Nekem nincs saját tapasztalatom de nagyon off lenne ha elmesélném- és felesleges is mert mindenki tud ilyen példákat- hogy ki mindenki vett fel ész nélkül hiteleket a környezetemben és még ki is röhögött amiért én beértem azzal amire futotta a keret. Most meg irigykedik ezerrel, hogy nekem nincs törlesztőm. elnézést azoktól akik valóban átgondoltan vettek fel reális hiteleket valóban szükséges dolgokra- de annyi az ellenpélda, hogy az már bosszantó.
Szóval minden olyan devizahiteles,aki felvette a kölcsönt mondjuk 40 ezres törlesztővel,majd ebből 80 ezer Ft lett és az ő takarója maximum 40-45 ezer Ft volt az az ő hibája és felelőtlensége volt,hogy felment 80 ezerre?
Ez pont annyira szélsőséges és fekete-fehér látásmód,mint azok,akik a nagy devizahiteles mentésben még a jogosan kifizetendő kölcsönt sem akarják megfizetni. (sajnos ebből is van egy nagy kazal)
Saját példám. A gépkocsim törlesztője 50 ezer Ft volt. Pontosan tudtam,hogy ennyi és ne tovább,ennyi belefér,akár 6-8 évre is. Ez most jelenleg 90 ezer Ft.
Tudtam /tudta bárki is /lett bárki is tájékoztatva arról,hogy ez 90 is lehet majd?
Szerinted megkötöttem volna a szerződést,ha evvel 100%-ig tisztában vagyok és tájékoztat róla bárki is?
Hát mert a devizahiteleseket meg kell menteni aki meg nem vett fel hitelt csak addig nyújtózkodott amíg a takarója ért, nos az így járt- fizetheti a más hitelét.
Megint nyűglődik a netbankos könyvelés, a vasárnapi tankolásomnak még nyoma sincs, sem a számlatörténetben, sem a zárolt összegeknél, de még csak a felhasználható hitelkeretet sem csökkentette.
így van, mikor zárolnak kártyás vásárlásnál, akkor még nem ismert a könyvelésnapi árfolyam, ezért közép/MNB árfolyamon szoktak zárolni, később a terhelés könyvelésekor korrigálják.
Azt mondjuk nem értem, hogy miért nem zárolnak az adott napi eladási árfolyamon, akárhogy is változik a HUF/EUR árfolyam, ez még mindig közelebb lenne a valósághoz, mint az MNB :S Ezzel csak azt érik el, hogy az emberek az SMSt látva belelkesülnek, hogy dejó árfolyamon vált ez a bank, innentől inkább amit tudok kártyával fizetek kp helyett, aztán később jön a meglepetés :(
persze az ERSTE még a jobbak között van így is a váltási árfolyammal, általában pont annyiba kerül a kártyás fizetés, mintha otthon váltanék pénzt, így hitelkártya esetén a visszatérítés "megnyerhető". Szemben pl. a citibankkal, ahol tapasztalataim szerint akár 10 Ft-al is több lehet a váltási árfolyam, mint egy kedvezőbb árfolyammal dolgozó pénzváltónál.
Létezhet az, hogy augusztus 10-én vettem fel Olaszországban automatából pénzt, amiről azonnal sms-t is kaptam, de aztán végül mégsem annyival számolta át a bank? Aznap 311 Ft árfolyamon számolt (az értesítőt ez alapján számított összegről kaptam), viszont a számlakivonatomon már 319 Ft van. Nem a pénzfelvétel napját kellene alapul venniük? Mondjuk számomra az is rejtély, hogy miért nem tudják ugyanúgy automatizálni a lekönyvelést, mint ahogyan az sms is jön, miért nem lehet az is valósidejű a mai technikai feltételek mellett?
Fordulónap óta befizetett összeg a minimum törlesztendő + a jóváírás összege, ezt látom a netbankon. Viszont az első e-mail után amit a banktól kaptam már kezdeményeztem egy átvezetést az akkori állás szerint, biztos ami nem bizonytalan.
"A vásárlás visszatérítés jóváírása nem minősül törlesztésnek. Kérjük, hogy a fordulónapi SMS-ben vagy a majd postán megérkező havi számlakivonaton szereplő információk alapján szíveskedjen rendezni hitelkártya tartozását, és legalább a minimum fizetendő összeget megfizetni 2014. augusztus 26-ig. "
Biztos? Nálam kiigazításként szerepel, mint mindig. Mindegy, az a biztos, ha befizetem a zárónapi összeget, ez meg csökkenti az e havi költést, a remélhetőleg már időben könyvelésre kerülő záráskori visszatérítéssel együtt.
Eeegen, és meg is történt augusztus 15.-én hiánytalanul, pont ahogy számoltam ( na jó, 6148-at számoltam és 6140 lett belőle, de nem egy iskolába jártunk ) A lényeg, hogy megvan.
"A jóváírások a havi zárást követően, várhatóan 2014. augusztus 14-án történnek meg, melyről SMS értesítést is küldünk, illetve a számlán is megtekinthetőek lesznek."
Viszont ezt már nem veszik figyelembe az e havi befizetésnél:
"Ügyfeleinknek a kivonaton és a fordulónapi SMS-ben szereplő tartozást/minimum fizetendő összeget szükséges befizetniük.
Bankunk az érintett Ügyfeleket a 2014. augusztus havi hitelkártya kivonathoz mellékelt levélben, valamint NetBank üzenetben is értesíti.
A jóváírás a következő havi tartozás számításánál kerül figyelembe vételre a 2014 szeptember havi hitelkártya zárás folyamán, illetve a 2014 szeptember hónapban kiküldendő számlakivonat fogja tartalmazni a jóváírás összegét."
nem tudja véletlenül valaki, hogy a NAV-ban nem lehet befizetni erste wizz kártyával?
citi hitelkártya gond nélkül működik, az erstét viszont "egyéb hiba" kóddal visszadobálja... pillanatnyi elmezavar lehetett, vagy nem lehet ilyenre használni az erste wizz kártyát?
Tegnapi érdeklődésemre ma kaptam választ a lényeget bemásolom :
Illetékes munkatársaink tájékoztatása alapján a 2014 augusztus havi hitelkártya zárás kapcsán, egy technikai probléma következtében a vásárlás visszatérítéshez kapcsolódó jóváírások sajnos nem történtek meg a Joker Hitelkártyákhoz kapcsolódóan. A jóváírások a havi zárást követően, várhatóan 2014. augusztus 13-án történnek meg, melyről SMS értesítést is küldünk, illetve a számlán is megtekinthetőek lesznek.
Némi vigaszt jelent számomra, hogy más is ebben a cipőben jár egyszer ugyanis túltöltés bűnébe estem- barátnőmnek véletlenül a hitelkártya bankszámlaszámát adtam meg, arra utalta a tartozását így aztán elestem a jóváírástól. :( De most nem volt ilyesmi, csak az én mércémmel mérve elég magas költés . Hát, várakozó álláspontra helyezkedem.