Itthon ülök és szerencsére bentről figyelem az egész napos esőt.
Kb. két napja feszülget a méhem. Van, hogy olyan kemény lesz, mint a kő. Szerencsére nem sokszor, de úgy 3-5-ször biztos, egy nap. Fogalmam sincs mit tegyek. Rohanjak fejvesztve az orvoshoz vagy várjak hétfőig, akkor úgyis mennem kell. Végülis pihenek eleget. Szinte egész nap csak ezt teszem. Már ettől zsibbadok. De a cél érdekében mindent.
Most vagyunk a 21. hét közepén. És nagyon virgonc a babóca.
Quizas, mi próbáljuk tartani magunkat a babonához és egyelőre nem is vettünk semmit, sőt a családnak is szóltunk, hogy ne merjenek semmit venni! Úgy márc.-ápr. táján gondoltuk, hogy megkezdjük a beruházásokat. Előtte csak nézelődünk és ájuldozunk az áraktól! :-)
Gratulációimat már a másik topicon kifejtettem.
Mi tegnap voltunk a Kaaliban UH-n, 2 centisek vagyunk, és azt mondta a doktorbácsik, hogy nagyon szépek! (Mármint a gyerek meg én!!) Nekem is ez volt az utolsó, és most el lettem bocsátva :-((((( pedig a szivemhez nőtt ez a hely.
tünetek tekintetében, én még nem hánytam (kopp-kopp) de gyomorégés, puffadás, ájulásos éhség az állandósul, ja és 2-3kiló az ünnepek alatt lazán felpattant. Nekem látszik a hasam, de ahhoz képest, hogy 8 hetes vagyok, szerintem ez elsősorban a puffadás velejárója! Feltétlanül ajánlom elolvasásra a Hurrá terhes vagyok című könyvet, garantált rekeszizom görcsök!
Egyébként, a leendő nagymamáknak karácsonykor mi is megmondtuk. Hát volt sírás rívás!! Nekem is ez volt életem legszebb karácsonya, és 2000 pedig a legszebb év. Ettől már csak a 2001 lesz szebb!!
Sziasztok!
Sihaya, most néztem a honlapodat. Ki az az új babóca?? És ha szabad reklámoznom téged, Te felteszed a babócák fényképeit a kaali.org honlapra, ahol sok-sok hasznos információt is olvashatunk, ugye?? :-))))))
arpg
Sziasztok!
Nagyon meglepődve láttam, hogy én is szereplek a listán - nagyon megörültem neki. Csak egy párszor írtam a Meddőségi topicba, s lám még se felejtettek el. Magamról csak annyit, hogy miután megvolt a laporoscopia utána hónapokig nem történt semmi fejlemény. Így aztán rászántuk magunkat az inszemre. Meg is kaptunk minden beutalót, amikor kiderült, hogy ezekre már nem lesz szükség, mert ami kis babócánk meggondolta magát és mégis csak a természetes utat választotta.
Most vagyok 11 hét 4 napos, ha minden rendben megy júl. 21-re várható a nagy nap. Eddig semmi gondom nem volt, semmilyen hányinger, szédülés, hányás. Mondtam is az orvosnak, hogy legalább hányingerem lenne, akkor tudnám, hogy biztos, hogy van bent valaki, de így alig tudom elhinni. Bár mi még nagyon picik vagyunk a nadrágaim nem nagyon jönnek rám, de ez nem zavar. Alig várom, hogy már látható pocakom legyen.
Igérem, hogy ezentúl rendszeresen meglátogatlak titeket, hisz olyan jó hallani, hogy ki hogy éli át ezt a gyönyörű érzést.
Noa és Berku család: fogadjátok gratulációmat és mindannyiotoknak jó egészséget és boldogságot kívánok a csöppségekhez.
Noa, gyönyörűek a kislányok!
Berku, remélem nem kell sokat várnunk a kis herceg sztárfotójára.
Mi pénteken megyünk UH-ra, ahol remélem mindent rendben találnak egyúttal ez lesz az utolsó Kaális kontroll. Addig centikről nem tudok beszámolni.
Susok, nálam a tűzkeresztség elmaradt viszont az émelygéssel hetekig kínlódtam, de azt hiszem már kifele megyek ebből. Remélem Nálad is csak bemutatkozott és már el is illant.
Ti hogy álltok a nátha és a piros torok szindrómával ebben az időben? Mi a legjobb gyógymód?
Én már másodszor éreztem, hogy kicsit nehezen vettem a levegőt. Elmentem a háziorvoshoz, nehogy tüdőgyulladás legyen (álmaim netovábbja) de ő teljesen rendben talált a piros torok kivételével amire Bioparox spray-t javasolt. (állítólat ez nem árthat)
Estee kérlek, ha nem nagy meló a táblázaton az adataim nem pontosak: a mai napon vagyok 10.hét 5 nap a szülés várható időpontja: 2001.július 28. (de Te ezt úgyis jobban tudod a programoddal).
Csucsuka, vigyázz nagyon magatokra és pihenj sokat!
Sihaya, gratulálok, hogy javítani fogjátok a kis herceg statisztikát!
Többiek, akik a finisben vagytok Ti, hogy fogjátok módosítani a statisztikát?
Végül akik egyben vannak problémamentes babavárást, akik pedig már kézzelfogható eredményt produkáltak azoknak pedig boldog babázást kívánok!
Bocsánat, kifelejtettem az előbb Buksit és Mojot, Nekik is gratulálok! Három órás szülés: végre valaki, aki nem legalább fél napig vajúdik, ilyenre is van remény :-) Én még csak álmodom a szülésről éjjelente, már, ha tudok aludni (nem panasz), pedig most is azt kéne már rég, így megyek is, hátha most sikerül, ennyi jó hír olvasása után :-)
Susok, köszi az emailt, így én is idetaláltam.
Huh, lányok-fiúk, mennyi jó hír, fantasztikus! :-)
Gratulálok minden kismamának-kispapának, és szívből szurkolok a leendőknek!
Gratulálok noa-nak különösen, hogy ilyen nagy babákat ki tudottt hordani! :-) Gyönyörűek! :-)
arpg, Réka hercegnő, hatalmasat nőtt! :-)
Balletje, ha jól emlékszem, Te írtál a fiú-lány statisztikáról, igaz, eddig itt lányok születtek, de mi (úgy tűnik) egy fiúval változtatunk majd ezen :-) (ugyanúgy örülnénk persze a lánynak is!)
napora: nem sok ennyi kg a 14. héten, az sem, hogy látszik a hasad, ez (állítólag) főleg alkat kérdése is, nekem is elég nagy pocakom van, de nagyon jó érzés! :-) (16 kg-nál tartok a 36. héten).
Valaki írta, (bocsánat, hogy nem emlékszem), hogy a fiúknál kevesebb a hányinger: hát, ennek pont az ellenkezőjét tudnám megerősíteni..
Mindenkinek igazán jó, babázós boldog új év(ezred)et kívánok! :-)
Az a 3 óra is tetszik - lehet, hogy a gyors szülés a kis jóvátétel, hogy annyit vártunk babára?
Susok, nyugi, minden rendben lesz! Meséld majd el az UH-t!
Csucsuka, çsak így tovább, légy jó kislány!
Berku, én mostanra (betöltött 22. hét, mint azt Estee remekül követi) sem estem még át ama tûzkeresztségen, sõt még csak nem is émelyegtem, de azt hiszem, így sem volt rossz...
Én holnap megyek kontrollra, de UH nem lesz. Remélem, elenged az orvos telelni.
Más. Ti tartjátok magatokat ahhoz, hogy semmit sem szabad venni a babának? Szerintem nem túl gyakorlatias álláspont, hiszen utána sokkal nehezebben mozdul ki az ember, különösen, ha nincs "négy kereke". Én már most nézegetem a babakocsikat és ájuldozom az árakon. Emlékszem Noára, aki a 28. héttõl ágyba volt parancsolva, és úgy nem szeretném másra bízni ezt a kellemes tevékenységet (nem is nagyon lenne kire).
Az a 3 óra is tetszik - lehet, hogy a gyors szülés a kis jóvátétel, hogy annyit vártunk babára?
Susok, nyugi, minden rendben lesz! Meséld majd el az UH-t!
Csucsuka, csak így tovább, légy jó kislány!
Én holnap megyek kontrollra, de UH nem lesz. Remélem, elenged az orvos telelni.
Más. Ti tartjátok magatokat ahhoz, hogy semmit sem szabad venni a babának? Szerintem nem túl gyakorlatias álláspont, hiszen utána sokkal nehezebben mozdul ki az ember, különösen, ha nincs "négy kereke". Én már most nézegetem a babakocsikat és ájuldozom az árakon.
Itt is gratulálok minden újdonsült anyukának, apukának és kisbabának!
Estee, köszönet a lista lelkiismeretes karbantartásáért!
Csucsuka, csak pihenj és vigyázz magatokra!
Susok, fogadd tréfás gratulációmat a tűzkeresztséghez! ;-) Én még nem estem át rajta, mondjuk nem is szeretnék. Bár elég érdekesen teltek így az ünnepek, a szokásos ételhegyek mindenütt, én meg undorodtam mindentől... Ha viszont nem émelygek, akkor rögtön elkezdek idegeskedni, hogy miért nem. Tiszta dilis az ember lánya!
Susok, szerintem jól tettétek, hogy megosztottátok a családdal az örömhírt. A Karácsony nálunk is jó alkalmat kínált erre, ha nincs az ünnep, valószínű még várok egy pár hetet. (Bár a hozzám legközelebb állóknak már a teszt után elújságoltam az örömhírt.)
Úgy szeretnék már én is UH-ra menni. Nem tudom, mikor kerül rá sor, jövő hétfőn megyek a dokimhoz, de magánrendelésre, azt hiszem, ott nincs készülék. Na de majd gyorsan beutaltatom magam.
Éljenek a fiúk! Ha már másképp nem nő a számuk, legalább így:)))))) Nagy-nagy gratula a kis trónörököshöz! Ja, és csak Estee-t tudom ismételni:)
Susok kedves, most itthon pihizek, jövő héten dőlnek el a dolgok, de a LÉNYEG, hogy a kispocok JÓL VAN! Igaz a kocsonyát ki nem állja (bár én ennék, de nem engedi:))), viszont a terhes-diétának nem igen nevezhető csilis babot komálja:))
Sziasztok Várlakók!
Tényleg gyönyörű ez az évkezdet! És ha minden jól megy "a nemzetközi helyzet csak fokozódni fog":)))
Kedves Noa!
Csodálatos, hogy ilyen sokáig benn tudtak maradni a babócák és ilyen stramm súllyal és hosszal jöhettek világra. Minden elismerésem. Igazán gyönyörű kislányok! Nagyon sok boldogságot kivánok az egész családnak és sok-sok puszi nektek!
Sziasztok Buksi és Mojo! Szivből gratulálok a Kisherceghez! Nagyon boldog babázást kivánok:)
Csucsuka! Odaát a topicon már irtam neked, hogy ne ijesztgess bennünket! Remélem, már minden rendben.
Pi! Szépen fejlődik a babócád:)
Magamról annyit, hogy dec.21-én átestem a tűzkeresztségen (hánytam), de azóta szerencsére nem (és még enni is rendesen tudtam). Szilveszter napján délelőtt pedig kissé megijedtünk, mert egy pisilés alkalmával néhány vércseppet találtam. Remélem, ez nem jelent semmi rosszat. Holnap szerencsére megyünk magint UH-ra.
Karácsonykor nem birtuk ki és a szűk családnak mégis elmondtuk a jó hirt. Viccesen szólva "még a hátukon is patakzottak a könnyek".
Berku, Gyömbér, Pogácsa és többiek! Ti hogy vagytok?
December 30-án de. 10:00-kor megszületett Péter nevű kisfiunk, 3300 g-mal és 53 cm-es magassággal!:)
Jól vannak mindketten. A pici sokat alszik és sokat enne, ha volna mit, de csak most kezd a tej beindulni.
Buksi azt mondja, az volt a legrosszabb időszak a szülésben, amikor még nem lehetett nyomni, mert a méhszáj még nem tűnt el, és a burokrepesztés sem történt meg. Amikor már Ő is préselhette kifelé a babát, már szinte nem is érzett fájdalmat.
A másik, ami megviselte, a varrás. Nem a gátmetszésé, hanem a belső repedéseké.
Én bent voltam a szülésnél, és ajánlom minden leendő apukának, hogy legyen ott a csemetéje világra jövetelénél, mert ettől szebb dolgot soha, sehol nem láthat!
A másik pedig, hogy sokat tud segíteni a mamának.
Mi 7-re mentünk be a kórházba, 10-re lett meg a baba, de szinte elröppent a 3 óra!
A Szilvesztert már hármasban töltöttük, igaz, még bent a kórházban, de így is csodálatos volt!
Sok sikert, jó egészséget kívánok minden kismamának és kisbabának!
Kedves Topic, akarommondani Várlakók!
Az a megtiszteltetés ért, hogy bemutathatom nektek (Noa apuka elfoglaltsága miatt kért meg rá) a legifjabb hercegnőket, Emesét és Csengét:
Pár napot vagyok távol, és rögtön ilyen nagy dolgok történnek, nagy-nagy gratula!!!!
Sajnos, amilyen jól teltek az ünnepek, olyan idegbajos lett ez a pár nap a két ünnep között... szerdán bevéreztem, úgyhogy irány a kórház... Szerencsére Babócának semmi baja, de amig ezt nem láttam az UH-n, kissé tele volt a gatyó... Végül ma kiengedtek... Két hét múlva kiderül, hogy kell e valamit csinálni a méhszájjal, addig szigorú pihenés...
Noa és Buksi! Nagyon szurkolunk!!! (Annyira jó, hogy Ti már ott vagytok a finisben:))))))))
Csak "mellékesen" jegyzem meg, hogy életem eddigi legszebb karácsonya az idei:)))) (Nyáron még nem is álmodtam róla, hogy egyszer leszek még ennyire BOLDOG)
Ma jöttem kimenőre a kórházból, holnaputánig. Szerdán egy utolsó megbeszélés a dokival, aztán ki lesznek szedve a babák - vagy természetes úton vagy császárral. Azért nem gondoltam, hogy egy darabban töltöm a Karácsonyt...
Viselt dolgaimról és a terhességről majd részletesen beszámolok valamikor, ha meglesznek, mert most kicsit sűrű a program.
Buksi! Sajnos nem tudom a nevedet, de te az enyémet az email cimembol kideritheted. Csak azért, mert én is a Lintner Feerencnél szülök a héten és feltehetőleg Te megfordulsz arrafelé, ha még nem is szülni, de CTG-n biztosan. Örülnék, ha megkeresnél, nem nagy az a szülészet...
MINDENKINEK BOLDOG ÉS PROBLÉMAMENTES BABAVÁRÁST KIVÁNOK és természetesen BOLDOG ÜNNEPEKET!!!