"A Ferencváros honlapján tegnap este megjelent, hogy Jovánczai Zoltán három évre aláírt a Fradihoz. Ezzel szemben Illés János, a kaposvári klub elnöke megerősítette; az MTK-hoz és a Vasashoz hasonlóan az FTC-től sem keresték meg őket, azaz Jovánczai továbbra is a Rákóczi játékosa. "
Remélem, a Jovánczai-saga végre egyszer s mindekorra befejeződött! Zoli nálam sikeresen leküzdötte magát Waltner Robi alá a Rákócziban nevelt, de egyáltalán nem kedves játékosok listáján.
Kaposvár, július 23., 12.45 Jól szerepeltek a zalai szerb próbajátékosok.
A Kaposvárott lejátszott edzőmérkőzésen az első félidőben gyakorlatilag helyzetük sem volt a hazaiaknak, noha Oláh Lóránt egyszer-kétszer megvillant, de a gólszerzés nem sikerült neki. A zalaiak biztosan irányították a játékot, de a félidő után mégis csak a Rákóczi szerzett vezetést: Andruskó nagyszerű elfutása után Zsolnai jegyezte a találatot. Ekkor aztán rákapcsoltak a vendégek is, és - főleg pontos passzaikkal - a Kaposvár fölé nőttek. A két szerb próbajátékos révén fordítottak a kék-fehérek majd Radu Sabo több nagy helyzete után gólra váltott egy büntetőt, így alakult ki az 1-3-as végeredmény.
Kaposvár: Balajcza - Kovácsevics, Hegedűs, Finta - Andruskó, Máté, Bank, Kardos, Tereánszki-Tóth - Oláh, Jovánczai. Csere: Zsolnai, Pintér A., Szakály P., Mező, Kollega ZTE: Varga Z. - Kocsárdi, Csóka, Kozmér, Sebők V. - Kriston, Sabo, Kaj, Ljubojevic - Djordjevic, Bojovic. Csere: Milinte, Spaljevic, László, Balogh Cs. G.: Zsolnai il Djordjevic, Bojovic, Sabo (11-esből)
Beírom, bár az itt tapasztalható "forgalom" okán lehet, hogy csak napló jelleggel:
Eddig out: Tóth Balázs, Farkas Norbi, Galgóczi Karesz (legalábis a mai SH-ban a Balatonlelle tulajdonosa azt közölte, hogy leigazolták), Kőrösi és Horváth Robi (az utóbbi kettőt tavasz elején hoztuk, hát sok sót nem ettek meg nálunk)
In: Tereánszki-Tóth (ő nem rossz igazolás szerintem), egy Papp nevű fiatal a Fradiból (majd meglátjuk) és Pintér Attila Nyíregyházáról (tudunk róla valamit?)
A második év mindig nehezebb az élvonalban, mint az újoncként végigvívott első, de bízom benne, hogy a 8-12. hely valamelyike elérhető, titkon pedig ennél is jobb helyezésben reménykedem.
Itt elég népszerű, nekem is az egyik kedvencem volt. (A fradinak fejelt gólját sosem felejtem. :-)) )
Jól cselez, a védőmunkából is kiveszi a részét, de sajnos a kondíciójával és a koncentrációjával tényleg gondok vannak. Persze, előbbin egy jó edzésmunka tud segíteni, utóbbin talán az edző és önmaga.
Jól fejel, jól cselez, érzi a játékot. De: könnyelmű, kondival nem bírja végig, inkább támadni, mint védekezni szeret. Nálunk alapember volt, a szurkolók szerették. Sajnáljuk, hogy elment.
Tóth Balázs hozzánk jött, egy meccsen láttam eddig, elég vegyes a véleményem ez alapján. Milyen volt nálatok, mi a véleményetek róla? Mennyire volt alapember, mennyit játszott, mik az erősségei, gyengéi? Kíváncsi vagyok, mit lehet várni tőle. Mi a posztja, igaz, hogy mindkét szélen otthon érzi magát a középpályán?
Hát ahogy most szétesik a Sopron, őket mindenképpen verni kellene itthon. Tatabánya és Pécs ellen idegenben remélek 1-1 pontot. Debrecen az rázós, egy pontot jó lenne rabolni tőlük. ja, ez kb 6 pont:)
Nem voltam oda a szerződtetésétől, de nekem kellemes csalódást okozott. Két éve még Balajczát is gyengének véltem (a másodosztályban!), azóta azonban ő is bizonyított. Attól persze még úgy vélekedhetsz Marótiról, ahogy csak akarsz.
Én is kedveltem Balázst, megbízható középpályásnak tartom, de mintha az utóbbi időben már nem nagyon fejlődött volna tovább. Talán a környezetváltás feldobja! Ha Maróti és Nagypál felépülnek, akkor még így is a középpálya lesz a legerősebb csapatrészünk!
Bár néhány játékost még csak tesztel a Kaposvár, Illés János ügyvezető igazgató egy szerződéskötésről már beszámolhatott lapunknak: a 19 éves, korábban a Ferencvárosban futballozó Papp Dániel három esztendőre kötelezte el magát a Somogy megyei zöld-fehérekhez. A fiatalember ügynökétől, Reginaldo de Oliveirától ugyanakkor azt is megtudtuk, hogy egy brazil csapat mellett két spanyol együttes érdeklődését is kiváltotta a légióséletbe már Portugáliában belekóstoló labdarúgó.