Keresés

Részletes keresés

kiseg Creative Commons License 2008.04.09 0 0 5199
Írnál néhány infot a földicseresznyéről. Egy katalogusban láttam, de még nem mertem megrendelni. Érdemes? Még sosem láttam és így nem is kóstoltam.
Előzmény: CBNora (5187)
erdeiboroka Creative Commons License 2008.04.08 0 0 5198

Szerintem már kettő mellett is reménytelen minden munkát elvégezni, nem?

Aztán, ha azt mondod, a sok munka miatt nem kell pocaklakó, aztán 20 év múlva majd megállapíthatod: hát igen, mindig minden munka időben kész volt...

Összefoglalva: don't worry, be happy!

Előzmény: mamina (5172)
Thor Creative Commons License 2008.04.08 0 0 5197
Nekem van, kérsz?
Előzmény: Milkabögre (5195)
il1321 Creative Commons License 2008.04.08 0 0 5196
szépek. Nem is kellene nagyobbnak lennie, még kiültetésig van ideje nőni.
Előzmény: mamina (5185)
Milkabögre Creative Commons License 2008.04.08 0 0 5195
Sziasztok!

Turbolya beszerzési helyéről még mindig nem tud senki infót? :'(
Kert-barát Creative Commons License 2008.04.08 0 0 5194

Engem érdekel! Kérlek, hogy ha megoldható, küldj pár szemet. A részleteket privátban.

Kösz!

KB

CBNora Creative Commons License 2008.04.08 0 0 5193
Szépek a palánták. Nálunk a paprika sokkal kisebb.
Előzmény: mamina (5185)
CBNora Creative Commons License 2008.04.08 0 0 5192
A hagyma a szalmán is simán átnő, a betakart, még üres ágyásokban vörshagyma és salottahagyma van. A fokhagyma is a szalmán keresztül nött ki. Nálam inkább az volt a gond, hogy a rigók sokszor rákotorták a répasorra, és a répamagoncnak a szalma már sok.
A tomatillo egy Physalis faj, mint a földicsresznye, P. ixocarpa. Burgonyafélékhez tartozik, mint a paradicsom is. Aztán hogy mit fogok velük kezdeni, azt még nem tudom, kaptam pár termést tavaly. Valószínűleg a kerti munkák közben megeszegetem.
Előzmény: mamina (5190)
mamina Creative Commons License 2008.04.08 0 0 5191
Még februárban volt szó az ökörszív paradicsomról. A szomszédoknak minden éven van. Kérhetek magot, ha érdekel valakit.
mamina Creative Commons License 2008.04.08 0 0 5190

Szalmával van takarva az ágyás? Én most először takartam a földet a sárgarépák között, de félek, hogy a közte lévő még ki nem hajtott lila hagymák nem tudnak majd kibújni a fű alól.

Szépek a palántáid. (a tomatillo egy paradicsom fajta?)

Előzmény: CBNora (5188)
CBNora Creative Commons License 2008.04.08 0 0 5189
Ezt a hagymát meg egy ismerősöm bízta rám karácsony előtt, hogy szaporítsam neki. Valami olasz újhagyma volt, sokáig friss maradt a zöldje. Én nem kóstoltam, de a hagyma megvan és virágzik. A beporzásról kell valahogy gondoskodjak, nem mertem még a szabadba kitenni. Bár lassan ki kell szoktatni. Aztán hogy van-e értelme az egésznek, az kérdés.

CBNora Creative Commons License 2008.04.08 0 0 5188
Kinti növények:
1. ősszel dogdosott fokhagymák
2. Ősszel vetett galabbegy saláták kis része

CBNora Creative Commons License 2008.04.08 0 0 5187
Ma fotóztam én is. Palánták:
1. Átültetésre váró paradicsomok
2. Átültetett paradicsomok
3. földicseresznyék és padlizsánok
4. tomatillók
5. versenyhagymák

CBNora Creative Commons License 2008.04.08 0 0 5186
Kinagyítva látszanak. Szépen megcsináltad.
Előzmény: mamina (5184)
mamina Creative Commons License 2008.04.08 0 0 5185

1-2. kép: palánták márc. 14-ről

3-4. kép: így néznek ki ma

mamina Creative Commons License 2008.04.08 0 0 5184

Hoztam a tegnap ígért képeket.

1- ilyen kis méretben nem nagyon látni, de ott vannak a sárgarépák

2- már mulcsozott állapotban, a sorokat kihagytam , a másik ágyásban pasztinák van, ott már csak 2 sorra jutott a fűből. A két ágyás közé tettem 3-4 körömvirágpalántát- fonalféreg ellen

CBNora Creative Commons License 2008.04.08 0 0 5183
Megnyugtat, amit írsz, mert van a kertben néhány tarackfolt, amit nem lehet rendesen kiásni, pl. be van nőve a széle beton alá. És tényleg a tarackbúza a kedvenc.
Használtam már Glialkát tackbúza ellen korábban is, csak akkor Mackó még nem élt nálunk.
Abban tudsz tanácsot adni, hogy ecsetelve hocsan használjam? Egyre följebb kúszik a tarack a sziklakertben, a sok egyéb növény közül nem nagyon tudom kiszedni. Milyen higításban használjam, hogy lehetőleg ne kelljen az egész levelet bekenni?
Előzmény: zsebi41 (5181)
zsebi41 Creative Commons License 2008.04.08 0 0 5182

Kössz az elismerést, még nem kaptam meg a palántákat, nem is akarom elhozni április vége előtt, azokkal nem hazardirozok és csak máj 15-én ültetem el, az enyimekből ültetek előbb is, abból van elég, és ha nem lesz fagy abból majd lesz korai termés.

Napok óta esedékes lenne egy EM-es permetezés, de vagy esik vagy fúj.

A fekete ribizli, áfonya, málna már szép leveles olyan jó lenne permetezni, hogy védjem a gombától de hát az idő hátráltat.

Olvastam amit a ló trágyával kapcsolatban kérdeztél ahhoz nem tudok hozzá szólni, de azt tudom, hogy az EM talajba locsolása segít a trágyát elbontani, és a felszívódást is elősegíti, a komposztot is belocsolják vele megelőzi a rothadást és segíti a komposztálási folyamatot, istálókban is használják szagtalanításra.

Én egész életemben Pesten az aszfalton éltem, már felnőtt voltam, és azt hittem a karalábé a föld alatt hozza a gumóját, aztán szép lassan felszedtem egy pár dolgot másoktól, ja a férjem is annyit értett a földhöz mint én.

Ezt csak azért írom, hogy tudd mindenbe bele fogsz jönni.

Előzmény: lizzi* (5157)
zsebi41 Creative Commons License 2008.04.08 0 0 5181

Glialka az a gyomirtó szer, aminek a M:o: honosításán labor és félüzemi kisérleteit csináltam, ezt csak azért írom, hogy elhidd tudom mit írok, teljesen ártalmatlan az élőlényekre csak az egy szikü növényekre ártalmas, annak se teszi tönkre a levelét , azért szükséges, hogy legyen levélzet mert azon keresztül szívódik fel a gyökérzetbe, és azt pusztítja el ezután viszonylag hosszú idő után sárgul le csak a levél rész.

Nekem kutyám van aki rendszeresen eszi a füvet, de egyáltalán nem féltem a glialkától.

Mindenkinek köszönöm a dicséretet amit a kertemért kaptam.

Egész belepirultam, de azért nagyon jól esett.Remélem ebben az évben is szép lesz az indulás egyenlőre nagyon szép, de persze mindnyájan tudjuk, hogy bármi megtörténhet, különösen egy ilyen kicsi kertben ami meglehetősen zsúfolt, vegyszert meg csak végszükségben használok akkor is csak viszonylag természetbarát készítményt.

Remélem az EM sok mindenre megoldás lesz  próbálom megelőzni a bajokat nem utólag védekezni.

Előzmény: CBNora (5148)
il1321 Creative Commons License 2008.04.08 0 0 5180
A szabadföldiek még nekem is eléggé kicsik. Észre sem veszed, aztán már teremnek:)
Előzmény: katbo (5176)
il1321 Creative Commons License 2008.04.08 0 0 5179
Ha most kaptad, akkor nyugodtan szedd szét, és vágd vissza. Elültetés után meg öntözd be jól. Jobb is eltenni most, ha úgyis fel van ásva..
Előzmény: Az Agg (5178)
Az Agg Creative Commons License 2008.04.08 0 0 5178

köszönöm a választ!

a helyzet, hogy kaptam egy bokrot ismerőstől, aki

kiásta (úgy-ahogy, eléggé sérült a gyökérrész). én sövénynek tenném le. de még vannak rajta virágok. konkrétan szétvághatom most a gyökérzetet, illetve brutálisan visszavágva leültethetem szerinted?

Előzmény: il1321 (5147)
taffy Creative Commons License 2008.04.08 0 0 5177
Én is úgy érzem, hogy nem nőnek a palántáim, de biztos nem így van, mert nemrég 3 napig nem voltunk itthon, és utána láttam mekkorát nőttek.
katbo Creative Commons License 2008.04.08 0 0 5176

Behoztam tegnap a parikat, és szabályszerint "meglódultak" a melegben. Esküszöm látom, ahogy nőnek. Az a fázós színük is eltünt.

Il ahogy látom a palántáidat, már kétségem se fér ahhoz, hogy mi a sajátunkról talán csak "jövőre" eszünk. Bonsai pariként viszont jól mutatnak majd.:-)))

Zsebi tényleg nagyon tetszetős a kerted, már nagyon várom a nyarat. Olyan gyönyörű minden nyáron. Meg nagyon utálok fázni. 

kiseg Creative Commons License 2008.04.08 0 0 5175

Nekem is a rajnai kelt ki nagyon gyatrán, a többi elfogadható.

Képzeljétek, nálunk egy csepp eső nem esett, egy kis szél fújt éjjel és ennyi.

Zsebi gyönyönyrű a kerted!!!

Előzmény: lizzi* (5156)
mamina Creative Commons License 2008.04.07 0 0 5174

Még annyit, aztán lépek, hogy a korai sárgarépám, a pasztinák és a petrezselyem is gyönyörűen kikelt. Úgy egy hónapja vetettem el őket, de takartam fátyolfóliával. A hétvégén átkapáltam és fűnyesedékkel mulcsoltam. Csináltam képeket, holnap feltöltöm és megmutatom.

Dinnye magokat tehetek már cserepekbe, vagy még korai?

mamina Creative Commons License 2008.04.07 0 0 5173

Miért épp egy cigány őstermelőt? Nem igazán értem.

Előzmény: capafog (5171)
mamina Creative Commons License 2008.04.07 0 0 5172
Gratulálok! Én csak tervezem két kicsi mellé a harmadik pocaklakót, de mikor körbenézek a házban meg a portán és mindenütt csak munkát látok, kicsit elgondolkodom.  :)
Előzmény: taffy (5169)
capafog Creative Commons License 2008.04.07 0 0 5171

Szerintem kérdezz meg egy cigány őstermelőt.

Előzmény: mamina (5170)
mamina Creative Commons License 2008.04.07 0 0 5170

Tegnap elegyengettem a borsó helyét, de elültetni már nem volt időm. Viszont beáztattam, hogy hamarabb keljen. Gondoltam majd ma. Sajnos az időjárás nálunk is közbeszólt, ma rengeteg eső leesett, így pár napig tuti nem léphetek a földre.

Kérdésem: van értelme tutujgatni a beáztatott szemeket, vagy inkább öntsem ki és vegyek újat? (500g gyönyörűen megdagadt Kelvedonról van szó)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!