Keresés

Részletes keresés

monarda Creative Commons License 2006.05.21 0 0 4807

Nos ennyire futotta, az eső már az előző bimbóját is elverte.Nálam ő lett az első virágzó.

tegnap én is betermeltem hajtásokból, négyet lopiztam sógoréktól.......

Lady Gyöngyös Creative Commons License 2006.05.21 0 0 4806
Ma ilyeneket láttam Debrecen Sámson úti kertészetben. Nagyon szép a formája, jövőhéten lesz 6 fajta színben.
oleandro Creative Commons License 2006.05.21 0 0 4805
Állítólag június-július a legideálisabb, de még áprilisban is lehet, még nekem is sikerült. Másoknak meg még szeptemberben is
Előzmény: mell-i (4803)
oleandro Creative Commons License 2006.05.21 0 0 4804

Teganp arra járva bekukkantottam abba a diósdi kertészetbe, amit pár hete említett itt valaki, és ahol nagyon olcsón lehet leandereket kapni. Valóban, 2000 Ft-ért lehet jó nagyra nőtt példányokat venni, azonosíthatatlan színben. Amúgy meg ritkák, gondozatlanok, felkopaszodottak és sok köztük tetves. Hát biztos nem az a túlétenyésztett holland import, az biztos. Mindenesetre ha már ott jártam nyisszentettem egy két valamiért érdekesebbnek tűnő hajtást, zsákbamacskának.

Mindenestre aki nem jut el oda, ne bánkódjon.

mell-i Creative Commons License 2006.05.21 0 0 4803

Sziasztok!

Van olyan leander, aminek a virága vanilia illatú?? Tegnap egy strandon találkoztam ilyennel, szép sötétrózsaszín a virága, és tényleg vanília illatban áradozik!! Mindjár "meg is menekítettem" két ágat, de iszonyú tetvesek! Jól lesikáltam őket, meg le is fújtam. Most sörösüvegekben gyökereztetem őket. Az baj, hogy a végükön bimbók vannak?? Láttam múltkor egy boltban gyökereztető port, érdemes azt venni??

Egyáltalán, lehet ilyenkor leandert szaporítani?

rágica Creative Commons License 2006.05.21 0 0 4802
Én, mint bajnok?! Ha-ha-ha! (Lehet sokan átkoznak, hogy gyönyörűségeik megcsonkítására biztattam őket!)
Szerintem egy szép formás fácskát kaptál. Talán épp a virágos ága lóg ki egy kicsit a "képből". Ha elvirágzik levághatod és tökéletes formája lesz!
Előzmény: MeSeMo (4801)
MeSeMo Creative Commons License 2006.05.20 0 0 4801

Sziasztok Leanderesek!

A párom nem bírta hallgatni a sopánkodásomat, hogy nincs leanderem. Így kaptam tőle egy kis fát. :)))

Metszési tanácsot kérnék! rágica, metszőolló bajnoka remélem bekukkantasz Te is! ;)

Szimpla bordó lesz, ha minden igaz. Szerintem 1-2 nap és kiderül. :)

cserella Creative Commons License 2006.05.20 0 0 4800
Bordói lé+kén (én ezt használom leanderekre,tavaszi lemosáshoz is jó),gazdaboltban biztos tudnak adni valamit,persze hogy meg tudod csinálni.
Előzmény: Encsi84 (4799)
Encsi84 Creative Commons License 2006.05.20 0 0 4799

És ha nincsen?

Nem tudok esetleg én valamit rápermetezni házilag?:(

Előzmény: cserella (4798)
cserella Creative Commons License 2006.05.20 0 0 4798
Na csá mindenki!
Nekem eléggé gyanús mindkét növény(Encsi-Athalie) ,hogy levélfodrosodásos,főleg az utóbbi.Szerintem buvicuid jó lenne rá,de egy permetezéstől nem fog helyrejönni.(ha valakinek van barackfája a környéken,simán elintézi.)
Azért lenne fontos lepermetezni,mert a legyengült növényt bármilyen nyavalya sokkal könnyebben megtalálja.
Krynn Creative Commons License 2006.05.20 0 0 4797
Az enyémeken ritkán van 1-1 ilyen levél, azt el szoktam távolítani
Előzmény: Athalie35 (4794)
anblock_italia Creative Commons License 2006.05.20 0 0 4796

Kicsit úgy érzem magam, mintha portás lennék, mindig nekem kell beengednem a kedves vendéget. Várok egy keveset, hátha más is ír valamit, de mivel semmi, hát válaszolok..., már amennyit tudok.

Nemrégen szóba kerültek az Olaszországból importált leanderek, valaki panaszkodott rájuk, amihez én csak annyit tudtam hozzátenni, hogy hoztam haza  két éve hajtásokat (nem boltiakat!), nem voltak valami túl bíztatóak, betegesek, bogarasak..., de mostanra nagyon kikupálódtak. Ha jól emlékszem pont ilyen pöttyök voltak az egyiken, de aztán a továbbiakban nem voltak, mostanra nagyon szépek, virágzósak és tiszták. Volt némi kozkázat hazahozni őket a sok leanderem közé, de vállaltam és eddig jól ment a dolog. Hát én csak ennyit tudtam mondani erről.

Előzmény: Athalie35 (4794)
anblock_italia Creative Commons License 2006.05.20 0 0 4795

Az a tapasztalatom, hogy a sárga levelek nem egyik napról, vagy hétről a másikra jönnek létre, hanem hosszú átmenet következménye, nyáron, ha nem locsolunk rendesen és több a sárga levél, azok sem egy nap alatt mennek tönkre, hanem a szövetei már valami okból betegek voltak, pl. fagyás, tápanyagszegénység, téli esetleges kiszáradás meg ilyesmi. Talán tényleg pont a nagy jólétben már nem talája a helyét, már nem tudja magát összekapni, mert mint írtad, már nem igazán érezte jól magát. A többi levél meg örül az új lehetőségnek, gondolj az emberek "átültetésére" idős korban.

De hangsúlyozom, ezeket a dolgokat én csak a tapasztalataimra alapozom, semmi szakmai tudásom nincs, úgyhogy ha nem jön be, akkor bocs:-)

Előzmény: krampuszka1 (4792)
Athalie35 Creative Commons License 2006.05.20 0 0 4794
TalánBeteg leanderlevél
Athalie35 Creative Commons License 2006.05.20 0 0 4793

Kedves Leander tudósok!

Lehet már irtátok, de gyors segitség kellene, nincs időm teljesen végigolvasni a topicot, már elég sokat elolvastam azért. Két új, kb. 2 hetes leanderem van, kertészetből, és a levelei nem tetszenek, barna foltok vannak rajtuk, sárgás külsőrésszel, kunkorodnak a levelek, és mintha bemarták volna ezeket a foltokat nem csak felületiek. Képet tennék fel, de már másik topicban sem sikerült, nem tudom miért.

Köszönöm előre is a segitséget Azért megpróbálom innen is hátha itt felkerül.

krampuszka1 Creative Commons License 2006.05.20 0 0 4792

Leanderek királynője ! :)

Két hete ültettem ki két szimplavirágút ( egy világos és egy sötét rózsaszint ) , azokkal nincs semmi gond.

A fehéret kb. 1 hete , ( 2 éve nyomorog az azonos méretű cserepében ), és ő sziveskedik dobálni a leveleit. Lehet, hogy jó módjában ? Mert amúgy hajt és  növekszik, mint az őrült, és teli van bimbóval !

2 napja beszüntettem a locsolást, most várok, mi lesz ?

Enyhén sárgásba hajlanak és fogásra puhák azok a levelek, amiket eldobált.

Előzmény: anblock_italia (4786)
Encsi84 Creative Commons License 2006.05.20 0 0 4791
Lehetséges.Sajnos alig kapni olyan növényt, ami nincs túltápozva/hormonozva manapság.
Előzmény: anblock_italia (4789)
Boyteam Creative Commons License 2006.05.20 0 0 4790
Nálam is megérkeztek az első 'fecskék' :) A szimpla fehér, rózsaszín torkúm kinyílt. Sajnos a fényképezőgép megint kirándul.
anblock_italia Creative Commons License 2006.05.20 0 0 4789
Érdekes, talán valami tápanyagtúltengése van, idővel helyreáll a megszokott leanderstílusa.
Előzmény: Encsi84 (4788)
Encsi84 Creative Commons License 2006.05.20 0 0 4788

Köszi! Akkor én is ezt teszem!

Szerencsére nem sárgul. És olyan hatalmas a levele, hogy ha az ember nem tudná milyen növény nem is gondolná,hogy ez leander-oleander.

Volt olyan növény is egyébként aminek már volt virága, de inkább jobbnak láttam ezt hozni,mert erős a két három töve. Annak meg csak két töve volt.

Azért bevallom őszintén a sima lea szebb ennél. Jobban szeretem a fát,mint a bokrot.De remélem felejthetetlenül fog virágozni ez is.

Előzmény: anblock_italia (4787)
anblock_italia Creative Commons License 2006.05.20 0 0 4787
Előfordul, hogy ilyen, olyan okokból elkorcsosul, elbarnul egy ágvég, bimbó, pl. az üvegházban, ahol régen atrtották pont oda csepegett a víz, vagy valami rovar tett kárt. Én az ilyeneket le szoktam vágni, mert megjavulni úgysem fognak, és legalább mihamarabb elkezdenek fejlődni az új hajtások.
Előzmény: Encsi84 (4785)
anblock_italia Creative Commons License 2006.05.20 0 0 4786
Az én leandereim nagy része most zárt cserépben van, némelyikben bizony a sok eső miatt áll a víz, ha tudom kiöntöm, de a nagycserepet nem tudom felborítani), lényeg az, hogy semmilyen sárgulás nincs rajtuk, sőt! Lehet, hogy idővel lesz, ezt nem zárom ki, de nálad is még csak rövid idő telhetett el, vagyis úgy gondolom, nem ez lehet a baj.
Előzmény: krampuszka1 (4783)
Encsi84 Creative Commons License 2006.05.20 0 0 4785

Az első képen az ág teteje, aminek nem tudom mi baja.Esetleg sérülés, vagy betegség?

2. kép Már maga a növény.

3. Van rajta ilyen szép telt virág kezdemény

De van rajta ilyen fura is, mintha "üres lenne a búzaszem:)-virágkezdemény... nem tudom hogy fogalmazzam"
krampuszka1 Creative Commons License 2006.05.19 0 0 4784

............szabadföldbe............

botsssssssssssss! :)

Előzmény: krampuszka1 (4783)
krampuszka1 Creative Commons License 2006.05.19 0 0 4783

Életemben először ültettem ki leandereket szabadfökdbe...

Csak szimplákat.

Nagyon jól érzik magukat,  hajtanak, mint a bolond, viszont a szimpla fehérem dobálja le a levelét, naponta többet is. Kicsit megsárgul a levél, aztán eldobja .

Semmi állati kártevő, vagy akármi, lehet, hogy túl vizes neki a környezet ?

anblock_italia Creative Commons License 2006.05.19 0 0 4782
?....valamelyik a magról növők közül, bevallom, én bordóra számítottam eleinte, de egy ideje látom, hogy nem olyan sötét.
Előzmény: Twins (4781)
Twins Creative Commons License 2006.05.19 0 0 4781
Gratulálok, szép!! Ez melyik fajta??
Előzmény: anblock_italia (4780)
anblock_italia Creative Commons License 2006.05.19 0 0 4780
Ma az eső miatt nem mentem mostanáig a fóliasátorba, hát most meg mit találtam! Igaz, csak holnap lesz teljesen kinyílva, de muszáj volt már most eldicsekednem vele:-), holnap nem leszek itthon:-(
Encsi84 Creative Commons License 2006.05.19 0 0 4779

:)Remélem az alábbi növény is hasonlóan szép virágokat hoz majd.

Nagyon szép!

Előzmény: Twins (4774)
Encsi84 Creative Commons License 2006.05.19 0 0 4778

Nem túl jó ez a kép,mert telefonos,de azért látszik valami. Ez az OBIs szerzemény.

Van 1 szára,ami nekem gyanús.Lehet,hogy van valami baja. Nem az egész szár, csak a teteje bebarnult, és puhább,mint máshol.Majd teszek róla képet.

Egyébként átültettem. Remélem jót tesz neki, vagy legalábbis megmarad ebben a szép állapotában.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!