Keresés

Részletes keresés

Flanell Creative Commons License 2008.03.17 0 0 4749
Na de ez sem a tőke ALATT volt, hanem közte.
Előzmény: il1321 (4608)
Flanell Creative Commons License 2008.03.17 0 0 4748
Ez nem olyan hagyma, ami nem fejleszt fejet? Mert akkor érthető, levélre még futja neki.
Előzmény: CBNora (4606)
Flanell Creative Commons License 2008.03.17 0 0 4747
A nedvesség fentről szokott lefelé jutni - amikor esik az eső.
Csakhogy nyáron előfordulnak olyan esetek, amikor éppen nem esik az eső. Sőt, mi több, ez elég gyakori eset. :) Na, ilyenkor alulról jön felfelé a nedvesség. És a szőlő gyökere egy igen sűrű hálót alkot, amin nem sok nedvesség jut át a sekélyen gyökerező hagyma részére.
A témával kapcsolatban megemlíteném még a kapálást is. Ennek csak egyik része a fű kivágása, a másik, legalább ilyen fontos oka a pára útjának, a hajszálcsöveknek az elvágása, hogy a nedvesség ne párologjon el, a talajban maradjon.
De nem tudom elképzelni sem, hogy gondoltad, hogy a víz mindig csak lefelé halad. Akkor fent, a felszínen már nem is lenne víz egy szem sem. Mind átmenne Ámerikába, és ott már csónakból kapálnának.
Előzmény: taormina1 (4591)
Flanell Creative Commons License 2008.03.17 0 0 4746
Nahát, hogy miket elő nem tudsz kotorni! :)
Előzmény: il1321 (4593)
Flanell Creative Commons License 2008.03.17 0 0 4745
Nekem november végén is virágzott egy ág, meg február elején egy másik.
Előzmény: katbo (4740)
Flanell Creative Commons License 2008.03.17 0 0 4744
Szabadföldi hagyma:

Mielőtt még bárki infarktust kapna, el kell árulnom, hogy ez úgy van nekem, hogy a fehér (gyöngy-) hagyma magjából sok elpergett, és még az ősszel kikelt.
Szombaton - életemben először - hagymát palántáltam, egy sort, kb. 250-300 darabot. (De még van vagy 3 sorra való.)
A többség elég kicsi, és úgy gondolom, ennek következtében nem fognak kigordósodni.

A kerítés közelében dolgoztam. Alighogy befejeztem, jött arra egy ismerős nő, és nagyot koppant az álla, hogy ő még el sem duggatta a hagymát, a miénk meg már jó araszos. Anyám beszélt vele, és meg tudta állni röhögés nélkül, negyedórát beszélgettek, de nem árulta el, hogy palántázott hagymáról van szó.
kisszszoros Creative Commons License 2008.03.17 0 0 4743
Igen, neked szól :-)

Azt lehet megenni, ami a földből bújik elő... körbe el kell kotorni a talajt, mjd lehető legközelebb a rizómához le kell vágni a rügyet.

Alaposan meg kell mosni, majd a külső leveleket leszedni, és megfőzni mint a kukoricát. Legalábbis valami ilyesmit találtam leírásként amikor keresgéltem.
Előzmény: kétbalkéz (4742)
kétbalkéz Creative Commons License 2008.03.17 0 0 4742
Gondolom, ez nekem szólt:-))
Lehet, hogy hülye kérdés, de melyik rügyet lehet majd megenni? Ami a földből bújik elő, vagy a száron lévő, amiből a leveles oldalhajtások fejlődnek?
Előzmény: kisszszoros (4738)
katbo Creative Commons License 2008.03.17 0 0 4741
Most olvastam a fűszeresben, ahol színtén eldicsekedtem ezzel az örömhírrel, hogy már másoknak is virágzik. Visszavonom a csodálkozásomat, de azért nagyon szép.
Előzmény: katbo (4740)
katbo Creative Commons License 2008.03.17 0 0 4740
Képzeljétek virágzik a rozmaringom! Meg van bolondúlva.........
il1321 Creative Commons License 2008.03.17 0 0 4739
Értettem én amit írtál, nem is hitetlenkedésből nem tettem eddig. De a gyerekektől közben kaptam egy olyan kütyüt, mert tudták, hogy tavaly mennyi bosszúságom volt. Azt pedig be is kellett üzemelni, míg itthon voltak. Kiegészítésnek felszerelem a palackosat is. Az is tény, hogy a szomszéd felől kétméterenként vannak a túrások, de ide nem jött át. Majd később meglátjuk, mi lesz.
Előzmény: anblock_italia (4736)
kisszszoros Creative Commons License 2008.03.17 0 0 4738
Az attól függ, hogy milyen fajtát ültettek...
Vannak erősen tarackoló fajták, azokat nem árt egy komolyabb akadállyal körbekeríteni, különben több tíz méterre is ki tud hajtani :-)

Az első bambuszrügy szüretet, kb 5-6 év múlva tudod majd tartani, és addig sok-sok tápanyagot és vizet igényel, és még szépen is díszlik, mármint akkor ha bírja a lakóhelyed klímáját.
Előzmény: vera57 (4726)
trasgo Creative Commons License 2008.03.17 0 0 4737
szia anblock_italia

ez 1ételműen működik(és nem a palack gyártója a lényeg) , ha el ijeszteni (terelni) és nem megölni szeretnénk kedves barátunkat, nálam hasonló pár éve eredményesen működik a lényeg a túrásoktól min 2-5 méter de annál jobb minél távolabb kezdjük és minél mélyebbre leszúrni (1méter) 6mm betonacélt és terelni a meglévő túrások irányába célszerű és ami fontos mindig csak 1 legyen leszúrva, ha vakond mentes a terület lelehet több bóját is a sarok pontokra leszúrni de mérlegelni kell 1 kitúrt palánta vagy 5 megmentett tehát nálam a tabu a gyep és 5x5m-es terület.
És ami miatt 1értelműen kimerem jelenteni hogy működik nálam ez a 5x5m-es terület minden évben máshol van.

Ha több lett leszúrva és közte van a barátunk éjhalálra ítéltük

A működésének a lényege a földbe bejutó zajok hatására nem találja meg az (ellenségünket) amit szintén a zajok mocorgások alapján keres eleségét , tehát tovább ál.

És magamat ismételve
1 kitúrt palánta vagy 5 megmentett
üdv trasgo
Előzmény: anblock_italia (4736)
anblock_italia Creative Commons License 2008.03.16 0 0 4736
De a sógornőmék sem a boltit használják, hanem ezt, a boltit csak kipróbálták, de nem használt, ezért szerelték fel ezeket a palackokat, amiket aztán mi lekoppintottunk. És a múlt hétvégén éppen ezt beszéltük meg, ezt is írtam le nektek. És ezért írtam le ma is, hogy náluk használ a kütyü, persze nyílván nem erről van szó, hanem arról, hogy most nem arra vitt a vakond útja:-( Na mindegy.
Előzmény: il1321 (4734)
katilan Creative Commons License 2008.03.16 0 0 4735
Gondolok majd rád a Himalája méretű túrásaim tetején ülve :D
Előzmény: anblock_italia (4732)
il1321 Creative Commons License 2008.03.16 0 0 4734
Nekem nem ez van, mert nem kaptam ilyen vizet:)) (még a bolti kütyüt használom, mit a sógornődék is. Remélem hosszabb távon is hat:)))
Előzmény: anblock_italia (4733)
anblock_italia Creative Commons License 2008.03.16 0 0 4733
Mea culpa..., majd valahogy jóvá teszem! De hátha nálad beválik!:-)
Előzmény: il1321 (4731)
anblock_italia Creative Commons License 2008.03.16 0 0 4732
Sajnálom, sajnálom, sajnálom:-(((( Bocsánat! Még ráadásul meg is pukkadnál...:-((( Hát..., majd elmegyek hozzátok és magam zavarom el őket!:-)
Előzmény: katilan (4730)
il1321 Creative Commons License 2008.03.16 0 0 4731
Na ne!!!! Nálam még nincs, de nem akarom elkiabálni:))
Előzmény: anblock_italia (4729)
katilan Creative Commons License 2008.03.16 0 0 4730

Júúúj A.I., hát ezért iszom én gödény módjára a borszéki ásványvizet?

Már békanő van a hasamban!!!! :DD

Előzmény: anblock_italia (4729)
anblock_italia Creative Commons License 2008.03.16 0 0 4729

Kedves Il és a többiek!

Jelentem a múlthéten nagyon megdícsértem a vakondriasztó szerkezetünket, hát vsz. hallgatózott, mert tegnap annyi túrás volt a kis kertünkben, amennyi talán évek alatt összesen sem! Mintha teljesen megzavarodott ámokfutást végzett volna, leginkább a friss veteményekben, de máshol sem volt kíméletes! Hát volt vagy 30 túrás:-(((

De van egy jó hírem is, a sógornőméknél, akik az alattunk lévő részen dolgoznak és ők az ötletgazdák, nem járt a kis ámokfutó! Úgyhogy van ahol használ:-))) Azért ne adjátok fel!:-)

lizzi* Creative Commons License 2008.03.16 0 0 4728
Tegnap elültettünk tüske nélküli szedret, ribizli meg piszkefácskákat, már a férjem be is rakta a fagyasztóba a termést amit nem bírt megenni:):):) Mikor is fognak ezek teremni?  Jövőre már igen? Aggódom kicsit, mert a piszkén már kis levélkék is vannak, azt mondta valaki, hogy akkor már nem jó ültetni, remélem azért beállnak.
kétbalkéz Creative Commons License 2008.03.16 0 0 4727
Pénteken vettünk egy zöld óriásbambuszt, pert a párom vágya csupán annyi volt, hogy a kertben legyen bambusz és egy mammutfenyő. Mind a kettőt kiválasztottuk a kertészetben, de nagyon meglepődtem, mert a bambuszra az volt írva, hogy friss fiatal hajtásai ehetőek.
Van erről valakinek tapasztalata? Én még csak kínaiban ettem bambuszrügyet, az nagyon ízlett, de lehet, hogy most már otthon fogok szüretelni:-)
vera57 Creative Commons License 2008.03.15 0 0 4726

Én kipróbáltam. Kiváncsi voltam . Termett is szépen. A lótetü nem túrta jobban mint a többi növényt. A jövőben azért maradok a zacsis sós mogyorónál.

Előzmény: mamina (4723)
mamina Creative Commons License 2008.03.15 0 0 4725
Van olyan is, az alsó képen látszik is, de mire erre rájöttem már készen voltak a joghurtosok. A parikáknak, paradicsomoknak már azzal csináltam.
taffy Creative Commons License 2008.03.15 0 0 4724
Én a poharakra öntapadós cimkét ragasztok, ami következő évben felül ragasztható.
Előzmény: mamina (4722)
mamina Creative Commons License 2008.03.14 0 0 4723
Próbálkozott már valaki földimogyoróval? Azt hallottam, hogy szeretik a lótücskök. A kertünket eddig elkerülték (vagy csak nem vettem észre, hogy vannak) ,de tudom, hogy a szomszéd minden éven szentségel miattuk. Nem szeretném őket átcsalogatni.
mamina Creative Commons License 2008.03.14 0 0 4722
A napokban volt szó a joghurtos poharak megjelöléséről. Én így csinálom: papírra ráírom a nevet, majd átlátszóragasztóval ráragasztom a pohárra.
trasgo Creative Commons License 2008.03.14 0 0 4721
Köszönöm
Előzmény: CBNora (4720)
CBNora Creative Commons License 2008.03.14 0 0 4720
Mindkettő egynyári. A turbolya ráadásul rövid életű, a tavasszal kelt példányok már nyáron elpusztulnak. Egy szezonban többször kellene vetni.
Előzmény: trasgo (4719)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!