Keresés

Részletes keresés

Zsanett84 Creative Commons License 2012.11.16 0 0 3743

Szerintem a kaució költsége függ attól is, hogy melyik országban bérled az autót... Idén nyáron voltunk Mallorcán, ott például csak 200 eurot zároltak volna. /Goldcar/... bár a végén találtunk egy privát kölcsönzöt, ő még kauciót sem kért. Persze volt időnk közrbenézni és válogatni köztük amire itt nem lesz idő...

Előzmény: nadap3 (3740)
cimbóka Creative Commons License 2012.11.16 0 0 3742

Hát az elég nagy veszteség.:( 2010. Costa pacifikán voltunk arrafelé. felejthetetlen volt Jeruzsálem. Persze első a biztonság!

Előzmény: hajoznijo (3739)
utazóZsuzsa Creative Commons License 2012.11.16 0 0 3741

Tudna valaki segíteni, hogy Tenerifén mennyi kauciót zárolnak az autóbérlésnél?

Mert mondjuk én nem tudok 600 eurót nélkülözni 2 hétre.

nadap3 Creative Commons License 2012.11.16 0 0 3740
A kártyás fizetésnel teljesen normál hogy 2 hétig ülnek a pénzeden én most béreltem autót Hollandiában és közöltek az autó leadása után két het múlva oldják a 600 euró kauciot .persze evvel nincs semmi baj mert senki nem használja a pénzeket csak éppen nem fész hozza
hajoznijo Creative Commons License 2012.11.16 0 0 3739
Egyebkent tavaly amikor Tuneziaba voltak problemak akkor annyi volt, higy nem kotott ki a hajo. Ugy gondolom, hogy legfeljebb nem megyunk Izraelbe.
Előzmény: radar88 (3736)
aircom Creative Commons License 2012.11.16 0 0 3738

A fedélzeti hírlevél "Daily News" néven fut. 4-6 oldalas, mindig a következő napi infók vannak benne. A középső 2 lapon kivágható kuponok voltak a TEX-MEX-be, bárokba, stb.  Az összecsomagoláskor véletlenül minden papírt elcsomagoltunk, így megvannak.
Ha nem méretezi el a fórummotor, akkor ilyenek a fedlapjai:

Előzmény: Hanah6 (3731)
utikr Creative Commons License 2012.11.16 0 0 3737

Természetesen megyünk veletek, ha beférünk ! Foglaljatok nekünk is. 

Előzmény: msc divina (3734)
radar88 Creative Commons License 2012.11.16 0 0 3736

Ne is monddddd!!!!!!!!!!!!!!!!!! Én is csak lestem a híreket, de reméljük a legjobbakat!

Mi a 7 deck-en leszünk a 7136 kabinban.

Előzmény: hajoznijo (3735)
hajoznijo Creative Commons License 2012.11.16 0 0 3735
Azt most meg nemtudom megmondani, hogy megyunk-e szervezett utra azert volt mar ra pelda. Nekunk ez mar a negyedik hajos utunk lesz, de italcsomagot meg soha nem vettunk. A repteren mindig veszunk es ahol partraszallunk ott is szoktunk venni es ennyi meg egy par koktel sor belefer.
Hanyadik emeleten lesztek mi a tizedike a 1127 es kabinba.
Egy kicsit aggaszt ez a helyzet Izraelbe.
Előzmény: radar88 (3730)
msc divina Creative Commons License 2012.11.16 0 0 3734

Szia utikr!!

Nekünk is az első "ilyen" utunk... :) Már nagyon várjuk!! Biztos jól érezzük majd magunkat... :) Jöttök velünk előzö nap Genovába?? Már néztem szállást,a Genovai Novotel elég jó áron van,és ott van a kikötő mellett 500 méterre!! Szerintem így sokkal jobb,nem kell rohanni,meg hát a várost is látjuk normálisan..... Foglaljak nektek is egy szobát??? :) :)

Előzmény: utikr (3732)
utikr Creative Commons License 2012.11.16 0 0 3733

Mi is nagyon várjuk, szerintem mi is így döntünk, fakultativ és ital csomag ügyében .

Előzmény: Hanah6 (3693)
utikr Creative Commons License 2012.11.16 0 0 3732

Nektek is az első utatok lesz ??? Hmmm. Szerintem jól fogjuk magunkat érezni !

Előzmény: msc divina (3729)
Hanah6 Creative Commons License 2012.11.16 0 0 3731

Szia msc divina!

Nem tervezzük a befizetést sem a fakultatívokra sem az italcsomagra.

Itt a fórumon gyűjtögetem majd össze, hogy az egyes városokban mit érdemes megnézni és hogyan lehet eljutni oda. Többen voltak már ezen az útvonalon, így elég jó kis leírások vannak, ahogy látom.  Szerintem jól el lehet boldogulni idegenvezető nélkül is, mi szeretjük felfedezni a helyeket magunk is.   Persze ha lenne magyar idegenvezetés, akkor azért más lenne a helyzet.   

Az italcsomagok nekünk nem éri meg. / Vagy csak túl drágának tarjuk őket./ Ingyen van a víz a hajón.  Kivéve persze az ültetéses vacsinál pl.  Szóval 1-1 sör, bor, koktél stb. azért még belefér a hajón. Ha kirándulunk, akkor tudunk inni/venni bármit. Sőt, ahogy olvasom vannak, akik a hajóra is felvisznek inni valót és nem szóltak nekik érte.  

Az angol tudásomat nekem is fel kell majd frissíteni egy kicsit.  Majd mutogatunk, ha valamit nagyon nem értünk. :)  Erről jut eszembe, hogyha lenne valakinek Fedélzeti Hírlevele /nem tudom a pontos nevét/, amit minden este beraknak a kabinba, az lenne kedves küldeni egyet e-mailben, kiváncsi vagyok, hogy milyen. Előre is köszi.

Ti hogy vagytok a fakultatív kirándulásokkal?

Előzmény: msc divina (3729)
radar88 Creative Commons License 2012.11.16 0 0 3730

Akkor a közös kirándulás nem jön össze!

Ti befizettek szervezett programmra? Italcsomagot vettetek, vagy vesztek?

msc divina Creative Commons License 2012.11.16 0 0 3729

Szia Hanah6!

Székesfehérvárról megyünk 4-en(2 pár).Úgy tervezzük,hogy autóval megyünk,és már egy nappal korábban 

indulunk,és Genovában alszunk,a kikötőtől pár száz méterre vannak jó szállodák.Ki tudja milyen idő lesz,így nyugodtan,

kipihenten szállunk fel a hajóra.Sok hasznos infót olvastunk mi is.Egy dologtól tartunk picit..A nyelvtudásunk picit

hiányos:).Ti befizettek valamelyik fakultativ programra?Italcsomagra?

Előzmény: Hanah6 (3725)
mefa Creative Commons License 2012.11.16 0 0 3728

Szia RKRISZTA00!

Mi vagyunk akik Ashraffal felvettük már korábban a kapcsolatot. Lég.y szíves írj a következő címre : janika41@citromail.hu Egyéb önálló szervezést is megbeszélhetnénk.Üdv.

ferro03 Creative Commons License 2012.11.16 0 0 3727

gondolom senki nem kiván a gázai övezet térsége irányába menni.

egyébként aki az arab térségbe indul eleve rizikót vállal.

Előzmény: Törölt nick (3726)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.16 0 0 3726

Nem akarok vészmadárkodni és senkinek sem szeretném a kedvét elvenni, de akik most készülnek a Vörös-tengeri hajóútra tájékozódjanak egy kicsit a hírekben!

Hanah6 Creative Commons License 2012.11.16 0 0 3725

Szia msc divina !

Ketten megyünk Bp-ről. Nekünk is ez lesz az első utunk, ezért szorgalmasan olvasgatom itt a hasznos infókat. :)   Még nem döntöttünk, hogy mivel megyünk Genováig.   Ti honnan jöttök és hogyan? 

Előzmény: msc divina (3711)
rkriszta00 Creative Commons License 2012.11.16 0 0 3724

Sziasztok!

Javalatotokra felvettem a kapcsolatot Ashraf aquabai taxissal. Valóban nagyon kedves fickónak tűnik. Írta hogy a november 24-ei hajóról egy másik pár is megkereste a petrai kirándulással kapcsolatosan. Kérlek Tieteket, ha olvassátok a fórumot jelentkezzetek, hogy felvehessük egymással a kapcsolatot és közösen tudjunk alkudni egy árat nála. Köszönöm

péeldé Creative Commons License 2012.11.16 0 0 3723

köszi az infókat, hasznosak, "elraktározom", aztán remélem majd hamarosan szükség is lesz rá.

- az emilcímem publikus, ha átküldöd, megköszönöm, mert az irodától a foglaláskor azt nem kaptam meg, illetve azt ajánlották, inkább ott döntsem el, melyik napra fizetek, ha már látom a programokat.

- jól tudom, hogy egy kabinban utazóknak azonos csomagot kell venniük? mert akkor egy 9 éves kisgyerek mit iszik napi 23€-ért? neki egyébként is ugyanúgy felnőttárat kell fizetni (nem csak az akcióval, hanem normál árak esetén is, ha 1 felnőtt+1 gyerek van a kabinban)

- nem erőltetjük ezt a 4 időpontot most, megvárjuk a beszámolókat, az érdeklődést felkeltették bennem, ha még adódik lehetőség, lecsapunk rá! Biztos vagyok benne, a hajótársaság is és az irodák is látva az eszméletlen érdeklődést, találnak módot a kedvező konstrukciókra.

Még az is megfordult a fejemben, hátha kegyesek lesznek hozzánk és indítanak Bp-ről is a hajóhoz repülőt... Szóval ha az illetékesek olvassák a topicot, jusson eszükbe ez a lehetőség is! Mivel a repülőn a hely fogyott el, a kijutás jelentett gondot, akkor azt kellene bővíteni, nem? Mondjuk Ny-Európából van több fapados járat is Sharm-ba, de biztos az is megoldható, hogy Safagában szállsz be  a hajóba, az pedig csak 50km Hurgadától.

Annyit az akcióval már elértek, hogy beszélünk róla, kikerült a köztudatba, szerintem marketing szempontból meglehetősen megérte nekik ennyire leakciózni ezeket az első utakat.

Előzmény: ferro03 (3715)
hajoznijo Creative Commons License 2012.11.16 0 0 3722

Üdvözöllek!

Milyen érdekes a sors mert minket csak a Holt-tenger és a Petra érdekel ahol Ti már jártatok.

Mi viszont már amit lehetett megnéztünk keresztbe kasul Egyiptomba.

Előzmény: radar88 (3709)
Kisss Lajos Creative Commons License 2012.11.15 0 0 3721

szerintem Tenerife-én Teide-t érdemes megnézni az egész út a vulkánig fantasztikus,láthatsz holdbéli tájat itt forgaták a majmok bolygóját,vagy texas-i prérit vagy csodálatos erdőket vagy 3000 éves fát

Előzmény: Babszi75 (3705)
Kisss Lajos Creative Commons License 2012.11.15 0 0 3720

Hello arra egyik cég sem válal garanciát,hogy látni fogsz bálnát vagy delfint, de mindent elkövetnek az ügy érdekében,ne a felhajtó embereknél vegyetek meg a jegyeket hanem  a kikötőben.Én tavasszal voltam láttam mindkettőt.Jól öltözetek fel mert kint a nyilt vizen hidegebb lesz mint a parton.

Előzmény: ferro03 (3716)
Babszi75 Creative Commons License 2012.11.15 0 0 3719
Ez a program engem is nagyon érdekelne!

Előzmény: ferro03 (3716)
ferro03 Creative Commons License 2012.11.15 0 0 3718

én inkább 25.én megyek:)))))))))

Előzmény: utazóZsuzsa (3707)
Babszi75 Creative Commons License 2012.11.15 0 0 3717
Igazad van!Egyéni Marakhesi utunk miatt mi is majdnem lekéstük a hajót.A fakultatív programosok is egy csomót késtek,de őket legalább megvárta a hajó.
Előzmény: utazóZsuzsa (3713)
ferro03 Creative Commons License 2012.11.15 0 0 3716

én is ilyen természetes körülmények között nézném meg a delfineket és a bálnákat.

írnál nekem róla ilyenkor késő összel is meg van ez a lehetőség az az vannak a Madeiránál bálnák és delfinek?

Előzmény: Kisss Lajos (3701)
ferro03 Creative Commons License 2012.11.15 0 0 3715

nos, én már összességében a kilencedik utamra készülök, tehát van némi tapasztalatom, való igaz a karibi Pullmanntur utak olyan szempontból jobbak voltak, mivel all inclusive ment alapból.

ugyanakkor meg kell védenem az MSC-t mert több hajójukkal utaztam és a Magnifikán kívül nem okoztak csalódást. tapasztalataim szerint a kisebb hajók /az ex Rapsody és a Melody/ sokkal barátságosabbak. az Armoniáról is csak jót halottam, az, hogy esetleg már kissé kopottabb teljesen normál, 2001 ben bocsátották vízre.

-kötelező borravaló minden hajón van, az MSC-n 8 éjszakáig napi 7€ a fölött 6€. ne higgyél annak aki azt írta, balhézott és nem kellett csak a felét fizetnie........

-italcsomagokat itthon is vehetsz, ráadásul jobb feltételekkel mint a hajón így a 15% szervízdíjat nem kell fizetned, tudsz előre kalkulálni mert akár all incl. csomagot is vehetsz napi 23€.

igen egyébként minden étteremben fogyasztott italért, víz is fizetni kell. a büfé jellegű svédasztalos kajáldákban viszont, reggel van juice, víz, kávé, tea 24 órán keresztül.

-a fakultatív programok minden hajón 'eszméletlen" drágák, tehát ahol lehetőség van rá, a hely adta lehetőségeket érdemes kihasználni

-úgy veszem észre nálunk is egyre népszerűbb ez az utazási forma.az

praktikus, éjjel megy a hajó nappal pedig, mindig új, más élményekben gazdagodsz.

- azt olvastam Münchenből még van hely, ha négyen mennétek oda kocsival akkor az sem növelné meg nagyon az árat.

ha szeretnéd és adsz mail címet küldök Neked itthonról foglalható italcsomagot tartalmazó listát.

Előzmény: péeldé (3688)
Babszi75 Creative Commons License 2012.11.15 0 0 3714

Persze,hogy lehet készpénzel fizetni.Mi is mindig úgy szoktunk.A kártyás fizetéstől kicsit félek,mert sokan írták már,hogy miután hazaértek még két hét múlva is zárolva volt a kártyájuk.

Szóval!:Amikor becsekkolsz a hajóra megkérdezik,hogy kártyával vagy "kessel" fizetsz.Ha te azt válaszolod,hogy "kess",akkor miután felmész a hajóra (ráérsz másnap vagy harmadnap is) be kell fizetned a recepción kabinonként 250 EU (ha elfelejtenéd befizetni akkor egy papírral figyelmeztetnek,amit a kabinodba dobnak be,hogy fizesd be a pénzt) és ebből vonják a borravalóidat és a fogyasztásodat.Ha túlléped a 250 EU-t akkor sincs baj.Majd az út végén rendezed a számládat,ha túllépted a 250 EU keretet ráfizetsz,ha nem visszakapsz.

Előzmény: radar88 (3712)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!