Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv.
által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a
kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz
kiskorú ne férhessen hozzá, használjon
szűrőprogramot!
Hiánypótló topiknak szánom, a megnevezni nem kívánt itteni komoly szellemi pezsgésű topik utáni űr betöltésének a kísérleteként. Itt lehetne kultúráráról, picit óvatosan politikáról, macskákról, jó interjúkról, szellemi érdekességekről és értékekről, nőkről beszélgetni, picit filozofálni is, vigalmira hangolt módon. Nem kívánom elvenni a részbeni jogelődtől a topikját, vagy annak utódlását -sőt őt is szívesen látnám itt-, de jelenleg egyszerűen nincs hová írnom ezekről, és hátha másnak is vannak ilyen érzései vagy érzetei. Komolyabb moderáció-elemzést, és főleg ezzel kapcsolatos csatározást nem szeretnék itt látni, a diliről jó lenne, ha nem mászkálnának át ide semmilyen figurák, és azokat is szívesen látom, akiket nem kedvelek, ők maradnak, ahol vannak, státuszbelileg, de mindenki azt ír ide a régi gárdából és az esetleges újak is, a szabályok keretei között, amit akar. Meglátjuk, mi lesz belőle, nekem már legalább 3 hete nincs hová írnom. Jó lenne, ha fennmaradna, és esetleg tényleges topikélet is lenne benne. Vitorlák felhúzva, meglátjuk fúj-e a szél és hogy melyik irányból.:)
Én tartom, amit megígérek, innentől kontraproduktív utánam mászkálni a Politikai mémesbe meg a többi helyre. ;) És hát merőben felesleges is, úgyse fogom látni...
Azért nézem a köztársasági elnök beiktatását hogy tudjam azt hogy valakinek szarabb napja van mint nekem. Pedig másnapos vagyok mint a picsa, de Katalin helyébe nem lennék, már
Én csak egyre emlékszem. A "Műsorainkat ajánljuk" keresésre van egy fészbúkos találat, ott van három fotó a műsorból, meg egy youtube-os hivatkozás, ami eltávolított videóra mutat. Szerintem az volt a zenéje. :-(
Emlékeztek még a "Műsorainkat ajánljuk" ajánlóműsorra? No abból nem találtam sehol fellelhető videót. Pedig évek óta keresem a főcímzenéjét. A Deltáé megvan. Egy ideig csengőhangom volt. A Deltán nőttem fel. Szerintem a műsor miatt fordultam a tudomány felé.
Csak egy személyes szösszenet:
Hat, vagy hét éves lehettem, amikor szüleim megvették az első televíziót. Ami persze nem úgy nézett ki mint egy igazi (értsd, mai) televízió. Nagy volt (no nem annyira, mint a maiak) és k...va nehéz. És ugyebár fekete-fehér. A robbanós Colorstar színes tévékre még éveket kellett várni. Nekünk meg még többet.
Szóval valamikor karácsony előtt voltunk. Akkoriban két filmet minden karácsony előtt vetítettek. A Twist Olivért (nem a Liam Nison-ost), meg a Koldus és királyfit. Akkor épp a Twistet vetítették. A család első tévéjének first light-je ez volt. Mi hárman testvérek, átszellemülten bámultuk a domburú üveg mögötti varázslatot. Anyám beszólt a szobába, hogy kész az ebéd. Mi persze, hogy nem voltunk éhesek. Ám apám kikapcsolta a tévét (bizony, oda kellett menni és megnyomni egy gombot) és azt mondta, hogy majd ebéd után folytathatjuk. Mi gyerekek, meg is nyugodtunk. Ám miután újra bekapcsoltuk a tévét, csodálkozással teli szomorúsággal tapasztaltuk, hogy valami egészen más megy a tévében. Szentül meg voltunk győződve, hogy a film onnan folytatódik, ahol kikapcsoltuk.
Papíron az A Pokolba tartó vonat c. antológiában jelent meg. Én is ott olvastam.
"McNaught unottan olvasta: - V 1097. Ivópohár, zománcozott, egy darab.
- Itt van - mondta Blanchard és megtapintotta.
- V 1098. Fedeb, egy darab.
- Quoi? - kérdezte Blanchard meglepődve.
- V 1098. Fedeb, egy darab - ismételte meg McNaught.
- Mit áll ott, mintha villám csapott volna magába? Ez az űrhajó konyhája. Maga a főszakács. Maga tudja, minek kellene a konyhájában lennie, vagy nem? Hol az a fedeb?
- Soha nem is hallottam róla - jelentette ki Blanchard kereken.
- Hallania kellett róla. Itt van a felszereléslistán, jól kivehetően, rágépelve. Fedeb, egy darab. Itt volt akkor is, amikor a felszerelést négy évvel ezelőtt átvettük. Mi magunk ellenőriztük és alá is írtuk.
- Én semmiféle fedebet nem írtam alá - tagadta Blanchard. - A konyhában ilyen holmi nincs.
- Tessék, nézze! - horkant fel McNaught és az orra alá dugta a papírt. Blanchard megnézte és megvetően szipákolt. - Nekem van itt elektronikus
tűzhelyem, egy darab. Vannak speciális melegítőtartályaim, hitelesített kapacitással, egy készlet. Vannak tepsiim, hat darab. De fedebem nincs. Nem is hallottam még róla, nem ismerem. - Karját széttárva megvonta a vállát. - Fedeb nincs.