Virtuális kardért szúrták le március 30. 14:55 [Reuters] Játékostársa késelte meg azt a sanghaji férfit, aki eladta azt a kardot, amelyre közösen tettek szert a Legend of Mir 3 játékban.
A 41 esztendős Kju Csengvej többször megszúrta Csu Kaojuant, miután rájött, hogy Zsu 7 200 jüanért eladta a "sárkány kardot". Kju tavaly februárban adta kölcsön a kardot barátjának. Amikor tudomást szerzett róla, hogy Csu eladta azt, bejelentette a lopást, de a rendőrség közölte vele, hogy virtuális tulajdonra nem vonatkozik törvény.
A sanghaji bíróságon Kju elismerte a gyilkosságot. Vallomásából kiderült, hogy Csu megígérte, hogy átadja a pénzt, amit a kardért kapott, de Kju ekkor elveszítette a fejét és nagy erővel a mellkasába szúrt.
Baltával esett a talált rakétának: felrobbant 2005. március 31. csütörtök 12:33
Egy macedón fiatal egy felhőfejő rakétát talált az erdőben. Egy baltával akarta szétszedni, hogy fémhulladékhoz és pénzhez jusson, mikor a rakéta felrobbant.
A rakétát arra használják a csapadékszegény vidéken, hogy egy speciális vegyszert szórjanak vele a felhőkre. A szer hatására a felhők nedvessége eső formájában csapódik ki. Milan Petrov mégis csak egy darab hulladékot látott benne, mikor rátalált a lakhelyéhez közeli erdőben. Egy súlyos baltával esett a rakétának, hogy hordozható méretű fémdarabokhoz jusson, de az eszköz felrobbant a kezei közt. Petrov túlélte a balesetet, és azóta az orvosoknak sikerült stabilizálni az állapotát. Bár mint elmondták, kész csoda, hogy a fiatalembert nem szabdalták szét a rakéta darabjai.
A 'minden idök legnagyobb marhája' címre komoly esélyekkel indulhat az a japán férfi, aki rátámadt a lakástüzét éppen eloltani készülö tüzoltókra, mivel azok nem vették le a cipöjüket belépés elött.
Philip Quinn, egy 24 éves fiatalmeber bizonyára úgy gondolta, hogy megnövelheti a közkedvelt lávalámpa hatásfokát, ha a konyhai tűzhelyre teszi és alágyújt.
A rendőrség értetlenül áll az eset előtt. "Fogalmunk sincs, hogy mi a fenéért melegítette a lámpát a gázon." - mondta az egyik rendőr.
A vizsgálatok szerint a férfi vérében nem találtak alkoholra vagy drogra utaló jeleket.
A jelentés szerint a lámpa a melegítés hatására felrobbant és az egyik üvegszilánk egyenesen Philip szívébe fúródott.
Mint igazi tökös vidéki gyerek, Jim Pond vadnak született... akkor is az volt, amikor 47 évesen már Albany megye sheriffjeként dolgozott.
Egy alkalommal kedvenc Harley Davidson motorja nyergében ülve Dél-Dakota felé vette az irányt egy másik rendőr és egy barátja társaságában. A cél egy motoros találkozó volt. Jim szokása szerint bukósisak nélkül vezetett - végtére is is egy gyakorlott Harley-lovas anélkül is megbírkózik a motorral, nemde?
Nyughatatlan természete csak nem hagyta békén. Kellett valami - egy fotó, amely megörökíti az utókor számára ezt az utazást Sturgis városa felé. A körülmények éppen ideálisnak tűntek: a 65 mérföld/órás sebesség mellett hajuk látványosan lobogott a szélben. Ezért hát Jim elővette fényképezőgépét és a nyeregben megfordulva arra készült, hogy lefotózza mögötte száguldó társait.
...
Ahogy David Cunningham, Jim kollégája később elmondta, Jim motorja jobbra sodródott és nyílegyenesen egy telefonpózna felé vette az irányt. Jim elvesztette uralmát a motor felett, majd pár másodpercig akárcsak egy büszke sasmadár, a levegőt hasította, amint kirepült a nyeregből. Ha eddig nem is, de ezekben a pillanatokban már biztos vágyakozva gondolt egy bukósisakra...
Amikor földet ért, betörte a fejét, eltört 4 bordája és a kulcscsontja, de egyéb fejsérüléseket is sikerült elszenvednie, viszont csodálatos módon túlélte a balesetet. A fényképezőgépe azonban nem volt ilyen szerencsés. A jelentések nem említik, hogy a fénykép túlélte volna a kalandot.
Az alkohol a szájban szívódik fel legjobban. Közel van az agyhoz, nagy felület, jó felszívódási mutatók. Hogyan rugjunk be kevés pénzből c. könyv első fejezetének első tanácsa. Viszont a száj ph értéke, mint azt az Orbit reklámból is tudjuk, nem savas, hanem enyhén lúgos, vagyis szájsemleges ph;) Akkor most nem értem. Végülis teljesen mindegy. Nekem kevés alkohol is elég, és szinte semmi másnaposság nincs, akármennyit iszok. Jól be van állítva a rendszer;)
Az alkohol, öl butít, nyomorba dönt - hej de sokszor olvastam, hallottam ezt a mondatot...
De cinikus ember lévén kicsit mulattam is rajta, mert ugye a sorrend... ha már megölt, akkor nem mindegy, hogy utána még buta is leszek vagy szegény? :-)
Én úgy tudom ez az alkohols dolog úgy működik, hogy a gyomorsav az alkoholt aldehiddé alakítja, és aztán a vérbe már az aldehid szívődik fel. Szóval valójában nem is az alkoholtól rúgsz be, hanem az aldehidjétől...
(ismeritek a szólást: "Az alkohol öl, butít, és savakkal aldehideket képez" ;))
Ha jól tudom, az alkohol konkrétan méreg! Ha a vérbe jut, azért nem öl meg, mert a vér is enyhén savas kémhatású, és átalakítja, viszont nagy mennyiséget nem tud. Ezért lehet nagyon kis mennyiségtől is berúgni intravénásan.
Namost, ha húzóra iszol, akkor nincs elég gyomorsav, ill. nincs elég ideje átalakítnai a nagy mennyiséget, tehát a vérbe is alkohol szívódik fel, ami mérgező. Persze a gyomorsav menyisége függ a testalkattól/hangulattól/mikor ettél utoljára/stb.
Az oroszok elég jól bírják, az egy főre jutó alkoholfogyasztást elnézve. De az átlagéletkor nem véletlenül olyan alacsony errefelé. Ennek egyedül a nyugdíjbiztosító örülhet, meg a temetkezési vállalkozók. :/
Előljáróban annyit, hogy 145 kg vagyok és nagyon ritkán iszok, de akkor sokat. Volt már olyan, hogy szilveszterkor délutántól kb éjfélig megittam 1/2 liter töményt, és még igazán be sem voltam rúgva, csak becsiccsentve. Lökött bátyám, addig mindíg megpróbált leitatni, ha valami olyan alkalom volt, azóta meg se próbálja, mert szerinte kár belém a pia, ha meg se látszik rajtam. 2-3 óra alatt ennyi szesz azért már látszik, de azért még teljesen tudatomnál vagyok és ha kicsit tántorogva is, de megállok a lábamon. De ha fél liter töményt húzóra kellene meginnom, 10 percen belül ott esnék össze az hótziher.
Egyébként az RTV újság orvosos rovatában nyilatkozta 1 dokinő, hogy a fogadásból lehúzott félliter vodka 10-15 perc múlva tutira alkoholmérgezést okoz.
Hát a háború és békében az akármilyen herceg jobban bírta,ő az ablakban álva húzott le egy üveg rumot és kutya baja se lett,később még Napóleon csapatait is páholta.
Sok olyan van aki félliter töméyntől sem purcan ki, ebben igazad van, de kérdés, hogy ezt mennyi idő alatt issza meg!
Mert egyhajtásra... hát...
A többiben igazad van, egyrészt az alkohol hatása függ attól hány kiló vagy, mennyire fehérjedúsan táplálkozol, no meg attól is, hogy milyenek az alkohollebontó enzimjeid! Ez nemtől, vércsoporttól, rassztól meg még egy csomó kutyafülétől is függ...
És akkor a detoxxal még jól is járt. Minap belgyógyászaton feküdtem,éjszaka behoztak 1 tagot alkoholmérgezéssel no meg hogy szétharapta a nyelvét úgy beparázott.(nemtom mit ivott és mennyit, de hogy nem keveset az biztos) Nos ő kapott egy jó kis katétert a fütyijébe a mentősöktől emlékbe, a hozzá tartozó vizeletzsákkal együtt.Ott bolyongott hajnalban a folyosókon ,húzta maga után a zsákját,és lamentált hogy szedjék már le róla.Az éjszakás meg egy idő után visszazavarta aludni. Nem is szedték le róla az osztályon csak másnap dél körül.De utána még napokig fájlalta a nemesebb szervét.:)
szerintem olyan is van, aki fél litertől se purcan ki, legalábbis nem alkoholmérgezésesen [nem én].. egyrészt függ a testsúlytól, elméletileg egy telefonfülke ember több piát meg tud inni, másrészt függ, hogy mit evett elötte az ember [tele hassal, főleg jó zsíros kajával többet bír inni az ember].
mindenesetre csúnya dolgokat tud művelni egy fél liter tömény, ilyenkor egy megoldás van, azonnal kidobni a taccsot, mennél hamarabb, annál kevesebb szívódik fel
Állítólag a fogadásból 1 slukkra megivott üveg vodka is tizenpercmúlva alkoholmérgezést szokott okozni,legalábbis az orvos szerint. Bár én még nem próbáltam.és nem is nagyon fogom ahogy elnézeMM a bajaimat.
Csak pár órával élte túl győzelmét egy tequilaivási verseny bajnoka. A dominikai Santo Domingo egyik diszkójában zajló versenyen a 21 éves Ricardo Garcia több mint ötven pohár tequilát ivott, amivel első lett. Később rosszul lett, és pár órával kórházba szállítása után alkoholmérgezés okozta szívelégtelenség miatt meghalt. A másik három döntős is kórházba került, állapotuk súlyos.