Hát még vissza lehet csinálni, mert az úgy ténylreg érdekes. Ha a kicsik is beindulnak végre, tervezem is, hogy majd újra összeültetem őket. Most viszont még attól attól féltem, hogy a gyorsan növő fehér kezd nagyon elhatalmasodni, és agresszíven elszív minden tápanyagot a kicsiktől, amik külön esetleg jobban nőnek. Amikor szétszedtem, látszott a különbség a gyökereiken is: az egész cserepet a nagy gyökerei hálózták be.
Szerinted van rá esély, hogy a nagy nélkül jobban nőnek, vagy ez naivitás?
Nem voltak hormonzavarosak, csak más növekedési tipusúak, illetve még az sem, csak más korúak, néhány hét eltéréssel. Kár, hogy szétültetted, én nem azért ültettem egybe, mert nem volt cserepem, hanem mert jól néz ki a fehér, a rózsaszín és a bordó egyben, mint egy csokor. Az ilyen összeültetést úgy szoktam csinálni, hogy egy idő után mindegyiknek lemetszem egyformára, majd bokrosodva gyönyörű lett volna, Nálad meg, akinek csak erkélyed van, különösen előnyös lett volna háromazegyben. De Te tudod, ha jobb lesz egyenként, hát legyen:-)
Nekem csak most esett le a tantusz, hogy a napokban beszéltetek a hormonkezelésről. Én erről nem tudtam, csak mindig elég ellenszenvesnbek találtam a centerekben kapható felturbósított méregdrága leandereket. Innen már csak egy lépés a génkezelés. Lehet, hogy nemsokára a haszonnövények után majd a dísznövényeket is elkezdik génkezelni, megjelennek a kártevőmentes tökéletes kinézetű, szuperellenálló növények és ezzel a kerészkedésnek, mint hobbinak annyi.
De azért itt még nem tartunk szerencsére.
Anblock, azt írtad, hogy ha nem kapnak újabb dózist, egy idő után ezek a növények is elkezdenek nomrálisan fejlődni, és ez igaz a letépett hajtásokra is. De mennyi az az idő? Mert azért én is tépkedtem ezekből, és lehet, hogy egy-két évig liliputiak maradnak?
Ja, és emlékszel, április elején adtál nekem 3 különböző palántát egybe ültetve, az egyik nagyobb volt a másik kettőnél. Nos, mostanra több, mint 3X akkora, úgyhogy szét kellett ültetnem őket. Lehet, hogy a másik kettő a felmenői miatt egy kicsit hormonzavaros, de majd kinövi?
Köszönöm a "reklámot", nagyon igyekeznek már, vasárnap amit lehetett beletettem tápos vízbe, az eső jól lemosta a port, rengeteg már a színével kecsegtető bimbó, rajtam nem múlik a siker:-)
Azért annyira nem veszélyes a dolog, majd lassacskán megismered az állományomat ha hűséges leszel:-) Persze ha van egy kis időd hátrafelé is nézhetnél, ha elkezdenéd a topic elején és csak a képeket néznéd meg, már akkor nagy élményekben lenne részed:-) De az a múlt, most a jövő izgalmasabbnak tűnik:-)
Hát csak úgy egyszerűen a száracska közepén éles késsel csinálunk egy kb. centis felmetszést, szoktak tenni a hasítékba valami magot, talán búzaszemet rakni, akkor állítólag könnyebben gyökerezik, de én is csak olvastam, még nem használtam.
Off. Hiányzik nagyon Toszkánás téma, nincs ötleted?
én ugyanígy jártam, minden visszavágott leanderemen gyönyörű új hajtások vannak, kivéve a nagyon, azon semmi kezdemény nincs.. anblock, hogy vágod fel a szárat, mit segíthet az?
Twins! Kérdezted, milyen fajta az első nyílás, akkor még nem láttam, hogy ez azért különleges, mert ha jól megnézed nincsenek a közepén lévő tölcséren kis szálacskák, így olyan a közepe, mint egy csillag. Már tavaly is virágzott néhányat, most persze szebb lesz.
Ilyen kis apróságok édesítik meg a vadászéletemet!
Hát igen, annyi szépséget mzutatnak itt a mágusok, hogy azon gondolkodom, hogy versnenyt indítok "a fórum legszerecsétlenebb leandere" címért. Csak az tart vissza, hogy összeférhetetlen lenne, ha elindulnék (és nyernék) rajta
Ó de irigyellek! Még soha nem jutottam el arra a szintre, hogy nekem is ilyenjeim legyenek! Gratulálok és szemet gyönyörködtető példányokat kívánok neked! Csak gyönyörködni lehet azokban a szép növényekben, melyeket ide felraktok napról napra....