Ha jól emlékszem nekem olyan 35körül volt a szíjak görgők és a vizpumpa cseréje. Érdemes megnézni hogy minden működjön rajta ami elektromos, az ablakok a CD-tár hajlamos a hibára. Igazából bármi elromolhat rajta mint minden idős használt autón. Nálam csak inkább kopó alkatrészek lettek cserélve.
A napokban tervezek venni egy 1.6-os Lancia Lybra kombit. A kérdésem az lenne, hogy milyen tipushibák lehetnek, mik azok a dolgok amikre érdemes figyelni. A tulaj mondta, hogy vezérműszíj cseréje most lesz esedékes, ez kb mennyibe fog fájni? Van esetleg kimondottan hozzáértő Lancia szaki ha a későbbiekben valami komolyabb előjön?
Szevasztok! Pár nappal ezelőtt vettem egy Lybrát. Olyan problémám van, hogy a cd lejátszó kidobálja a cd tárt. Van, hogy megy pár percet- fél órát de előbb utóbb újra kidobja. A motor újraindításánál szintén. Mi lehet a gond?
Helyesbítek: nem a kuplungfőhenger volt a hibás, hanem a kuplung pedál csapágyai adták meg magukat ezért ragadt be, árulta el a szerelő. Kiszedte a csapágyakat, megpersejeztette és visszarakta, 16.000-be fájt, de most tökéletes. Azt hiszem, hogy korábban is ezek a csapágyak szorultak meg, amikor a kuplung főhengert találta hibásnak a szerelő (kb. fél éve), de már mindegy nem hánytorgattam fel neki.
A kapcsolót folyamatosan nyomni ,amíg teljesen le nem nyílik és még 5 másodpercig nyomva tartani. Ez megismételni fölfelé is ,nem elfelejtve itt sem ,hogy tovább nyomd 5 mp.-el. Ezt megismételni minden ablaknál. (Én egymásután kétszer csináltam minden ablakkal a biztonság kedvéért.)
A kézikönyv írja az eljárást a 136. oldalon ,mondjuk csak 3 mp.-et ír ,de biztos ami biztos... :)
Na ,tegnap mégegyszer nekiálltam "betanítani". Kétszer egymás után végigjátszottam az összes ablakkal. Most már jó. Azért fogtam megint hozzá ,mert nem ment az ablakok nyitása csukása a távirányítóval. Most már minden jó ,és tényleg végigmegy mindkét első ablak ,le is ,föl is hosszabb nyomásra. Gondolom akkor "felejthetett" mikor tél elején akkut cseréltem.
Kissé felhúzott a szeretett Lybra: két év alatt a második kuplung főhenger megy tönkre. És tudom, hogy az előző tulajnál is elromlott egyszer kb. 4 éve. Szóval 4 év alatt 3 főhenger, kb. összesen 40.000 km alatt. Tudom, hogy ez kopó alkatrész, de hogy ennyire?
Ma lenyomtam egy hosszabb túrát a Lybrával és nagyon baráti 6-6,5 átlagfogyi jött ki. Sőt egyszer lement -igaz lejtőről lefelé- a pillanatnyi 3,2L-re nem hittem h ilyen számokat is láthatok a kijelzőn. Szerintem jó értékek az 1,8astól.
Hát igen... Már 22 éve megfertőződtem az olasz járművek szeretetével, nem is akarok kigyógyulni belőle. A motor is 22 éve ugyanaz a márka, csak a típus változik időnként.
Velük nincs személyes tapasztalatom, de már ismerősök dolgoztattak velük és nem panaszkodtak. Szerintem hívd fel őket telefonon és kérdezd meg, hogy: a) van-e nekik raktáron ez a méret,
b) ha nincs, meg tudják-e csinálni egy nap alatt.
Én már voltam a műhelyükben más okból kifolyólag és nagyon profi az egész. Ha ki tudod venni a lengőkarokat akkor nyilván olcsóbb lesz, és rövidebb idő alatt készül el. Ha egy napnál tovább tart a technológia miatt, és fel tudod küldeni valamilyen módon a kiszerelt lengőkarokat akkor vállalom, hogy elviszem nekik. Lehet, hogy egy nap alatt nincs meg, mert a szilentet présben sütik és nem tudom, hogy az mennyi idő. De lehet, hogy meg is várhatod és még ki, és vissza is szerelik.
Látom a keresztlengőkarok cseréje a téma. Sajna nekem is kellett cserélnem az Alfán egy hülyegyerek miatt, aki belém hajtott. Féltem is, hogy húzós lesz a számla. Na mindegy, lényeg, hogy léteznek utángyártott lengőkarok. Ha jól rémlik 15 vagy 20 euróba került darabja. Ha az enyémre vannak, akkor gondolom a Lybrához is be lehet szerezni.
Lassan bejelentkezik az öcsém is, 2,4 JTD boldog tulajdonosa lett :-).
Szia ! Van személyes tapasztalatod ? Ahogy elnéztem kikell kapni hozzá a komplett lengőkarokat ! Jól és gyorsan dolgoznak ? Én győri vagyok ,semmi képpen nem hagynám ott a gyönyörűségem ! :D
Sajnos nekem is esedékessé vált a gömbfejjavítás. Ráadásul a főtengely ékszíjtárcsám is megadta magát. A Bárdinál láttam 23 000 ft-t, nekem ez gyanúsan olcsó. Valakinek van valami tapasztalata ez ügyben?