Ez a kicsike szeptember végi szaporítás dupla sötét ciklámen.
2. kép a shopin.
4. kép szintén őszi szaporítás, fehér.
5.kép tényleg megérte lemetszeni a nyúrga hajtásokat, egyébként lazac színű elég nagyvirágú volt. De azért egy ágat meghagytam rajta ,remélem virágozni fog majd.
Végül is mindegyik növényem szépen fejlődik de ezek lesznek a befutók. Most kaptak megelőzés képpen egy kis atka elleni szert.
Ha egyszer van neki, ott akár évekig is virágozni fog. Csak rajtad és a napsütésen múlik, milyen intenzíven.
Locsold szorgalmasan!
Én tartok alattuk tálat(mert lusta vagyok és kevés az időm) azt legalább egyszer egy nap teleöntöm vízzel, meg föntről is kap. Ha nagyon süti a nap, a föld tetejét takarom valamivel.
Most csak tavalyi képet tudok prezentálni. Őt pl. fel kellett áganként kötözni, annyi volt rajta a virág, hogy lehúzta a hajtásvégeket. Sajnos, tavaly csak az első virághullám volt ilyen dús, aztán az egész "nyár" felejthető volt, mint tudjuk...
Sziasztok! Csatlakozom:), mert nem bírtam tovább várni, és vettem egy obis nerium oleander pinket. Előző oldalon láttam, más is vett.
Milyen földbe ültessem majd át? Mire ügyeljek?
Elég szép a növény. Igyekeztem olyat választani, aminek erősebb volt a töve. Vannak rajta "virágkerzdemányek=bimbók?".Persze nem biztos,hogy meg akarnak maradni.Lehet, hogy mesterségesen termelték rá ezeket. Sok vizet szeretnek?
Na elültettem hatot 3-3. Szépen elhelyeztem a földön, aztán bespricceltem vízzel, és rászórtam még földet. Most aztán lesem kijön-e alóla.
Különben nem mind dugóhúzó, és most ezért nagyon kíváncsi vagyok hogy a dugóhúzó mit produkál. Ha nem hívod fel rá a figyelmemet nem is tűnt volna fel hogy nem kéne olyannak lennie. :-)
Megint a Madáretető... a számból vetted ki a szót, 150%-ban egyetértek. Bocs, hogy nem ott reagálok, de az általad megszólított emberrel én már nem akarok szóbaállni, majd te is meglátod hamarosan, miért :-)))
Szia, szia!!! Örülök Neked, most persze kertészkedni kell, meg főzni meg ilyesmi, de délután vagy este remélem összefutunk! Addig számold meg a bimbókat, ja, írtad, csinálsz képeket, akkor várjuk!!!
Jó reggelt, jó reggelt, kedves leanderesek! Hosszú idő óta végre újból itt vagyok! Az utóbbi 2-3 hétben úgy éreztem magam, mint az űzött vad. Mára kivettem egy szabadnapot, mert úgy éreztem ez már nem is én vagyok. Kertészkedek és olvasgatlak Benneteket. (Persze ebédet is főzök, mert mind a 3 férfi éhes. Közöttük egy érettségiző is.) Kimegyek pár fotót is készítek.
Úgy gondolom, hogy egy leander akár vízben is élhetne és fejlődhetne ha egészséges a gyökérzete, mert amit nem ültetünk el, annak a gyökere általában folyamatosan növekszik. De van, hogy elhalnak sajnos, nem tudom az okát, de nem valószínű, hogy így tovább fog nőni, inkább ültesd el, de ez csak ajánlat és nem valószínű, hogy megered. Megszagolod, megtapogatod, rothadás van-e, zavaros e a víz? Nem sikerül mindig minden:-(
Uaz, mint a képeiden. Még egy hét, kb. Kivéve az az egy nagy fehér, ami a kevésbé napos erkélyen van, és csak az új leveleket növeszti. De majd kicserélem a párjával, ami a napos oldalon van és szépen nőnek a levelei.
Ha már itt vagy, kérek egy szaktanácsot. van egy-két hajtásom vízben, ami gyorsan elkezdett gyökereket ereszteni, de mivel nagyon rövidek voltak, még nem ültettem öket ki. Erre az utóbbi pár napban már nem akarnak tiovább nőni, hanem mintha elkezdenének barnulni, legalábbis már nem olyan szép fehérek a gyökérkezdemények. A szár sehol sem kezd barnulni, és hajások is szépek. Szerinted mit csináljak: ültessem el őket mielőbb, még ha gyengék is a gyökerek, vagy várjak tovább, türelemmel, amíg tovább nem nőnek, uilletve gúj gyökerek nem jönnek elő?
Bizony, ha korábban eszembe jut....De így is számít, szerintem jobban fejlődnek mint az átlag, csak az a sárga olyan igyekvő, pedig nagyon mélyen aludt, sokáig azt hittem, fel sem ébred. És Nálad mi a helyzet?
Na, ugye, azért csak ki fognak egyszer nyílni. Különben sztem most már nem nagyon számít a fólia, de ha már úgy két hónappal ez előtt betettél volna néhányat, akkor már bitztosan virágoznának.
Mondjuk most van az az időszak, amikor az ember már minden nap azt lesi, mikor nyílnak már ki, ehelyett aztá még jó pár napig csak híznak a bimbók, mielőtt kinyílnának. De mai késik nem múlik.
Szia! Örülök Neked, aggódtam, hogy megbántódtál a trombitavirág miatt, még mindig nem tisztáztuk, mit is ültettél. Biztos ezt a képet akartad felrakni, mert ezen inkább valami kiwiféle látszik, mint a leanderek, amik persze ebből a perspektívából is nagyon jól néznek ki!
Reggel tiszta volt az idő volt pár percem, így párszor elkattintottam a gépemet. A leandereim szépen hozzák a ( micsodáikat is? ) leendő virágaikat, :)) ha beindulnak már fel is töltöm őket.
Remélem azért írtok mostanában olyan ritkán, mert a kevés szabadidőtökben nézéssel segítitek a bimbók fejlődését:-)
Nekem több szabadidőm lévén többet nézem őket, talán nem is eredménytelenül. Annak ellenére, hogy beleavatkoztam a természet rendjébe azzal, hogy néhányat betettem a fóliasátorba, mégis azt gyanítom, hogy ismét a tavalyi győztes, a szimpla sárga lesz a befutó, méghozzá a gyenge időjárás ellenére rekorddal.
Az első képen az látható a már elég nagy bimbójával a szabadban, a többiek a fóliában melegedtek, melegednek.
Megpróbálhatod, de ezeket a dugóhúzókat tényleg nagyon nehéz lesz elültetni, és csak ha már megnőttek annyira, hogy levélpárjuk van, csak akkor ültesd el.
Én megvárom, míg két levélkéje lesz, azután, óvatosan. A földbevetést azért nem tartom annyira jónak, mert nem mindig bújnak ki, vagy elvesztjük a türelmet, de az, hogy a már kicsírázottat tegyem földbe, eggig nem jutott az eszembe, pedig...:-))))
Te feltaláltad viszont a spanyolviaszt, mert ha ezeket a kukacosakat földbe teszed és nem felejted el nedvesen tartani, akkor valószínűleg a két módszert összedolgozva a lehető legjobb dolog születik. Köszönöm minden vállalkozószellem és a magam nevében:-), mert bizony azokat a kis dugóhúzószerűségeket nagyon nehéz elültetni:-)
Azért ne ampullásat, mert egy ampulla általában tíz liter vízhez kell és ha kevés tetves növénye van, azt elég nehéz lesz elhasználni:-)