Hát, a rák ugyebár cancer. Én most csak úgy kiváncsiságból bepötyögtem a Google-ba, hoghy oleander cancer, és nem a leander rákot találtam (bár lehet, hogy később az is van, hanem valmi nagyon érdekeset. az alternatív gyógyászat a leander leveléből készített katyvaszt a rák gyógyítására használja:
Én pontosan Olaszországból hoztam haza olyan hajtásokat, amelyeken voltak fura kis göbök, főleg a levágott virágok után maradt száron, de talán levélen is. Akkor úgy ítéltem meg, hogy nem veszélyes, csak valami furcsaság, van amelyiken ma is rajta van, pontosan azért, hogy tuti megismerjem, hogy ő az olasz. Nem tűnik vele semmi gond, nem nőtt több, persze amiről Te írsz lehet, hogy másmilyen. Majd megpróbálom lefotózni.
Találkoztatok már leander-rákkal? Szerintetek, a leveleken lévő kis göbök is már annak a kezdeti tünetei? Egyre többször látok bolti (főleg olasz) növényeken ilyen betegséget. Nálam van ilyen, de nem volt szivem kidobni :( A metszőollót mindig fertőtlenítem, eddig nem terjedt.
Valóban nagyon jól csináltad, kell neki a frissítés, bizony, ha nagyon begyökeresedett öt, tíz centit simán lefűrészelhetünk a gyökeréből. Egy biztos, leandert tönkretenni tán nehezebb, mint megtartani:-)
A véleményetek kérem. A hétvégén űltettem át a leandereinket. Kérdeztem előtte az egyik kollegámat, ő azt tanácsolta, hogy a gyökereket szabaditsam meg a földtől, végtére is levegőre van szükségük. Jártam a faiskolában is, a kertész azt tanácsolta, ha nem szabadföldbe űltetem, hagyjam a gyökérlabdát érintetlenül. Végül a kollegám tanácsa szerint csináltam a dolgot, mert azok között a hajszálvékony gyökrek között szürkés, elhasznált volt a föld. Szerintetek elszúrtam? Bár ha rosszul csináltam, már amúgy is veszett fejsze nyele...
Az eredmény nem marad el, nálunk már kiment a retek meg most szedjük a salit, mert a paradicsomok és paprikák már virágoznak a fóliában , ezért kellett mindenkinek kiköltözni. Az idén a magról vetett dolgok jöttek be , megfordult a helyzet.:D
A rózsaszínű duplaán rengeteg virág van, meg az ujoncok is fognak virágozni, csak lenne már tartós meleg.
Sziasztok! (Bocs az OFF-ért!) Élek! Nem volt semmi gond, csak duplán ballagtunk a hét végén. Előtte "véletlenül" továbbképzésre küldött az igazgató, helyettesítettem, de ez a hét sem lesz jobb! Talán csütörtökön érek haza hamarabb, mint 5-6 óra! Örülök, hogy van akinek még hiányoztam is! Olvasok, és este jövök!
De most mintha jó időre kieste volna magát, nagyon kassz idő lett!
Mi csak most állítottuk fel a fóliát, a paradicsomok elég kicsik, így néhány kisebb tövet beraktam, persze nem bokrokat. kiváncsi vagyok lesz e eredménye.
Ezer éve jártam erre, de most szeretném megosztani veletek az örömömet: tegnap megszámláltam a kedvenc barackszínű leánderemen a virágszárakat, és 12 számoltam!! Szóval most nagyon örülök:)) És a sárga duplán is van bimbó, ami tavaj sajnos nem virágzott, azt is kiváncsian várom. Hozok majd képeket is a jelenlegi helyzetről.
Lehet, hogy érzéki csalódéás, de nekem mindig amegtéveszt a bimbvók növekedése. Egy szintig olyan látványosan nőnek ezek a bimbók, hogy az ember azt hiszi, mindjárt jön a virágzás, és aztán még egy jó csomó időbe kerül, amíg végre tényleg kinyílnak.Még ha jobb idő is van, mint az idén.
Köszi, de sajnos én metro-ba nem megyek/m,ehetek. Ezek a poroszos rendszabályok mindieg fölbosszantanak ott,. Ráadásul legutóbb közölték, hogy lejárt a kátrtyám (?), és olyan körülményes volt a hosszabbítás, hogy örökre lemondtam róla.
De ez a halványsárga szimpla gyönyörű, kísértésbe hoz. de megállom.
Azért ma, hogy vigasztaljam magam, elfutottam a Kerepsei úti OBI-ba. De csak eléggé szomjazó lazacszínűek voltak ott, úgyhogy mentem tovább, és a szörnyű puccos Home garden felé vettem az irányt. Ott gyönyörű dús pokrok vannak több méretben, de jó drágán persze tt végre megvigasztaltam magam néhány dupla sárga csippentéssel. Ha idén nem is, de legalább jövőre lesz belőlük valami, leglábbis remélem.
Egyébként két erkély van, egy ÉK-i 7 nm, és egy DNY 13 nm. A kisebbete nem nagyxon kedvelik a leanderek, a másikat annál inkább. Jelenleg elférek, mert avaly amputáltam egy nagyot, és kettőt száműztem anyámék érdi kertjébe. Hosszabb távon meg azt tervezem, hogy ha megit kinövik az erkélyt, leviszem a túl nagyokat a társasház kertjébe.
Ez a győri. Csak azért adtam a tippet, mert a nagy áruházláncoknál gyakran ugyanazokat a dolgokat viszik szét. Tudom hogy hamar elkapkodják, de pl. ezt én is úgy vettem, hogy két nappal előtte érkezett a szállítmány, s még így is tudtam válogatni. Egyébként ilyenek voltak: rózsaszín, fehér, lazac, sárga, ciklámen.
Melyik Metróban? Persze az ilyen kuriózumokat szerintem csak kifogni lehet, biztos viszik, mint a cukrot. Nekem van ugyan, de lehet vennék, ha épp ott lennék. A budaőrsiben nagy kertészeti választék van, máshol talán nincs akkora.
Hát nem tom , hogy rám tetszik-é gondolni, de sajna stagnál mindenki ebben az irdatlan esős hidegben! Bimbók u.olyanok még mindig........de a növények nagyon nőnek!
Hát ez az, olyan már volt nekem, hála neked. De ha elolvasták volna, ők is rájöttek volna, de nekik elég volt a sárga cetli. Mközben nem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek, azért igyekeztem jó képet vágni a dologhoz.
Remélem addig nem fog esni, amíg nekem kivirágzik az első:-) Sajnos még várni kell, másoknak talán lesz korábban, már én is várom, melyik szín lesz a "befutó". Bevallom, hogy néhányat én is becsempésztem a fóliasátrunkba, hátha egy kicsit jobban igyekeznek a melegben.