Ilyenből engem is érdekelne 1 db. :) Többnek nincs helyem egyelőre. Folytontermőből Autumn Bliss van pár tő, nagyon jól terem, de az ízével nem vagyok kibékülve.
Segítséget kérnék.Sajnos az elmúlt évek során nagyon elöregdtek a málna töveim.Némelyik cca 30 éves is volt már, amelyeket az évek során a sarjakról igyekeztünk pótolni,felújítani.Tekintettel arra, hogy mintegyí 25 év napos déli szabad életet a szomszéd telekre épült társasház tönkretett röpke 4 év alatt elsatnyultak a málnáim.szeretném azonban pótolni,de sehol nem találok forrást hozzá.Kertészetben sem árusítják (vagy csak most nincs szezonja?) Kérem szépen a tanácsotokat, hol keressem.köszönöm
Itt vettem pár éve: http://www.kuerbis.net/shop/Jansen-Details.htm Azóta mindig teszek el magot. Esetleg még tudok küldeni, úgy néz ki, kell menjek a héten postára. 1. N. sylvestris 2., 3. N. langsdorfii
Az előző link szerint a sylvestris az egyik őse a szívott dohánynak, így jó kéne, hogy legyen. Maggyűjtés után eddig is mindig kezet mostam. Egyébként az említett két dohányfaj a kedvenc dísznövényeim közé tartozik.
Dísznek szoktam ültetni kétféle dohányt, Nicotiana sylvestrist és N. langsdorfiit. Magról nevelek palántát, azt ültetem ki a fagyok után. Gyümölcsfa alá még nem próbáltam ültetni, egyébként nem tűnt fel, hogy döglött tetvek lennének rajta. Valószínűleg bele is ragadnának a növény szőreibe. Azt hiszem, a sylvestris ugyanolyan mérgező, mint a cigarettának való, gondolom a másik is. Ettől függetlenül a csigák meg szokták rágni, további sorsukat nem tudom nyomon követni. Vagy túlélik, vagy nem. A sylvestris kb. 1,5 méter magas, a langsdorfii térdig érő és bokrosabb.
Szivessen küldök magot csak sürgősen adj meg egy címet, és megy a levél.
Köszönöm nekem nem igen van szükségem magra, mert igen kicsi a kertem és a felsorolt növények illetve magjaim vannak esetleg a fekete paradicsom érdekelne, de csak 2-3 szem.
például a vateráról. vagy google a barátod "dohány mag", "dohány termesztés", "dohány palánta" próbáld ki valamelyiket
Bocs, hogy csak néha idevakkantok valamit, a régebbiek tudják, hogy létezem, csak jó olvasgatni titeket, ennek ellenére okosat hozzászólni nem tudok :)
bocsánat, túl gyorsan nyomtam meg a mehet gombot.Szeretném kérdezni, hogy ezt a dohány növényt magról vagy palantáról ülteted? Hol lehet egyáltalán beszerezni ilyen növényt?
Őszibarackot évtizedek óta termesztek a kertemben. A legnagyobb gondot minden évben a levéltetvek okozták. Hat-nyolc évvel ezelőtt egy idős kertész javasolta, hogy minden őszibarackfa alá ültessek négy tő dohánypalántát. Azóta a levéltetvekkel semmi gondom. A tetvek a dohány levelein találhatók meg, elpusztulva. Több ismerősömnek is továbbadtam tapasztalatom. Mindenkinél száz százalékos az eredmény. Az őszibarackon kívül azonban más gyümölcsfánál még nem próbáltam ki. "
Ezt egy régi biokultúra újságban olvastam.
Tudotk erről a növényről többet, elérhető ez számunkra is? Ma néztem, nekem a ribizli bokraim már bizony tetvesek.