Szerintem március, áprilistól augusztusig leandergyökereztetésre van kitalálva az idő. Azt javasolnám, hogy inkább öregebb ágakat hozz magaddal, mint a fiatal friss hajtásokat, mert én azt tapasztaltam, hogy az öregebb, előző évi hajtások jobban gyökereznek, mint a frissek. Én azért jutottam erre következtetésre, mert a nyáron hozott ágvégek nagyon kis százaláékkal gyökereztek, míg a tavasszal metszettek szinte 100 %-kal. Persze itt nagyon sokan gyökereztetnek nyári nyaralós hajtásokat nagy sikerrel. (Még szerencse! A másik szerencse az, hogy többnyire nem is irigyek!) Akár ujjnyi vastag ágak is gyökereznek. Sőt!
Halihó! Valami szép is legyen ebben az utálatos szélviharos napban! Az1. már tavaly késő nyáron is megmutatott 1 virágot. Gizmotól kaptam. Ő a No8. A 2. egy igazi meglepetés. Az 1. virág! Zsüzsükétől. Ő pedog a No9. (Azt jelenti, hogy bizonyítottan ennyi fajtám van. De remélem lesz még több is!) Én annyira örülök!
Hát ez tényleg rendkívűl gyors növekedés:-)! Én vízben szoktam nevelni, majd átültetni, így nem tudok biztosat mondani, de azért pusztulhatnak el, mert a tövüknél elrothad, ez az általam beültetettek között is előfordul. A megoldás az lehet, hogy úgy találd el a locsolást, hogy senem legyen kevés, senem sok! Hogy ezt miként? Hát azt én sem tudom:-(
Ha valaki közületek Krétán nyaralna az idén, annak javaslom a Chania-tól nyugatra eső autóutat. A jobb oldal teli van szebbnél szebb színű és variációjú leander "donorokkal"...:)))
Hát itt igen keveset süt a nap mostanában! Komárom-Esztergom megyében lakok. Sajna a jövő hétre még ennél is rosszabb időt mondanak, úgyhogy szerintem a féltett kicsik még maradnak bent!
Ez a sárga nagyon szép!
Nekem is van már ilyen asszem.. bár még csak most lett elültetve!
Nagy öröm ért ma reggel! 2 hete szedtem le egy kávézó előtt rózsaszin leanderek magjait (még sosem láttam ennyi magtokot), el is ültettem rögtön, és ma reggel vettem észre, hogy elkezdtek kibújni! Picinyke levélkék mosolyognak a cserépben! Ilyen gyorsan? Nem is mertem remélni.
Kell figyelnem valamire ezután? Mindig úgy járok hajtatáskor, hogy mikor már néhány centisek a palánták, eldőlnek, elrohadnak.
Nem tudtam megjegyezni, hogy melyik növénykém milyen magból termett, de ez a ciklámenszínű a virág formája alapján bizonyára a Neked is lévő bordó színű gyereke.
Hát igen, ez bordó szokott lenni, de talán még az idén kiteheted a fényre, a jövőhétre még ajánlották elővenni a kiskabátot. Én is gondoltam, már kiteszem őket, dehát minek? Jó nekik ott a melegben! Meg a színük is megfelelő. A kicsi idei magról növesztetteket is betettem, hadd nőjenek amíg engedik a paradicsomok!
Na jó, valóban olyan szomorkás mostanában a topic, ezt ma találtam a fóliában, de holnapra biztos teljesen kinyílik az első a teraszon, mégpedig egy citromsárga, tavaly is ő volt nálam a győztes, mégpedig május 31.-én, tehát jobb, mint tavaly.Ezt én nagyvirágú lazacnak hívom, meglepetés ért, mert ezt a tövet sima lazacnak hittem, majd egészben is megmutatom, szép kis fácskát csináltam belőle. Szerintem ilyet kapott Twins narancssárga helyett.
Talán értem. Azért jó a fonal, pláne ha nem fakul ki, mert árnyalatokat is érzékeltethetünk különböző színekkel, persze praktikus fel is írni valahova a szisztémát.
Sziasztok. Nézzük a dolog másik oldalát:én szívesen használnék törpésítőszert,van egy olyan leanderem,amelyik csak nő az égbe,10 centinként hoz leveleket,nem lehet bírni vele.Esztétikailag sokat dobna rajta.Az a gáz,hogy orrba-szájba nyomják a növényeknek,nem csak épp azoknak és annyit,ami szükséges.Egyébként meg ahogy elnézem,már tökjól kezelitek ezt a témát,van,aki csak hajtást gyűjt,van,aki megveszi,de azonnal visszavágja,és sokan ki is cserélik a földet új növénynél,lemossák a gyökeret is. A madarasban van hímzőfonal,a budaörsiben az üzletsoron kézimunkabolt.