Még az a jó, hogy itt nem fával fűtenek, így nem kell lapátolnom a szenet!:))) Csak nyomom egy gombot aztán beállítom a ijelzőn a hőmérsékletet tized fokra ha kell aztán dolgozik a gázszámla!:)
A rendszer most Dk felől jött, halad Ény felé, de hozzátok nem mutat sokat a modell, itt Dk-en keleten lesz nagy mennyiség ismét. Keleten már zibatarok is robbannak kifele, itt sima eső egyenlőre de keni rendesen 5.2mm mióta ittvagyok. Milyen esőember vagyok aszondja a kollégám, mert mindig mikor megjövök esik!:) És holnap estig még 10mm ide.
Azaz fordult a kocka, itt nem esik és 1 fokkal melegebb van, mint Szegeden!!! Ferrihurri, mond már meg, jön-e erre az a fránya eső, mert szeretnék egy kis permetezést most megejteni!?
Hú milyen holnaptól.. Most jöttem dolgozni 13:30-ra holnap reggelig, ahogy megérkeztem egyből elkezdett esni, már 1.5mm az újabb termás és holnap estig stabil 10mm-t hoz a modell. A Tisza újra árad, 700cm köré megy vissza itt Szegeden is az előrejelzések szerint, nagyon vizes a talaj is.
Végre elállt az eső! Katasztrófa ez az egész időjárás, és bizonyosan a globális változásoknak köszönhető. Szép lesz, ha itt nálunk lehűlésben nyilvánul meg, egekig emelkedő gázárakkal. Át kell állni más fűtésre!
Lehet én rontottam el az egészet,mert tegnap leszedtem a télikabátokat végre a fogasról és el kezdtem kimosni őket.Még jó,hogy az enyém nem került sorra,mert szégyen-ide vagy oda, felvettem és megfűztem az uhamat és pahancsolómat,hogy fűtsön be,mert fáznak a gyerekek.:)
Hogy a rétegmozgásokhoz kapcsolódik-e közvetlen időjásárváltozás, azt nem tudom, de ha ebből a rétegmozgásból vulkánkitörés lesz, abból tuti kialakulhat változás!
A rengeteg légkörbe kibocsátott gáz és por helyszíntől, mennyiségtől és légmozgástól függően sokszáz kilométerre a kitöréstől is befolyásolja az időjárást, ezt már bebizonyították!
Legutóbb igen alaposan a 81-es Szent Ilona vulkán kitörése után mérték fel.
Erről nemtudok mondani, a metneten felkell tennmi a kérdések rovatba, hátha valaki tud valamit.
Ha nem tudnám, hogy most Június van, azaz nyár, nem hinném el. Sapkába, kesztyűbe, sállal, nagykabáttal jöttem dolgozni motorral. Erős szél, eső, épp 10fok. 12,5mm hajnal óta.
Semmi jót nem mondhatok, minden nap lesz csapadék, igaz picit emelkedik a T de 20fok fölé nem fog menni, marad a húvöskés, záporos idő szombaton elég nagy mennyiség látszik. Ja és írtam e-mailt a kérdésedre, megkaptad?
Apropó globális felmelegedés: Ne kiabáljuk még el, lehet még nagy szárazság ezen a nyáron is. De kétségtelen, hogy a 2004-2005-ös év csapadékos volt és a mostani 2006 is folytataja a tendenciát, ezzel ellentmondást tartva az amúgy csapadékcsökkenés tényének. A globális felmelegedés ténye is azt hozza magával, hogy szélsőséges, extrémebb lesz idájrásun, nagy hidegek és melegek, nagy csapadékok és szárazság váltja egymást, éppen most a hideg csapadékosba vagyunk, de kitudja mi lesz.. amúgy pedig nem mindenhol fog majd hőmérséklet növekedéssel járni a globális felmelegedés ugye pont itt Ny Európa és körzetében pl hidegülés lesz.