészetben és egy kb. két méteres, mondjuk elég terebélyes leander FÉLÁRON 42.500.-Ft volt, alig hittem a szememnek.

Cicafül Creative Commons License 2006.04.28 0 0 4440
oázisban tegnap 22-25 ezerért volt 1-1,5 méteres bokor

new garden?

teljesen el vagyok keseredve, minden növényem tele van fehér tetűvel, még a szárakon is, ahonnan le sem tudom mosni, mert lejön vele a friss rügy is :(((
Cicafül Creative Commons License 2006.04.28 0 0 4439
oázisban tegnap 22-25 ezerért volt 1-1,5 méteres bokor

new garden?

teljesen el vagyok keseredve, minden növényem tele van fehér tetűvel, még a szárakon is, ahonnan le sem tudom mosni, mert lejön vele a friss rügy is :(((
oleandro Creative Commons License 2006.04.28 0 0 4438

Kétezerért egy másfél méteres leandert?  Ezt komolyan mondod?

Amúgy a legtöbb leandernek bizony van illata, még ha nem is olyan erős, mint mondjuk pld a jázminnak

Előzmény: GuMiSZu (4437)
GuMiSZu Creative Commons License 2006.04.28 0 0 4437

Weltra Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
2049 Diósd, Diófasor utca 19-21.   •   Tel.: 23/380-053

náluk van sokféle olcsóé..

olyan 2E hufért lehet kapni (Fehér,lila,rozsaszín,sárga) én illatos leanderrel még nem találkoztam de lehet, hogy van olyan

de az OÁZISban is voltak

Előzmény: Encsim (4435)
cserella Creative Commons License 2006.04.28 0 0 4436
Agyagcserépben van? Elég valószínű,bár nem annak hangzik,hogy túl van locsolva.
Előzmény: berry01 (4432)
Encsim Creative Commons License 2006.04.28 0 0 4435
Sziasztok!

Szeretnék megvenni életem első leanderét. Olyan 1,5 méterest keresek. Tudnátok ajánlani valami jó bszerzési helyet? Kb. mi lenne a reális ára?
Semmi extrát nem szeretnék. Na jó csak intenzív illatot.
Válaszotokat előre is köszönöm
oleandro Creative Commons License 2006.04.28 0 0 4434

Ez érdekes. Mert ha elkezdtejk kinőni rajta a hajtáskezdemények, akkora növény túlélte a telet, visszavágást,, stb,  és ha megadta magát, az csak most a legutóbbi időben történhetett valamitől.

A nap az nem árt, sőt, attól indulnak be a növekedési hormonok és az új hajtások.

Szerintem nézd meg, hogy él-e a növény (pld a gyökereket nézd meg), és ha igen,akkor reménykedjük, hogy majd csak kihajt. 

Előzmény: anblock_italia (4433)
anblock_italia Creative Commons License 2006.04.28 0 0 4433
Én mindig a lehető legnaposabb helyre teszem őket és eddig nem volt semmi problémám, sőt..., de nem értem azokat a rügyecskéket, amik leszáradnak. Ha a régi levelek helyén kibúvó új ágacskákra gondolsz, akkor az nagy baj, nem tudom sajnos, hogy mi lehet velük:-(
Előzmény: berry01 (4431)
berry01 Creative Commons License 2006.04.28 0 0 4432

Ja, levél nincs rajta egyáltalán!

berry01 Creative Commons License 2006.04.28 0 0 4431

Szia Anblock!

Érdeklődnék,hogy a visszametszet leanderemet rakhatom a tűző napra vagy vmi félárnyékos helyet keressek neki?

A "rügyecskék" mielőtt kibujnának rendre megbarnulnak és elszáradnak!

Mérsékelten locsolom,a földje mindig nedves.

Elöre is köszi!

anblock_italia Creative Commons License 2006.04.28 0 0 4430
Akkor ebben a rossz időben mi mást tehetnék (takarításon kívül), nosztalgiázom a régi, 2002-es képeimmel. A legalsó nem fehér, hanem az általam barackvirágszínűnek nevezett.
anblock_italia Creative Commons License 2006.04.28 0 0 4429

Csak az arányait nézve kevesebb, még így is talán több van a kelleténél, csak nem olyan nagyok. Az a nagy fa formátumú is olyan, és vagy öt kis fának növekedő van és két nagy bokor, amit tavaly és tavalyelőtt a bidaőrsi neveldében tartottam. Meghát néhány kajla a pergóla mellett és egy vagy kettő most is vissza lett vágva.

Úgy három éve kezdtem drasztikus fiatalításba, így most igazán nagy leanderem alig van.

Ilyen van kettő, tele bimbóval, több ágat le is metszettem, hogy besűrűsödjön, mert bár szép zöld és dús a lombja a budaőrsi napfénytől, de elég gyengék az ágak. Viszont rafinált voltam és a nagy középső régi ágat meghagytam, így ha kell, ahhoz hozzá lehet kötni a fiatalokat.
Előzmény: cserella (4428)
cserella Creative Commons License 2006.04.28 0 0 4428
lehet neked is,ha akarsz!
Előzmény: anblock_italia (4427)
anblock_italia Creative Commons License 2006.04.27 0 0 4427

Két igazságot is mondtál, valóban elcsépelt, de valóban a legszebb:-)))))

Nekem is hatalmasak voltak, de agyon metszegettem őket, meg négy tő kifagyott egyszer (három éve)a pincében, amik az ajtó mellett voltak, egy nagy sárgával és bordóval együtt. Valamikor sorba volt állítva vagy öt tő, milyen szépek is voltak! Csak aztán jön egy tartós eső, és oda néhány hétre:-(

Előzmény: cserella (4424)
kétkezi GAZ-da Creative Commons License 2006.04.27 0 0 4426
kétkezi GAZ-da Creative Commons License 2006.04.27 0 0 4425

Rágica dr.! Emil ment.

Miután oly ritka esemény, hogy magzik, talán néhányan nem is láttatok lea magot.

A leander magja:

gazda

cserella Creative Commons License 2006.04.27 0 0 4424
Elég erőteljesen nől felfelé,de én sem bántom,mert nem potyogott le levele,kicsit segítek neki kötözéssel,amíg megfásodik,akkor elengedem.
Talán ennek a virága tetszik nekem is a legjobban,bár a nagy fehéremet nem éri utol mennyiségben,azt azért szeretem.
DE talán mindenki a hagyományos rózsaszínnel kezdi,és bár elcsépelt,amikor virágzik,gyönyörű.Két éves képem.
anblock_italia Creative Commons License 2006.04.27 0 0 4423
Ezt a növényt nem a szép formájáért szeretem, de lehet belőle szépet is csinálni, Melody metszegeti és formás a kicsike. Én nem metszem, egy virággal se legyen kevesebb!
Előzmény: cserella (4420)
anblock_italia Creative Commons License 2006.04.27 0 0 4422
És a konyhába is Te raktál virágokat?
Előzmény: gyzozo (4419)
anblock_italia Creative Commons License 2006.04.27 0 0 4421

Az enyém is olyan és ugyanolyan böhömnagy és lógó levelei vannak.

De valami csoda történt, megint vannak képek, tegnap, meg néhány napja csak vissza 10 oldalon voltak, az összes többi hiányzott, ezért a lila leanderes képet sem találtam.

Előzmény: cserella (4420)
cserella Creative Commons License 2006.04.27 0 0 4420
3710 hsz-im között ott a kép.Tied milyen?
Előzmény: anblock_italia (4415)
gyzozo Creative Commons License 2006.04.27 0 0 4419
 Érdekes, mert nállunk szerintem csak én szeretem a virágokat, a konyha is televan futó virágokkal.
Előzmény: anblock_italia (4418)
anblock_italia Creative Commons License 2006.04.27 0 0 4418
Azért vigyázz magadra, nehogy elkapjon a gyűjtési szenvedély nagyon.:-) A feleséged is szereti őket?
Előzmény: gyzozo (4417)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!