Az derék hollandusoknál akad néhány régi automobil: http://www.marktplaats.nl/index.php3?url=http%3A//koopjes.marktplaats.nl/auto_s/oldtimers/13043854.html%3F poén
Sajna állólámpást még nem nagyon láttam. Mármint W114/115-öt. Csak 1:43-ban, abból Minichampsot vagy esetleg IXO-t szabad venni.
Ha megjelenik, igérem szólok.
Én is csak ritkaságokat gyűjtök egyébként, ma sikeresen beújítottam egy RICKO Mercedes 300SL Panamericana-t. Még egy R107 450SLC Rallye és egy '62-es 600 Pullman hiányzik a kedvencek közül.
Eladásra kínálok egy csomó nagyon régi Merci prospektust, ezek igazi kicsek a gyűjtőknek. Még nem csináltam listát róluk, de ha emailben érdeklődtök, megírom, van-e a keresett prospektusból, az árban megegyezünk.
Légyszí ne (csak) karosszéria számot írjatok (pl. W114), hanem típusszámot is, mert úgy könnyebb keresgélnem, hogy van-e olyan a prospektusaim között.
Megérkezett Németországból az egy hónapja elveszettnek hitt Mercimodell-csomagom. Tehát most az a vicces helyzet állt elő, hogy tele az irodám W123-assal.
Aki rendelt tőlem, az már más beszerzési helyről megkapta, a többletet eladnám a Vaterán.
Kérdésem, hogy van-e olyan, aki nem rendelt, de most megtenné ezt.
Az árak. Jó kérdés. Ami itthon nincs de nekik van én olyanokat hoztam. Ami tucatáru az olcsó. De tudják, hogy mi az ami nincs. Pl. hoztam egy Alpine full electronik magnós rádiót 20 €-ért és 123T-be csomagtérhálót 100 €-ért. Új fecske fényszórójuk is volt, azt is vettünk nem emlékszem mennyiért de nem volt horror. Ezt a készletes dolgot nem annyira értem. Van egy készletük korrekten számítógépes adatbázisban, cikkszámra is kereshető. Ami nincs az nagy valószínűséggel a jövő héten se lesz, hacsak meg nem rendeled újban. Mi bonthattunk magunk is, de csak hárman voltunk normális kinézettel és nyelvtudással. Ha beesik egy klubra való keleteurópai, nem hiszem, hogy beengednek bontani.
Az itthoni árakhoz képest milyenek az áraik? Meg lehet azt csinálni, hogy összeírod mi kell az autódhoz, kiutazol, bemész, összeszeded/kiszereled (vagy ők) ami kell? Vagy van egy készletük, ha épp nincs akkor így jártál, majd jövő héten gyere vissza, addigra bontanak?
Tavaly voltunk. Gondolom munkaidőben vannak. Van valahol névkártyám, de eléggé el lehet bújva, nem jött elő. Telefonon egyeztess velük előtte. Egy barátom most pénteken volt náluk, ha holnap este hazajön, több friss infóm lesz.
En is...allitolag europa masodik legnagyobb mercibontoja a Ries
Egyszer azt hallottam, hogy be kell jelentkezni, kulonben nem biztos hogy tudnak foglalkozni veled ha csak ugy betoppansz...Volt mar valaki ott kozulunk?
A többi boltot még nem hívtam fel, de ekr-től majd érdeklődöm, nem sürgős mert idén már nem akarok semmit vásárolni hozzá.
Felírtam egy listát amit ki akarok cserélni, elég húzós úgyhogy tavasszal fogom rászánni a pénzt. Majd akkor mindenkit körbe telefonálok és meglátjuk mit mondanak rá.
A Merci szalonban megleptek egy ajándékkal, ingyen ide adták a gyári papírját (fénymásolatot) amin minden adata rajta van- motor, alváz, kormánymű stb szám, fényszórók fajtája, gyártás napja stb. Állítólag 5Ft/ccm+áfa az ára és ezt kell vinni a veterán vizsgához.
Amit tudtak adni másik boltban mindent onnan rendeltem, lengéscsillapító, fékcső, fékbetét, stabilizátorsilent, de lengőkarsilentet nem tudtak adni ezért mentem a Pappas-hoz.
A többi alkatrész (szélvédőgumi, stb) pedig csak gyárit szabad venni és azt sem tudtak adni egyáltalán, de még jó hogy létezik a forum és meg tudjuk osztani a tapasztalatokat!
Pl. a trabant ablakgumi -val sokat lehet spórolni, ha jó hozzá mert a gyárit azt méterre adják és 12.E Ft/m!!! Az pedig olyan apró részlet ami nem befolyásolhatja az autó értékét. Majd kipróbálom hogy jó lesz-e hozzá. Még mindig szebb lehet mint a kopott.
A kédert ami a kasznin van az ajtónyílásoknál már nem lehet még rendelni sem! Az helyett is ki kell találni valami megoldást, mert csak újnak kell lennie.
Mondjuk te is tudod, hogy mekkora árréssel nyomják a szalonok általában. Nyilván ebben sem olcsóbbak. Miért nem keresel gyári minőséget alkatrészesnél? Sokszor ugyanaz gyártja.
Biztos, hogy több jó autó van kint mint itthon, (nagyobb ország, több volt újan is, volt-van pénz javításra), amit mondtam az csak saját vélemény volt én sem voltam kint ilyen autóért, csak eladásra hoztunk egy két normál autót.
Az viszont biztos, hogy mindegyiken van mit csinálni, hibátlan nincs normális áron hirdetve az eladó autók között...
Ma is voltam a szalonban, árakkal nem fárasztok senkit, a silenteket készletben adták 4db silent, csavarokkal együtt került 28.E-be, máshol 1 db-ot mondtak 5.E-ért.
Viszont akit érdekel részletesen tájékoztatom árakkal kapcsolatban, legalább lesz mihez viszonyítani.