Keresés

Részletes keresés

Nildia Creative Commons License 2006.05.23 0 0 4867

Most jövök a kertből, és muszály elujságolnom az örömömet!!!

A félig siratott 2 leánder közül az egyik tuti ÉL!!!

5 helyen láttam rajta 1/2-1 mm körüli világoszöld "kitüremkedéseket" amik eddig nem voltak rajta!

Szóval aki hasonló cipőben jár, mint én, ne adja föl!

Képes feltámadni halottaiból!

Előzmény: anblock_italia (4841)
oleandro Creative Commons License 2006.05.23 0 0 4866

Hát még vissza lehet csinálni, mert az úgy ténylreg érdekes. Ha a kicsik is beindulnak végre, tervezem is, hogy majd újra összeültetem őket. Most viszont még attól attól féltem, hogy a gyorsan növő fehér kezd nagyon elhatalmasodni, és agresszíven elszív minden tápanyagot a kicsiktől, amik külön esetleg jobban nőnek. Amikor szétszedtem, látszott a különbség a gyökereiken is: az egész cserepet a nagy gyökerei hálózták be.

Szerinted van rá esély, hogy a nagy nélkül jobban nőnek, vagy ez naivitás?

Előzmény: anblock_italia (4864)
anblock_italia Creative Commons License 2006.05.23 0 0 4865
Szerintem a hormonkezelt növények kicsinyeiben már nincs hormon, azok már normálisan nőnek.
Előzmény: oleandro (4863)
anblock_italia Creative Commons License 2006.05.23 0 0 4864
Nem voltak hormonzavarosak, csak más növekedési tipusúak, illetve még az sem, csak más korúak, néhány hét eltéréssel. Kár, hogy szétültetted, én nem azért ültettem egybe, mert nem volt cserepem, hanem mert jól néz ki a fehér, a rózsaszín és a bordó egyben, mint egy csokor. Az ilyen összeültetést úgy szoktam csinálni, hogy egy idő után mindegyiknek lemetszem egyformára, majd bokrosodva gyönyörű lett volna, Nálad meg, akinek csak erkélyed van, különösen előnyös lett volna három az egyben. De Te tudod, ha jobb lesz egyenként, hát legyen:-)
Előzmény: oleandro (4863)
oleandro Creative Commons License 2006.05.23 0 0 4863

Nekem csak most esett le a tantusz, hogy a napokban beszéltetek a hormonkezelésről. Én erről nem tudtam, csak mindig elég ellenszenvesnbek találtam a centerekben kapható felturbósított  méregdrága leandereket. Innen már csak egy lépés a génkezelés. Lehet, hogy  nemsokára a haszonnövények után majd a dísznövényeket is elkezdik génkezelni, megjelennek a kártevőmentes tökéletes kinézetű, szuperellenálló növények és ezzel a kerészkedésnek, mint hobbinak annyi.

De azért itt még nem tartunk szerencsére.

Anblock, azt írtad, hogy ha nem kapnak újabb dózist, egy idő után ezek a növények is elkezdenek nomrálisan fejlődni, és ez igaz a letépett hajtásokra is. De mennyi az az idő? Mert azért én is tépkedtem ezekből, és lehet,  hogy egy-két évig liliputiak maradnak?

Ja, és emlékszel, április elején adtál nekem 3 különböző palántát egybe ültetve, az egyik nagyobb volt a másik kettőnél. Nos, mostanra több, mint 3X akkora, úgyhogy szét kellett ültetnem őket. Lehet, hogy a másik kettő a felmenői miatt egy kicsit hormonzavaros, de majd kinövi?

anblock_italia Creative Commons License 2006.05.23 0 0 4862
Köszönöm a "reklámot", nagyon igyekeznek már, vasárnap amit lehetett beletettem tápos vízbe, az eső jól lemosta a port, rengeteg már a színével kecsegtető bimbó, rajtam nem múlik a siker:-)
Előzmény: krampuszka1 (4860)
anblock_italia Creative Commons License 2006.05.23 0 0 4861

Hát még mindig várakozási állásponton vannak, talán ők is ráébrednek, hogy jobb lenne már cserépben, kinn a napon. A remény még nem halt ki belőlem:-)

(Azért a listádra felírhatsz!)

Előzmény: kiwancsi (4859)
krampuszka1 Creative Commons License 2006.05.23 0 0 4860
Elég a Te hozzászólásaidat ( a nickednél ) végignézni !!! :DDDDDDDDDDD
Előzmény: anblock_italia (4858)
kiwancsi Creative Commons License 2006.05.23 0 0 4859

Az bizony. Képzeld! Kibújtak földbevetett magjaim.

Most aztán izgulhatok.

És beindult a második gyökeresedési hullám. Amik a múltkorra nem gyökereztek meg, azok nagy része most hozott gyökeret.

Akárhogy is számolom, március végétől eleddig KÉT(2)  hónapot gondolkodtak rajta.

Szóval nem árt néha egy kis türelem.

Nálad mi a helyzet? Adok elültetett rózsaszínt ha kudarcot vallottál esetleg a gyökereztetéssel.

A bimbóim viszont bár sokan vannak, alig van még olyan akinek a szirmai már látszanak. Még egy idő mire nekem virágom lesz bármelyiken is.

Előzmény: anblock_italia (4858)
anblock_italia Creative Commons License 2006.05.23 0 0 4858
Azért annyira nem veszélyes a dolog, majd lassacskán megismered az állományomat ha hűséges leszel:-) Persze ha van egy kis időd hátrafelé is nézhetnél, ha elkezdenéd a topic elején és csak a képeket néznéd meg, már akkor nagy élményekben lenne részed:-) De az a múlt, most a jövő izgalmasabbnak tűnik:-)
Előzmény: tracy71 (4857)
tracy71 Creative Commons License 2006.05.23 0 0 4857
Hűséges topiklakótok leszek, megígérem.

"Mennyit is számoltam össze, kb. 260 db.-ot?"

Mennyi????? Mindjárt lehidalok! Gratulation! Nemes kihívás, ha csak a locsolásra is gondolok.
Előzmény: anblock_italia (4845)
tracy71 Creative Commons License 2006.05.23 0 0 4856
Kár, hogy nem fényképeztem le a gyökerezésnek végképp nem akaró leandereket. Ezzel tuti befutó lettem volna....
Előzmény: oleandro (4844)
anblock_italia Creative Commons License 2006.05.22 0 0 4855

Hát csak úgy egyszerűen a száracska közepén éles késsel csinálunk egy kb. centis felmetszést, szoktak tenni a hasítékba valami magot, talán búzaszemet rakni, akkor állítólag könnyebben gyökerezik, de én is csak olvastam, még nem használtam.

Off. Hiányzik nagyon Toszkánás téma, nincs ötleted?

Előzmény: Cicafül (4852)
Twins Creative Commons License 2006.05.22 0 0 4854

Szia!

Pont ma ültettem el a szimpla sárga hajtást amit tőled kaptam..   Ugye ez a szín az..

Üdv

Előzmény: Melody2001 (4849)
Twins Creative Commons License 2006.05.22 0 0 4853

Aham, látom szakember vagy!! Avatatlan szem nem is venné észre a különbséget!

Szép szine van!

üdv

Előzmény: anblock_italia (4846)
Cicafül Creative Commons License 2006.05.22 0 0 4852
én ugyanígy jártam, minden visszavágott leanderemen gyönyörű új hajtások vannak, kivéve a nagyon, azon semmi kezdemény nincs.. anblock, hogy vágod fel a szárat, mit segíthet az?
Előzmény: Nildia (4842)
anblock_italia Creative Commons License 2006.05.22 0 0 4851

Persze, akkor is lehet, csak jobban oda kell rá figyelni télen, mert könnyen kiszárad a pici növény.

Előzmény: gyzozo (4848)
anblock_italia Creative Commons License 2006.05.22 0 0 4850
És látom ez is tavalyi virágbugán:-)
Előzmény: Melody2001 (4849)
Melody2001 Creative Commons License 2006.05.22 0 0 4849
Nálam ez lett a befutó...Azért örülök neki nagyon mert most már egyre több virág lesz.
gyzozo Creative Commons License 2006.05.22 0 0 4848
Sziasztok! Én aug végén megyek Ravennába , ha látok Leandert hozok belölle vagy vágok hajtást. Szerintetek akkor is lehet gyökereztetni?
krampuszka1 Creative Commons License 2006.05.22 0 0 4847

Vettem ma egy ismeretlen sárga leandert.........

Össze-vissza letört hajtásokkal, teli bimbóval.

Majd meglátjuk, mi lesz vele, belőle. vagy a dugványokból...

anblock_italia Creative Commons License 2006.05.22 0 0 4846

Twins! Kérdezted, milyen fajta az első nyílás, akkor még nem láttam, hogy ez azért különleges, mert ha jól  megnézed nincsenek a közepén lévő tölcséren kis szálacskák, így olyan a közepe, mint egy csillag. Már tavaly is virágzott néhányat, most persze szebb lesz.

Ilyen kis apróságok édesítik meg a vadászéletemet!

Előzmény: Twins (4781)
anblock_italia Creative Commons License 2006.05.22 0 0 4845

Nem szeretnék nagyképűnek látszani, de ezekért a kis hajtásokért irigyelsz? Mennyit is számoltam össze, kb. 260 db.-ot?

Na, ha érdekelnek a dolgok, akkor mostantól  gyakrabban látogass minket, mert itt ha beindul a virágzás, annyi mindenkinek annyi gyönyörűsége lesz!!!

Előzmény: tracy71 (4843)
oleandro Creative Commons License 2006.05.22 0 0 4844

Hát igen, annyi szépséget mzutatnak itt a mágusok, hogy azon gondolkodom, hogy versnenyt indítok  "a fórum legszerecsétlenebb leandere" címért.  Csak az tart vissza,  hogy összeférhetetlen lenne, ha elindulnék (és nyernék) rajta

Előzmény: tracy71 (4843)
tracy71 Creative Commons License 2006.05.22 0 0 4843
Ó de irigyellek! Még soha nem jutottam el arra a szintre, hogy nekem is ilyenjeim legyenek! Gratulálok és szemet gyönyörködtető példányokat kívánok neked!
Csak gyönyörködni lehet azokban a szép növényekben, melyeket ide felraktok napról napra....
Előzmény: anblock_italia (4836)
Nildia Creative Commons License 2006.05.22 0 0 4842

Nagyon fás, 2-3 ujjnyi vastag a szára, és amikor vágtam vissza, akkor a külső "kéreg" alatt viládoszöld volt a belseje.

Kint vannak a napon ( már amikor süt......)

Végül is ha összeadom, akkkor a csonkítás óta kb 10-15 nap volt olyan, ami igazán szép napos, nem hiszem, hogy sokkal több.

Akkor még nem adom fel, hátha.

Köszönöm szépen a választ

Előzmény: anblock_italia (4841)
anblock_italia Creative Commons License 2006.05.22 0 0 4841

Még egy kicsit ne add fel, de hamarosan azért lehet sírni. A vastag ágak nehezen indulnak be, nekem is van, ami még nem indult, bár kevés:-(

Én sosem vágtam fel a szárát, talán mostanában, egyszer, de már végső érvként, de hiába. Viszont most, amire két hónapja várok, azt felvágom, hátha.

Szerintem egy egészséges leander képes lenne vízben élni állandóan, de lehet, egyszer kipróbálom. Nem rothad el ha egészséges:-)

Előzmény: Nildia (4840)
Nildia Creative Commons License 2006.05.22 0 0 4840

És lenne még egy kérdésem.

Volt-van 2 idősebb leánderem, amik elég szerencsétlenül teleltek át.

Kb januárig minden jó volt, szépek voltak, de januártól azt a helyiséget, ahol teleltek, el kellett kezdeni fűteni. Kb 20-22 fokban voltak januártól.

Annak ellenére, hogy kapták a vizet kicsit jobban, mint egyébként

( heti 1x kb ) mire kihoztam őket március végén, április elején, a levelei besárgultak, elszáradtak.

Visszametszettem őket kb 20 cm-es "ágaik" maradtak, átültettem őket, kaptak tápot is, oscomotot, a gyökerei szépek voltak, éltek.

De nagy bánatomra nem akarnak elkezdeni hajtani, bármennyire is nézegetem őket:(

Szerintetek kezdhetem siratni őket, vagy még ne adjam föl a reményt így május közepén-végén?

Előre is köszönöm a választ

Nildia Creative Commons License 2006.05.22 0 0 4839

Igen, ezt most így csináltam, egy éles késsel óvatosan bevagdostam a szárát, hátha így sikerül, ezt eddig még nem tettem soha, hátha így összejön.

Ahogy visszagondolok, kb 10 napja lehetnek vízben.

Cserélni nem cserélem a vizét, de ha párolog belőle, azt utánatöltöm.

Ez most átlátszó üvegben van, ha így nem jön össze, akkor végső kétségbeesésemben nem marad más hátra, mint a barna üveg.

Előzmény: oleandro (4838)
oleandro Creative Commons License 2006.05.22 0 0 4838
Az soakt segít, ha behasítod a szárak alját úgy 1/2-1 cm mélyen, mert  onnan szeretnek  a gyökerek előbújni.
Előzmény: Nildia (4829)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!